Docenten en trainers

Onze (kern)docenten/-trainers doceren niet. Ze inspireren, begeleiden, dagen uit, confronteren en coachen je. Het zijn professionele vakdocenten en praktijktrainers die stevig met twee benen in de dagelijkse praktijk van hun specialisme staan. Ze delen hun kennis, kunde en ervaringswijsheid op bezielende wijze met studenten van onze opleidingen en trainingen. Onze docenten scoren hoog in de verschillende evaluaties, zoals CEDEO. Tweemaal per jaar organiseren wij voor onze docenten bij- en nascholing.

Wie is wie?

Margot van den Berg

Margot van den Berg volgde haar opleiding tot coach senior practitioner en integraal traumacoach bij Alba-academie. Eerder behaalde zij haar master Arbeids- & Organisatiepsychologie en ze deed een opleiding tot energetisch therapeut. Daarmee verbindt ze nuchterheid met spiritualiteit.
Ze werkt sinds 2013 als coach en trainer in haar eigen praktijk.

Margot werkt het liefst in de diepte. Ze zoekt naar de uitwisseling op hartsniveau: ‘Ik werk in de overtuiging dat je al lang verbinding hebt met de mensen die je tegenkomt.’ Ze geniet ervan om de ander te zien groeien. ‘Ik ben dankbaar voor de diepere verbinding, elkaar vinden met een open hart en weten dat het dan klopt.’

Margot van den Berg is docent bij de Beroepsopleiding tot Coach Practitioner.

Frans Besselink

Frans Besselink

Master Practitioner Coach Frans (1955) is opgeleid in psychosociale therapie, coaching en in train-de-trainer. Hij heeft ruim dertien jaar als leidinggevende gewerkt voor mensen met een verstandelijke handicap. Een van zijn belangrijkste taken was het geven van individuele coaching en teamtrainingen. Vanuit zijn eigen praktijk coacht hij mensen die door psychosociale klachten op het werk in de problemen komen of het werk niet meer aan kunnen. Daarnaast biedt hij supervisie en coaching voor het verbeteren van het beroepsmatig functioneren van medewerkers die zich verder willen ontwikkelen. Frans is een warme persoonlijkheid die als opleider respectvol, vertrouwenwekkend, enthousiast, eerlijk en praktisch is.

Frans Besselink is kerndocent bij de Beroepsopleiding tot Coach Practitioner.

Jane Coerts

Mensen begeleiden bij het opdoen van nieuwe kennis en ervaringen loopt als een rode draad door het leven van Master Practitioner Coach Jane Coerts (1958). Op professioneel vlak doet en deed ze dat als coach, trainer, docent en sparringpartner voor organisaties. Jane heeft sinds 2000 haar eigen bureau voor organisatieadvies, training en coaching. Collega’s en opdrachtgevers omschrijven haar als analytisch, warm, nieuwsgierig, authentiek, resultaatgericht en voedend. Haar grote passie is mensen duurzaam brengen bij wie zij werkelijk zijn, zodat zij vanuit hun passie kunnen leven en werken. Zij heeft zelf ervaren dat dit niet altijd de makkelijkste weg is, maar wel de meest vervullende.

Jane Coerts geeft de training Burn-out Preventie.

Divera van der Elst

Divera van der Elst is dé coach voor beginnende coaches en een expert op het gebied van online coaching. Als coach, docent, spreekster en auteur inspireert ze coaches om hun hart te volgen, echt de stap te zetten en (eindelijk) te gaan schitteren als coach. Want volgens haar zijn er echt nog lang niet genoeg coaches. Divera is auteur van hét handboek voor beginnende coaches; met de mindset van een winnaar, zelfverzekerd als coach en succesvol als ondernemer.

Divera geeft de masterclass ‘Van Coachdroom naar droompraktijk‘ en je kunt bij haar terecht voor persoonlijke hulp bij Online Coaching.

