Coachtrainingen

Als coach wil je je blijven ontwikkelen. Daarom biedt Alba-academie naast opleidingen, ook korte coachtrainingen aan. De coachtrainingen verdiepen en verbreden je kennis. Ze laten je kennismaken met bijzondere methoden en technieken in coaching, of bieden je de basis voor een specialisatie.

Burn-out preventie training

Burn-out Preventie

Leer vanuit een integrale aanpak werken met burn-out indicatoren. Laat het vuur in je cliënt weer branden.

Lees meer
Symbool voor verdergaan na verlies en tegenslag

Coachen bij Tegenslag en Verlies

Als een cliënt door tegenslag en verlies geraakt wordt, is vaak de eerste beweging om zich vanbinnen om te draaien en van het verdriet en de pijn weg te gaan. Om de cliënt te helpen de deur weer te ontgrendelen, is het nodig dat je als coach bij het verlies van je cliënt kunt blijven en je cliënt op een diepere laag aan kunt raken.

Lees meer
Coachen met ACT

Coachen met ACT

ACT helpt om een rijk en zinvol leven te creëren en tegelijk effectief om te gaan met de pijn en stress die erbij horen. Leer coachen met de bewezen effectieve gedragstherapie ACT.

Lees meer
coachen met creativiteit

Coachen met Creatieve Werkvormen

Soms zijn er momenten in een coachtraject waarop de cliënt via verbale interventies niet verder komt en het onbewuste moet worden aangesproken. Krijg kleur- en luisterrijke interventiemogelijkheden om je cliënt innerlijk in beweging te zetten.

Lees meer
Deep Democracy Training

Deep Democracy

Hoe laat je de stem van de minderheid spreken? Hoe organiseer je ‘gedoe’ binnen een veilige setting? Krijg met Deep Democracy een krachtige methodiek in handen om teamdynamieken bloot te leggen, conflicten te neutraliseren en te komen tot duurzame besluitvorming en groei.

Lees meer
deep democracy verdieping

Verdieping Deep Democracy – The Next Level!

Je bent al thuis in de Deep Democracy-methode en je wilt er graag meer uithalen. Als facilitator van besluitvormingsprocessen ben je zelf het instrument. Neutraliteit en compassie zijn hierbij doorslaggevend voor het succesvol inzetten van Deep Democracy-vaardigheden. Het kan lastig zijn om altijd neutraal te blijven en compassie te hebben. Leer jezelf kennen en leer hoe je daarmee een groep kunt dragen.

Lees meer
Loopbaancoaching

Loopbaancoaching

Als loopbaancoach krijg je te maken met een diversiteit aan loopbaanvragen. Vragen die gaan over werk vinden dat past bij wie iemand ten diepste is. De driedaagse training Loopbaancoaching is praktijkgericht en aansluitend bij wat jij als coach al weet en doet. Het zijn kostbare inzichtgevende verdiepingsdagen.

Lees meer
Opvallende pinguin als symbool voor teamcoaching

Teamcoaching – Module I

Teamcoaching is erop gericht om een team te ondersteunen bij het ontwikkelproces door het team bewust te maken van collectieve ineffectieve patronen in gedrag, denken of systeem. Leer je technieken voor individuele coaching toe te passen op een team.

Lees meer
Complexe Teamcoaching zoals bij een roeiteam

Complexe Teamcoaching – Module II

Wil jij als teamcoach meer impact, kennis en kunde? Wil je kunnen werken met het lerend vermogen van teams? Wil jij de doorgewinterde systeemdenker zijn die complexe ontwikkeltrajecten voor teams in de organisatie aankan? Dan is de training Complexe Teamcoaching iets voor jou!

Lees meer

Aan de hand van de inbreng van de deelnemers wordt gewerkt met verschillende interventies die hun grondslag vinden in onder meer het Systemisch Werken, de Transactionele Analyse en NLP. Na elk onderdeel reflecteren deelnemers op het belang van de stof voor de ondersteuning van de cliënt bij het proces van heelwording. De oefeningen en werkvormen uit de training zijn direct toepasbaar in de begeleiding van cliënten. Zo staat ‘learning by doing’ centraal.