Laat mensen schitteren in hun werk met loopbaancoaching | 3-daagse training

 • Ik doe dit werk wel, maar het is niet wat ik wil en wie ik ben. Waarom doe ik dit en wat zou ik nog meer kunnen? Wat zijn mijn talenten, hoe zet ik deze optimaal in en wat houdt mij nu tegen?
 • Wat maakt dat ik niet vol voor mijn succes ga?
 • Hoe kan ik anders met mijn perfectionisme en controle omgaan?
 • Ik heb moeite de balans tussen werk en privé te bewaken. Hoe zorg ik ervoor dat ik wel werk heb, maar niet mijn werk ben?
 • Ik ben boven de 50 en ga pas met 67 met pensioen. Hoe kan ik mijn senioriteit inzetten en hoe behoud ik mijn vitaliteit?
 • Mijn werkgever biedt mij een loopbaantraject aan. Wil hij me door laten groeien, of is dit outplacement?
 • Ik heb mijn baan verloren. Ga ik zelfstandig verder, of zoek ik weer een baan bij een werkgever en hoe pak ik dat aan?
 • Ik zit in een reorganisatie. Kan ik blijven en kan ik me dan weer verbinden aan de organisatie en mijn nieuwe functie, moet ik weg, of kies ik er zelf voor om te gaan?

Loopbaanontwikkeling is in onze dynamische samenleving belangrijker dan ooit. Er vindt een verschuiving plaats van baanzekerheid naar werkzekerheid, waardoor we steeds meer worden uitgedaagd om pro-actief onze loopbaan te sturen, te werken aan duurzame inzetbaarheid en een antwoord te vinden op de hobbels die we daarin tegenkomen. We werken langer door en moeten daarbij invulling geven aan begrippen als senioriteit en vitaliteit. Ook willen we ons werk gedegen integreren in ons leven. We streven naar goede balans tussen werk en privé.

» Lees meer

Als loopbaancoach krijgt u in uw praktijk te maken met een diversiteit aan loopbaanvragen. Vragen die gaan over werk vinden dat past bij wie iemand ten diepste is, het functioneren op de huidige werkplek, over doorstroom binnen de organisatie, of juist over uitstroom. Daarnaast zult u  regelmatig te maken krijgen met vraagstukken rondom re-integratie en vitaliteit (denk bijvoorbeeld aan burn-out en langer doorwerken). Loopbaancoaching verschilt van individuele coaching doordat u als loopbaancoach kennis hebt van deze verschillende loopbaanvragen, de herkomst van de vraag weet te traceren en kunt anticiperen op de soort begeleiding die nodig is om mensen te ondersteunen bij het vinden van de antwoorden. Daarnaast heeft u gerichtere kennis over het laten aansluiten van innerlijke drijfveren, waarden, kwaliteiten en vaardigheden van de cliënt op de specifieke eisen van werk en loopbaan. Praktische instrumenten als assessment en testen (of de weg weten naar deze instrumenten) en hulp bij bijvoorbeeld solliciteren, presenteren en netwerken maken daarom onderdeel uit van de loopbaanbegeleiding.

Loopbaanontwikkeling anno 21ste eeuw vraagt meer dan coaching alleen. Het is de wegen kennen én ze weten te bewandelen. De driedaagse training Loopbaancoaching is de eerste stap, praktijkgericht en aansluitend bij wat u als coach al weet en doet. Het zijn kostbare inzichtgevende verdiepingsdagen.

Doel van de training Loopbaancoaching

 • U krijgt inzicht in het vak van de loopbaancoach en in de verschillende fasen in loopbaanprocessen.
 • U leert de verschillende loopbaanvragen/aanleidingen en dilemma’s te onderscheiden en hierop een adequate aanpak te formuleren.
 • U krijgt praktische handvatten voor het inrichten van een loopbaantraject en u verzamelt kennis van verschillende werkvormen passend bij de cliënt en de fase waarin deze zich bevindt.
 • U leert uzelf in te zetten als instrument en u ontdekt ook waar de grens ligt en doorverwijzing of verdere specialisatie van belang is.
 • U ervaart wat u nog kunt ontwikkelen binnen uw eigen vaardigheden om effectief met loopbaanvragen te kunnen werken.

Voor wie is de training Loopbaancoaching bedoeld?

Deze training is bestemd voor coaches die de basiskennis van coaching (Foundation niveau) al in huis hebben en zich verder willen specialiseren in loopbaanvragen.

Trainer

Maaike Klinkhamer nieuwsbriefDe training Loopbaancoaching wordt gegeven door Maaike Klinkhamer.

