Coachopleidingen

Coaching is een prachtig vak dat zich bezig houdt met het leerproces, de verandering en ontwikkeling van individuele mensen, teams of organisaties. Als je beroepsmatig wilt leren coachen en jouw (persoonlijk) leiderschap wilt versterken, dan ben je bij Alba-academie op de juiste plek.

Informatiebijeenkomsten vrachtschip met veel containers

Informatiebijeenkomsten

Wil je kennismaken met Alba-academie, onze coaching opleidingen en docenten? Wil je alvast een voorproefje van onze manier van lesgeven? Bezoek onze informatiebijeenkomsten. Je bent van harte welkom!

Lees meer
coaching basics de basisvaardigheden van coaching

Coaching Basics

Na deze stoomcursus ben je in staat om op een coachende manier gesprekken te voeren en de basisvaardigheden te integreren in je dagelijkse werkzaamheden en adviesstijl. Ook ben je vaardiger geworden in communicatie en (zelf)reflectie.

Lees meer
coach-practitioner

Coach Practitioner

Maak van je passie je beroep. Leer het coachvak van de allerbeste vakdocenten. Aan het eind van de opleiding is je rugzak gevuld met een scala aan methoden en technieken en ben je er helemaal klaar voor om je eigen coachpraktijk te starten of als intern coach aan de slag te gaan.

Lees meer
Coach Senior Practitioner 2-jarige opleiding

Coach Senior Practitioner

Leer professioneel coachen op het snijvlak van coaching, counseling en therapie. Zet jezelf in als instrument en richt jouw interventies op datgene wat voor de cliënt ten diepste relevant is. Kom snel tot de kern, durf scherp te werken. Begeleid diepgaande, individuele veranderprocessen.

Lees meer
Dieper coachen - druppel

Dieper Coachen

Zet de volgende stap in coaching. Verdiep je coachkennis en -kunde en leer individueel coachen op identiteits- en zingevingsniveau. Zet jezelf in als instrument, voorbij de methodieken. De vervolgopleiding Dieper Coachen leidt je op tot Coach Senior Practitioner/counselor.

Lees meer
organisatiecoaching - vervolgopleiding professioneel coachen in organisaties

Organisatiecoaching

Organisaties zijn complexe systemen. Bewegen, veranderen, leren en ontwikkelen gaan binnen een organisatie meestal niet zonder slag of stoot. Als Organisatie Coach werk je met weerstand als richtingaanwijzer en begeleid je medewerker, team en organisatie naar gezondheid en groei.

Lees meer
Integrale traumacoaching

Integrale Traumacoaching

Tijdens de opleiding Integrale Traumacoaching leg je een fundament van kennis en kunde over psychotrauma en leer je werken met integrale methodieken en jezelf als instrument om je cliënt vanuit een veilige bedding te begeleiden bij traumaverwerking en herstel van lichaam & geest, op weg naar heelheid.

Lees meer

De basis coaching opleiding wordt gevormd door Coaching Basics. Beroepsmatig coachen leer je tijdens de Beroepsopleiding tot Coach Practitioner. En omdat jij, als coachprofessional en als mens, je vakkennis en -kunde wil bijhouden, wil blijven reflecteren op jouw professionele handelen en nooit uitgeleerd raakt, bieden wij permanente educatie. Je verdieping en verbreding verkrijg je door de opleidingen Dieper Coachen, Organisatiecoaching en Integrale Traumacoaching.