Burn-out Preventie

Van burn-out naar burn-in

Leer vanuit een integrale en preventieve aanpak werken met burn-out indicatoren. Laat het vuur in je cliënt weer branden.

7 maart 2023

Veldhoven

3 dagen

Investering: € 1.245,00

BROCHUREINCOMPANY VOLGEN

Heb je vragen?

Neem dan contact met ons op via:

Startdatum en locatie

7 maart 2023
3 dagen
Veldhoven

Totale investering

€ 1.245,00
STAP budget
€ 1.000,00
DIRECT INSCHRIJVEN

Voorkom burn-out, versterk persoonlijk leiderschap

Burn-out lijkt steeds meer bij onze tijd te horen. Het wordt vaak in één adem genoemd met oververmoeidheid en werkstress. Maar burn-out is veel complexer dan dat. Het heeft namelijk te maken met een langdurige disbalans tussen de zorg voor anderen en de zorg voor jezelf. Het vuur, de passie die energie geeft om iedere dag weer aan de slag te gaan, is bij mensen met een burn-out letterlijk gedoofd. Dit vertaalt zich in psychisch, lichamelijk en emotioneel “opgebrand zijn”. Met alle ernstige, vaak langdurige, gevolgen van dien.

Onderliggende burn-out factoren

Preventieve coaching bij een dreigende burn-out kan de negatieve gevolgen beperken of zelfs voorkomen. Vaak richt preventie zich echter op het bestrijden van de symptomen van dreigende burn-out, zoals oververmoeidheid, hartkloppingen, angstklachten en hoofdpijn (gedragsniveau). Dat helpt misschien tijdelijk, maar uiteindelijk zal de burn-out toch doorzetten. De onderliggende burn-out gevoeligheden liggen immers op de veel diepere laag van identiteit.

Diagnostiek van burn-out

Tijdens de training Burn-out Preventie werk je daarom vanuit de diagnostiek bij beginnende burn-out. Met onderliggende burn-out gevoeligheden zoals niet genomen rouw, je passie of verlangen in de schaduw zetten en plekverwarring in het systeem van herkomst. Je ondersteunt je cliënt bij het ombuigen van belemmeringen en het versterken van het persoonlijk leiderschap. Met een duurzaam resultaat als gevolg. Van burn-out naar burn-in!

Doel van de training Burn-out Preventie

Gedurende de drie trainingsdagen leer je burn-out dreiging bij je cliënt herkennen en effectief te interveniëren om uitval te voorkomen. Je leert welke signalen van cliënten kunnen wijzen op een voorstadium van burn-out. Via ervaringsoefeningen onderzoek je hoe deze signalen spelen in jouw leven en waar jouw gevoeligheden op dit gebied liggen. Daarnaast leer je hoe je de oefeningen in de praktijk kunt inzetten tijdens de begeleiding van je cliënten. De oefeningen hebben betrekking op fysieke, psychische, cognitieve, affectieve en contextuele aspecten. Omdat alle aspecten aandacht vragen bij de begeleiding van cliënten met burn-out gevoeligheid. Het hele systeem is immers uit balans.

Voor wie is de training Burn-out Preventie bedoeld?

De training Burn-out Preventie is bedoeld voor (interne) coaches die binnen organisaties meer aandacht willen besteden aan burn-out preventie op de werkvloer. Ook is de training geschikt voor HR-medewerkers die meer inzicht willen krijgen in het ontstaan van burn-out klachten en medewerkers op de werkvloer effectief preventief willen begeleiden. Daarnaast zijn coaches met een eigen coachpraktijk, die zich willen bekwamen op het gebied van burn-out preventie, zeer gebaat bij deze training.

Trainer

Jane Coerts

De training Burn-out Preventie wordt gegeven door Jane Coerts. Haar grote passie is mensen duurzaam brengen bij wie zij werkelijk zijn, zodat zij vanuit hun passie kunnen leven en werken. De manier waarop mensen, teams en organisaties zich ontwikkelen boeit haar enorm. De afgelopen 20 jaar heeft ze haar systemische kennis over de ontwikkeling van mens en organisatie verdiept en verbreed.

Inhoud van de training

Aan de hand van de inbreng van de deelnemers wordt gewerkt met verschillende interventies die hun grondslag vinden in onder meer het Systemisch Werken, de Transactionele Analyse en NLP. Na elk onderdeel reflecteren deelnemers op het belang van het geleerde voor de ondersteuning van de cliënt bij het proces van heelwording. De oefeningen en werkvormen uit de training zijn direct toepasbaar in de begeleiding van cliënten. Zo staat ‘learning by doing’ centraal.