Sylvia Esman

Sylvia Esman

Sylvia Esman (1968) is geaccrediteerd EMCC NOBCO Senior Practitioner coach. De opleiding daarvoor heeft ze bij Alba-academie gevolgd. Ze is vanaf 2013 zelfstandig coach en werkt vanuit haar eigen praktijk Echt Syl Coaching. Daarvoor heeft ze jarenlang als HR-adviseur gewerkt in de financiële dienstverlening, waarbij zij altijd al veel interesse heeft gehad in het benutten van talenten binnen de organisatie en het ontwikkelen van kwaliteiten van medewerkers. “Mensen zelf laten (her-)ontdekken wie ze zijn, waar ze goed in zijn en blij van worden, is fantastisch werk.” Sylvia is toegankelijk, warm en direct.

Sylvia Esman is kerndocent bij de Beroepsopleiding tot Coach Practitioner, en geeft de training Loopbaancoaching.

Arielle van Gestel

Ariëlle van Gestel

Ariëlle van Gestel is in 1996 afgestudeerd als arbeids- en organisatiepsychologe. Sinds 1993 is zij werkzaam als trainer/coach. Zij is gecertificeerd NLP-master en heeft in het buitenland een officieel erkende opleiding afgerond als therapeut (transpersoonlijke coach en counselor). Haar expertise ligt vooral op het vlak van het beantwoorden van de vraag: “Hoe leg je de verbinding tussen de missie en doelstelling van een organisatie en haar medewerkers?” Zij is hiermee vooral geïnteresseerd in de afstemming van een medewerker op zijn omgeving en visa versa en hoe de mens voor zich zelf zingeving creëert en behoudt. Een mismatch binnen dit proces heeft vaak ziekte (burn-out) of arbeidsconflicten tot gevolg. Kortom: hoe zorg je ervoor dat je medewerkers met plezier hun bijdrage leveren aan het realiseren van de bedrijfsdoelstelling.

Ariëlle van Gestel is kerndocent bij de Beroepsopleiding tot Coach Practitioner en docent bij de vervolgopleiding Dieper Coachen.

Hanneke Hoens

Hanneke Hoens (1967) is een inlevende, enthousiaste docent en coach die intuïtief de diepere laag kan raken waardoor het leerproces wordt geopend en het persoonlijke pad geraakt wordt. Haar passie is om mensen te ondersteunen bij hun persoonlijke ontwikkeling, individueel en in groepen.

‘De juiste balans en de verbinding met je eigenheid en authenticiteit, dat is essentieel voor mij’.

Van origine heeft ze 25 jaar in de financiële wereld gewerkt en sinds 2010 heeft ze zich als coach en docent ontwikkeld tot Senior Practitioner Coach (NOBCO geaccrediteerd). Ze is gespecialiseerd in coachen op stress- en burn-out-problematiek, hoogsensitiviteit en autisme.

Hanneke Hoens is kerndocent bij de Beroepsopleiding tot Coach Practitioner.

Germa Holtus

Germa Holtus studeerde bedrijfskunde en heeft vele jaren gewerkt binnen het internationale bedrijfsleven. Zij heeft veel ervaring mogen opdoen in verschillende management rollen en als coach en trainer. Zij volgde de beroepsopleiding tot Coach Practitioner bij Alba-academie en heeft daar veel profijt van gehad, als zelfstandig coach en zeker ook binnen het bedrijfsleven.

Mensen motiveren en op hun talenten inzetten, is haar passie. Germa heeft met Young Professionals gewerkt met een grote diversiteit aan nationaliteiten. “Niets is zo uniek als de verschillen tussen mensen en dat maakt het begeleiden van professionals zo mooi. Ik weet uit ervaring hoe belangrijk het is dat je dicht bij jezelf blijft en ik deel graag mijn ervaringen waarbij ik mijn neus flink heb mogen stoten”. Haar passie ligt dan ook in het begeleiden en coachen van deze jonge professionals naar meer zelfvertrouwen en persoonlijk leiderschap. Als coach daagt zij je stevig uit met een gezonde dosis humor.

