Voorkom burn-out, versterk persoonlijk leiderschap

Vergeet wie je dacht te zijn en accepteer wie je bent (Dalai Lama)

Burn-out lijkt meer en meer bij onze tijd te horen. Burn-out wordt vaak in één adem genoemd met oververmoeidheid en werkstress. Maar burn-out is veel complexer dan dat. Burn-out heeft te maken met een langdurige disbalans tussen de zorg voor anderen en de zorg voor jezelf. Het vuur, de passie die energie geeft om iedere dag weer aan de slag te gaan, is bij burn-out cliënten letterlijk gedoofd. Dit vertaalt zich in psychisch, lichamelijk en emotioneel “opgebrand zijn”, met alle ernstige, vaak langdurige, gevolgen van dien.

» Lees meer

Preventieve coaching bij een dreigende burn-out kan de negatieve gevolgen beperken of zelfs voorkomen. Vaak richt preventie zich echter op het bestrijden van de symptomen van dreigende burn-out, zoals oververmoeidheid, hartkloppingen, angstklachten en hoofdpijn (gedragsniveau). Dat helpt misschien tijdelijk, maar uiteindelijk zal de burn-out toch doorzetten. De onderliggende burn-out gevoeligheden liggen immers op de veel diepere laag van identiteit. Tijdens de training Burn-out Preventie werk je daarom, vanuit de diagnostiek bij beginnende burn-out, met onderliggende burn-out gevoeligheden, zoals niet genomen rouw, je passie of verlangen in de schaduw zetten en plek verwarring in het systeem van herkomst. Je ondersteunt je cliënt bij het ombuigen van belemmeringen en het versterken van het persoonlijk leiderschap. Met een duurzaam resultaat als gevolg. Van burn-out naar burn-in!

Doel van de training Burn-out Preventie

Tijdens de driedaagse training Burn-out Preventie leer je burn-out dreiging bij je cliënt herkennen en effectief te interveniëren om uitval te voorkomen. Je leert welke signalen van cliënten kunnen wijzen op een voorstadium van burn-out. Via ervaringsoefeningen onderzoek je hoe deze signalen spelen in jouw leven en waar jouw gevoeligheden op dit gebied liggen. Je leert hoe je de oefeningen in je eigen coachpraktijk kunt inzetten in de begeleiding van cliënten. De oefeningen hebben betrekking op fysieke, psychische, cognitieve, affectieve en contextuele aspecten; alle aspecten vragen aandacht bij de begeleiding van cliënten met burn-out gevoeligheid. Het hele systeem is immers uit balans.

Voor wie is de training Burn-out Preventie bedoeld?

De training Burn-out Preventie is bedoeld voor (interne) coaches die binnen organisaties meer aandacht willen besteden aan burn-out preventie op de werkvloer en voor coaches met een eigen coachpraktijk, die zich willen bekwamen op het gebied van burn-out preventie. Ook HR-medewerkers die meer inzicht willen krijgen in het ontstaan van burn-out klachten en medewerkers op de werkvloer effectief preventief willen begeleiden zijn gebaat bij deze training.

Trainers

foto nieuw website De training Burn-out Preventie wordt gegeven door Jane Coerts.

 

» Lees minder

DIRECT INSCHRIJVEN
Aan de hand van de inbreng van de deelnemers wordt gewerkt met verschillende interventies die hun grondslag vinden in onder meer het Systemisch Werken, de Transactionele Analyse en NLP. Na elk onderdeel reflecteren deelnemers op het belang van het geleerde voor de ondersteuning van de cliënt bij het proces van heelwording. De oefeningen en werkvormen uit de training zijn direct toepasbaar in de begeleiding van cliënten. Zo staat ‘learning by doing’ centraal.

 Dag 1:

 • Introductie
 • Kenmerken burn-out. Wat is burn-out en wat is het niet?
 • Kader voor burn-out. De symptoombestrijding voorbij; werken met de onderliggende thematiek bij burn-out. 1) onvoldoende contact met de eigen passie, 2) niet genomen rouw en 3) plekverwarring (grensthematiek). Waar liggen je eigen burn-out gevoeligheden en hoe werk je hiermee in de herkenning van burn-out gevoeligheid bij de cliënt? Je kunt een cliënt slechts zover brengen als je zelf bent.
 • Als het vuur gedoofd is: Werken met passie en bestemming. Van burn-out naar burn-in.
 • Niet genomen rouw: Rouw als achterkant van liefde. Werken met de transitiecirkel.

transitiecirkel Alba-academie

Dag 2:

Plekverwarring:

 • Leiderschap – lidmaatschap dynamieken.  Projecties en verstrikkingen zichtbaar maken (systemisch werken middels opstellingen. Oefenen met vloerankers, poppetjes e.d.).
 • Grensthematiek. In contact met jezelf: grenzen voelen, aangeven en bewaken.