Dag 1
 • Introductie
 • Kenmerken burn-out. Wat is burn-out en wat is het niet?
 • Kader voor burn-out. De symptoombestrijding voorbij; werken met de onderliggende thematiek bij burn-out. 1) Onvoldoende contact met de eigen passie. 2) Niet genomen rouw. 3) Plekverwarring (grensthematiek). Waar liggen je eigen burn-out gevoeligheden en hoe werk je hiermee in de herkenning van burn-out gevoeligheid bij de cliënt? Je kunt een cliënt slechts zover brengen als je zelf bent.
 • Als het vuur gedoofd is. Werken met passie en bestemming. Van burn-out naar burn-in.
 • Niet genomen rouw. Rouw als achterkant van liefde. Werken met de transitiecirkel.
Dag 2
 • Plekverwarring
 • Leiderschap – lidmaatschap dynamieken.  Projecties en verstrikkingen zichtbaar maken (systemisch werken middels opstellingen. Oefenen met vloerankers, poppetjes e.d.).
 • Grensthematiek. In contact met jezelf: grenzen voelen, aangeven en bewaken.
Dag 3
 • Secure Base in burn-out preventie. Het creëren van een veilige en tegelijkertijd uitdagende basis in je begeleiding.
 • Plekverwarring op een diepere laag.
 • Van burn-out preventie naar begeleiden bij een burn-out. Hoe kan de houding van de begeleider bijdragen aan het herstel van de cliënt?
 • Ruimte voor eigen casuïstiek en persoonlijke vragen op het gebied van het begeleiden van burn-out.

Locatie en trainingsdata

Locatie:

De training vindt plaats op de trainingslocatie van Alba-academie in Veldhoven (nabij Eindhoven).

Startfrequentie:

De training start meerdere keren per jaar.

Trainingsdagen voorjaar 2023:

Dinsdag 7 maart: 10.00 – 17.00 uur
Woensdag 8 maart: 10.00 – 17.00 uur
Dinsdag 4 april: 10.00 – 17.00 uur

Investering

Kosten:

De training Burn-out Preventie kost € 1.245,00. Dit is inclusief lesmaterialen, koffie, thee en lunch. Tevens is het boek Van Burn-out naar Levenszin van Jane Coerts bij de prijs inbegrepen.

Alba-academie is vrijgesteld van BTW.

STAP-budget € 1.000,00. Deze korting is aan te vragen bij het UWV. Het hiervoor benodigde STAP aanvraagformulier is bij het inschrijfformulier van de opleiding aan te vragen.

Overige informatie

Duur:

De training Burn-out Preventie is een 3-daagse training.

Studiebelasting: totaal 32 uur (incl. lesdagen).

Niveau:

Post-HBO niveau.

Toelating:

Je beschikt aantoonbaar over HBO werk- & denkniveau en je hebt een coachopleiding of ervaring op Foundation-niveau. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je voorafgaand aan de training deelnemen aan de stoomcursus Coaching Basics. Ook heb je enige ervaring met burn-out. (Je bent bijvoorbeeld zelf burn-out geweest, of hebt de gevolgen van burn-out in je directe omgeving ervaren).

Afronding:

De training wordt afgesloten met een Certificaat (bij 100% aanwezigheid).

Aan de training Burn-out Preventie zijn 18 Permanente Educatie uren toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Meer informatie tref je aan op: www.NOBCO.nl

Nobco PE uren

Aantal deelnemers:

De groep bestaat uit maximaal 14 deelnemers.

Literatuur:

Van burn-out naar levenszin van Jane Alice Coerts (bij de prijs inbegrepen).

Trainer:

Jane Coerts.

Algemeen:

Uiterlijk 2 weken voor aanvang van de training krijg je alle startinformatie toegestuurd. Onze trainingen zijn populair. Wil je verzekerd zijn van een plek in de training, wacht dan niet te lang met inschrijven. Mocht de training onverhoopt toch niet kunnen starten, dan ontvang je direct bericht. Het reeds overgemaakte bedrag storten wij in dit geval binnen 10 dagen terug.

Tip:

Er zijn overnachtingsmogelijkheden in de nabijheid van de Alba-academie (NH Hotel Koningshof, Hotel Steensel). De kosten hiervan zijn niet inbegrepen. In samenwerking met Hotel Steensel bieden we 3 aantrekkelijke Alba-arrangementen. Kijk hier voor de mogelijkheden.

Wil je meer informatie over de training Burn-out Preventie?

Download hieronder de brochure Burn-out Preventie door het formulier in te vullen. Als je specifieke vragen hebt, dan kun je ons natuurlijk ook mailen op secretariaat@alba-academie.nl of bellen op 085-200 8000. Wij geven graag antwoord op al jouw vragen.

De gegevens die je hebt ingevuld, nemen we op in ons relatiebestand. Wij gebruiken deze gegevens om je hierna eenmalig te informeren over deze training. Uiterlijk na 6 maanden verwijderen we je gegevens weer. Conform AVG heb je het recht om je gegevens in te zien, te laten wijzigen of te laten verwijderen. Neem hiervoor contact met ons op, op telefoonnummer 085-200 8000 of per e-mail: secretariaat@alba-academie.nl.
=

Ben je net zo enthousiast als vele anderen over de training Burn-out Preventie? Aarzel dan niet. Verzeker jezelf van een plek en schrijf je direct in door het onderstaande formulier in te vullen.

Lees vóór aanmelding eerst onze Algemene Voorwaarden

Ik schrijf me in voor Burn-out Preventie

Gegevens student

Op officiële documenten zoals diploma’s en certificaten wordt de geboortenaam (ook wel ‘meisjesnaam’ genoemd) vermeld, zoals die in de Basisregistratie Personen bekend is.
Ik heb mijn coachopleiding op minimaal Foundation niveau gevolgd bij:

Betaling

Comments are closed.