Training Burn-out Preventie

(H)erken de bron en bouw aan veerkracht

Leer vanuit een integrale en preventieve aanpak werken met burn-out indicatoren. Laat het vuur in je cliënt weer branden.

18 september 2024

Veldhoven

4 dagen

Investering: € 1.595,00

BROCHUREINCOMPANY VOLGEN

Startdatum en locatie

18 september 2024
4 dagen
Veldhoven

Totale investering

€ 1.595,00
DIRECT INSCHRIJVEN

Voorkom burn-out, versterk persoonlijk leiderschap

Burn-out lijkt steeds meer bij onze tijd te horen. We leven in een maatschappij die van ons vraagt om vooruit te gaan, om door te gaan en krachtig te zijn. Veranderingen volgen elkaar in een hoog tempo op en doen een appèl op ons om daarin mee te gaan. De druk van de buitenwereld krijgt vaak meer aandacht dan de zorg voor je binnenwereld. Als deze balans te veel en te lang doorslaat, verlies je het contact met jezelf. Je loopt risico op een burn-out. Burn-out wordt vaak in één adem genoemd met oververmoeidheid en werkstress. Maar burn-out is veel complexer dan dat. Het heeft namelijk te maken met een langdurige disbalans tussen de zorg voor anderen en de zorg voor jezelf. Het vuur, de passie die energie geeft om iedere dag weer aan de slag te gaan, is bij mensen met een burn-out letterlijk gedoofd. Dit vertaalt zich in psychisch, lichamelijk en emotioneel “opgebrand zijn”. Met alle ernstige, vaak langdurige, gevolgen van dien.

Onderliggende burn-out factoren

Preventieve coaching bij een dreigende burn-out kan de negatieve gevolgen beperken of zelfs voorkomen. Vaak richt preventie zich echter op het bestrijden van de symptomen van dreigende burn-out, zoals oververmoeidheid, hartkloppingen, angstklachten, hoofdpijn en gedrag als perfectionisme of onvoldoende grensbewaking. Dat helpt misschien tijdelijk, maar uiteindelijk zal de burn-out toch doorzetten. De onderliggende burn-out gevoeligheden liggen immers op de veel diepere laag van identiteit.

Diagnostiek van burn-out

Tijdens de training Burn-out Preventie werk je daarom vanuit de diagnostiek bij beginnende burn-out. Met onderliggende burn-out gevoeligheden zoals niet genomen rouw, je passie of verlangen in de schaduw zetten en plekverwarring in het systeem van herkomst. Je ondersteunt je cliënt bij het ombuigen van belemmeringen en het versterken van persoonlijk leiderschap. Met een duurzaam resultaat als gevolg.

Doel van de training Burn-out Preventie

‘Van bron naar bestemming middels veerkracht’.
De training biedt een kapstok voor het hele begeleidingstraject: van energieherstel, werken met overlevingsgedrag dat niet (meer) helpt, werken met de oorzaken en de weg naar een nieuw levensritme. Gedurende de vier trainingsdagen leer je burn-out dreiging bij je cliënt herkennen en effectief te interveniëren om uitval te voorkomen. Je leert welke signalen van cliënten kunnen wijzen op een voorstadium van burn-out. Via ervaringsoefeningen onderzoek je hoe deze signalen spelen in jouw leven en waar jouw gevoeligheden op dit gebied liggen. Je kunt een ander immers zo ver brengen als je zelf bent. Op basis hiervan leer je hoe je de oefeningen in de praktijk kunt inzetten tijdens de begeleiding van je cliënten. De oefeningen hebben betrekking op fysieke, psychische, cognitieve, affectieve, identiteits- en contextuele aspecten. Omdat alle aspecten aandacht vragen bij de begeleiding van cliënten met burn-out gevoeligheid. Het hele systeem is immers uit balans.

Voor wie is de training Burn-out Preventie bedoeld?

De training Burn-out Preventie is bedoeld voor (interne) coaches die binnen organisaties meer aandacht willen besteden aan burn-out preventie op de werkvloer. Ook is de training geschikt voor HR-medewerkers die meer inzicht willen krijgen in het ontstaan van burn-out klachten en medewerkers op de werkvloer effectief preventief willen begeleiden. Daarnaast zijn coaches die zich willen bekwamen op het gebied van burn-out preventie, zeer gebaat bij deze training.

Trainer

Jeanne van mierlo

De training Burn-out Preventie wordt gegeven door Jeanne van Mierlo.
Ze werkt dagelijks met burn-out (preventie), verlies van kort of lang geleden, rouw en trauma. Vanuit haar opleiding als rouwtherapeut ziet ze burn-out als verlies, je bent immers jezelf kwijt. Daarnaast is er altijd verlies ín de burn-out.
Haar missie is om cliënten en studenten naar hun hart te brengen, met beide benen op de grond. Zodat ze kunnen voorkomen dat ze in een burn-out terecht komen en als het dan toch gebeurt, hoe hiervan blijvend te herstellen. Daarvoor is het belangrijk om te ervaren, voelen en leren begrijpen wat je lijf vertelt. Contact van mens tot mens met hoofd, hart en buik.

Inhoud van de training

Aan de hand van de inbreng van de deelnemers wordt gewerkt met verschillende interventies die hun grondslag vinden in onder meer systemisch werken, contextuele therapie, lichaamsgericht en creatief werken. Na elk onderdeel reflecteren deelnemers op het belang van het geleerde voor de ondersteuning van de cliënt bij het proces van heelwording. De oefeningen en werkvormen uit de training zijn direct toepasbaar in de begeleiding van cliënten. Zo staat ‘learning by doing’ centraal.

