Om je gezicht te zien gebruik je een spiegel. Om je ziel te zien een kunstwerk. – George Bernard Shaw

De kracht van creativiteit

Soms zijn er momenten in een coachtraject waarop de cliënt via verbale interventies niet verder komt en het onbewuste moet worden aangesproken. Als een cliënt bijvoorbeeld te veel in het hoofd zit en geen contact maakt met zijn gevoel, bepaalde herinneringen en gevoelens heeft weggestopt , of als dingen gewoonweg niet onder woorden te brengen of onbespreekbaar zijn. Een bijzondere techniek om een verbinding te leggen tussen het bewuste en het onbewuste vormt het werken met Creatieve Werkvormen. Creativiteit laat de kracht van de verbeelding en het beeldend vermogen spreken, voorbij de censuur van het verstand. Het helpt de cliënt om de dagelijkse doelgerichtheid te verbinden met het onbewuste. Door de cliënt te laten creëren, gaat er een wereld open waarin gevoel en verstand in balans zijn. Dat wat moeilijk bespreekbaar is, komt naar de oppervlakte. De creaties spiegelen wie de cliënt werkelijk is en hoe hij dingen doet. Het helpt de cliënt om zijn eigen wereld met andere ogen (de positie van de observeerder) te bekijken. Het inzicht en de beweging dienen zich vervolgens als vanzelf aan.

» Lees meer

Creatieve werkvormen geven de ruimte aan het vrije kind. Verwondering, enthousiasme, creativiteit, bezieling, beweeglijkheid en impulsiviteit; het hoort onlosmakelijk bij het vrije kind in mensen. Creatieve werkvormen laten de passie en de energie bij cliënten, die het vrije kind ergens onderweg zijn kwijtgeraakt weer stromen. U heeft een stemmige methode in handen voor een veel voorkomende coachvraag.

Creatieve werkvormen worden vanwege hun effectiviteit veelvuldig gebruikt in de begeleiding van bijvoorbeeld jongeren met psychosociale- of ontwikkelingsproblemen. Zij kunnen hun emoties meestal nog niet verbaal uiten en voelen zich geprikkeld door muziek of kunst (Bartelink 2012). Creatieve interventies kunnen gesloten deuren op een kier zetten.

Omdat creatieve werkvormen zich richten op een dieper, onbewust niveau, zijn het krachtige coachinterventies waarmee je moet leren werken. Tijdens de tweedaagse training Coachen met Creatieve Werkvormen ontdek je daarom eerst je eigen creatieve vermogens en leer je hoe je deze kunt toepassen in je begeleiding. Het is een intensieve training die je vele facetten van creatieve vormen, zoals tekenen, schilderen, boetseren, schrijven, muziek en improvisatie, laat beleven en je aanvullende, kleur- en luisterrijke interventiemogelijkheden biedt om je cliënt innerlijk in beweging te zetten. De geleerde methodes, werkvormen en technieken kun je direct  inzetten in je eigen praktijk.

Doel van de training Coachen met Creatieve Werkvormen

Na afloop van de training beschikt je over bijzondere, aanvullende werkvormen.

 • Je hebt je eigen creatieve vermogens leren kennen en kunt ermee werken in je eigen coachpraktijk.
 •  Je kunt een palet aan creatieve werkvormen inzetten als methode om cliënten via hun creatieve vermogens in beweging te zetten.
 • Je bent in staat zelf (verborgen) mindsets los te laten en tot je “zelf” te komen en kunt je cliënt hierin begeleiden.
 • Je weet verbinding te leggen tussen de dagelijkse doelgerichtheid en het onbewuste . Je kunt je cliënt weer in contact brengen met zijn / haar gevoel en vergroot het vertrouwen op de eigen intuïtie.

Voor wie is de training Coachen met Creatieve Werkvormen bedoeld?

De training is bestemd voor coaches, begeleiders en trainers die willen werken met een bijzondere, ‘onbewuste’ techniek en hun eigen creatieve vermogens willen ontdekken en ontwikkelen.

Trainer

Hans Koerts Meijer tekent voor de begeleiding. Hij put uit een rijke schat aan creatieve technieken en brengt ze met hart en ziel in praktijk.

