Training Complexe Teamcoaching – Meesterschap

Dé next level training voor teamcoaches

De intensieve vervolgtraining Complexe Teamcoaching is een verdieping en verbreding van Teamcoaching en bedoeld voor ervaren teamcoaches die uitgedaagd willen worden in hun professionele ontwikkeling als teamcoach. Van vakmanschap naar meesterschap.

2 oktober 2024

Utrecht

5 dagen

Investering: € 1.850,00

BROCHUREINCOMPANY VOLGEN

Startdatum en locatie

2 oktober 2024
5 dagen
Utrecht

Totale investering

€ 1.850,00
DIRECT INSCHRIJVEN

Van vakmanschap naar meesterschap

Tijdens de training Teamcoaching (vakmanschap) heb je gekeken naar je rol als teamcoach. Daarnaast heb je de vaardigheden, kennis en kunde geleerd om te begeleiden bij teamvragen. De praktijk is echter weerbarstiger. De meeste teams zijn complexe systemen die functioneren binnen een minstens zo complexe organisatiecontext. Van teams wordt verwacht dat de teamleden op hoog niveau samenwerken om team- en organisatiedoelen te behalen. En daarbij topprestaties neer te zetten. Dit gaat echter vaak niet zonder slag of stoot. Reorganisaties en verandertrajecten volgen elkaar in hoog tempo op en leggen druk op de veranderkracht van teamleden. Moderne teams zijn vaker projectmatig, samengesteld uit individuele talenten en experts, met een hoge mate van zelfregissering. Begeleiding van deze ‘high performing teams’ binnen een steeds complexer wordende omgeving vraagt een systemische aanpak, stevige expertise en senioriteit van jou als teamcoach.

Je kennis als teamcoach verdiepen

De training Complexe Teamcoaching bestaat uit 5 trainingsdagen. Waarin je de stap naar senior teamcoach maakt. Je ontwikkelt je bedrijfskundige blik en weet te werken met zowel bedrijfsprocessen als mensgerichte processen. Bovendien word je een doorgewinterde systeemdenker die complexe ontwikkeltrajecten voor teams in de organisatie aankan. Je leert de rollen van teamcoach – consultant – leiderschapscoach – trainer af te wisselen. En je in dienst te stellen van de veranderbehoefte van het team en/of de organisatie. Hierdoor ben je een goede gespreks- en sparringpartner voor leidinggevenden en andere belanghebbenden in organisaties. Je weet welke partijen nodig zijn om het team te laten floreren. En hoe je deze partijen kunt beïnvloeden. Je legt samen met teamleden, leiders en belanghebbenden een fundament voor het verbeteren van het teamleren.

De training Complexe Teamcoaching biedt je intensieve kennis en tools, praktisch en gedegen, gebaseerd op ervaring en recente inzichten uit de wetenschap over teamontwikkeling en teamcoaching.

Doel van de training Complexe Teamcoaching

Tijdens de training Complexe Teamcoaching verstevig en verdiep je je kennis, kunde en vaardigheden op het gebied van teamcoaching:

  • Je krijgt kennis van en inzicht in de kritische factoren van succesvolle teams, inclusief hun leiders. Als onderdeel van organisatieverandering.
  • Je kunt in co-creatie met het team een effectief ontwikkeltraject opzetten en uitvoeren. Daarbij ben je een professionele sparringpartner voor leiding en teamleden.
  • Je hebt kennis van en ervaring met complexe teams en bijbehorende dynamieken.
  • Je leert interveniëren om de samenwerking, waar nodig, te verbeteren en het reflectief en lerend vermogen van het team te vergroten.
  • Je kunt werken vanuit systeemdenken: het team als systeem binnen een complexe organisatie in een snel veranderende omgeving (vuca-omgeving).
  • Je kunt het team als samenhangend onderdeel van het organisatiessysteem in kaart brengen, inclusief belanghebbenden en stakeholders buiten de organisatie.
  • Je kunt werken vanuit en reflecteren op je rol als teamcoach – leiderschapscoach – trainer  en je kent je eigen sterke punten en bijbehorende valkuilen.
  • Je staat open voor supervisie en intervisie en kunt reflecteren op eigen handelen middels ingebrachte casuïstiek.