  • Introductie
  • Kenmerken burn-out. Wat is burn-out en wat is het niet?
  • Kader voor burn-out. De symptoombestrijding voorbij; werken met de onderliggende thematiek bij burn-out.  Bewust-zijn van je eigen gevoeligheden die tot burn-out kunnen leiden, helpt om burn-out gevoeligheid bij je cliënt te herkennen. Je kunt een cliënt slechts zover brengen als je zelf bent.
  • Energiehuishouding: de tank weer vullen. Werken met hulpbronnen.
  • Herkennen van overlevingsgedrag en de functie hiervan. Werken met overlevingsstrategieën.
  • Als het vuur gedoofd is. Werken met passie en bestemming.
  • Plekverwarring en grensthematiek. Werken met de plek waar jij (wel) tot je recht komt.
  • Niet genomen rouw. Rouw als achterkant van liefde. Werken met o.a. de levenscirkel en het duaal procesmodel.
  • Op weg naar een nieuw levensritme.

Locatie en trainingsdata

Locatie:

De training vindt plaats op de trainingslocatie van Alba-academie in Veldhoven (nabij Eindhoven).

Startfrequentie:

De training start meerdere keren per jaar.

Trainingsdagen najaar 2024:

Woensdag 18 september 2024: 10.00 – 17.00 uur
Donderdag 19 september 2024: 10.00 – 17.00 uur
Donderdag 10 oktober 2024: 10.00 – 17.00 uur
Woensdag 6 november 2024: 10.00 – 17.00 uur

Investering

Kosten:

De training Burn-out Preventie kost € 1.595,00. Dit is inclusief lesmaterialen, koffie, thee en lunch. Tevens is het boek Van Burn-out naar Levenszin van Jane Coerts bij de prijs inbegrepen.

Alba-academie is vrijgesteld van BTW.

Overige informatie

Duur:

De training Burn-out Preventie is een 4-daagse training.

Studiebelasting: totaal 32 uur (incl. lesdagen).

Niveau:

Post-HBO niveau.

Toelating:

Je beschikt aantoonbaar over HBO werk- & denkniveau en je hebt een coachopleiding of ervaring op Foundation-niveau. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je voorafgaand aan de training deelnemen aan de stoomcursus Coaching Basics. Ook heb je enige ervaring met burn-out. (Je bent bijvoorbeeld zelf burn-out geweest, of hebt de gevolgen van burn-out in je directe omgeving ervaren).

Afronding:

De training wordt afgesloten met een Certificaat (bij 100% aanwezigheid).

Aan de training Burn-out Preventie zijn 18 Permanente Educatie uren toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Meer informatie tref je aan op: www.NOBCO.nl

Nobco PE uren

Aantal deelnemers:

De groep bestaat uit maximaal 14 deelnemers.

Literatuur:

Van burn-out naar levenszin van Jane Alice Coerts (bij de prijs inbegrepen).

Trainer:

Jeanne van Mierlo

Algemeen:

Uiterlijk 2 weken voor aanvang van de training krijg je alle startinformatie toegestuurd. Onze trainingen zijn populair. Wil je verzekerd zijn van een plek in de training, wacht dan niet te lang met inschrijven. Mocht de training onverhoopt toch niet kunnen starten, dan ontvang je direct bericht. Het reeds overgemaakte bedrag storten wij in dit geval binnen 10 dagen terug.

Tip:

Er zijn overnachtingsmogelijkheden in de nabijheid van de Alba-academie (NH Hotel Koningshof, Hotel Steensel). De kosten hiervan zijn niet inbegrepen. In samenwerking met Hotel Steensel bieden we 3 aantrekkelijke Alba-arrangementen. Kijk hier voor de mogelijkheden.

Wil je meer informatie over de training Burn-out Preventie?

Download hieronder de brochure Burn-out Preventie door het formulier in te vullen. Als je specifieke vragen hebt, dan kun je ons natuurlijk ook mailen op secretariaat@alba-academie.nl of bellen op 085-200 8000. Wij geven graag antwoord op al jouw vragen.

De gegevens die je hebt ingevuld, nemen we op in ons relatiebestand. Wij gebruiken deze gegevens om je hierna eenmalig te informeren over deze training. Uiterlijk na 6 maanden verwijderen we je gegevens weer. Conform AVG heb je het recht om je gegevens in te zien, te laten wijzigen of te laten verwijderen. Neem hiervoor contact met ons op, op telefoonnummer 085-200 8000 of per e-mail: secretariaat@alba-academie.nl.
=

Ben je net zo enthousiast als vele anderen over de training Burn-out Preventie? Aarzel dan niet. Verzeker jezelf van een plek en schrijf je direct in door het onderstaande formulier in te vullen.

Lees vóór aanmelding eerst onze Algemene Voorwaarden

Ik schrijf me in voor Burn-out Preventie

Gegevens student

Op officiële documenten zoals diploma’s en certificaten wordt de geboortenaam (ook wel ‘meisjesnaam’ genoemd) vermeld, zoals die in de Basisregistratie Personen bekend is.
Ik heb mijn coachopleiding op minimaal Foundation niveau gevolgd bij:

Betaling

Comments are closed.