Coachtrainingen

Als coach kun je niet stil blijven staan. Je wil jezelf blijven ontwikkelen. Om hier in te voorzien biedt Alba-Academie naast de coachopleidingen, ook coachtrainingen aan. Met deze coachtrainingen verbreden en verdiepen we je kennis. De trainingen zijn er op gericht je kennis te laten maken met bijzondere methoden en technieken in coaching. Ook kunnen ze de basis vormen voor jouw specialisatie.

Burn-out preventie training

Burn-out Preventie

Leer vanuit een integrale aanpak werken met burn-out indicatoren. Laat het vuur in je cliënt weer branden.

Lees meer
Symbool voor verdergaan na verlies en tegenslag

Coachen bij Tegenslag en Verlies

Als een cliënt door tegenslag en verlies geraakt wordt, is vaak de eerste beweging om zich vanbinnen om te draaien en van het verdriet en de pijn weg te gaan. Om de cliënt te helpen de deur weer te ontgrendelen, is het nodig dat je als coach bij het verlies van je cliënt kunt blijven en je cliënt op een diepere laag aan kunt raken.

Lees meer
Coachen met ACT

Coachen met ACT

ACT helpt om een rijk en zinvol leven te creëren en tegelijk effectief om te gaan met de pijn en stress die erbij horen. Leer coachen met de bewezen effectieve gedragstherapie ACT.

Lees meer
coachen met creativiteit

Coachen met Creatieve Werkvormen

Soms zijn er momenten in een coachtraject waarop de cliënt via verbale interventies niet verder komt en het onbewuste moet worden aangesproken. Krijg kleur- en luisterrijke interventiemogelijkheden om je cliënt innerlijk in beweging te zetten.

Lees meer
Deep Democracy Training

Deep Democracy

Hoe laat je de stem van de minderheid spreken? Hoe organiseer je ‘gedoe’ binnen een veilige setting? Krijg met Deep Democracy een krachtige methodiek in handen om teamdynamieken bloot te leggen, conflicten te neutraliseren en te komen tot duurzame besluitvorming en groei.

Lees meer

Durable Natural Attitude (D-N-A)

Is jouw cliënt aan het leven of structureel aan het overleven? Leer hoe je jouw client kunt laten herstellen door te werken met het unieke DNA, het brein en gedragingen van hormonen en organen. Werk met het zelfhelend vermogen van het lichaam. Deze training gaat dan ook over lichaamsgericht werken vanuit de informatie die het lichaam van nature geeft.

Lees meer
Loopbaancoaching

Loopbaancoaching

Als loopbaancoach krijg je te maken met een diversiteit aan loopbaanvragen. Vragen die gaan over werk vinden dat past bij wie iemand ten diepste is. De driedaagse training Loopbaancoaching is praktijkgericht en aansluitend bij wat jij als coach al weet en doet. Het zijn kostbare inzichtgevende verdiepingsdagen.

Lees meer
Opvallende pinguin als symbool voor teamcoaching

Teamcoaching – Module I

Teamcoaching is erop gericht om een team te ondersteunen bij het ontwikkelproces door het team bewust te maken van collectieve ineffectieve patronen in gedrag, denken of systeem. Leer je technieken voor individuele coaching toe te passen op een team.

Lees meer
Complexe Teamcoaching zoals bij een roeiteam

Complexe Teamcoaching – Module II

Wil jij als teamcoach meer impact, kennis en kunde? Wil je kunnen werken met het lerend vermogen van teams? Wil jij de doorgewinterde systeemdenker zijn die complexe ontwikkeltrajecten voor teams in de organisatie aankan? Dan is de training Complexe Teamcoaching iets voor jou!

Lees meer

Young Professionals Connect

Persoonlijke en zakelijke effectiviteit als professional.
Sterk in je schoenen staan, veerkrachtig zijn, je plek goed kunnen innemen als professional, trouw blijven aan je waarden en normen, zonder jezelf te verliezen, … dat is waar deze training over gaat!

Lees meer
Masterclass Doorbraak bij Impasse

Masterclass ”Doorbraak bij Impasse’

Soms wil je iets extra’s in huis hebben. Je wilt je cliënt graag verder helpen, niet opgeven als het vastloopt, en al helemaal niet in je valkuilen vallen. Juist dan wordt het spannend en wil je iets extra professioneels in huis hebben. Transactionele Analyse en Systemisch Werken hebben daar iets extra’s te bieden.

Lees meer
Masterclass Divera Coachdroom

Masterclass ‘Van coachdroom naar coachpraktijk’

Afgestudeerd als coach….en dan? Divera van der Elst helpt beginnende coaches op weg met de start van hun eigen coachpraktijk. Want, goed kunnen coachen maakt je immers nog geen succesvol ondernemer.

Lees meer

Het aanbod

Zoals je kunt zien bieden we een breed spectrum aan coachtrainingen aan. Of het nu gaat om Teamcoaching, loopbaancoaching, ACT, Deep Democracy, creatieve werkvormen, tegenslag en verlies of Burn-out preventie, er is voor iedere coach wel een verdiepende training te vinden bij Alba-Academie.

Groei

Deelnemers brengen zelf hun praktijkcasussen in. Tijdens de training gaan we hiermee aan de slag. We gebruiken hierbij de input vanuit verschillende methoden en theorieën, zoals het Systemisch Werken, de Transactionele Analyse en NLP. Door veel te oefenen met de werkvormen kunnen de coaches de theorie direct in de praktijk toepassen. De deelnemers reflecteren continu. We gaan in op de toepassing van de werkvorm, wat het effect was op de cliënt, wat goed ging en waar de coach nog tegenaan loopt. Zo staat ‘learning by doing’ centraal.

Certificaat

Als je een coachtraining hebt afgerond, ontvang je een certificaat (bij 100% aanwezigheid) en bovendien worden aan onze trainingen Permanente Educatie uren (PE-punten) toegekend. Wil je liever een diploma, neem dan een kijkje bij de post-hbo geaccrediteerde coachopleidingen.

Starten met een Coachtraining

Benieuwd naar de coachtrainingen van Alba-Academie? Schrijf je in voor onze Gratis informatiebijeenkomst. Je vindt ook meer informatie op de pagina’s van de verschillende coachtrainingen. Heb je nu al een vraag? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag naar de juiste training of opleiding en beantwoorden geheel vrijblijvend al jouw vragen.

Comments are closed.