Docenten en trainers

Onze (kern)docenten/-trainers doceren niet. Ze inspireren, begeleiden, dagen uit, confronteren en coachen je. Het zijn professionele vakdocenten en praktijktrainers die stevig met twee benen in de dagelijkse praktijk van hun specialisme staan. Ze delen hun kennis, kunde en ervaringswijsheid op bezielende wijze met studenten van onze opleidingen en trainingen. Onze docenten scoren hoog in de verschillende evaluaties, zoals CEDEO. Tweemaal per jaar organiseren wij voor onze docenten bij- en nascholing.

Wie is wie?

Margot van den Berg

Margot van den Berg volgde haar opleiding tot coach senior practitioner en integraal traumacoach bij Alba-academie. Eerder behaalde zij haar master Arbeids- & Organisatiepsychologie en ze deed een opleiding tot energetisch therapeut. Daarmee verbindt ze nuchterheid met spiritualiteit.
Ze werkt sinds 2013 als coach en trainer in haar eigen praktijk.

Margot werkt het liefst in de diepte. Ze zoekt naar de uitwisseling op hartsniveau: ‘Ik werk in de overtuiging dat je al lang verbinding hebt met de mensen die je tegenkomt.’ Ze geniet ervan om de ander te zien groeien. ‘Ik ben dankbaar voor de diepere verbinding, elkaar vinden met een open hart en weten dat het dan klopt.’

Margot van den Berg is docent bij de Beroepsopleiding tot Coach Practitioner.

Divera van der Elst

Divera van der Elst is dé coach voor beginnende coaches en een expert op het gebied van online coaching. Als coach, docent, spreekster en auteur inspireert ze coaches om hun hart te volgen, echt de stap te zetten en (eindelijk) te gaan schitteren als coach. Want volgens haar zijn er echt nog lang niet genoeg coaches. Divera is auteur van hét handboek voor beginnende coaches; met de mindset van een winnaar, zelfverzekerd als coach en succesvol als ondernemer.

Divera geeft de masterclass ‘Van Coachdroom naar droompraktijk‘ en je kunt bij haar terecht voor persoonlijke hulp bij Online Coaching.

Sylvia Esman

Sylvia Esman

Sylvia Esman (1968) is geaccrediteerd EMCC NOBCO Senior Practitioner coach. De opleiding daarvoor heeft ze bij Alba-academie gevolgd. Ze is vanaf 2013 zelfstandig coach en werkt vanuit haar eigen praktijk Echt Syl Coaching. Daarvoor heeft ze jarenlang als HR-adviseur gewerkt in de financiële dienstverlening, waarbij zij altijd al veel interesse heeft gehad in het benutten van talenten binnen de organisatie en het ontwikkelen van kwaliteiten van medewerkers. “Mensen zelf laten (her-)ontdekken wie ze zijn, waar ze goed in zijn en blij van worden, is fantastisch werk.” Sylvia is toegankelijk, warm en direct.

Sylvia Esman is kerndocent bij de Beroepsopleiding tot Coach Practitioner.

Arielle van Gestel

Ariëlle van Gestel

Ariëlle van Gestel is in 1996 afgestudeerd als arbeids- en organisatiepsychologe. Sinds 1993 is zij werkzaam als trainer/coach. Zij is gecertificeerd NLP-master en heeft in het buitenland een officieel erkende opleiding afgerond als therapeut (transpersoonlijke coach en counselor). Haar expertise ligt vooral op het vlak van het beantwoorden van de vraag: “Hoe leg je de verbinding tussen de missie en doelstelling van een organisatie en haar medewerkers?” Zij is hiermee vooral geïnteresseerd in de afstemming van een medewerker op zijn omgeving en visa versa en hoe de mens voor zich zelf zingeving creëert en behoudt. Een mismatch binnen dit proces heeft vaak ziekte (burn-out) of arbeidsconflicten tot gevolg. Kortom: hoe zorg je ervoor dat je medewerkers met plezier hun bijdrage leveren aan het realiseren van de bedrijfsdoelstelling.