Voor wie is de training Complexe Teamcoaching bedoeld?

De training Complexe Teamcoaching vormt module II van de opleiding tot Professioneel Teamcoach en is bedoeld voor teamcoaches met een behoorlijk basisniveau. Je hebt een afgeronde coachopleiding op minimaal foundation niveau en hebt de training Teamcoaching succesvol doorlopen. Je bent werkzaam in het vakgebied. Je vindt het belangrijk om je professionele standaard als teamcoach te borgen middels supervisie en intervisie.

Trainer

Interview Met Martian Slagter

Martian Slagter is docent van de training Complexe Teamcoaching. Martian heeft zich als expert op het gebied van leiderschap bij organisatieverandering en groepsdynamica toegelegd op het doorontwikkelen van Teamcoaching naar High Performance Teamcoaching. Als Senior Teamcoach en Consultant is ze gedreven om in een complexe wereld teams en leiders van nu te ondersteunen in hun streven naar high performance en persoonlijke effectiviteit en groei. Lezen: Interview Met Martian Slagter.

Werkwijze

Tijdens de training Complexe Teamcoaching word je zowel praktisch als theoretisch uitgedaagd. Je bestudeert de literatuur voorafgaand aan de trainingsdagen. Deze bestaat uit boeken, essays en links naar tutorials. In de trainingsdagen staan praktijk en toepassing van de theorie centraal. Hiervoor ga je volop met casuïstiek van jezelf en de andere deelnemers aan de slag.  We nodigen je nadrukkelijk uit ook tussen de trainingsdagen actief met het geleerde aan de slag te gaan, om je ervaringen weer in te brengen tijdens een volgende trainningsdag. Dat betekent veel oefenen en ontvangen van gerichte feedback. Persoonlijk en professioneel leren door feedback en reflectie. Daarnaast leer je ook van de interessante ervaringen van de andere deelnemers.

Kernwoorden: versterken van het meesterschap, verdiepen van inzicht en kennis, casuïstiek, oefenen, reflectie in combinatie met inzichten uit de wetenschap en praktijk.

Onderdelen van het programma

1. De kritische factoren van succesvolle teams en succesvolle teamcoaches.

We gaan in op de effectieve bouwstenen van een teamcoachtraject. Zowel vanuit het perspectief van interne en externe coaches als ook vanuit dat van de leidinggevende.
Om teams te helpen, krijg je inzicht in de belangrijkste factoren die een rol spelen bij teamwork in relatie tot de taken en doelen die het team heeft. Hierbij komen verschillende soorten teams aan bod en wat dit betekent voor jouw handelen als teamcoach. Bijvoorbeeld managementteams of zelforganiserende teams.

2. Systeemdenken.

Een team staat vrijwel nooit op zichzelf en is een onderdeel van een groter geheel. Hoe kunnen teams leren en groeien in deze context. We kijken naar teams als complexe systemen. Je gaat op zoek naar patronen in plaats van oorzaken en gevolgen. Je onderzoekt welke invloed dat heeft op jouw rol en vaardigheden als teamcoach. Bijvoorbeeld door het stellen van circulaire vragen.

3. Meesterschap: we oefenen met casuïstiek.

We besteden veel aandacht aan de vaardigheden die je als teamcoach in complexe situaties nodig hebt en hoe je deze toepast in de praktijk. Doen, gerichte feedback en reflectie op eigen rol en handelen staan in dit onderdeel centraal. Ook gaan we in op hoe je als teamcoach ‘teamleren’ bevordert.

4. Als het zwaar wordt: teamcoaching bij conflicten.

Je leert in te schatten welke interventies werkzaam zijn als er in een team sprake is van conflicten. Wanneer werkt teamcoaching nog? En wat betekent dit voor jouw rol en handelen?

