Training Coachen met Creatieve Werkvormen

De kracht van creativiteit in coaching

Creatieve werkvormen kunnen gesloten deuren op een kier zetten. Krijg kleur- en luisterrijke interventiemogelijkheden om je cliënt innerlijk in beweging te zetten.

2 oktober 2024

Veldhoven

2 dagen

Investering: € 790,00

BROCHUREINCOMPANY VOLGEN

Startdatum en locatie

2 oktober 2024
2 dagen
Veldhoven

Totale investering

€ 790,00
DIRECT INSCHRIJVEN

Leer coachen met verwondering!

In de training Coachen met Creatieve Werkvormen nodigen we je uit tot verwondering en leer je daarmee werken. Het helpt om dingen niet vast te zetten in woorden. Dat wat lastig bespreekbaar is, kun je zonder woorden en met creativiteit naar de oppervlakte halen. Gevoel en verstand komen in evenwicht en je doorbreekt de controle van het verstand.

Op het eerste oog is creatief coachen een lichte vorm van begeleiding. In de praktijk is het allesbehalve lichte kost. Met creatief coachen heb je de mogelijkheid om direct de diepte in te gaan. Je leert op een speelse, beweeglijke en creatieve manier contact te maken met je onbewuste. Je ontwikkelt zo bewustzijn voor je innerlijke overlevingsdelen en je kunt er contact mee maken.

Contact met het vrije kind

We hebben allemaal poortwachters of beschermers in ons systeem. Zij bewaken onze diepere, innerlijke delen, die getraumatiseerd kunnen zijn. Door deze beschermers aan te spreken, komen we meer te weten over onze innerlijke delen. Via coachen met creatieve werkvormen doen we een beroep op verwondering, enthousiasme, bezieling, beweeglijkheid en impulsiviteit; allemaal eigenschappen van het vrije kind. Dat vrije kind is de sleutel om de beschermers op een vreedzame manier aan te spreken. Contact met deze beschermers geeft ons waardevolle informatie in handen. Daarmee kunnen we onszelf beter leren kennen. Zo zijn we steeds meer bewust van onszelf.

Coachen met creatieve werkvormen

Tijdens de tweedaagse training Coachen met Creatieve Werkvormen ontdek je je eigen creatieve vermogens. Je leert deze effectief toepassen in je begeleiding. Je werkt met krachtige interventies, die je verschillende facetten van creatief coachen laten ervaren. Aan bod komen: tekenen, boetseren, schilderen, improvisatie, muziek en schrijven.

Doel van de training Coachen met Creatieve Werkvormen

Tijdens de training ervaar je een ontmoeting tussen jouw beschermers en je innerlijke delen. Je leert werken met verwondering. De training is een uitnodiging aan het vrije kind om het onbewuste te laten spreken.

Nadat je aan deze training hebt deelgenomen:

 • kun je werken met diverse creatieve technieken om toegang te krijgen tot het onbewuste (trauma-)verhaal;
 • kun je werken met diverse onbewuste, creatieve uitdrukkingsvormen om verbinding tot stand te brengen het diepere ‘zelf’;
 • weet je hoe je je cliënt kunt uitnodigen tot verwondering, zodat hij loskomt van de controle door het verstand;
 • ken je je eigen creatieve vermogens en weet je hoe je ze kunt inzetten in jouw praktijk.

Voor wie is de training Coachen met Creatieve Werkvormen bedoeld?

De training is bestemd voor coaches, begeleiders en trainers die willen werken met een bijzondere, ‘onbewuste’ techniek. Deze training is bovendien heel geschikt om je eigen creatieve vermogens in het kader van coaching te ontdekken en ontwikkelen.

Trainer

Hans Koerts Meijer

Hans Koerts Meijer is docent van deze training. Hij put uit een rijke schat aan creatieve technieken en brengt ze met hart en ziel in praktijk.

