Laat mensen schitteren in hun werk met loopbaancoaching | 3-daagse training

 • Ik doe dit werk wel, maar het is niet wat ik wil en wie ik ben. Waarom doe ik dit en wat zou ik nog meer kunnen? Wat zijn mijn talenten, hoe zet ik deze optimaal in en wat houdt mij nu tegen?
 • Wat maakt dat ik niet vol voor mijn succes ga?
 • Hoe kan ik anders met mijn perfectionisme en controle omgaan?
 • Ik heb moeite de balans tussen werk en privé te bewaken. Hoe zorg ik ervoor dat ik wel werk heb, maar niet mijn werk ben?
 • Ik ben boven de 50 en ga pas met 67 met pensioen. Hoe kan ik mijn senioriteit inzetten en hoe behoud ik mijn vitaliteit?
 • Mijn werkgever biedt mij een loopbaantraject aan. Wil hij me door laten groeien, of is dit outplacement?
 • Ik heb mijn baan verloren. Ga ik zelfstandig verder, of zoek ik weer een baan bij een werkgever en hoe pak ik dat aan?
 • Ik zit in een reorganisatie. Kan ik blijven en kan ik me dan weer verbinden aan de organisatie en mijn nieuwe functie, moet ik weg, of kies ik er zelf voor om te gaan?

Loopbaanontwikkeling is in onze dynamische samenleving belangrijker dan ooit. Er vindt een verschuiving plaats van baanzekerheid naar werkzekerheid, waardoor we steeds meer worden uitgedaagd om pro-actief onze loopbaan te sturen, te werken aan duurzame inzetbaarheid en een antwoord te vinden op de hobbels die we daarin tegenkomen. We werken langer door en moeten daarbij invulling geven aan begrippen als senioriteit en vitaliteit. Ook willen we ons werk gedegen integreren in ons leven. We streven naar goede balans tussen werk en privé.

» Lees meer

Als loopbaancoach krijgt u in uw praktijk te maken met een diversiteit aan loopbaanvragen. Vragen die gaan over werk vinden dat past bij wie iemand ten diepste is, het functioneren op de huidige werkplek, over doorstroom binnen de organisatie, of juist over uitstroom. Daarnaast zult u  regelmatig te maken krijgen met vraagstukken rondom re-integratie en vitaliteit (denk bijvoorbeeld aan burn-out en langer doorwerken). Loopbaancoaching verschilt van individuele coaching doordat u als loopbaancoach kennis hebt van deze verschillende loopbaanvragen, de herkomst van de vraag weet te traceren en kunt anticiperen op de soort begeleiding die nodig is om mensen te ondersteunen bij het vinden van de antwoorden. Daarnaast heeft u gerichtere kennis over het laten aansluiten van innerlijke drijfveren, waarden, kwaliteiten en vaardigheden van de cliënt op de specifieke eisen van werk en loopbaan. Praktische instrumenten als assessment en testen (of de weg weten naar deze instrumenten) en hulp bij bijvoorbeeld solliciteren, presenteren en netwerken maken daarom onderdeel uit van de loopbaanbegeleiding.

Loopbaanontwikkeling anno 21ste eeuw vraagt meer dan coaching alleen. Het is de wegen kennen én ze weten te bewandelen. De driedaagse training Loopbaancoaching is de eerste stap, praktijkgericht en aansluitend bij wat u als coach al weet en doet. Het zijn kostbare inzichtgevende verdiepingsdagen.

Doel van de training Loopbaancoaching

 • U krijgt inzicht in het vak van de loopbaancoach en in de verschillende fasen in loopbaanprocessen.
 • U leert de verschillende loopbaanvragen/aanleidingen en dilemma’s te onderscheiden en hierop een adequate aanpak te formuleren.
 • U krijgt praktische handvatten voor het inrichten van een loopbaantraject en u verzamelt kennis van verschillende werkvormen passend bij de cliënt en de fase waarin deze zich bevindt.
 • U leert uzelf in te zetten als instrument en u ontdekt ook waar de grens ligt en doorverwijzing of verdere specialisatie van belang is.
 • U ervaart wat u nog kunt ontwikkelen binnen uw eigen vaardigheden om effectief met loopbaanvragen te kunnen werken.

Voor wie is de training Loopbaancoaching bedoeld?

Deze training is bestemd voor coaches die de basiskennis van coaching (Foundation niveau) al in huis hebben en zich verder willen specialiseren in loopbaanvragen.

Trainer

De training Loopbaancoaching wordt gegeven door Nancy Poels. Nancy is HRM professional en werkt aan nieuwe manieren van organiseren, samenwerken en leiderschap. Het ontwikkelen en professionaliseren van HR teams en HR professionals is haar passie. Door haar brede kennis van individuele loopbaantrajecten, gecombineerd met haar jarenlange ervaring als coach, is uw ontwikkeling als loopbaancoach gegarandeerd in goede handen.

