Coachtrainingen

Als coach kun je niet stil blijven staan. Je wil jezelf blijven ontwikkelen. Om hier in te voorzien biedt Alba-Academie naast de coachopleidingen, ook coachtrainingen aan. Met deze coachtrainingen verbreden en verdiepen we je kennis. De trainingen zijn er op gericht je kennis te laten maken met bijzondere methoden en technieken in coaching. Ook kunnen ze de basis vormen voor jouw specialisatie.

Burn out preventie alba academie

Burn-out Preventie

Leer vanuit een integrale aanpak werken met burn-out indicatoren. Laat het vuur in je cliënt weer branden.

Lees meer
Coachen met ACT

Coachen met ACT

ACT helpt om een rijk en zinvol leven te creëren en tegelijk effectief om te gaan met de pijn en stress die erbij horen. Leer coachen met de bewezen effectieve gedragstherapie ACT.

Lees meer
coachen met creativiteit

Coachen met Creatieve Werkvormen

Soms zijn er momenten in een coachtraject waarop de cliënt via verbale interventies niet verder komt en het onbewuste moet worden aangesproken. Krijg kleur- en luisterrijke interventiemogelijkheden om je cliënt innerlijk in beweging te zetten.

Lees meer
Deep Democracy Training

Deep Democracy

Hoe laat je de stem van de minderheid spreken? Hoe organiseer je ‘gedoe’ binnen een veilige setting? Krijg met Deep Democracy een krachtige methodiek in handen om teamdynamieken bloot te leggen, conflicten te neutraliseren en te komen tot duurzame besluitvorming en groei.

Lees meer
Loopbaancoaching

Loopbaancoaching

Als loopbaancoach krijg je te maken met een diversiteit aan loopbaanvragen. Vragen die gaan over werk vinden dat past bij wie iemand ten diepste is. De training Loopbaancoaching is praktijkgericht en aansluitend bij wat jij als coach al weet en doet. Het zijn kostbare inzichtgevende verdiepingsdagen.

Lees meer
Pinquin als onderscheidend vemogen in teamcoaching

Teamcoaching – Module I

Teamcoaching is erop gericht om een team te ondersteunen bij het ontwikkelproces door het team bewust te maken van collectieve ineffectieve patronen in gedrag, denken of systeem. Leer je technieken voor individuele coaching toe te passen op een team.

Lees meer
Complexe Teamcoaching zoals bij een roeiteam

Complexe Teamcoaching – Module II

Wil jij als teamcoach meer impact, kennis en kunde? Wil je kunnen werken met het lerend vermogen van teams? Wil jij de doorgewinterde systeemdenker zijn die complexe ontwikkeltrajecten voor teams in de organisatie aankan? Dan is de training Complexe Teamcoaching iets voor jou!

Lees meer

Training Voldoende Filosofie, module Boos

De Voldoende Filosofie gaat uit van een herdefiniëring van het begrip ‘goed’. Niet succes of geluk staat voorop maar ‘de voldoende’. De voldoende dus als het nieuwe goed. Dat vraagt erom onze gevoelens en onderliggende waarden te delen en onder de loep te nemen. Dit gaan we doen ten aanzien van ons eigen coach-vak. Hoe ziet het coachen vanuit een voldoende perspectief eruit en wat doen we dan anders dan nu?

Deze training bestaat uit vier modules: Boos, Bang, Blij en Bedroefd.

Lees meer
Masterclass van coachdroom naar coachpraktijk

Masterclass ‘Van coachdroom naar coachpraktijk’

Afgestudeerd als coach….en dan? Divera van der Elst helpt beginnende coaches op weg met de start van hun eigen coachpraktijk. Want, goed kunnen coachen maakt je immers nog geen succesvol ondernemer.

Lees meer

Het aanbod

Zoals je kunt zien bieden we een breed spectrum aan coachtrainingen aan. Of het nu gaat om Teamcoaching, loopbaancoaching, ACT, Deep Democracy, creatieve werkvormen of Burn-out preventie, er is voor iedere coach wel een verdiepende training te vinden bij Alba-Academie.

Groei

Deelnemers brengen zelf hun praktijkcasussen in. Tijdens de training gaan we hiermee aan de slag. We gebruiken hierbij de input vanuit verschillende methoden en theorieën, zoals het Systemisch Werken, de Transactionele Analyse en NLP. Door veel te oefenen met de werkvormen kunnen de coaches de theorie direct in de praktijk toepassen. De deelnemers reflecteren continu. We gaan in op de toepassing van de werkvorm, wat het effect was op de cliënt, wat goed ging en waar de coach nog tegenaan loopt. Zo staat ‘learning by doing’ centraal.

Certificaat

Als je een coachtraining hebt afgerond, ontvang je een certificaat (bij 100% aanwezigheid) en bovendien worden aan onze trainingen Permanente Educatie uren (PE-punten) toegekend. Wil je liever een diploma, neem dan een kijkje bij de post-hbo geaccrediteerde coachopleidingen.

Starten met een Coachtraining

Benieuwd naar de coachtrainingen van Alba-Academie? Schrijf je in voor onze Gratis informatiebijeenkomst. Je vindt ook meer informatie op de pagina’s van de verschillende coachtrainingen. Heb je nu al een vraag? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag naar de juiste training of opleiding en beantwoorden geheel vrijblijvend al jouw vragen.

Comments are closed.