Germa geeft de training Young Professionals Connect.

Lieke Holzer

Lieke Holtzer

Voor Lieke Holtzer (1958) is het leven een ontdekkingsreis. Haar fascinatie voor wat mensen bezielt, haar zoektocht naar hoe je als mens recht kunt doen aan wie je werkelijk bent en haar verlangen de opgedane wijsheid te delen, vormt niet alleen de leidraad in haar coach- en docentschap, maar heeft ook haar loopbaan en haar leven in belangrijke mate bepaald. Ooit gestart in het onderwijs als docent Omgangskunde, daarna de oversteek gemaakt naar het bedrijfsleven als trainer en opleidingsmanager en rond 2000 de stap gezet om zelfstandig verder te gaan als trainer communicatieve vaardigheden, (persoonlijk) leiderschap en teambuilding. Sinds een jaar of tien combineert ze haar werkzaamheden voor Alba-academie met haar praktijk, waarin ze haar werk als Coach, Body Stress Release practitioner, Regenesis practitioner en – meer recent – Energetisch (Syteem) Therapeut steeds meer met elkaar probeert te verbinden. Vanuit een holistische kijk op de mens maakt ze gebruik van verschillende ingangen – de fysieke, mentale, emotionele en energetische – om de cliënt toegang te verlenen tot alle mogelijkheden die beschikbaar zijn om tot bewustwording te komen van de oorzaken van door hem ervaren klachten/problemen, zodat deze getransformeerd kunnen worden naar een bron van kracht.

Joost Horsten

Innovatie, ontwikkeling en groei vormen de rode draad in werk en leven van Joost Horsten (1960), van oorsprong als natuurkundige en wetenschapper, later als business strateeg en high tech startup manager en nu als executive coach en relatiecoach.
Hij helpt navigeren op kruispunten in werk en leven, naar identiteit, authenticiteit en betekenis. Hij schroomt daarbij niet om buiten de lijntjes te kleuren. Joost is zelf opgeleid bij Alba Academie en heeft daarna groot aantal verdiepende vervolgopleidingen bij Phoenix Opleidingen en verschillende opleidingen voor relatietherapie gevolgd.
Joost is docent bij de Beroepsopleiding tot Coach Practitioner en de vervolgopleiding Dieper Coachen.

Chantal Juijn-Goossens

Chantal Juijn-Goossens

Chantal Juijn-Goossens (1969), van oorsprong breed opgeleid in bedrijfskunde aangevuld met de basisopleiding en een groot aantal vervolgopleidingen bij Phoenix Opleidingen, ondersteunt professionals, teams en organisaties op zoek te gaan naar hun identiteit. Zij begeleidt hen in het investeren in die identiteit, zodat zij, dicht bij zichzelf, kunnen groeien en ontwikkelen. Op een manier die recht doet aan wie zij ten diepste zijn en gebruik makend van de talenten die het dichtst bij hun hart liggen. Leren over nieuwe dingen en andere mensen, samenwerken en een gevoel van verbinding zijn de zaken die Chantal gelukkig maken in de dingen die zij onderneemt. Samenwerken, leren en verbinden vormen dan ook niet alleen de rode draad in haar eigen ontwikkeling, maar ook in de werkwijze waarop zij met mensen, teams en organisaties aan de slag gaat.

In steeds nieuwe omgevingen en in wisselende rollen heeft Chantal zich ontwikkeld tot aanjager en begeleider van verandering. In mensen, teams en organisaties. En steeds opnieuw door de doelstellingen van mensen en organisaties met elkaar te verbinden. Zeventien jaar in strategische managementfuncties op het gebied van human resources en organisatiestrategie en sinds 2008 vanuit haar eigen bedrijf, met ‘bloei door ontwikkeling’ als belangrijkste leidraad.

Chantal is docent bij de Beroepsopleiding tot Coach Practitioner.