Locatie en trainingsdata

Locatie:

De training Complexe Teamcoaching vindt plaats in Utrecht (Aristo meeting center Utrecht Lunetten).

Startfrequentie:

De training Complexe Teamcoaching start 1 keer per jaar.

Utrecht najaar 2024:

2 oktober 2024: 10:00 – 17:00 uur
16 oktober 2024: 10:00 – 17:00 uur
6 november 2024: 10:00 – 17:00 uur
27 november 2024: 10:00 – 17:00 uur
18 december 2024: 10:00 – 17:00 uur

Investering

Kosten:

De verdiepende vervolgtraining Complexe Teamcoaching kost € 1.850,00. Dit is inclusief lesmaterialen, koffie, thee en lunch, exclusief verplichte literatuur.

Alba-academie is vrijgesteld van btw.

Overige informatie

Duur:

De training Complexe Teamcoaching bestaat uit 5 trainingsdagen. Je tijdsinvestering bestaat tevens uit het bestuderen van de literatuur, voorbereidende en huiswerkopdrachten en het uitwerken van praktijkopdrachten (casuïstiek).

Studiebelasting: totaal 50 uur (incl. lesdagen).

Niveau:

Post-HBO niveau.

Toelating:

Je beschikt aantoonbaar over HBO werk- & denkniveau. Je hebt een coachopleiding op Foundation niveau en hebt Teamcoaching (module I) met goed gevolg doorlopen. Je bent werkzaam in het vakgebied en kunt eigen casuïstiek inbrengen. Een intakegesprek kan tot de toelatingsprocedure behoren.

Mocht je niet over de gewenste vooropleiding / ervaring beschikken, neem dan contact met ons op.

Afronding:

De training wordt afgesloten met een Certificaat (bij 100% aanwezigheid).

Aantal deelnemers:

De groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers.

Literatuur:

Er wordt gewerkt met een literatuurlijst.

Trainer:

Martian Slagter.

Algemeen:

Uiterlijk 2 weken voor aanvang van de training krijg je alle startinformatie toegestuurd. Onze trainingen zijn populair. Wil je verzekerd zijn van een plek in de training, wacht dan niet te lang met inschrijven. Mocht de training onverhoopt toch niet kunnen starten, dan ontvang je direct bericht. Het reeds overgemaakte bedrag storten wij in dit geval binnen 10 dagen terug.

Wil je meer informatie over de training Complexe Teamcoaching?

Download hieronder de brochure van de training Complexe Teamcoaching door het formulier in te vullen. Als je specifieke vragen hebt, dan kun je ons natuurlijk ook mailen op secretariaat@alba-academie.nl of bellen op 085-200 8000. Wij geven graag antwoord op al je vragen.

De gegevens die je hebt ingevuld, nemen we op in ons relatiebestand. Wij gebruiken deze gegevens om je hierna eenmalig te informeren over deze training. Uiterlijk na 6 maanden verwijderen we je gegevens weer. Conform AVG heb je het recht om je gegevens in te zien, te laten wijzigen of te laten verwijderen. Neem hiervoor contact met ons op, op telefoonnummer 085 - 200 8000 of per e-mail: secretariaat@alba-academie.nl.
=

Ben je enthousiast geworden en wil je je direct inschrijven voor de training Complexe Teamcoaching? Aarzel dan niet. Verzeker jezelf van een plek en schrijf je direct in door het onderstaande formulier in te vullen.

Lees vóór aanmelding eerst onze Algemene Voorwaarden

Ik schrijf me in voor Complexe Teamcoaching

Gegevens student

Op officiële documenten zoals diploma’s en certificaten wordt de geboortenaam (ook wel ‘meisjesnaam’ genoemd) vermeld, zoals die in de Basisregistratie Personen bekend is.
Ik heb een opleiding of training op gebied van Teamcoaching gevolgd bij:

Betaling

uit Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties

Comments are closed.