» Lees minder

De training Loopbaancoaching bestaat uit twee trainingsdagen een een terugkomdag.

Tijdens de trainingsdagen leert u hoe u samen met de cliënt op zoek gaat naar vragen als:

 • Wie ben ik
 • Wat kan ik
 • Wat wil ik
 • Hoe kom ik daar dan

Aan de hand van deze vragen leert u om een loopbaantraject in te richten.

Na de trainingsdagen gaat u actief in uw coachpraktijk met loopbaanvragen aan de slag. Uw ervaringen vormen de input voor de terugkomdag. Wat ging goed, waar heeft u (nog) hulp bij nodig? U brengt uw casuïstiek in en oefent onder begeleiding van de docent en met uw medestudenten (begeleide intervisie).

Locatie en startdatum
Locatie:De training Loopbaancoaching vindt plaats bij de Alba-academie te Veldhoven (nabij Eindhoven).
Startfrequentie: De training Loopbaancoaching start 2x per jaar, in voor- en najaar.
Eerstvolgende trainingsdagen: Donderdag 22 maart 2018: 10.00 – 17.00 uur.
Vrijdag 23 maart 2018: 10.00 - 17.00 uur.
Donderdag 24 mei 2018: 10.00 - 17.00 uur.

Overige informatie
Duur: De training Loopbaancoaching bestaat uit 2 trainingsdagen en een terugkomdag (supervisie).
Niveau:Post-HBO niveau.
Toelating:U beschikt aantoonbaar over HBO werk- & denkniveau en u heeft een coachopleiding of ervaring op Foundation-niveau. Mocht dat niet het geval zijn, dan kunt u voorafgaand aan de training deelnemen aan de stoomcursus Coaching Basics.
Afronding:De training wordt afgesloten met een Certificaat (bij 100% aanwezigheid). Aan deze training zijn 6 Permanente Educatie punten toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Meer informatie treft u aan op: www.NOBCO.nl. nobco-logo2016 klein web
Aantal deelnemers: De groep bestaat uit maximaal 14 deelnemers.
Literatuur: Tijdens de training Loopbaancoaching wordt gewerkt met losse artikelen.
Trainer: Maaike Klinkhamer.
Algemeen: Uiterlijk 2 weken voor aanvang van de training krijgt u alle startinformatie toegestuurd. Onze trainingen zijn populair. Wilt u verzekerd zijn van een plek in de training, wacht dan niet te lang met inschrijven. Mocht de training onverhoopt toch niet kunnen starten, dan ontvangt u direct bericht. Het reeds overgemaakte bedrag storten wij in dit geval binnen 10 dagen terug.
Deelname aan de training Loopbaancoaching kost € 1144,00. Dit bedrag is inclusief terugkomdag (supervisie) syllabus, koffie, thee en lunch.

Inschrijfgeld voor de training is € 95,00 (eenmalig). Alba-academie is vrijgesteld van BTW.

Download hieronder de leaflet van de training Loopbaancoaching door het formulier in te vullen. Als u specifieke vragen hebt, dan kunt u ons natuurlijk ook mailen op secretariaat@alba-academie.nl of bellen op040-2955999. Wij geven graag antwoord op al uw vragen.

Download leaflet Loopbaancoaching

  Ik wil op de hoogte blijven en ontvang graag de digitale nieuwsbrieven van de Alba-academie.
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Bent u enthousiast geworden en wilt u zich direct inschrijven voor de training Loopbaancoaching? Vul het Inschrijfformulier Trainingen in en stuur een ingescande versie inclusief handtekening aan secretariaat@alba-academie.nl. U kunt het origineel natuurlijk ook opsturen naar Alba-academie, Antwoordnummer 10042, 5500 VB Veldhoven.

Lees vóór aanmelding ook onze Algemene Voorwaarden

De training Loopbaancoaching krijgt steevast goede referenties van onze studenten. Wat zeggen zij zoal over de training?

 

Testimonials

Leerzame, prettige training waarbij je concrete tools krijgt om gelijk in de praktijk aan de slag te gaan. (Ellen van Straalen – Docent Toegepaste Psychologie)

 

Als je een training zoekt die actief is, je handvatten & tools wilt; zou je deze moeten volgen. Competente trainers die je wensen/leerdoelen begrijpen en erop ingaan.  (Halima Friedewald  – Senior/Coach grootzakelijk)

 

Heerlijke, inspirerende verdieping! (Saskia Hendrickx, P&O adviseur)

 

Een zeer interessante training voor wie kennis wil maken met de vele aspecten van loopbaancoaching en inspirerend om te ervaren wat dat van je vraagt. (Petra Koks – Coach)