Ariëlle van Gestel is kerndocent bij de Beroepsopleiding tot Coach Practitioner.

Germa Franzen

Germa Franzen studeerde bedrijfskunde en heeft vele jaren gewerkt binnen het internationale bedrijfsleven. Zij heeft veel ervaring mogen opdoen in verschillende management rollen en als coach en trainer. Zij volgde de beroepsopleiding tot Coach Practitioner bij Alba-academie en heeft daar veel profijt van gehad, als zelfstandig coach en zeker ook binnen het bedrijfsleven.

Mensen motiveren en op hun talenten inzetten, is haar passie. Germa heeft met Young Professionals gewerkt met een grote diversiteit aan nationaliteiten. “Niets is zo uniek als de verschillen tussen mensen en dat maakt het begeleiden van professionals zo mooi. Ik weet uit ervaring hoe belangrijk het is dat je dicht bij jezelf blijft en ik deel graag mijn ervaringen waarbij ik mijn neus flink heb mogen stoten”. Haar passie ligt dan ook in het begeleiden en coachen van deze jonge professionals naar meer zelfvertrouwen en persoonlijk leiderschap. Als coach daagt zij je stevig uit met een gezonde dosis humor.

Germa geeft de training Young Professionals Connect.

Joost Horsten

Innovatie, ontwikkeling en groei vormen de rode draad in werk en leven van Joost Horsten (1960), van oorsprong als natuurkundige en wetenschapper, later als business strateeg en high tech startup manager en nu als executive coach en relatiecoach.
Hij helpt navigeren op kruispunten in werk en leven, naar identiteit, authenticiteit en betekenis. Hij schroomt daarbij niet om buiten de lijntjes te kleuren. Joost is zelf opgeleid bij Alba Academie en heeft daarna groot aantal verdiepende vervolgopleidingen bij Phoenix Opleidingen en verschillende opleidingen voor relatietherapie gevolgd.
Joost is docent bij de Beroepsopleiding tot Coach Practitioner en de vervolgopleiding Dieper Coachen.

Hans Koerts Meijer

Hans Koerts Meijer

Twintig jaar zelfstandig werken en nog steeds heel veel leren in verwondering, maakt dat Hans (1946) zijn betrokkenheid voor mensen en zijn werk alleen maar ziet groeien. Na zestien jaar als illustrator aan de UVA te hebben gewerkt, besloot hij zijn creatieve talenten op een andere wijze te gaan inzetten. Na zijn studie tot kunstzinnig therapeut zette hij zijn eigen trainingsbureau op. In zijn workshops, cursussen, trainingen en coachen zet hij, naast ‘meer gebruikelijk’ instrumentarium, vaak creatieve middelen in. Graag daagt hij mensen uit hun talenten steeds verder te ontplooien en hun creativiteit voor het voetlicht te brengen, in een sfeer van vertrouwen en veiligheid. Hans werkt merendeels voor (grotere) bedrijven en organisaties.

Hans Koers Meijer is docent bij Integrale Traumacoaching en geeft de training Coachen met Creatieve Werkvormen.

Aline Kruit

Aline Kruit

Aline Kruit is arts, coach, docent en auteur. Zij is bij Alba-academie opgeleid tot Senior coach. Aline is gespecialiseerd in Acceptance and Commitment Therapy (ACT), een moderne vorm van gedragstherapie, en leidt professionals op in ACT.  Voor haar is ACT niet alleen een handige methodiek voor persoonlijke ontwikkeling, maar ook een levenswijze.

Naast brede personal coaching, behandelt Aline mensen met slaapproblemen met ACT en schreef de boeken “Slapen is niets doen” , “Eerste Hulp bij Beter Slapen” en “Goede Nacht. Lekker slapen en beter presteren bij onregelmatige werktijden”. De laatste twee samen met collega Irma Leijten.

