Complexe teamcoaching

Zakelijk aanbod Alba Academie Complexe Teamcoaching

Complexe teamcoaching

“Je kennis als Teamcoach verdiepen”

De training Complexe Teamcoaching biedt je intensieve kennis en tools, praktisch en gedegen, gebaseerd op ervaring en recente inzichten uit de wetenschap over teamontwikkeling en teamcoaching.

Met de training Complexe Teamcoaching maak je de stap naar senior teamcoach. Je leert de rollen van teamcoach – consultant – leiderschapscoach – trainer af te wisselen. En je in dienst te stellen van de veranderbehoefte van het team en/of de organisatie. Hierdoor ben je een goede gespreks- en sparringpartner voor leidinggevenden en andere belanghebbenden in organisaties. Je weet welke partijen nodig zijn om het team te laten floreren. En hoe je deze partijen kunt beïnvloeden. Je legt samen met teamleden, leiders en belanghebbenden een fundament voor het verbeteren van het teamleren.

Doel van de training Complexe Teamcoaching

Je ontwikkelt je bedrijfskundige blik en weet te werken met zowel bedrijfsprocessen als mensgerichte processen. Bovendien word je een doorgewinterde systeemdenker die complexe ontwikkeltrajecten voor teams in de organisatie aankan. Tijdens de training Complexe Teamcoaching verstevig en verdiep je je kennis, kunde en vaardigheden op het gebied van teamcoaching.

Resultaten:

Je krijgt kennis van en inzicht in de kritische factoren van succesvolle teams, inclusief hun leiders. Als onderdeel van organisatieverandering.
Je kunt in co-creatie met het team een effectief ontwikkeltraject opzetten en uitvoeren. Daarbij ben je een professionele sparringpartner voor leiding en teamleden.
Je hebt kennis van en ervaring met complexe teams en bijbehorende dynamieken.
Je leert interveniëren om de samenwerking, waar nodig, te verbeteren en het reflectief en lerend vermogen van het team te vergroten.
Je kunt werken vanuit systeemdenken: het team als systeem binnen een complexe organisatie in een snel veranderende omgeving (vuca-omgeving).
Je kunt het team als samenhangend onderdeel van het organisatiessysteem in kaart brengen, inclusief belanghebbenden en stakeholders buiten de organisatie.
Je kunt werken vanuit en reflecteren op je rol als teamcoach – leiderschapscoach – trainer en je kent je eigen sterke punten en bijbehorende valkuilen.
Je staat open voor supervisie en intervisie en kunt reflecteren op eigen handelen middels ingebrachte casuïstiek.

Voor wie is de training Complexe Teamcoaching bedoeld?

De training Complexe Teamcoaching vormt module II van de opleiding tot Professioneel Teamcoach en is bedoeld voor teamcoaches met een behoorlijk basisniveau. Je bent werkzaam in het vakgebied. Je vindt het belangrijk om je professionele standaard als teamcoach te borgen middels supervisie en intervisie. Een intakegesprek kan tot de toelatingsprocedure behoren.

IncompanyDirect inschrijven

Bekijk ook eens onze andere trainingen

Intercultural awareness for expats in the Netherlands - English

Why should we pay attention to culture differences? If the expat is just copying our behaviors and habits, there would be no problems”. “Nonsense”, you think. “People are no robots and we are very open for different talents, insights and experiences”.

Management by Essentials

“Een goed gesprek begint bij jezelf”

Met de training ‘Management by Essentials’ Leren wij managers en (HR)-professionals het fundament in coaching, zodat zij gesprekken op het werk met (meer) zelfvertrouwen voeren door diepgang en structuur aan te brengen in de communicatie.

Young professionals

Hoe blijf je als Young Professional sterk in je schoenen staan, blijf je veerkrachtig, en toch trouw aan je waarden en normen, zonder jezelf te verliezen? Als Young Professional vind je het geweldig om aan de slag te zijn.

Comments are closed.