Dieper Coachen | Coach Senior Practitioner

Daar waar het spannend is, moet je zijn.

Ga voor de volgende stap in coaching. Verdiep je coachkennis en -kunde en leer individueel coachen op identiteitsniveau. Zet jezelf in als instrument, voorbij de methodieken. De vervolgopleiding Dieper Coachen leidt je op tot Coach Senior Practitioner.

23 september 2024

23 september 2024

Veldhoven

1 lesjaar

Investering: € 6.290,00 (per 1 januari 2022)

BROCHUREINFORMATIEBIJEENKOMST

Startdata en locatie

23 september 2024
1 lesjaar

Investering

€ 6.290,00
DIRECT INSCHRIJVEN

Coachen op een diepere laag

Je komt het misschien tegen in je eigen praktijk. Een cliënt vervalt steeds weer in het oude patroon. Ineffectief gedrag herhaalt zich en de cliënt komt keer op keer bij je terug. Of een cliënt worstelt met heftige thema’s op identiteitsniveau. Zoals burn-out, het gevoel jezelf kwijt te zijn, of niet meer kunnen functioneren na een verlieservaring. Op die momenten is het gewoonweg niet genoeg om een cliënt te coachen op gedragsniveau. Het eigenlijke probleem zit op de diepere laag. Die van identiteit en zingeving. Om verder te komen is het nodig om schijnbewegingen te doorbreken en samen met de cliënt op zoek te gaan naar waar de echte pijn zit. Om vanuit daar stappen te zetten naar herstel.

Identiteit- en zijnsniveau

Tijdens de vervolgopleiding Dieper Coachen ontwikkel je je in het begeleiden van diepgaande veranderprocessen op identiteit- en zijnsniveau. Je leert werken op het snijvlak van coaching, counseling en therapie. In coachgesprekken richt je interventies op datgene wat voor de cliënt ten diepste relevant is. Bovendien durf je de cliënt te confronteren met ineffectieve patronen, overlevingsstrategieën en zelfsabotage. Heftige emoties en overdrachtsfenomenen weet je te hanteren.

Inclusive Leadership

We werken in al onze opleidingen en trainingen met het Inclusive Leadership model. Zo schenk je aandacht aan alle aspecten van jouw cliënt. Namelijk het denken, doen, voelen en zijn. In jouw coaching zet je jezelf in als belangrijkste instrument en coach je vanuit jouw eigen zijn. Daarbij kan het niet anders dan dat je jouw eigen patronen en overlevingsstrategieën in de ogen gekeken hebt. Gedurende de vervolgopleiding Dieper Coachen verstevig, verdiep en verbreed je je kennis, kunde en wijsheid als coach én als mens.

Integrale visie op gezondheid

In deze coachopleiding leer je begeleiden vanuit een integrale visie op gezondheid. Niet alleen komen alle relevante stromingen in coaching aan bod (o.a. ontwikkelingspsychologie, hechtingstheorie, TA, NLP, Systemisch werk, onbewuste technieken), ook lichaamsgericht werk, ademhalingstechnieken, mindfulness, yoga en andere methoden die de cliënt ondersteunen in het herstel van lichaam, brein en geest hebben een plek.

Doel van de opleiding Dieper Coachen

 • Coachen vanuit jouw eigen Zijn en jezelf inzetten als instrument.
 • Hanteren van een integrale aanpak om de cliënt te ondersteunen op het pad naar innerlijke transformatie en gezondheid.
 • Omgaan met fenomenen zoals maskergedrag, heftige emoties, weerstand en monsters.
 • Je cliënten stimuleren te reflecteren op diepere thema’s en het gedrag dat daaruit voorkomt.
 • Scherp spiegelen en snel tot de kern komen.
 • Coachen op het snijvlak van gezond en ziek. Je weet wanneer je moet doorverwijzen.
 • Omdat je een ander niet verder kunt brengen dan jij zelf bent, doorleef je tijdens de opleiding jouw eigen thema’s ten diepste en maak je als persoon een grote groei door.

Erkenning & accreditatie

Dieper Coachen is Post-HBO erkend en EMCC-NOBCO EQA Senior Practitioner geaccrediteerd. Na afronding ontvang je dan ook een erkend en geaccrediteerd diploma. Daarnaast wordt de opleiding erkend door LVSC.

Voor wie is de opleiding tot Coach Senior Practitioner | Counseler bedoeld?

