Coachen met Creatieve Werkvormen

De kracht van creativiteit in coaching

Creatieve werkvormen kunnen gesloten deuren op een kier zetten. Krijg kleur- en luisterrijke interventiemogelijkheden om je cliënt innerlijk in beweging te zetten.

9 november

Veldhoven

2 dagen

Investering: € 745,00

BROCHUREINCOMPANY VOLGEN

Heb je vragen?

Neem dan contact met ons op via:

Startdatum en locatie

9 november
2 dagen
Veldhoven

Totale investering

€ 745,00
DIRECT INSCHRIJVEN

Om je gezicht te zien gebruik je een spiegel. Om je ziel te zien een kunstwerk. – George Bernard Shaw

Creatief coachen

Soms zijn er momenten in een coachtraject waarop de cliënt via verbale interventies niet verder komt. Het onbewuste moet dan worden aangesproken. Bijvoorbeeld als een cliënt te veel in het hoofd zit en geen contact maakt met zijn gevoel. Of wanneer bepaalde herinneringen zijn weggestopt en dingen niet onder woorden te brengen zijn. Een bijzondere techniek om verbinding te leggen tussen het bewuste en het onbewuste vormt het coachen met creativiteit. Creatieve interventies kunnen gesloten deuren op een kier zetten.

De kracht van creativiteit

Creativiteit laat de kracht van de verbeelding en het beeldend vermogen spreken. Voorbij de censuur van het verstand. Het helpt de cliënt om de dagelijkse doelgerichtheid te verbinden met het onbewuste. Door de cliënt te laten creëren, gaat er een wereld open waarin gevoel en verstand in balans zijn. Dat wat moeilijk bespreekbaar is, komt naar de oppervlakte. De creaties spiegelen wie de cliënt werkelijk is en hoe hij dingen doet. Het helpt de cliënt om zijn eigen wereld met andere ogen (de positie van de observeerder) te bekijken. Vervolgens dienen het inzicht en de beweging zich als vanzelf aan.

Verwondering, enthousiasme, creativiteit, bezieling, beweeglijkheid en impulsiviteit. Dit zijn eigenschappen die alles te maken hebben met het vrije kind in mensen. Coachen met creativiteit laat de passie en de energie bij cliënten weer stromen. Kortom, je krijgt een bijzondere methode in handen voor veel voorkomende coachvragen.

Doel van de training Coachen met Creatieve Werkvormen

Tijdens de 2-daagse training Coachen met Creatieve Werkvormen ontdek je je eigen creatieve vermogens. Vervolgens leer je deze effectief toepassen in je begeleiding. Omdat creativiteit zich richt op een dieper, onbewust niveau, zijn het krachtige coachinterventies waarmee je leert werken. Het is een intensieve training die je vele facetten van creatief coachen laat beleven. Bijvoorbeeld tekenen, schilderen, boetseren, schrijven muziek en improvisatie. Daarnaast maak je diverse interventies eigen om je cliënt innerlijk in beweging te zetten. De geleerde methodes, werkvormen en technieken kun je na afloop van de training direct inzetten tijdens jouw coachgesprekken.

Resultaten na de training

 • Leer je eigen creatieve vermogens kennen en werk ermee in jouw eigen coachpraktijk.
 • Zet een palet aan creatieve werkvormen in, als methode om cliënten via hun creatieve vermogens in beweging te zetten.
 • Ben in staat (verborgen) mindsets los te laten en tot je “zelf” te komen. Je kunt je cliënt hierin begeleiden.
 • Weet verbinding te leggen tussen de dagelijkse doelgerichtheid en het onbewuste.
 • Breng je cliënt weer in contact brengen met zijn / haar gevoel en vergroot het vertrouwen op de eigen intuïtie.

Voor wie is de training Coachen met Creatieve Werkvormen bedoeld?

De training is bestemd voor coaches, begeleiders en trainers die willen werken met een bijzondere, ‘onbewuste’ techniek. En daarnaast hun eigen creatieve vermogens willen ontdekken en ontwikkelen.

Trainer

Hans Koerts Meijer

Hans Koerts Meijer is docent van deze training. Hij put uit een rijke schat aan creatieve technieken en brengt ze met hart en ziel in praktijk.

