Coachtrainingen

Als coach kun je niet stil blijven staan. Je wil jezelf blijven ontwikkelen. Om hier in te voorzien biedt Alba-Academie naast de coachopleidingen, ook coachtrainingen aan. Met deze coachtrainingen verbreden en verdiepen we je kennis. De trainingen zijn er op gericht je kennis te laten maken met bijzondere methoden en technieken in coaching. Ook kunnen ze de basis vormen voor jouw specialisatie.

Burn out preventie alba academie

Burn-out Preventie

Leer vanuit een integrale aanpak werken met burn-out indicatoren. Laat het vuur in je cliënt weer branden.

Lees meer

NIEUW! De Ethische Professional

Ontwikkel je vermogen om kritisch na te denken over inhoudelijke vragen en morele dilemma’s in het dagelijkse werk, en ontdek hoe je die oplost. Leer te reflecteren op de waarden, normen en belangen van je organisatie en die in de context van je organisatie.

Lees meer
Coachen met ACT

Coachen met ACT

ACT helpt om een rijk en zinvol leven te creëren en tegelijk effectief om te gaan met de pijn en stress die erbij horen. Leer coachen met de bewezen effectieve gedragstherapie ACT.

Lees meer
coachen met creativiteit

Coachen met Creatieve Werkvormen

Soms zijn er momenten in een coachtraject waarop de cliënt via verbale interventies niet verder komt en het onbewuste moet worden aangesproken. Krijg kleur- en luisterrijke interventiemogelijkheden om je cliënt innerlijk in beweging te zetten.

Lees meer
Deep Democracy Training

Deep Democracy

Hoe laat je de stem van de minderheid spreken? Hoe organiseer je ‘gedoe’ binnen een veilige setting? Krijg met Deep Democracy een krachtige methodiek in handen om teamdynamieken bloot te leggen, conflicten te neutraliseren en te komen tot duurzame besluitvorming en groei.

Lees meer
Loopbaancoaching

Loopbaancoaching

Als loopbaancoach krijg je te maken met een diversiteit aan loopbaanvragen. Vragen die gaan over werk vinden dat past bij wie iemand ten diepste is. De driedaagse training Loopbaancoaching is praktijkgericht en aansluitend bij wat jij als coach al weet en doet. Het zijn kostbare inzichtgevende verdiepingsdagen.

Lees meer
Mannenkracht Alba academie

NIEUW! Mannenkracht

Je weet pas waar je voor staat, als je het ’geheel’ hebt waargenomen…hebt gezien wat je niet kent. Durf jij het aan het onbekende te ontmoeten? Ben jij bereid de strijd met je eigen weerstand aan te gaan? Heb jij het lef jouw waarheid in de weegschaal te leggen? Tijdens deze training met andere mannen ontwikkel je een stevigere bedding voor jouw leiderschap.

Lees meer
Complexe Teamcoaching zoals bij een roeiteam

Teamcoaching – Module I

Teamcoaching is erop gericht om een team te ondersteunen bij het ontwikkelproces door het team bewust te maken van collectieve ineffectieve patronen in gedrag, denken of systeem. Leer je technieken voor individuele coaching toe te passen op een team.

Lees meer
Opvallende pinguin als symbool voor teamcoaching

Complexe Teamcoaching – Module II

Wil jij als teamcoach meer impact, kennis en kunde? Wil je kunnen werken met het lerend vermogen van teams? Wil jij de doorgewinterde systeemdenker zijn die complexe ontwikkeltrajecten voor teams in de organisatie aankan? Dan is de training Complexe Teamcoaching iets voor jou!

Lees meer
Young professionals connect Alba academie

Young Professionals Connect

Persoonlijke en zakelijke effectiviteit als professional.
Sterk in je schoenen staan, veerkrachtig zijn, je plek goed kunnen innemen als professional, trouw blijven aan je waarden en normen, zonder jezelf te verliezen, … dat is waar deze training over gaat!

Lees meer
Systemisch coachen Alba academie

Systemisch Coachen

In het systeem zit de wijsheid. Maak vanuit een integrale aanpak de kunst van het Systemisch Coachen eigen.
Leer werken met verschillende vormen van opstellingen.

Lees meer
Masterclass van coachdroom naar coachpraktijk

Masterclass ‘Van coachdroom naar coachpraktijk’

Afgestudeerd als coach….en dan? Divera van der Elst helpt beginnende coaches op weg met de start van hun eigen coachpraktijk. Want, goed kunnen coachen maakt je immers nog geen succesvol ondernemer.

Lees meer

NIEUW! Masterclass ‘Professionele Ethiek in Organisaties’

Voed je denken over professionaliteit en ethiek met actuele kennis en inzichten, en creëer een gezonde balans tussen de persoonlijke en professionele waardesystemen van mensen en de ethische duurzaamheid van de organisatie. Spar met andere professionals over de dimensies van professionele- en bedrijfsethiek.

Lees meer

NIEUW! Training Voldoende Filosofie

De Voldoende Filosofie gaat uit van een herdefiniëring van het begrip ‘goed’. Niet succes of geluk staat voorop maar ‘de voldoende’. De voldoende dus als het nieuwe goed. Dat vraagt erom onze gevoelens en onderliggende waarden te delen en onder de loep te nemen. Dit gaan we doen ten aanzien van ons eigen coach-vak. Hoe ziet het coachen vanuit een voldoende perspectief eruit en wat doen we dan anders dan nu?

Lees meer

Het aanbod

Zoals je kunt zien bieden we een breed spectrum aan coachtrainingen aan. Of het nu gaat om Teamcoaching, loopbaancoaching, ACT, Deep Democracy, creatieve werkvormen, tegenslag en verlies of Burn-out preventie, er is voor iedere coach wel een verdiepende training te vinden bij Alba-Academie.

Groei

Deelnemers brengen zelf hun praktijkcasussen in. Tijdens de training gaan we hiermee aan de slag. We gebruiken hierbij de input vanuit verschillende methoden en theorieën, zoals het Systemisch Werken, de Transactionele Analyse en NLP. Door veel te oefenen met de werkvormen kunnen de coaches de theorie direct in de praktijk toepassen. De deelnemers reflecteren continu. We gaan in op de toepassing van de werkvorm, wat het effect was op de cliënt, wat goed ging en waar de coach nog tegenaan loopt. Zo staat ‘learning by doing’ centraal.

Certificaat

Als je een coachtraining hebt afgerond, ontvang je een certificaat (bij 100% aanwezigheid) en bovendien worden aan onze trainingen Permanente Educatie uren (PE-punten) toegekend. Wil je liever een diploma, neem dan een kijkje bij de post-hbo geaccrediteerde coachopleidingen.

Starten met een Coachtraining

Benieuwd naar de coachtrainingen van Alba-Academie? Schrijf je in voor onze Gratis informatiebijeenkomst. Je vindt ook meer informatie op de pagina’s van de verschillende coachtrainingen. Heb je nu al een vraag? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag naar de juiste training of opleiding en beantwoorden geheel vrijblijvend al jouw vragen.

Comments are closed.