In haar rol als docent bij de training Coachen met ACT is Aline duidelijk, betrokken, serieus als het moet en luchtig als het kan. In een kort interview vertelt Aline ons wat ACT toevoegt voor coaches.

Chris Rooijakkers

Chris Rooijakkers is coach, supervisor, trainer, spreker en auteur, bekend om haar boek “Laat je niet gek maken”.  Ze studeerde geschiedenis en culturele antropologie en verwierf tijdens haar carrière een diepgaand inzicht in menselijk gedrag en emoties.

Ze is een pionier in de Voldoende Filosofie, waarbij ze je uitdaagt om de traditionele focus op doelen en efficiëntie los te laten en meer aandacht te besteden aan het begrijpen en omarmen van emoties. Met als resultaat een gezonder werk- en leerklimaat.

Haar coachstijl is empathisch, kritisch en gericht op het creëren van een duurzame benadering van persoonlijke groei. Haar trainingen zijn een inspiratiebron voor begeleiders die een diepere verbinding met hun emoties en dat van anderen willen ontdekken.

Chris geeft de training De Voldoende Filosofie.

Dennis Loots

Dennis Loots is na zijn commerciële opleiding en master in management ruim 10 jaar lang actief geweest aan de ‘harde’ kant van het internationale bedrijfsleven. Procesmanagement, IT, organisatieveranderingen en commercie. Na de realisatie dat hij iets miste volgde Dennis de opleidingen Coach Practitioner en Dieper Coachen bij Alba-academie gevolgd door diverse andere vervolgopleidingen waaronder organisatiecoach, filosofisch therapeut en systemisch werken.

Sindsdien werkt Dennis zelfstandig en begeleid hij leidinggevende en organisaties in het integreren van de ‘harde’ en ‘zachte’ factoren als kracht & kwetsbaarheid, resultaatgerichtheid & aandacht voor de mens, en structuur & vrijheid.

Dennis is docent bij de Beroepsopleiding tot Coach Practitioner.

Jeanne van mierlo

Jeanne van Mierlo

Jeanne is rouw- en traumatherapeut/counselor/trainer/supervisor en is via haar eigen praktijk verbonden aan Alba-academie. Hierin neemt ze ruim 28 jaar ervaring mee als communicatie- en strategisch adviseur bij de overheid. Haar speciale interesse gaat uit naar thema’s van hechting, verlies van kort of lang geleden, trauma en burn-out. Op dit vlak heeft ze dan ook diverse opleidingen gevolgd, onder andere bij Land van Rouw, Phoenix Opleidingen en Praktijk Parabel. Haar missie is om cliënten en studenten naar hun hart te brengen, met beide benen op de grond. Ervaren, voelen en leren begrijpen wat je lijf vertelt. Contact van mens tot mens met hoofd, hart en buik. Verbinding, ontmoeting, ernst, relativering en humor. Alle gevoelens mogen er zijn. Jeanne blijft zichzelf ontwikkelen, nieuwsgierig naar wat er is te ontdekken. Ze heeft een voorkeur voor systemisch en lichaamswerk, waarbij ze graag creativiteit inzet.

Jeanne van Mierlo is docent in de Beroepsopleiding tot Coach Practitioner en de vervolgopleiding Integrale Traumacoaching, en is trainer bij Burn-out  Preventie en Systemisch Coachen.

Nynke Pacanda

Door haar werk in internationale organisaties ontmoet Nynke Pacanda mensen van over de hele wereld. Juist die combinatie van unieke achtergrond, persoonlijkheid en expertise zorgt voor een rijke dialoog. In iedere ontmoeting kan iets krachtigs ontstaan. Door de ander met nieuwsgierigheid, respect en integriteit tegemoet te treden maakte Nynke de die diepere verbinding. “Juist daar begint inspiratie en creativiteit die bepalend is voor verdere groei en authenticiteit.”
De krachtige ontmoeting is haar leidraad. “Wat iemand vertelt vergeet je vaak, maar hoe je je voelt en wat je ervaart draag je altijd met je mee. Door daarbij stil te staan, ben je bewuster van wat er speelt, herken je wat er nodig is en kun je steviger de regie nemen en je volledige potentieel benutten.”

