Coachen met ACT

Acceptance and Commitment Therapy

ACT helpt om een rijk en zinvol leven te creëren en tegelijk effectief om te gaan met de pijn en stress die erbij horen. Leer coachen met de bewezen effectieve gedragstherapie ACT.

25 mei 2021

Veldhoven

3 dagen

BROCHUREINCOMPANY VOLGEN

Heb je vragen?

Neem dan contact met ons op via:

Startdatum en locatie

25 mei 2021
3 dagen
Veldhoven

Investering

€ 1.170,00
DIRECT INSCHRIJVEN

Doel van de training Coachen met ACT

 • Leer werken met de basisprincipes van Acceptance & Commitment Therapy
 • Pas ACT toe op jezelf en zet het in bij je coachcliënten
 • Vergroot de persoonlijke veerkracht van cliënten in plaats van klachten te reduceren

Wat is ACT?

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy. Het is een moderne en wetenschappelijk onderbouwde vorm van (cognitieve) gedragstherapie en wordt effectief ingezet bij diverse psychische en lichamelijke problemen.

Het doel van ACT is om een rijk en zinvol leven te creëren en tegelijkertijd om te gaan met de pijn en stress die onlosmakelijk met het leven verbonden zijn. (Acceptance). Zo blijft er meer energie over voor dingen die écht belangrijk en waardevol zijn in het leven.

Coachen met ACT helpt zowel cliënt als coach flexibel om te gaan met moeilijke gevoelens, angsten, negatieve gedachten en belemmerende overtuigingen. Het ondersteunt ons om keuzes te maken gebaseerd op persoonlijke waarden en ons hieraan te verbinden (Commitment). Je herkent interne en externe obstakels en leert ermee dealen. Kortom, ACT helpt je om op een flexibele manier om te gaan met pijn en stress, zodat de kwaliteit van leven omhoog gaat.

ACT wordt ook ingezet voor:

 • Beter om te kunnen gaan met belemmeringen door gedachten en gevoelens te accepteren en los te laten.
 • Om te gaan met sombere gevoelens en depressiviteit.
 • Stress te reduceren en meer aandacht te hebben voor het hier en nu (mindfulness).
 • Meer zicht te krijgen op wie je bent en wat je daadwerkelijk wil, wat je belangrijk vindt.

Voor wie is de training bedoeld?

De training Coachen met ACT is bedoeld voor professioneel begeleiders die werken met volwassenen. Je hebt een coachopleiding of vergelijkbaar op minimaal foundation niveau afgerond.

Geloof niet alles wat je denkt – Eckhart Tolle

Trainer

Aline Kruit

Aline Kruit is arts, ACT-therapeut en docent. Zij is bij Alba-academie opgeleid tot coach. Aline is gespecialiseerd in de behandeling van slapeloosheid met ACT, auteur van het boek “Slapen is niets doen” en co-auteur van “Eerste Hulp bij Beter Slapen” (verschenen in maart 2018).

Link naar Nu.nl|Gezondheid voor het artikel “Hoe ‘niets doen’ helpt om beter te slapen”

ACT focust op het vergroten van de psychologische flexibiliteit en veerkracht. De methodiek gebruikt hiervoor 6 pijlers. Tijdens de training worden de pijlers doorlopen en leer je deze toepassen bij jezelf en je coachcliënten.

 • Acceptatie: actief uitnodigen van vervelende gedachten, gevoelens e.d.
 • Defusie: afstand nemen van deze gedachten en gevoelens, zodat ze je minder raken.
 • Het Zelf: flexibel omgaan met je zelfbeeld.
 • Mindfulness: bewustzijn van wat zich van binnen en van buiten afspeelt, vanuit een observerende en accepterende houding.
 • Waarden: ontdekken van en stilstaan bij dat wat je echt belangrijk vindt in het leven.
 • Toegewijd handelen: opbouwen van een patroon van handelen, gebaseerd op waarden, in contact met gedrag in het hier en nu.

Dag 1:

 • Algemene introductie ACT
 • Doorlopen van de pijlers Acceptatie, Defusie en het Zelf (zowel theoretisch als ervarend).

Dag 2:

 • Doorlopen van de pijlers Mindfulness, Waarden en Toegewijd handelen (zowel theoretisch als ervarend).

Dag 3:

 • Integratie van de 6 pijlers en oefenen met casuïstiek.

Locatie en trainingsdata

Locatie:

De training vindt plaats op de trainingslocatie van Alba-academie in Veldhoven (nabij Eindhoven).

