Loopbaancoaching

Wat maakt dat ik niet vol voor mijn succes ga?

De 3-daagse training Loopbaancoaching is de eerste stap. Praktijkgericht en aansluitend bij wat jij als coach al weet en doet. Het zijn waardevolle en inzichtgevende verdiepingsdagen.

10 maart 2021

Veldhoven

3 dagen

BROCHUREINCOMPANY VOLGEN

Heb je vragen?

Neem dan contact met ons op via:

Startdatum en locatie

10 maart 2021
3 dagen
Veldhoven

Investering

€ 1.170,00
DIRECT INSCHRIJVEN

Laat mensen schitteren in hun werk met loopbaancoaching

 • Ik doe dit werk wel, maar het is niet wat ik wil en wie ik ben.
 • Waarom doe ik dit en wat zou ik nog meer kunnen?
 • Wat zijn mijn talenten, hoe zet ik deze optimaal in en wat houdt mij nu tegen?
 • Hoe kan ik anders met mijn perfectionisme en controle omgaan?
 • Wat maakt dat ik niet vol voor mijn succes ga?
 • Ik heb moeite de balans tussen werk en privé te bewaken.
 • Hoe zorg ik ervoor dat ik wel werk heb, maar niet mijn werk ben?
 • Ik ben boven de 50 en ga pas met 67 met pensioen. Hoe kan ik mijn senioriteit inzetten en hoe behoud ik mijn vitaliteit?

Als loopbaancoach krijg je te maken met een diversiteit aan loopbaanvragen. Vragen die gaan over werk vinden dat past bij wie iemand ten diepste is. Bijvoorbeeld over het functioneren op de huidige werkplek, over doorstroom binnen de organisatie, of juist over uitstroom. Daarnaast zul je regelmatig te maken krijgen met vraagstukken rondom re-integratie en vitaliteit (denk bijvoorbeeld aan burn-out en langer doorwerken).

Loopbaanontwikkeling anno 21ste eeuw

Loopbaanontwikkeling is in onze dynamische samenleving belangrijker dan ooit. Er vindt een verschuiving plaats van baanzekerheid naar werkzekerheid, waardoor we steeds meer worden uitgedaagd om pro-actief onze loopbaan te sturen, te werken aan duurzame inzetbaarheid en een antwoord te vinden op de hobbels die we daarin tegenkomen. Bovendien werken we langer door en moeten we daarbij invulling geven aan begrippen als senioriteit en vitaliteit. Ook willen we ons werk gedegen integreren in ons leven. Kortom, we streven naar goede balans tussen werk en privé.

Loopbaanontwikkeling anno 21ste eeuw vraagt meer dan coaching alleen. Het is de wegen kennen én ze weten te bewandelen. De 3-daagse training Loopbaancoaching is de eerste stap, praktijkgericht en aansluitend bij wat jij als coach al weet en doet. Het zijn waardevolle inzichtgevende verdiepingsdagen.

Het werk van de loopbaancoach

Loopbaancoaching verschilt van individuele coaching doordat jij als loopbaancoach kennis hebt van deze verschillende loopbaanvragen, de herkomst van de vraag weet te traceren en kunt anticiperen op de soort begeleiding die nodig is om mensen te ondersteunen bij het vinden van de antwoorden. Bovendien heb je gerichtere kennis over het laten aansluiten van innerlijke drijfveren, waarden, kwaliteiten en vaardigheden van de cliënt op de specifieke eisen van werk en loopbaan. Praktische instrumenten als assessment en testen (of de weg weten naar deze instrumenten) en hulp bij bijvoorbeeld solliciteren, presenteren en netwerken maken daarom onderdeel uit van de loopbaanbegeleiding.

Doel van de training Loopbaancoaching

 • Krijg inzicht in het vak van de loopbaancoach en in de verschillende fasen in loopbaanprocessen.
 • Leer de verschillende loopbaanvragen/aanleidingen en dilemma’s te onderscheiden en hierop een adequate aanpak te formuleren.
 • Krijg praktische handvatten voor het inrichten van een loopbaantraject en verzamel kennis van verschillende werkvormen passend bij de cliënt en de fase waarin deze zich bevindt.
 • Leer jezelf inzetten als instrument en ontdek ook waar de grens ligt en doorverwijzing of verdere specialisatie van belang is.
 • Ervaar wat je nog kunt ontwikkelen binnen jouw eigen vaardigheden om effectief met loopbaanvragen te kunnen werken.

Voor wie is de training Loopbaancoaching bedoeld?

Deze training is bedoeld voor coaches die de basiskennis van coaching (Foundation niveau) al in huis hebben en zich verder willen specialiseren in loopbaanvragen. Mocht je deze basiskennis nog niet hebben, dan volg je eerst onze opleiding Coaching Basics.

Trainer

Nancy Poels

Nancy Poels is de docent van de training Loopbaancoaching. Nancy is HRM professional en werkt aan nieuwe manieren van organiseren, samenwerken en leiderschap. Het ontwikkelen en professionaliseren van HR teams en HR professionals is haar passie. Door haar brede kennis van individuele loopbaantrajecten, gecombineerd met haar jarenlange ervaring als coach, is jouw ontwikkeling als loopbaancoach gegarandeerd in goede handen.