Nynke is internationaal gecertificeerd coach CPCC, consultant en facilitator en werkt in organisaties gericht op leiderschapsontwikkeling, verbinding en transformatie. Zij heeft een master in arbeids- en organisatiepsychologie en is geaccrediteerd in diverse leiderschap-, persoonlijkheid- en trauma-gerelateerde methodieken.
Bij Alba-academie begeleidt Nynke de opleiding Systemische Organisatie Coaching.

Marieke Scheepstra

Marieke Scheepstra (1984) is arbeids- en organisatiepsycholoog (MSc) en geaccrediteerd EMCC NOCBO Senior Practitioner Coach. Sinds 2008 werkt zij als trainer & coach en begeleidt ze individuen en teams op het gebied van werkstress/burn-out, persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling. Marieke heeft de Beroepsopleiding tot Coach Practitioner en de training Teamcoaching bij Alba-Academie gevolgd en verdiepingscursussen gedaan in stresspreventie, interventies en wandelcoaching.

Met haar vriendelijkheid, betrokkenheid en enthousiasme confronteert ze waar nodig en geeft ze praktische en bruikbare technieken adviezen mee die je direct kunt toepassen in de praktijk.

Marieke geeft de training Teamcoaching.

Martian Slagter

Martian Slagter

Martian Slagter werkt als zelfstandig teamcoach en organisatie-adviseur voor diverse bedrijven en instellingen. Zij houdt zich in haar dagelijkse praktijk bezig met hoe je effectief en veerkrachtig blijft in tijden van veranderingen, zowel als leider, medewerker en/of team. Ze coacht organisaties (leiders, individuele medewerkers en teams) bij deze vraag. Daarnaast is zij een ervaren opleider en weet zij met haar zij enthousiasme, humor en ervaring coaches te motiveren een extra stap in hun ontwikkeling te zetten.

Haar motivatie om dit te doen is om bij te dragen aan het vergroten van een gefundeerde kijk op het werk om daardoor als (team)coach een professionele gesprekspartner en begeleider te zijn voor opdrachtgevers. Om op deze manier bij te dragen aan wezenlijke veranderingen in organisaties.

Martian is naast haar werk als teamcoach en opleider, verbonden aan de Universiteit Twente als docent en onderzoeker bij het Honours Change Leaders Program. Zij heeft diverse publicaties op haar naam staan.

Martian Slagter is trainer van de specialisatietrainingen Teamcoaching en Complexe Teamcoaching en leidt de incompany training High Performance Leadership.

Olivier Sprangers

Olivier Sprangers

Olivier (1957) coacht en traint mensen doeltreffend, helder makend, structuur gevend en perspectief vernieuwend. Hij werkt met leidinggevenden in bedrijfsleven, toezichthouders, midden en hoger kader bij gemeenten en ministeries, ingenieurs, advocaten, coaches. Zijn cliënten zeggen over hem: warm, persoonlijk, vergroot je zelfsturing, analytisch, laat je nadenken over jezelf.

Olivier is opgeleid als elektrotechnisch ingenieur en was ruim 20 jaar manager, directeur en commissaris in het bedrijfsleven voordat hij zich begin deze eeuw als zelfstandige fulltime in zijn passie stortte: trainen en coachen van mensen. Hij genoot ruim 10 verschillende opleidingen in NLP, Systemisch Werken, TA en andere vormen van therapie en counseling. Op dit moment is in opleiding tot CTA: Certified Transactional Analyst.

Olivier is kerndocent bij de Beroepsopleiding tot Coach Practitioner, Dieper Coachen. In 2007 was hij directeur van Alba-academie.