Deze opleiding is bedoeld voor begeleiders die een coachopleiding op Practitioner niveau hebben afgerond (minimaal 300 studiebelastingsuren) en zich verder willen ontwikkelen tot Senior Practitioner/ Counseler. Je wilt kunnen begeleiden bij identiteitsthema’s, op het snijvlak van coaching, counseling en therapie. En je bent daarbij bereid jouw eigen diepe thema’s te doorleven.

De vervolgopleiding Dieper Coachen vormt het tweede jaar (module 2) van de 2-jarige opleiding tot Coach senior Practitioner / Counseler.

Module 1 – Ik als Coach
 • Introductie. Kennismaken met programma, docenten en studenten. Verkenning en verdieping biografische levenslijn, zelfbeeld en levensvisie.
 • Contact en Contract. NLP: eliciteren, installeren, geheim contract. Herkaderen, change personal history.
 • Egotoestanden (TA). Mijn scripts en levensscripts. Wil en Verlangen, eigen leider zijn.
 • Identiteitsontwikkeling en Zijn. Inspiratie en Bezieling. Van polariteiten, naar Heelheid.
Module 2 – Ik als Coach in relatie tot de cliënt
 • Contactcirkel, hechting en scheiding. Verstoringen in hechting. Polariteiten rondom hechting.
 • Weerstand en verzet, macht en onmacht. Schaduw en monsters.
 • Kracht, levensenergie. Intimiteit en seksualiteit.
 • Emoties en pijn. Psychopathologie. Diagnostiek.
Module 3 – Ik als Coach in relatie tot het systeem
 • Systemische factoren vanuit de eerste groep: het gezin. Projectie, overdracht en tegenoverdracht.
 • Dynamiek in gezin en relaties. Eigen overdrachts- en tegenoverdrachtsthema’s.
 • Dynamiek in organisaties. Systemische principes, projectie, overdracht en tegenoverdracht in werksituaties.
 • Ethiek in Coaching, in organisaties en systemen. Wereldbeeld, mensbeeld, ethische dilemma’s.
Afsluiting
 • Op deze dag wordt de opleiding afgerond. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan evaluatie, het afscheid nemen van elkaar, van de opleiding en van de trainers.

Locatie en startdatum

Locatie:

Dieper Coachen vindt plaats bij Alba-academie in Veldhoven (op het terrein van NH Hotel Koningshof).

Plan je route >>

Startdatum najaar 2024:

Maandag 23 september 2024

Lesinformatie:

De lesdagen zijn van 10.00 tot 17.00 uur.

Overige informatie

Duur:

De opleiding Dieper Coachen duurt 1 lesjaar. Er zijn 13 lesdagen, 4 intervisies, 4 supervisies & 1 individueel coachgesprek (POAP).

Studiebelasting:

541 uur.

Niveau:

EQA Senior Practitioner, Post-HBO.

Toelating:

Je bent in het bezit van:

 • HBO-diploma
 • Diploma Beroepsopleiding tot Coach Practitioner van Alba-academie óf je hebt aantoonbaar een stevig fundament van coaching (middels opleiding op minimaal Practitioner niveau, 300 uur. Je bent in het bezit van dit diploma/certificaat).

Indien je niet beschikt over een HBO-diploma, of je de opleiding tot Coach Practitioner hebt gevolgd buiten Alba-academie neem dan contact met ons op. Een kennismakingsgesprek, na inzending van CV en motivatie, behoort dan tot de toelatingsprocedure.

Afronding:

Tijdens de opleiding tot Coach senior Practitioner | Counseler – Dieper Coachen maak je drie praktijkwerkstukken. Hierin wordt getoetst hoe je de theorie en praktijk samenbrengt én laat je je persoonlijke ontwikkeling als mens en als coach zien.

De opleiding wordt afgerond met het geaccrediteerde diploma van Alba-academie (bij minimaal 90% aanwezigheid en voldaan aan eisen voor diploma). Optioneel kun je kiezen voor het Post-HBO diploma en inschrijving in het betreffende register (hieraan zijn extra kosten verbonden; zie Investering).

Accreditatie:

Deze vervolgopleiding is erkend/geaccrediteerd door: het CPION, EMCC-NOBCO Senior Practitioner, LVSC en Post-HBO geaccrediteerd. Daarnaast wordt de kwaliteit gewaarborgd door CEDEO en CRKBO.