Hans Koerts Meijer

Hans Koerts Meijer

Twintig jaar zelfstandig werken en nog steeds heel veel leren in verwondering, maakt dat Hans (1946) zijn betrokkenheid voor mensen en zijn werk alleen maar ziet groeien. Na zestien jaar als illustrator aan de UVA te hebben gewerkt, besloot hij zijn creatieve talenten op een andere wijze te gaan inzetten. Na zijn studie tot kunstzinnig therapeut zette hij zijn eigen trainingsbureau op. In zijn workshops, cursussen, trainingen en coachen zet hij, naast ‘meer gebruikelijk’ instrumentarium, vaak creatieve middelen in. Graag daagt hij mensen uit hun talenten steeds verder te ontplooien en hun creativiteit voor het voetlicht te brengen, in een sfeer van vertrouwen en veiligheid. Hans werkt merendeels voor (grotere) bedrijven en organisaties.

Hans Koers Meijer is docent bij Integrale Traumacoaching en geeft de training Coachen met Creatieve Werkvormen.

Aline Kruit

Aline Kruit

Aline Kruit is arts, coach, docent en auteur. Zij is bij Alba-academie opgeleid tot Senior coach. Aline is gespecialiseerd in Acceptance and Commitment Therapy (ACT), een moderne vorm van gedragstherapie, en leidt professionals op in ACT.  Voor haar is ACT niet alleen een handige methodiek voor persoonlijke ontwikkeling, maar ook een levenswijze.

Naast brede personal coaching, behandelt Aline mensen met slaapproblemen met ACT en schreef de boeken “Slapen is niets doen” , “Eerste Hulp bij Beter Slapen” en “Goede Nacht. Lekker slapen en beter presteren bij onregelmatige werktijden”. De laatste twee samen met collega Irma Leijten.

In haar rol als docent bij de training Coachen met ACT is Aline duidelijk, betrokken, serieus als het moet en luchtig als het kan. In een kort interview vertelt Aline ons wat ACT toevoegt voor coaches.

Dennis Loots

Dennis Loots is na zijn commerciële opleiding en master in management ruim 10 jaar lang actief geweest aan de ‘harde’ kant van het internationale bedrijfsleven. Procesmanagement, IT, organisatieveranderingen en commercie. Na de realisatie dat hij iets miste volgde Dennis de opleidingen Coach Practitioner en Dieper Coachen bij Alba-academie gevolgd door diverse andere vervolgopleidingen waaronder organisatiecoach, filosofisch therapeut en systemisch werken.

Sindsdien werkt Dennis zelfstandig en begeleid hij leidinggevende en organisaties in het integreren van de ‘harde’ en ‘zachte’ factoren als kracht & kwetsbaarheid, resultaatgerichtheid & aandacht voor de mens, en structuur & vrijheid.

Dennis is docent bij de Beroepsopleiding tot Coach Practitioner.

Jeanne van mierlo

Jeanne van Mierlo

Jeanne is rouwtherapeut/counselor/trainer/supervisor en is via haar eigen praktijk verbonden aan Alba-academie. Hierin neemt ze ruim 28 jaar ervaring mee als communicatie- en strategisch adviseur bij de overheid. Haar speciale interesse gaat uit naar thema’s van hechting, verlies van kort of lang geleden,  trauma en burn-out. Op dit vlak heeft ze dan ook diverse opleidingen gevolgd, onder andere bij Land van Rouw, Phoenix Opleidingen en Praktijk Parabel. Haar missie is om cliënten en studenten naar hun hart te brengen, met beide benen op de grond. Ervaren, voelen en leren begrijpen wat je lijf vertelt. Contact van mens tot mens met hoofd, hart en buik. Verbinding, ontmoeting, ernst, relativering en humor. Alle gevoelens mogen er zijn. Jeanne blijft zichzelf ontwikkelen, nieuwsgierig naar wat er is te ontdekken. Ze heeft een voorkeur voor lichaamsgericht en systemisch werk, creatief werken en mindfulness.

Jeanne van Mierlo is docent in de Beroepsopleiding tot Coach Practitioner, de vervolgopleidingen Dieper Coachen en Integrale Traumacoaching en geeft de training Coachen bij Tegenslag en Verlies.