Suzanne Smeenge

Suzanne heeft ruime ervaring in het management. Ze heeft diverse opleidingen gevolgd op het gebied van management, coaching, supervisie en (trauma-)begeleiding. Ook is Suzanne opgeleid in de Transactionele Analyse, NLP, systemisch werken ( o.a. familie, organisatie- en traumaopstellingen) en IoPT. Zij heeft jarenlange ervaring op het gebied van leiderschapsontwikkeling van mens, team, organisatie en maatschappij. Zij werkt op een diepere laag. Haar stijl van werken is direct, met veel warmte en betrokkenheid. “Ik wil graag een ontmoetingsplek creëren waar mensen kunnen groeien, zich kunnen ontwikkelen, zich vrij voelen om de gewenste stappen in hun leven te kunnen zetten. ”

Suzanne Smeenge is, naast directeur van Alba-academie, docent bij de vervolgopleiding Dieper Coachen en Integrale Traumacoaching, en ook de training Systemisch Coachen en begeleidt de Opstellingsavonden.

Emrik Suichies

Emrik Suichies

Emrik Suichies heeft al meer dan 30 jaar ervaring als manueel therapeut, fysiotherapeut, functionele osteopathie, haptotherapeut, biofysisch geneeskundige, orthomoleculair therapeut, internationaal trainer Biofysische geneeskunde en Yin Yoga docent.

Emrik is docent bij de opleiding Integrale Traumacoaching.

Susan Theunissen

Susan Theunissen (1972) volgde haar opleiding tot senior coachpractitioner bij de Alba Academie en heeft sinds 2015 haar eigen coach- en trainingsbureau waar ze mensen traint en begeleidt om in verbinding met zichzelf en hun omgeving het beste uit zichzelf te halen. Ze heeft een passie voor het ontwikkelen van mensen en is immer nieuwsgierig naar wat mensen (in organisaties) beweegt. Niet voor niks werkte ze hiervoor ruim 15 jaar in diverse HR-functies in het bedrijfsleven.

Susan is enthousiast, betrokken, professioneel en resultaatgericht. Haar aanpak is oprecht, doortastend en no nonse waarbij de nodige diepgang niet uit de weg wordt gegaan. Haar motto is niet voor niks: ‘zo licht als mogelijk, zo diep als nodig’

Susan is docent van de opleiding Coaching Basics

Robin De Waal

Robin de Waal

Robin de Waal (1973) draagt een breed palet aan gevolgde opleidingen bij zich, zoals Personal Life Development, master Counseling & Coaching en Instructor-level Deep Democracy. Hij werkt bij de Nationale Politie als leer- en ontwikkelbegeleider en was docent bij de Politieacademie in het leiderschapsonderwijs. Hij maakt in zijn trainingen en coaching graag gebruik van zijn creativiteit en twee grote passies: kunst (muziek en film in het bijzonder) en natuurwetenschappen. Robin weet zijn deelnemers met vrolijkheid en humor uit te nodigen om in de chaos te gaan staan van de zwaardere onderwerpen. Een mooie tegenhanger!

Robin is docent bij de Beroepsopleiding tot Coach Practitioner en geeft de training Deep Democracy.

Rianne Wijdeveld

Rian Wijdeveld

Rian (geboren in 1980) beschikt over een uitgebreide expertise op het gebied van talentontwikkeling en loopbaanbegeleiding. Met haar ruime ervaring is zij bedreven in het opzetten van begeleidingsprocessen die professionals ondersteunen bij het maken van authentieke keuzes vanuit een dieper zelfinzicht, of bij het realiseren van veranderingen.
Ze heeft haar opleiding tot Senior Coach Practitioner afgerond bij Alba Academie in 2017-2018, gevolgd door meerdere verdiepende opleidingen op het gebied van talentontwikkeling, systemisch werk en lichaamswerk. Sinds 2020 verzorgt Rian een verscheidenheid aan trainingen voor loopbaanprofessionals. Haar benadering kenmerkt zich door betrokkenheid, doortastendheid en een verfrissende aanpak.

Rian is docent en geeft de training ‘Loopbaancoaching‘.

Comments are closed.