Dag 3:

 • Secure Base in burn-out preventie. Het creëren van een veilige en tegelijkertijd uitdagende basis in je begeleiding.
 • Plekverwarring op een diepere laag.
 • Van burn-out preventie naar begeleiden bij een burn-out. Hoe kan de houding van de begeleider bijdragen aan het herstel van de cliënt?
 • Ruimte voor eigen casuïstiek en persoonlijke vragen op het gebied van het begeleiden van burn-out.
Locatie en startdatum
Locatie:De training vindt plaats op de trainingslocatie van Alba-academie in Veldhoven (nabij Eindhoven).
Startfrequentie:De training wordt meerdere keren per jaar gegeven.
Eerstvolgende trainingsdagen:Maandag 30 maart: 10.00 - 17.00 uur
Dinsdag 31 maart: 10.00 - 17.00 uur
Dinsdag 12 mei: 10.00 - 17.00 uur
Trainingsdagen najaar 2020:Donderdag 29 oktober: 10.00 - 17.00 uur
Vrijdag 30 oktober: 10.00 - 17.00 uur
Vrijdag 27 november: 10.00 - 17.00 uur

Overige informatie
Duur: De training Burn-out Preventie is een driedaagse training.
Niveau:Post-HBO niveau.
Toelating:U beschikt aantoonbaar over HBO werk- & denkniveau en u heeft een coachopleiding of ervaring op Foundation-niveau. Mocht dat niet het geval zijn, dan kunt u voorafgaand aan de training deelnemen aan de stoomcursus Coaching Basics. Ook hebt u enige ervaring met burn-out (u bent bijvoorbeeld zelf burn-out geweest, of hebt de gevolgen van burn-out in uw directe omgeving ervaren).
Afronding:De training wordt afgesloten met een Certificaat (bij 100% aanwezigheid). Aan deze training zijn 12 PE Vignet uren toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Meer informatie treft u aan op: www.NOBCO.nl.
Aantal deelnemers:De groep bestaat uit maximaal 14 deelnemers.
Literatuur:Eerste hulp bij vermoeidheid en stress van Frank Schaper (bij de prijs inbegrepen).
Trainer:Jane Coerts.
Algemeen:Uiterlijk 2 weken voor aanvang van de training krijgt u alle startinformatie toegestuurd. Onze trainingen zijn populair. Wilt u verzekerd zijn van een plek in de training, wacht dan niet te lang met inschrijven. Mocht de training onverhoopt toch niet kunnen starten, dan ontvangt u direct bericht. Het reeds overgemaakte bedrag storten wij in dit geval binnen 10 dagen terug.
Tip:Er zijn overnachtingsmogelijkheden in de nabijheid van de Alba-academie (NH Hotel Koningshof, Hotel Steensel). De kosten hiervan zijn niet inbegrepen. In samenwerking met Hotel Steensel bieden we 3 aantrekkelijke Alba-arrangementen. Kijk hier voor de mogelijkheden.
De training Burn-out Preventie kost € 1144,00. Dit is inclusief lesmaterialen, koffie, thee en lunch. Tevens is het boek Eerste hulp bij vermoeidheid en stress van Frank Schaper inbegrepen bij de prijs.

 

Inschrijfgeld voor de training is € 95,00 (eenmalig).

 

Alba-academie is vrijgesteld van BTW.

Wil je meer informatie over de training Burn-out Preventie? Download hieronder de leaflet van de training door het formulier in te vullen. Heb je specifieke vragen, dan kun je ons natuurlijk ook mailen op secretariaat@alba-academie.nl of bellen op 040-2955999. Wij geven graag antwoord op al je vragen.

Download leaflet Burn-out Preventie

  De gegevens die u heeft ingevuld, nemen we op in ons relatiebestand. Wij gebruiken deze gegevens om u hierna eenmalig te informeren over de opleiding / training van uw aanvraag. Uiterlijk na 6 maanden verwijderen we uw gegevens weer. Conform AVG heeft u het recht om uw gegevens in te zien, te laten wijzigen of te laten verwijderen. Neem hiervoor contact met ons op, op telefoonnummer 040-295 59 99 of per e-mail: secretariaat@alba-academie.nl.
Ben je enthousiast geworden en wil je je direct inschrijven voor de training Burn-out Preventie? Vul het Inschrijfformulier Trainingen  stuur een ingescande versie inclusief handtekening aan secretariaat@alba-academie.nl. Je kunt het origineel natuurlijk ook opsturen naar Alba-academie, Antwoordnummer 10042, 5500 VB Veldhoven.

 

Lees vóór aanmelding ook onze Algemene Voorwaarden