Coachen met Creatieve Werkvormen

De kracht van creativiteit

Creatieve werkvormen kunnen gesloten deuren op een kier zetten. Krijg kleur- en luisterrijke interventiemogelijkheden om je cliënt innerlijk in beweging te zetten.

17 september 2020

Veldhoven

2 dagen

BROCHUREINCOMPANY VOLGEN

Heb je vragen?

Neem dan contact met ons op via:

Startdatum en locatie

17 september 2020
2 dagen
Locatie:
Alba-academie | Veldhoven

Totale investering

€ 745,00
DIRECT INSCHRIJVEN

  Om je gezicht te zien gebruik je een spiegel. Om je ziel te zien een kunstwerk. – George Bernard Shaw

  De kracht van creativiteit

  Soms zijn er momenten in een coachtraject waarop de cliënt via verbale interventies niet verder komt en het onbewuste moet worden aangesproken. Als een cliënt bijvoorbeeld te veel in het hoofd zit en geen contact maakt met zijn gevoel, bepaalde herinneringen en gevoelens heeft weggestopt, of als dingen gewoonweg niet onder woorden te brengen of onbespreekbaar zijn. Een bijzondere techniek om een verbinding te leggen tussen het bewuste en het onbewuste vormt het werken met Creatieve Werkvormen.

  Creativiteit laat de kracht van de verbeelding en het beeldend vermogen spreken, voorbij de censuur van het verstand. Het helpt de cliënt om de dagelijkse doelgerichtheid te verbinden met het onbewuste. Door de cliënt te laten creëren, gaat er een wereld open waarin gevoel en verstand in balans zijn. Dat wat moeilijk bespreekbaar is, komt naar de oppervlakte. De creaties spiegelen wie de cliënt werkelijk is en hoe hij dingen doet. Het helpt de cliënt om zijn eigen wereld met andere ogen (de positie van de observeerder) te bekijken. Het inzicht en de beweging dienen zich vervolgens als vanzelf aan.

  Het vrije kind

  Creatieve werkvormen geven de ruimte aan het vrije kind. Verwondering, enthousiasme, creativiteit, bezieling, beweeglijkheid en impulsiviteit; het hoort onlosmakelijk bij het vrije kind in mensen. Creatieve werkvormen laten de passie en de energie bij cliënten, die het vrije kind ergens onderweg zijn kwijtgeraakt weer stromen. Je krijgt een stemmige methode in handen voor een veel voorkomende coachvraag.

  Creatieve werkvormen worden vanwege hun effectiviteit veelvuldig gebruikt in de begeleiding van bijvoorbeeld jongeren met psychosociale- of ontwikkelingsproblemen. Zij kunnen hun emoties meestal nog niet verbaal uiten en voelen zich geprikkeld door muziek of kunst (Bartelink 2012). Creatieve interventies kunnen gesloten deuren op een kier zetten.

  Omdat creatieve werkvormen zich richten op een dieper, onbewust niveau, zijn het krachtige coachinterventies waarmee je moet leren werken. Tijdens de tweedaagse training Coachen met Creatieve Werkvormen ontdek je daarom eerst je eigen creatieve vermogens en leer je hoe je deze kunt toepassen in je begeleiding. Het is een intensieve training die je vele facetten van creatieve vormen, zoals tekenen, schilderen, boetseren, schrijven, muziek en improvisatie, laat beleven en je aanvullende, kleur- en luisterrijke interventiemogelijkheden biedt om je cliënt innerlijk in beweging te zetten. De geleerde methodes, werkvormen en technieken kun je direct  inzetten in je eigen praktijk.

  Doel van de training Coachen met Creatieve Werkvormen

  Na afloop van de training beschik je over bijzondere, aanvullende werkvormen.

  • Je hebt je eigen creatieve vermogens leren kennen en kunt ermee werken in je eigen coachpraktijk.
  • Je kunt een palet aan creatieve werkvormen inzetten als methode om cliënten via hun creatieve vermogens in beweging te zetten.
  • Je bent in staat zelf (verborgen) mindsets los te laten en tot je “zelf” te komen en kunt je cliënt hierin begeleiden.
  • Je weet verbinding te leggen tussen de dagelijkse doelgerichtheid en het onbewuste . Je kunt je cliënt weer in contact brengen met zijn / haar gevoel en vergroot het vertrouwen op de eigen intuïtie.

  Voor wie is de training Coachen met Creatieve Werkvormen bedoeld?

  De training is bestemd voor coaches, begeleiders en trainers die willen werken met een bijzondere, ‘onbewuste’ techniek en hun eigen creatieve vermogens willen ontdekken en ontwikkelen.

  Hans Koerts Meijer creatieve werkvormen

  Trainer

  Hans Koerts Meijer tekent voor de begeleiding. Hij put uit een rijke schat aan creatieve technieken en brengt ze met hart en ziel in praktijk.