» Lees minder

DIRECT INSCHRIJVEN
De training Loopbaancoaching bestaat uit twee trainingsdagen een een verdiepingsdag.

Tijdens de trainingsdagen leer je hoe je samen met de cliënt op zoek gaat naar vragen als:

 • Wie ben ik
 • Wat kan ik
 • Wat wil ik
 • Hoe kom ik daar dan

Aan de hand van deze vragen leer je om een loopbaantraject in te richten.

Na de eerste twee trainingsdagen ga je actief in je coachpraktijk met loopbaanvragen aan de slag. Je ervaringen vormen de input voor de laatste, verdiepende trainingsdag. Wat ging goed, waar heb je (nog) hulp bij nodig? Je brengt je casuïstiek in en oefent onder begeleiding van de docent met medestudenten. Daarnaast ga je in op onderliggende persoonlijke thema’s bij loopbaancoaching.

Locatie en startdatum
Locatie:De training Loopbaancoaching vindt plaats bij Alba-academie te Veldhoven (nabij Eindhoven).
Startfrequentie: De training Loopbaancoaching start 2x per jaar, in voor- en najaar.
Eerstvolgende trainingsdagen: Woensdag 11 maart: 10.00 - 17.00
Donderdag 12 maart: 10.00 - 17.00
Woensdag 1 april: 10.00 - 17.00

Overige informatie
Duur: De training Loopbaancoaching bestaat uit 3 trainingsdagen.
Niveau:Post-HBO niveau.
Toelating:je beschikt aantoonbaar over HBO werk- & denkniveau en hebt een coachopleiding of ervaring op Foundation-niveau. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je voorafgaand aan de training deelnemen aan de stoomcursus Coaching Basics.
Afronding:De training wordt afgesloten met een Certificaat (bij 100% aanwezigheid). Aan deze training zijn 18 PE Vignet uren toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Meer informatie tref je aan op: www.NOBCO.nl.
Aantal deelnemers: De groep bestaat uit maximaal 14 deelnemers.
Literatuur: Tijdens de training Loopbaancoaching wordt gewerkt met losse artikelen.
Trainer: Nancy Poels.
Algemeen: Uiterlijk 2 weken voor aanvang van de training krijg je alle startinformatie toegestuurd. Onze trainingen zijn populair. Wil je verzekerd zijn van een plek in de training, wacht dan niet te lang met inschrijven. Mocht de training onverhoopt toch niet kunnen starten, dan ontvang je direct bericht. Het reeds overgemaakte bedrag storten wij in dit geval binnen 10 dagen terug.
Tip:Er zijn overnachtingsmogelijkheden in de nabijheid van de Alba-academie (NH Hotel Koningshof, Hotel Steensel). De kosten hiervan zijn niet inbegrepen. In samenwerking met Hotel Steensel bieden we 3 aantrekkelijke Alba-arrangementen. Kijk hier voor de mogelijkheden.
Deelname aan de training Loopbaancoaching kost € 1144,00. Dit bedrag is inclusief terugkomdag (supervisie) syllabus, koffie, thee en lunch.

Inschrijfgeld voor de training is € 95,00 (eenmalig). Alba-academie is vrijgesteld van BTW.

Download hieronder de leaflet van de training Loopbaancoaching door het formulier in te vullen. Als je specifieke vragen hebt, dan kun je ons natuurlijk ook mailen op secretariaat@alba-academie.nl of bellen op040-2955999. Wij geven graag antwoord op al je vragen.

Download leaflet Loopbaancoaching

  De gegevens die u heeft ingevuld, nemen we op in ons relatiebestand. Wij gebruiken deze gegevens om u hierna eenmalig te informeren over de opleiding / training van uw aanvraag. Uiterlijk na 6 maanden verwijderen we uw gegevens weer. Conform AVG heeft u het recht om uw gegevens in te zien, te laten wijzigen of te laten verwijderen. Neem hiervoor contact met ons op, op telefoonnummer 040-295 59 99 of per e-mail: secretariaat@alba-academie.nl.
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Ben je enthousiast geworden en wilt je je direct inschrijven voor de training Loopbaancoaching? Vul het Inschrijfformulier Trainingen in en stuur een ingescande versie inclusief handtekening aan secretariaat@alba-academie.nl. Je kunt het origineel natuurlijk ook opsturen naar Alba-academie, Antwoordnummer 10042, 5500 VB Veldhoven.

 

Lees vóór aanmelding ook onze Algemene Voorwaarden