Stoomcursus Coaching

Ik wil graag de basisvaardigheden van coaching onder de knie krijgen, maar ik wil geen beroepscoach worden.

  • Ik wil als manager graag effectiever en meer coachend leiding geven.
  • Ik wil beter samenwerken met mijn collega’s.
  • Ik wil beter leren communiceren en meer begrip kweken.
  • Ik wil onderzoeken of coachen iets voor mij is.
  • Ik ben consultant en ik wil coachvaardigheden toevoegen aan mijn advieswerk.

Herkent u één van deze vragen of heeft u een soortgelijke vraag? Dan is Coaching Basics iets voor u. Tijdens deze stoomcursus leert u de basisvaardigheden van het coachvak. Aan bod komen onderwerpen als de kunst van het luisteren en vragen stellen, de waarde van non-verbale communicatie en werken met kwaliteiten en uitdagingen via een kernkwadrant. Ook krijgt u inzicht in wat mensen motiveert, of juist tegenhoudt.

U gaat aan het werk met coachdoelen en hoe u anderen begeleidt bij het bereiken van deze doelen. Coaching Basics is een praktische, korte opleiding waarmee u direct in uw werksituatie aan de slag kunt.

» Lees meer

Doel van Coaching Basics

Na deze stoomcursus bent u in staat om op een coachende manier gesprekken te voeren en de basisvaardigheden te integreren in uw dagelijkse werkzaamheden en adviesstijl. Ook bent u vaardiger geworden in communicatie en (zelf)reflectie.

Voor wie is Coaching Basics bedoeld?

Deze korte intensieve cursus is bedoeld voor iedereen die de grondhouding en basisvaardigheden van coaching onder de knie wil krijgen, maar niet per se ‘coach’ wil worden. De cursus is bijzonder geschikt voor managers, professionals, consultants, bedrijfsadviseurs, bedrijfscommunicatiespecialisten, HRM-adviseurs etc., die snel en effectief willen leren coachen op Foundation niveau.

Coaching Basics is een ideale instapcursus voor diegenen die willen starten met een specialisatietraining bij Alba-academie, maar nog niet beschikken over een coachopleiding op Foundation niveau.

Bezoek ook onze informatiebijeenkomsten >>

» Lees minder

Programma Coaching Basics in het kort

Dag 1

Les 1. Kennismaken met de groep, de docent en het programma. Visie. Wat is coachen – wat is het niet. De regels van effectief feedback geven en ontvangen.

Les 2. Een coachende houding. AAAA: Acceptatie zonder oordeel, Aandacht & Aansluiten, Authenticiteit.
Respectvol, empathisch & integer spiegelen. Resultaatgerichtheid. Verantwoordelijkheden van mij en de ander. Leren & Reflecteren via de K-A-R-M-A leercyclus.

 

Dag 2

Les 3. Basisvaardigheden (1): aansluiten bij de ander en LSD: Luisteren, Samenvatten, Doorvragen. Het belang van woorden en taalgebruik. De kunst van het vragen stellen. De vraag achter de vraag en effectief gebruik van stilte.

Les 4. Basisvaardigheden (2): (non)verbale signalen waarnemen en interpreteren; signalen van de lichaamstaal. Model van aandacht: Inclusive Coaching.

 

Dag 3

Les 5. Resultaatgericht bezig zijn, doelen stellen & bereiken: gespreksmodel, oefenen met GROW. Huidige realiteit versus gewenste realiteit, De Wondervraag. Alternatieven, keuzes en acties.

Les 6. Kernkwadranten: kernkwaliteiten, valkuilen, uitdagingen, allergieën en leerpunten. Eigen kernkwadranten maken. Werken met kernkwadrant van de ander. Kwaliteit en uitdaging kunnen verbinden.

 

Dag 4

Les 7. Analyse van de levenshouding – slachtoffer of schepper? Hoe ontstaan overtuigingen; wat belemmert en wat stimuleert? Dramadriehoek / winnaarsdriehoek.

Les 8. Waarnemingsposities. Integratie & afsluiting; certificering en afscheid.