De opleiding is ook erkend door het RGVZO en geaccrediteerd met 106 punten voor bij- en nascholing.
Dit register wordt opgericht als een kwaliteitsregister voor Geestelijk Verzorgers in Overheidsdienst – de ministeries van Veiligheid en Justitie en van Defensie

Opleidingen die geaccrediteerd zijn voldoen aan een aantal belangrijke criteria ten aanzien van vakinhoudelijke kwaliteit, opleidingsniveau en aantal uren studiebelasting en praktijkervaring.
Na afronding ontvang je dan ook een erkend en geaccrediteerd diploma.

Aantal deelnemers:

De groep bestaat uit maximaal 15 deelnemers.

Literatuur:

De lijst met verplichte literatuur krijg je voor aanvang toegezonden.

Trainers:

De opleiding Dieper Coachen wordt gegeven door een team van docenten.

Algemeen:

Uiterlijk 2 weken voor aanvang van de opleiding krijg je alle startinformatie toegestuurd.
Onze opleidingen zijn populair. Wil je verzekerd zijn van een plek, wacht dan niet te lang met inschrijven. Mocht de opleiding onverhoopt niet kunnen starten, dan ontvang je direct bericht. Het reeds overgemaakte bedrag storten wij in dit geval binnen 10 dagen terug.

Deelname aan de vervolgopleiding Dieper Coachen Senior Practitioner bedraagt € 6.290,00. Dit is inclusief lessen, syllabus, begeleide intervisie, intervisie, POAP-gesprek, koffie, thee en lunch. Exclusief literatuur.

 • Inschrijfgeld bedraagt € 95,00 (eenmalig). (Oud)-studenten van Alba-academie betalen geen inschrijfgeld.
 • Alba-academie is vrijgesteld van BTW.
 • (optioneel): Post-HBO diploma: € 125,00.

In de meeste gevallen zijn scholingskosten voor particulieren aftrekbaar van hun inkomstenbelasting. Je netto-investering kan daardoor lager uitvallen. Laat je informeren door de belastingdienst.

Wil je meer informatie over Dieper Coachen?

Download hieronder de leaflet vervolgopleiding Dieper Coachen door het formulier in te vullen. Als je specifieke vragen hebt, dan kun je ons natuurlijk ook mailen op secretariaat@alba-academie.nl of bellen op 085 – 200 8000. Wij geven graag antwoord op al jouw vragen.

De gegevens die je hebt ingevuld, nemen we op in ons relatiebestand. Wij gebruiken deze gegevens om je hierna eenmalig te informeren over deze opleiding. Uiterlijk na 6 maanden verwijderen we je gegevens weer. Conform AVG heb je het recht om je gegevens in te zien, te laten wijzigen of te laten verwijderen. Neem hiervoor contact met ons op, op telefoonnummer 085-200 8000 of per e-mail: secretariaat@alba-academie.nl.
=

Ben je net zo enthousiast als vele andere studenten over de vervolgopleiding Dieper Coachen? Aarzel dan niet. Verzeker jezelf van een plek en schrijf je direct in door het onderstaande formulier in te vullen.

Lees vóór aanmelding eerst onze Algemene Voorwaarden

Ik schrijf me in voor de Vervolgopleiding Dieper Coachen

Gegevens student

Op officiële documenten zoals diploma’s wordt de geboortenaam (ook wel ‘meisjesnaam’ genoemd) vermeld, zoals die in de Basisregistratie Personen bekend is.

Betaling

Het lesgeld is exclusief inschrijfgeld (€ 95,00) en literatuurkosten. Inschrijfgeld is niet van toepassing voor (oud-)studenten van Alba-academie. Na afronding van de opleiding met een positief resultaat ontvang ik een diploma van Alba-academie. Wanneer tevens wordt gekozen voor het diploma van de stichting Post-HBO worden de bijkomende kosten in rekening gebracht bij de betaler van het lesgeld. Dit diploma geeft een persoonlijke registratie in het Post-HBO register. Alba-academie is vrijgesteld van BTW.

Belangrijke aanvullende informatie (in te vullen door de student)

Klik of sleep een bestand naar dit veld om te uploaden.
Voeg een kopie van uw diploma / certificaat toe. Een intakegesprek kan deel uitmaken van de inschrijvingsprocedure.
Ik heb het formulier naar waarheid ingevuld. Ik ontvang een bevestiging van mijn inschrijving.

Comments are closed.