Startfrequentie:

De training start meerdere keren per jaar.

Trainingsdagen voorjaar 2021:

Dinsdag 25 mei 2021: 10.00 – 17.00 uur
Woensdag 26 mei 2021: 10.00 – 17.00 uur
Dinsdag 29 juni 2021: 10.00 – 17.00 uur

Investering en pakketkorting

Kosten:

De training Coachen met ACT kost € 1.170,00. Dit is inclusief lesmaterialen, koffie, thee en lunch. Tevens is het boek ACT in de praktijk van Russ Harris inbegrepen bij de prijs (winkelwaarde € 35,00).

Inschrijfgeld voor de training is € 95,00 (eenmalig, ben je al ingeschreven bij Alba-academie vervalt het inschrijfgeld).

Alba-academie is vrijgesteld van BTW.

Pakketkorting:

Bij directe inschrijving van deze training en de korte opleiding Coaching Basics is een pakketkorting van € 180,00 van toepassing.

Pakketkorting wordt niet ook nog gegeven bij eventuele andere kortingen op het lesgeld.

Overige informatie

Duur:

De training Coachen met ACT is een driedaagse training.

Niveau:

Post-HBO niveau.

Toelating:

Je beschikt aantoonbaar over HBO werk- & denkniveau en hebt een coachopleiding of ervaring op Foundation-niveau. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je voorafgaand aan de training deelnemen aan de stoomcursus Coaching Basics.

Afronding:

De training wordt afgesloten met een Certificaat (bij 100% aanwezigheid).

Aan de training Coachen met ACT zijn 18 Permanente Educatie uren toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Meer informatie tref je aan op: www.NOBCO.nl

Nobco PE uren

Aantal deelnemers:

De groep bestaat uit maximaal 14 deelnemers.

Literatuur:

Het boek ACT in de praktijk van Russ Harris is verplichte literatuur (winkelwaarde van € 35,00, bij de prijs inbegrepen).

Trainer:

Aline Kruit.

Algemeen:

Uiterlijk 2 weken voor aanvang van de training krijg je alle startinformatie toegestuurd. Onze trainingen zijn populair. Wil je verzekerd zijn van een plek in de training, wacht dan niet te lang met inschrijven. Mocht de training onverhoopt toch niet kunnen starten, dan ontvang je direct bericht. Het reeds overgemaakte bedrag storten wij in dit geval binnen 10 dagen terug.

Tip:

Er zijn overnachtingsmogelijkheden in de nabijheid van de Alba-academie (NH Hotel Koningshof, Hotel Steensel). De kosten hiervan zijn niet inbegrepen. In samenwerking met Hotel Steensel bieden we 3 aantrekkelijke Alba-arrangementen. Kijk hier voor de mogelijkheden.

Wil je meer informatie over de training Coachen met ACT?

Download hieronder de leaflet Coachen met ACT door het formulier in te vullen. Als je specifieke vragen hebt, dan kun je ons natuurlijk ook mailen op [email protected] of bellen op 040-2955999. Wij geven graag antwoord op al jouw vragen.

De gegevens die je hebt ingevuld, nemen we op in ons relatiebestand. Wij gebruiken deze gegevens om je hierna eenmalig te informeren over deze training. Uiterlijk na 6 maanden verwijderen we je gegevens weer. Conform AVG heb je het recht om je gegevens in te zien, te laten wijzigen of te laten verwijderen. Neem hiervoor contact met ons op, op telefoonnummer 040-295 59 99 of per e-mail: [email protected]
=

Ben je enthousiast geworden en wil je je direct inschrijven voor de training Coachen met ACT? Aarzel dan niet. Verzeker jezelf van een plek en schrijf je direct in door het onderstaande formulier in te vullen.

Lees vóór aanmelding eerst onze Algemene Voorwaarden

Ik schrijf me in voor Coachen met ACT

Gegevens student

Op officiële documenten zoals diploma’s en certificaten wordt de geboortenaam (ook wel ‘meisjesnaam’ genoemd) vermeld, zoals die in de Basisregistratie Personen bekend is.
Ik heb mijn coachopleiding op minimaal Foundation niveau gevolgd bij:

Betaling

Het lesgeld bedraagt: € 1.170,00 (prijswijzigingen voorbehouden). Het lesgeld is exclusief inschrijfgeld (€ 95,00). Inschrijfgeld is niet van toepassing voor (oud-)studenten van Alba-academie. Alba-academie is vrijgesteld van BTW.