Locatie en startdatum
Locatie:Coaching Basics vindt plaats bij Alba-academie te Veldhoven.
Startfrequentie:De opleiding Coaching Basics start 2x per jaar.
Eerstvolgende training:Start:
Donderdag 11 oktober: 10.00 - 17.00 uur

Overige trainingsdagen:
Donderdag 1 november 2018: 10.00 - 17.00 uur
Donderdag 15 november 2018: 10.00 - 17.00 uur
Donderdag 29 november 2018: 10.00 - 17.00 uur

Overige informatie
Duur:De korte opleiding Coaching Basics duurt 6 weken en bestaat uit 4 lesdagen.
Niveau:Post-HBO niveau.
Toelating:U beschikt aantoonbaar over HBO werk- & denkniveau.
Afronding:Na afloop van de opleiding ontvangt u een Certificaat, op basis van actieve deelname en minimaal 90% aanwezigheid.
Aantal deelnemers:De groep bestaat uit maximaal 14 deelnemers.
Literatuur:De lijst met verplichte literatuur wordt u voor aanvang toegezonden.
Trainer:Lieke Holtzer.
Algemeen:Uiterlijk 2 weken voor aanvang van Coaching Basics krijgt u alle startinformatie toegestuurd.
Onze opleidingen zijn populair. Wilt u verzekerd zijn van een plek, wacht dan niet te lang met inschrijven. Mocht de opleiding onverhoopt toch niet kunnen starten, dan ontvangt u direct bericht. Het reeds overgemaakte bedrag storten wij in dit geval binnen 10 dagen terug.
Deelname aan de verkorte opleiding Coaching Basics kost € 1895,00. Dit is inclusief lesmaterialen, koffie, thee en lunch (exclusief literatuur).

Het inschrijfgeld bedraagt € 95,00 (eenmalig).

Alba-academie is vrijgesteld van BTW.

Wilt u meer informatie over de korte opleiding Coaching Basics?

Download hieronder de leaflet Coaching Basics door het formulier in te vullen. Als u specifieke vragen hebt, dan kunt u ons natuurlijk ook mailen op secretariaat@alba-academie.nl of bellen op 040-2955999. Wij geven graag antwoord op al uw vragen.

Bezoek ook onze informatiebijeenkomsten.

Download leaflet Coaching Basics

    De gegevens die u heeft ingevuld, nemen we op in ons relatiebestand. Wij gebruiken deze gegevens om u hierna eenmalig te informeren over de opleiding / training van uw aanvraag. Uiterlijk na 6 maanden verwijderen we uw gegevens weer. Conform AVG heeft u het recht om uw gegevens in te zien, te laten wijzigen of te laten verwijderen. Neem hiervoor contact met ons op, op telefoonnummer 040-295 59 99 of per e-mail: secretariaat@alba-academie.nl.
Bent u net zo enthousiast als vele andere studenten over onze korte opleiding Coaching Basics? Aarzel dan niet. Verzeker uzelf van een plek en schrijf u direct in. Vul het Inschrijfformulier Coaching Basics L12 najaar 2018 in en mail een ingescande versie inclusief handtekening aan secretariaat@alba-academie.nl. U kunt het origineel natuurlijk ook opsturen naar Alba-academie, Antwoordnummer 10042, 5500 VB Veldhoven.

Lees vóór aanmelding eerst onze Algemene Voorwaarden

Studenten van de korte coachopleiding Coaching Basics zijn zeer tevreden.  Lees hieronder wat zij over Coaching Bssics zeggen.

 

Testimonials

 

Leerzame introductie tot coaching. Een mooie opstap naar een verdere ontwikkeling. (Marieke Nijhuis – Marketing & Communicatie bij Wooninc.)

 

In 4 dagen kennis van de relevante theorieën en veel tijd om deze kennis en vaardigheden toe te passen tijdens de cursusdagen. Het geleerde kan ook de dag na de lesdag al direct toegepast worden. Dat geeft een kick! (Jeroen Brouwers – Consultant)

 

Zeer waardevol. Je maakt een ontwikkeling als persoon door t.g.v. bewustwording en je krijgt de basisvaardigheden van coaching onder de knie. (Kitty Janssen – Advocaat)

 

Uitstekende training en oefening/opleiding wat leidt tot begeleiding van mensen naar een hoger zelfbewustzijn en betere werkprestaties. (Nicole ten Grotenhuis)

 

Een praktische en toepasbare training waarbij je kennis maakt met het vak coachen. Een cadeautje voor jezelf ook. (Peggy Ruigrok – personeelsadviseur)

 

Heb aan coaching geroken, ervan genoten. Heeft geholpen met betrekking tot mijn bewustwording. (Henriëtte Houben – VIO consulent/BIT trainer en NAH consulent) 

 

In 4 dagen kennismaken met het coachingsvak. Heel veel geleerd en smaakt naar meer. (Hanneke den Breeijen – Manager Research Support)

 

Wat me vooral verbaast is hoeveel zelfinzicht ik hiermee gekregen heb. Het was een goede kennismaking met coaching en ik heb tools meegekregen om verder te kunnen. (Anoniem)

 

Heldere praktische opleiding.  (Reina Hoogerwerf  – Teamleider)

 

In het begin van de opleiding was er relatief veel tijd voor het creëren van veiligheid in de groep. Dat is soms wel anders! Heel veel gehad aan het oefenen. (Anoniem)