Sofia Oomen

Sofia Oomen is gecertificeerd als erkend senior coach practitioner bij de Nederlands Orde Van Beroeps Coaches (NOBCO) en is aangesloten bij het CSR expertisecentrum stress & veerkracht. Zij volgde de opleidingen Coach Practitioner en Dieper Coachen bij Alba-academie. Daarna specialiseerde zij zich in de begeleiding van burn-out en burn-out preventie aangevuld met vervolgopleidingen bij Phoenix opleidingen.

Sofia begeleidt individuen en teams, organiseert familieopstellingen en begeleidt vrouwengroepen. Hierin gaat zij met haar cliënten op zoek naar hun identiteit en zingeving, Haar positieve instelling, intrinsieke interesse en nieuwsgierigheid in mensen zorgen dat zij je met aandacht, zonder oordeel en met een open houding tegemoet treedt.

Sofia is docent bij de Beroepsopleiding tot Coach Practitioner.

Marieke Scheepstra

Marieke Scheepstra (1984) is arbeids- en organisatiepsycholoog (MSc) en geaccrediteerd EMCC NOCBO Senior Practitioner Coach. Sinds 2008 werkt zij als trainer & coach en begeleidt ze individuen en teams op het gebied van werkstress/burn-out, persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling. Marieke heeft de Beroepsopleiding tot Coach Practitioner en de training Teamcoaching bij Alba-Academie gevolgd en verdiepingscursussen gedaan in stresspreventie, interventies en wandelcoaching.

Met haar vriendelijkheid, betrokkenheid en enthousiasme confronteert ze waar nodig en geeft ze praktische en bruikbare technieken adviezen mee die je direct kunt toepassen in de praktijk.

Marieke geeft de training Teamcoaching.

Sandra Slager

Als jong talent met veel potentieel en honger naar uitdagingen, kreeg Sandra Slager (1966) al veel taken en verantwoordelijkheden in haar vroege carrière. “Toen ik in 2012 voor het eerst kennis maakte met het geboorteland van mijn vader zag ik de mensen leven in de waan van de dag, ze genoten en waren relaxt. Een groot verschil met mij. Ik maakte me juist overal druk over, wilde boven alles uitstijgen en alles perfect doen en kon geen rust nemen.” Na volledig herstel van een zware burn-out in 2013, ging het roer om.

Van nature kan Sandra anderen op een succesvolle manier motiveren en leiden. Om een bijdrage te leveren aan het sterker maken van mensen startte Sandra in 2018 haar eigen coachpraktijk. Ze volgde in 2017 de beroepsopleiding tot Coach Practitioner bij Alba-academie en specialiseerde zich later in Burn-out, stress en hoogsensitiviteit. Zij vulde haar rugzak verder met een opleiding Psychosociale Basiskennis (PSBK), Medische Basiskennis (MBK) en een orthomoleculaire opleiding, waardoor Sandra een inclusieve aanpak heeft op alle niveaus. Sandra is NOBCO/EMCC EIA geaccrediteerd.

Sandra geeft de training Young Professionals Connect.

Martian Slagter

Martian Slagter

Martian Slagter werkt als zelfstandig teamcoach en organisatie-adviseur voor diverse bedrijven en instellingen. Zij houdt zich in haar dagelijkse praktijk bezig met hoe je effectief en veerkrachtig blijft in tijden van veranderingen, zowel als leider, medewerker en/of team. Ze coacht organisaties (leiders, individuele medewerkers en teams) bij deze vraag. Daarnaast is zij een ervaren opleider en weet zij met haar zij enthousiasme, humor en ervaring coaches te motiveren een extra stap in hun ontwikkeling te zetten.

Haar motivatie om dit te doen is om bij te dragen aan het vergroten van een gefundeerde kijk op het werk om daardoor als (team)coach een professionele gesprekspartner en begeleider te zijn voor opdrachtgevers. Om op deze manier bij te dragen aan wezenlijke veranderingen in organisaties.