» Lees minder

DIRECT INSCHRIJVEN
hans

Tijdens de training Coachen met Creatieve Werkvormen staat learning by doing centraal. Gedurende de twee dagen komen verschillende creatieve methoden en technieken aan bod:

 • Laat je niet in de kaart kijken
 • Een stemmig begin
 • Een kleurrijke kennismaking
 • Een getekend portret
 • Sprekende beelden
 • Taal en teken
 • Over-halende en helende verhalen
 • (de) Dichter in je zelf
 • Spelender wijs in woord en gebaar
 • Alleen voor de vorm

Aan de hand van de inbreng van de deelnemers wordt gewerkt met de verschillende interventies. Na ieder onderdeel reflecteert u op de betekenis en toepasbaarheid voor uw eigen coachpraktijk.

Locatie en startdatum
Locatie:De training vindt plaats op de trainingslocatie van Alba-academie in Veldhoven (nabij Eindhoven).
Startdatum:De training wordt meerdere keren per jaar gegeven.
Eerstvolgende trainingsdagen:Vrijdag 31 januari: 10.00 -17.00 uur
Zaterdag 1 februari: 10.00 - 17.00 uur

Overige informatie
Duur:De training Coachen met Creatieve Werkvormen is een tweedaagse training
Niveau:Post-HBO niveau.
Toelating:Je beschikt aantoonbaar over HBO werk- & denkniveau en hebt een coachopleiding of ervaring op Foundation-niveau. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je voorafgaand aan de training deelnemen aan de stoomcursus Coaching Basics.
Afronding:De training wordt afgesloten met een Certificaat (bij 100% aanwezigheid). Aan deze training zijn 12 PE Vignet uren toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Meer informatie tref je aan op: www.NOBCO.nl.
Aantal deelnemers: De groep bestaat uit maximaal 18 deelnemers.
Literatuur:Niet van toepassing.
Trainer:Hans Koerts Meijer tekent voor deze training.
Algemeen:Uiterlijk 2 weken voor aanvang van de training krijg je alle startinformatie toegestuurd.
Onze trainingen zijn populair. Wil je verzekerd zijn van een plek in de training, wacht dan niet te lang met inschrijven. Mocht de training onverhoopt toch niet kunnen starten, dan ontvang je direct bericht. Het reeds overgemaakte bedrag storten wij in dit geval binnen 10 dagen terug.
Tip:Er zijn overnachtingsmogelijkheden in de nabijheid van de Alba-academie (NH Hotel Koningshof, Hotel Steensel). De kosten hiervan zijn niet inbegrepen. In samenwerking met Hotel Steensel bieden we 3 aantrekkelijke Alba-arrangementen. Kijk hier voor de mogelijkheden.
Deelname aan de training Coachen met Creatieve Werkvormen kost € 730,00. Dit is inclusief creatieve materialen, koffie, thee en lunch.

 

Inschrijfgeld voor de training is € 95,00 (eenmalig).

 

Alba-academie is vrijgesteld van BTW.

Wil je meer informatie over de training Coachen met Creatieve Werkvormen? Download hieronder de leaflet van de training door het formulier in te vullen. Heb je specifieke vragen, dan kun je ons natuurlijk ook mailen op secretariaat@alba-academie.nl of bellen op 040-2955999. Wij geven graag antwoord op al je vragen.

Download leaflet Coachen met Creatieve Werkvormen

  De gegevens die u heeft ingevuld, nemen we op in ons relatiebestand. Wij gebruiken deze gegevens om u hierna eenmalig te informeren over de opleiding / training van uw aanvraag. Uiterlijk na 6 maanden verwijderen we uw gegevens weer. Conform AVG heeft u het recht om uw gegevens in te zien, te laten wijzigen of te laten verwijderen. Neem hiervoor contact met ons op, op telefoonnummer 040-295 59 99 of per e-mail: secretariaat@alba-academie.nl.
Ben je enthousiast geworden en wil je je direct inschrijven voor de training Coachen met Creatieve Werkvormen? Vul het Inschrijfformulier Trainingen in en stuur een ingescande versie inclusief handtekening aan secretariaat@alba-academie.nl. Je kunt het origineel natuurlijk ook opsturen naar Alba-academie, Antwoordnummer 10042, 5500 VB Veldhoven.

 

Lees vóór aanmelding ook onze Algemene Voorwaarden