Deep Democracy Door Helen Beeley

Aan het woord: Helen Beeley

Ik word op dit moment eigenlijk alleen nog maar gevraagd voor Deep Democracy. Ik ontmoet in allerlei organisaties (onderwijs, zorg, politie, ministerie) veel verwaarloosde teams. Verpleegkundigen, agenten en docenten zijn langdurig en hardnekkig niet gehoord en onvoldoende gezien. Dit doet iets met mensen en het sabotage gedrag is niet van de lucht.

Wat eerst moet gebeuren voordat er weer een nieuwe verandering aankomt, is dat mensen gehoord worden en dat er geluisterd wordt naar de frustratie en pijn. Teams moeten soms rouwen om alles dat er niet meer is, of niet meer kan. De werkdruk is hoog en de aandacht voor de medewerker is laag. De tekorten rijzen de pan uit in alle genoemde sectoren. Er wordt steeds meer een appèl gedaan op zelfsturing en eigen verantwoordelijkheid. De balans tussen geven en nemen is weg. Dit doet iets met de communicatie.

Deep Democracy en het systemisch werken met teams geven je tools en nieuwe inzichten om dit op te pakken en aan te pakken. Je maakt het zo veilig dat zaken besproken kunnen worden en dat er ruimte komt om te rouwen. Je krijgt met deze training vooral veel praktische tools om met teams aan de slag te gaan.

Lees hier over de Training Deep Democracy met trainer Helen Beeley.