Inhoud van de training

Tijdens de training Coachen met Creatieve Werkvormen staat learning by doing centraal. Gedurende de twee dagen komen verschillende creatieve methoden en technieken aan bod:

 • Laat je niet in de kaart kijken
 • Stemmig begin
 • Kleurrijke kennismaking
 • Getekend portret
 • Sprekende beelden
 • Taal en teken
 • Over-halende en helende verhalen
 • (de) Dichter in je zelf
 • Spelenderwijs in woord en gebaar
 • Alleen voor de vorm

Aan de hand van de inbreng van de deelnemers wordt gewerkt met de verschillende interventies. Na ieder onderdeel reflecteer je op de betekenis en toepasbaarheid voor jouw eigen coachgesprekken.

Locatie en trainingsdata

Locatie:

De training vindt plaats op de trainingslocatie van Alba-academie in Veldhoven (nabij Eindhoven).

Startfrequentie:

De training start meerdere keren per jaar.

Training voorjaar:

Woensdag 2 oktober 2024: 10.00 – 17.00 uur.
Donderdag 3 oktober 2024: 10.00 – 17.00 uur.

Investering

Kosten:

Deelname aan de training Coachen met Creatieve Werkvormen kost € 790,00. Dit is inclusief creatieve materialen, koffie, thee en lunch.

Alba-academie is vrijgesteld van BTW.

Overige informatie

Duur:

Coachen met Creatieve Werkvormen is een tweedaagse training.

Niveau:

Post-HBO niveau.

Toelating:

Je beschikt aantoonbaar over HBO werk- & denkniveau en hebt een coachopleiding of ervaring op Foundation-niveau. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je voorafgaand aan de training deelnemen aan de stoomcursus Coaching Basics.

Afronding:

De training wordt afgesloten met een Certificaat (bij 100% aanwezigheid).

Aantal deelnemers:

De groep bestaat uit maximaal 14 deelnemers.

Literatuur:

Niet van toepassing.

Trainer:

Hans Koerts Meijer

Algemeen:

Uiterlijk 2 weken voor aanvang van de training krijg je alle startinformatie toegestuurd.
Onze trainingen zijn populair. Wil je verzekerd zijn van een plek in de training, wacht dan niet te lang met inschrijven. Mocht de training onverhoopt toch niet kunnen starten, dan ontvang je direct bericht. In dit geval storten wij het reeds overgemaakte bedrag binnen 10 dagen terug.

Tip:

Er zijn overnachtingsmogelijkheden in de nabijheid van de Alba-academie (NH Hotel Koningshof, Hotel Steensel). De kosten hiervan zijn niet inbegrepen. In samenwerking met Hotel Steensel bieden we 3 aantrekkelijke Alba-arrangementen. Kijk hier voor de mogelijkheden.

Wil je meer informatie over de training Coachen met Creatieve Werkvormen?

Download hieronder de brochure Coachen met Creatieve Werkvormen door het formulier in te vullen. Als je specifieke vragen hebt, dan kun je ons natuurlijk ook mailen op secretariaat@alba-academie.nl of bellen op 085-200 8000. Wij geven graag antwoord op al je vragen.

De gegevens die je hebt ingevuld, nemen we op in ons relatiebestand. Wij gebruiken deze gegevens om je hierna eenmalig te informeren over deze training. Uiterlijk na 6 maanden verwijderen we je gegevens weer. Conform AVG heb je het recht om je gegevens in te zien, te laten wijzigen of te laten verwijderen. Neem hiervoor contact met ons op, op telefoonnummer 085-200 8000 of per e-mail: secretariaat@alba-academie.nl.
=

Ben je enthousiast geworden en wil je je direct inschrijven voor de training Coachen met Creatieve Werkvormen? Aarzel dan niet. Verzeker jezelf van een plek en schrijf  je direct in door het onderstaande formulier in te vullen.

Lees vóór aanmelding eerst onze Algemene Voorwaarden

Ik schrijf me in voor Coachen met Creatieve werkvormen

Op officiële documenten zoals diploma’s en certificaten wordt de geboortenaam (ook wel ‘meisjesnaam’ genoemd) vermeld, zoals die in de Basisregistratie Personen bekend is.
Ik heb mijn coachopleiding op minimaal Foundation niveau gevolgd bij:

Betaling

Comments are closed.