Deep Democracy

Zakelijk aanbod Alba Academie Deep Democracy

Deep Democracy

Profiteer van de minderheidswijsheid in teams. Hoogste tijd om het weer eens oneens te zijn met elkaar en te polariseren. Activeer met Deep Democracy ‘de luis in de pels’ en de ‘dwarsliggers’. Voer het echte gesprek!

Zodra een minderheidswijsheid over het hoofd wordt gezien, genegeerd, of onderdrukt wordt, heeft dit impact op de veiligheid in de groep en de algehele groepsdynamiek. Niet alleen de kwaliteit van de beslissingen lijdt hieronder, ook de algehele sfeer en bereidheid tot samenwerken en verbinden. De onderwerpen verdwijnen onder de oppervlakte en leiden uiteindelijk tot sabotagegedrag van medewerkers. Het niet-gevoerde gesprek blijft niet gevoerd.

Doel van de training Deep Democracy

Leer ‘het niet gevoerde gesprek’ te faciliteren. Organiseer met een concreet stappenplan op een veilige manier ‘tegenspraak’ en maak optimaal gebruik van alle wijsheid die in de groep zit. Vanuit het teamcontract weet je draagvlak en commitment te creëren. Je bent in staat om:

Te werken met werkvormen uit Deep Democracy. Daarmee kun je op een veilige manier polariseren en informatie op tafel krijgen.
Sabotage gedrag, verwarrende communicatie en TOXICS in teams te herkennen en bespreken.
Te werken vanuit eigen neutraliteit en uit het oordeel te blijven.
Teams te begeleiden in het nemen van duurzame en constructieve besluiten.
Een 0-meting te maken voor een team. Als vertrekpunt om het gesprek op een veilige en laagdrempelige manier met een groep aan te gaan.

Voor wie is de training Deep Democracy bedoeld?

De training Deep Democracy staat open voor iedereen die in teams en organisaties wil kunnen werken met deze krachtige methodiek.

IncompanyDirect inschrijven

Bekijk ook eens onze andere trainingen

Systemische organisatiecoaching

De meerwaarde van organisatiecoaching wordt steeds meer onderkend. Organisaties merken dat gespecialiseerde organisatiebegeleiders een belangrijke bijdrage leveren in de dagelijkse praktijk. Zo wordt er binnen de organisatie aan ontwikkeling en verandering gewerkt.

Complexe teamcoaching

Met de training Complexe Teamcoaching maak je de stap naar senior teamcoach. Je leert de rollen van teamcoach – consultant – leiderschapscoach – trainer af te wisselen. En je in dienst te stellen van de veranderbehoefte van het team.

Management by Essentials

“Een goed gesprek begint bij jezelf”

Met de training ‘Management by Essentials’ Leren wij managers en (HR)-professionals het fundament in coaching, zodat zij gesprekken op het werk met (meer) zelfvertrouwen voeren door diepgang en structuur aan te brengen in de communicatie.

Comments are closed.