De training Loopbaancoaching bestaat uit twee trainingsdagen en een verdiepingsdag. Tijdens de trainingsdagen leer je hoe je samen met de cliënt op zoek gaat naar vragen als:

 • Wie ben ik?
 • Wat kan ik?
 • Wat wil ik?
 • Hoe kom ik daar?

Aan de hand van deze vragen leer je om een loopbaantraject in te richten.
Na de eerste twee trainingsdagen ga je actief in de praktijk met loopbaanvragen aan de slag. Je ervaringen vormen de input voor de laatste, verdiepende trainingsdag. Wat ging goed, of waar heb je (nog) hulp bij nodig? Je brengt je casuïstiek in en oefent onder begeleiding van de docent met medestudenten. Daarnaast ga je in op onderliggende persoonlijke thema’s bij loopbaancoaching.

Locatie en trainingsdata

Locatie:

De training Loopbaancoaching vindt plaats bij Alba-academie te Veldhoven (nabij Eindhoven).

Startfrequentie:

De training Loopbaancoaching start meerdere keren per jaar.

Trainingsdagen voorjaar 2021:

Woensdag 10 maart 2021: 10.00 – 17.00 uur
Donderdag 11 maart 2021: 10.00 – 17.00 uur
Woensdag 31 maart 2021: 10.00 – 17.00 uur

Investering en pakketkorting

Kosten:

Deelname aan de training Loopbaancoaching kost € 1.170,00. Dit bedrag is syllabus, koffie, thee en lunch.

 • Inschrijfgeld voor de training is € 95,00 (eenmalig).
 • Alba-academie is vrijgesteld van BTW.

Pakketkorting:

Bij directe inschrijving van deze training en de korte opleiding Coaching Basics is een pakketkorting van € 180,00 van toepassing.

Pakketkorting wordt niet ook nog gegeven bij eventuele andere kortingen op het lesgeld.

Overige informatie

Duur:

De training Loopbaancoaching bestaat uit 3 trainingsdagen.

Niveau:

Post-HBO niveau.

Toelating:

Je beschikt aantoonbaar over HBO werk- & denkniveau en hebt een coachopleiding of ervaring op Foundation-niveau. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je voorafgaand aan de training deelnemen aan de stoomcursus Coaching Basics.

Afronding:

De training wordt afgesloten met een Certificaat (bij 100% aanwezigheid).

Aan de training Loopbaancoaching zijn 18 Permanente Educatie uren toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Meer informatie tref je aan op: www.NOBCO.nl

Nobco PE uren

Aantal deelnemers:

De groep bestaat uit maximaal 14 deelnemers.

Literatuur:

Tijdens de training Loopbaancoaching wordt gewerkt met losse artikelen.

Trainer:

Nancy Poels.

Algemeen:

Uiterlijk 2 weken voor aanvang van de training krijg je alle startinformatie toegestuurd. Onze trainingen zijn populair. Dus wil je verzekerd zijn van een plek in de training, wacht dan niet te lang met inschrijven. Mocht de training onverhoopt toch niet kunnen starten, dan ontvang je direct bericht. Het reeds overgemaakte bedrag storten wij in dit geval binnen 10 dagen terug.

Tip:

Er zijn overnachtingsmogelijkheden in de nabijheid van de Alba-academie (NH Hotel Koningshof, Hotel Steensel). De kosten hiervan zijn niet inbegrepen. In samenwerking met Hotel Steensel bieden we 3 aantrekkelijke Alba-arrangementen. Kijk hier voor de mogelijkheden.

Wil je meer informatie over de training Loopbaancoaching?

Download hieronder de leaflet Loopbaancoaching door het formulier in te vullen. Als je specifieke vragen hebt, dan kun je ons natuurlijk ook mailen op [email protected] of bellen op 040-2955999. Wij geven graag antwoord op al jouw vragen.

De gegevens die je hebt ingevuld, nemen we op in ons relatiebestand. Wij gebruiken deze gegevens om je hierna eenmalig te informeren over deze training. Uiterlijk na 6 maanden verwijderen we je gegevens weer. Conform AVG heb je het recht om je gegevens in te zien, te laten wijzigen of te laten verwijderen. Neem hiervoor contact met ons op, op telefoonnummer 040-295 59 99 of per e-mail: [email protected]
=

Ben je enthousiast geworden en wil je je direct inschrijven voor de training Loopbaancoaching? Aarzel dan niet. Verzeker jezelf van een plek en schrijf je direct in door het onderstaande formulier in te vullen.

Lees vóór aanmelding eerst onze Algemene Voorwaarden

Ik schrijf me in voor Loopbaancoaching

Gegevens student

Op officiële documenten zoals diploma’s en certificaten wordt de geboortenaam (ook wel ‘meisjesnaam’ genoemd) vermeld, zoals die in de Basisregistratie Personen bekend is.
Ik heb mijn coachopleiding op minimaal Foundation niveau gevolgd bij:

Betaling