Management by Essentials – NL

Zakelijk aanbod Alba Academie management by essentials

Management by Essentials

“Een goed gesprek begint bij jezelf”

Met de training ‘Management by Essentials’ Leren wij managers en (HR)-professionals het fundament in coaching, zodat zij gesprekken op het werk met (meer) zelfvertrouwen voeren door diepgang en structuur aan te brengen in de communicatie. Het gaat erom een gesprekspartner (bijvoorbeeld de medewerker) effectief te begeleiden in het beoogde resultaat van het gesprek. Voorwaarde is dat de deelnemer openstaat voor zelfreflectie en bereid is om op een intensieve manier zichzelf te ontwikkelen als professional.

Doel

Mensgerichte begeleiding is onontbeerlijk om het potentieel van uw medewerkers optimaal te benutten. Onvrede doordat een medewerker zich bijvoorbeeld niet gehoord voelt, heeft onherroepelijk impact op de te behalen resultaten. Het valt of staat met effectieve communicatie. Na deze training weet je hoe je meer diepgang en structuur in je communicatie kunt aanbrengen en hoe je effectiever kunt communiceren. Je leert coachvaardigheden die je direct in werksituaties of de dagelijkse praktijk kunt toepassen.

Resultaten:

Bevorderen van bewustzijn van effectiviteit in het voeren van gesprekken. Wat werkt daarin belemmerend?
Leren van vaardigheden die effectiviteit in het voeren van gesprekken bevorderen.
Ontwikkelen van een basishouding die meer diepgang helpt creëren in een gesprek.
Leren hoe je structuur aanbrengt in een gesprek, zodat je doelgericht en to the point blijft.
Weten wat de werking van overtuigingen is en de invloed op gedrag.
Inzicht krijgen in wat mensen motiveert, of juist tegenhoudt.
Inzicht krijgen in ondermijnende patronen die de relatie tussen jou en jouw gesprekspartner negatief kunnen beïnvloeden en hoe daar verandering in te brengen.
Leren omgaan met slachtoffer(gedrag) en schepper(gedrag)
Welke invloed heeft stress (bij jou of jouw gesprekspartner) op gesprekken.
Leren hoe je de zaak van verschillende kanten kunt bekijken en dit bespreekbaar maakt.

Voor wie is Management by Essentials bedoeld?

Managers, consultants, bedrijfsadviseurs, bedrijfscommunicatiespecialisten, HR-managers/adviseurs, mentoren, begeleiders, vertrouwenspersonen

Neem contact met ons op

Bekijk ook eens onze andere trainingen

Complexe teamcoaching

Met de training Complexe Teamcoaching maak je de stap naar senior teamcoach. Je leert de rollen van teamcoach – consultant – leiderschapscoach – trainer af te wisselen. En je in dienst te stellen van de veranderbehoefte van het team.

Systemische organisatiecoaching

De meerwaarde van organisatiecoaching wordt steeds meer onderkend. Organisaties merken dat gespecialiseerde organisatiebegeleiders een belangrijke bijdrage leveren in de dagelijkse praktijk. Zo wordt er binnen de organisatie aan ontwikkeling en verandering gewerkt.

Young professionals

Hoe blijf je als Young Professional sterk in je schoenen staan, blijf je veerkrachtig, en toch trouw aan je waarden en normen, zonder jezelf te verliezen? Als Young Professional vind je het geweldig om aan de slag te zijn.

Comments are closed.