Inhoud van de training

Tijdens de training Coachen met Creatieve Werkvormen staat learning by doing centraal. Gedurende de twee dagen komen verschillende creatieve methoden en technieken aan bod:

 • Laat je niet in de kaart kijken
 • Stemmig begin
 • Kleurrijke kennismaking
 • Getekend portret
 • Sprekende beelden
 • Taal en teken
 • Over-halende en helende verhalen
 • (de) Dichter in je zelf
 • Spelenderwijs in woord en gebaar
 • Alleen voor de vorm

Aan de hand van de inbreng van de deelnemers wordt gewerkt met de verschillende interventies. Na ieder onderdeel reflecteer je op de betekenis en toepasbaarheid voor jouw eigen coachgesprekken.

Locatie en trainingsdata

Locatie:

De training vindt plaats op de trainingslocatie van Alba-academie in Veldhoven (nabij Eindhoven).

Startfrequentie:

De training start meerdere keren per jaar.

Training najaar:

Dinsdag 9 november 2021: 10.00 – 17.00 uur
Woensdag 10 november 2021: 10.00 – 17.00 uur

Investering en pakketkorting

Kosten:

Deelname aan de training Coachen met Creatieve Werkvormen kost € 745,00. Dit is inclusief creatieve materialen, koffie, thee en lunch.

Alba-academie is vrijgesteld van BTW.

Pakketkorting:

Bij directe inschrijving van deze training en de korte opleiding Coaching Basics is een pakketkorting van € 150,00 van toepassing.

Pakketkorting wordt niet ook nog gegeven bij eventuele andere kortingen op het lesgeld.

Overige informatie

Duur:

Coachen met Creatieve Werkvormen is een tweedaagse training

Niveau:

Post-HBO niveau.

Toelating:

Je beschikt aantoonbaar over HBO werk- & denkniveau en hebt een coachopleiding of ervaring op Foundation-niveau. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je voorafgaand aan de training deelnemen aan de stoomcursus Coaching Basics.

Afronding:

De training wordt afgesloten met een Certificaat (bij 100% aanwezigheid).

Aantal deelnemers:

De groep bestaat uit maximaal 14 deelnemers.

Literatuur:

Niet van toepassing.

Trainer:

Hans Koerts Meijer

Algemeen:

Uiterlijk 2 weken voor aanvang van de training krijg je alle startinformatie toegestuurd.
Onze trainingen zijn populair. Wil je verzekerd zijn van een plek in de training, wacht dan niet te lang met inschrijven. Mocht de training onverhoopt toch niet kunnen starten, dan ontvang je direct bericht. In dit geval storten wij het reeds overgemaakte bedrag binnen 10 dagen terug.

Tip:

Er zijn overnachtingsmogelijkheden in de nabijheid van de Alba-academie (NH Hotel Koningshof, Hotel Steensel). De kosten hiervan zijn niet inbegrepen. In samenwerking met Hotel Steensel bieden we 3 aantrekkelijke Alba-arrangementen. Kijk hier voor de mogelijkheden.

Wil je meer informatie over de training Coachen met Creatieve Werkvormen?

Download hieronder de brochure Coachen met Creatieve Werkvormen door het formulier in te vullen. Als je specifieke vragen hebt, dan kun je ons natuurlijk ook mailen op secretariaat@alba-academie.nl of bellen op 040-2955999. Wij geven graag antwoord op al je vragen.

De gegevens die je hebt ingevuld, nemen we op in ons relatiebestand. Wij gebruiken deze gegevens om je hierna eenmalig te informeren over deze training. Uiterlijk na 6 maanden verwijderen we je gegevens weer. Conform AVG heb je het recht om je gegevens in te zien, te laten wijzigen of te laten verwijderen. Neem hiervoor contact met ons op, op telefoonnummer 040-295 59 99 of per e-mail: secretariaat@alba-academie.nl.
=

Ben je enthousiast geworden en wil je je direct inschrijven voor de training Coachen met Creatieve Werkvormen? Aarzel dan niet. Verzeker jezelf van een plek en schrijf  je direct in door het onderstaande formulier in te vullen.

Lees vóór aanmelding eerst onze Algemene Voorwaarden

Ik schrijf me in voor Coachen met Creatieve werkvormen

Gegevens student

Op officiële documenten zoals diploma’s en certificaten wordt de geboortenaam (ook wel ‘meisjesnaam’ genoemd) vermeld, zoals die in de Basisregistratie Personen bekend is.
Ik heb mijn coachopleiding op minimaal Foundation niveau gevolgd bij:

Betaling