  Tijdens de training Coachen met Creatieve Werkvormen staat learning by doing centraal. Gedurende de twee dagen komen verschillende creatieve methoden en technieken aan bod:

  • Laat je niet in de kaart kijken
  • Een stemmig begin
  • Een kleurrijke kennismaking
  • Een getekend portret
  • Sprekende beelden
  • Taal en teken
  • Over-halende en helende verhalen
  • (de) Dichter in je zelf
  • Spelender wijs in woord en gebaar
  • Alleen voor de vorm

  Aan de hand van de inbreng van de deelnemers wordt gewerkt met de verschillende interventies. Na ieder onderdeel reflecteer je op de betekenis en toepasbaarheid voor jouw eigen coachpraktijk.

  Locatie en startdatum

  Locatie:

  De training vindt plaats op de trainingslocatie van Alba-academie in Veldhoven (nabij Eindhoven).

  Startfrequentie:

  De training wordt meerdere keren per jaar gegeven.

  Eerstvolgende trainingsdagen:

  Najaar 2020:
  Donderdag 17 september: 10.00 -17.00 uur
  Vrijdag 18 september: 10.00 – 17.00 uur

  Overige informatie

  Duur:

  De training Coachen met Creatieve Werkvormen is een tweedaagse training

  Niveau:

  Post-HBO niveau.

  Toelating:

  Je beschikt aantoonbaar over HBO werk- & denkniveau en hebt een coachopleiding of ervaring op Foundation-niveau. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je voorafgaand aan de training deelnemen aan de stoomcursus Coaching Basics.

  Afronding:

  De training wordt afgesloten met een Certificaat (bij 100% aanwezigheid).

  Aantal deelnemers:

  De groep bestaat uit maximaal 14 deelnemers.

  Literatuur:

  Niet van toepassing.

  Trainer:

  Hans Koerts Meijer

  Algemeen:

  Uiterlijk 2 weken voor aanvang van de training krijg je alle startinformatie toegestuurd.
  Onze trainingen zijn populair. Wil je verzekerd zijn van een plek in de training, wacht dan niet te lang met inschrijven. Mocht de training onverhoopt toch niet kunnen starten, dan ontvang je direct bericht. Het reeds overgemaakte bedrag storten wij in dit geval binnen 10 dagen terug.

  Tip:

  Er zijn overnachtingsmogelijkheden in de nabijheid van de Alba-academie (NH Hotel Koningshof, Hotel Steensel). De kosten hiervan zijn niet inbegrepen. In samenwerking met Hotel Steensel bieden we 3 aantrekkelijke Alba-arrangementen. Kijk hier voor de mogelijkheden.

  Deelname aan de training Coachen met Creatieve Werkvormen kost € 745,00. Dit is inclusief creatieve materialen, koffie, thee en lunch.

  Inschrijfgeld voor de training is € 95,00 (eenmalig).

  Alba-academie is vrijgesteld van BTW.

  Wil je meer informatie over de training Coachen met Creatieve Werkvormen?

  Download hieronder de leaflet Coachen met Creatieve Werkvormen door het formulier in te vullen. Als je specifieke vragen hebt, dan kun je ons natuurlijk ook mailen op secretariaat@alba-academie.nl of bellen op 040-2955999. Wij geven graag antwoord op al je vragen.

  De gegevens die je hebt ingevuld, nemen we op in ons relatiebestand. Wij gebruiken deze gegevens om je hierna eenmalig te informeren over deze training. Uiterlijk na 6 maanden verwijderen we je gegevens weer. Conform AVG heb je het recht om je gegevens in te zien, te laten wijzigen of te laten verwijderen. Neem hiervoor contact met ons op, op telefoonnummer 040-295 59 99 of per e-mail: secretariaat@alba-academie.nl.
  =

  Ben je enthousiast geworden en wil je je direct inschrijven voor de training Coachen met Creatieve Werkvormen? Aarzel dan niet. Verzeker jezelf van een plek en schrijf  je direct in door het onderstaande formulier in te vullen.

  Lees vóór aanmelding eerst onze Algemene Voorwaarden

  Ik schrijf me in voor Coachen met Creatieve Werkvormen

  Gegevens student

  Op officiële documenten en diploma’s wordt uw geboortenaam (ook wel ‘meisjesnaam’ genoemd) vermeld, zoals u in de Basisregritratie Personen bekend bent.
  Ik heb mijn coachopleiding op minimaal Foundation niveau gevolgd bij:

  Betaling

  Het lesgeld bedraagt: € 745,00 (Prijswijzigingen voorbehouden) Het lesgeld is exclusief inschrijfgeld (€ 95,00). Alba-academie is vrijgesteld van BTW.