Martian is naast haar werk als teamcoach en opleider, verbonden aan de Universiteit Twente als docent en onderzoeker bij het Honours Change Leaders Program. Zij heeft diverse publicaties op haar naam staan.

Martian Slagter is trainer van de specialisatietrainingen Teamcoaching en Complexe Teamcoaching en leidt de incompany training High Performance Leadership.

Olivier Sprangers

Olivier Sprangers

Olivier (1957) coacht en traint mensen doeltreffend, helder makend, structuur gevend en perspectief vernieuwend. Hij werkt met leidinggevenden in bedrijfsleven, toezichthouders, midden en hoger kader bij gemeenten en ministeries, ingenieurs, advocaten, coaches. Zijn cliënten zeggen over hem: warm, persoonlijk, vergroot je zelfsturing, analytisch, laat je nadenken over jezelf.

Olivier is opgeleid als elektrotechnisch ingenieur en was ruim 20 jaar manager, directeur en commissaris in het bedrijfsleven voordat hij zich begin deze eeuw als zelfstandige fulltime in zijn passie stortte: trainen en coachen van mensen. Hij genoot ruim 10 verschillende opleidingen in NLP, Systemisch Werken, TA en andere vormen van therapie en counseling. Op dit moment is in opleiding tot CTA: Certified Transactional Analyst.

Olivier is kerndocent bij de Beroepsopleiding tot Coach Practitioner, Dieper Coachen. In 2007 was hij directeur van Alba-academie.

Suzanne Smeenge

Suzanne heeft ruime ervaring in het management. Ze heeft diverse opleidingen gevolgd op het gebied van management, coaching, supervisie en (trauma-)begeleiding. Ook is Suzanne opgeleid in de Transactionele Analyse, NLP, systemisch werken ( o.a. familie, organisatie- en traumaopstellingen) en IoPT. Zij heeft jarenlange ervaring op het gebied van leiderschapsontwikkeling van mens, team, organisatie en maatschappij. Zij werkt op een diepere laag. Haar stijl van werken is direct, met veel warmte en betrokkenheid. “Ik wil graag een ontmoetingsplek creëren waar mensen kunnen groeien, zich kunnen ontwikkelen, zich vrij voelen om de gewenste stappen in hun leven te kunnen zetten. ”

Suzanne Smeenge is, naast directeur van Alba-academie, docent bij de vervolgopleiding Dieper Coachen, Integrale Traumacoaching en Durable Natural Attitude (D-N-A)

Emrik Suichies

Emrik Suichies

Emrik Suichies heeft al meer dan 30 jaar ervaring als manueel therapeut, fysiotherapeut, functionele osteopathie, haptotherapeut, biofysisch geneeskundige, orthomoleculair therapeut, internationaal trainer Biofysische geneeskunde en Yin Yoga docent.

Emrik is docent bij de opleiding Integrale Traumacoaching en Durable Natural Attitude (D-N-A).

Susan Theunissen

Susan Theunissen (1972) volgde haar opleiding tot senior coachpractitioner bij de Alba Academie en heeft sinds 2015 haar eigen coach- en trainingsbureau waar ze mensen traint en begeleidt om in verbinding met zichzelf en hun omgeving het beste uit zichzelf te halen. Ze heeft een passie voor het ontwikkelen van mensen en is immer nieuwsgierig naar wat mensen (in organisaties) beweegt. Niet voor niks werkte ze hiervoor ruim 15 jaar in diverse HR-functies in het bedrijfsleven.

Susan is enthousiast, betrokken, professioneel en resultaatgericht. Haar aanpak is oprecht, doortastend en no nonse waarbij de nodige diepgang niet uit de weg wordt gegaan. Haar motto is niet voor niks: ‘zo licht als mogelijk, zo diep als nodig’

Susan is docent van de opleiding Coaching Basics

Robin De Waal

Robin de Waal

Robin de Waal (1973) draagt een breed palet aan gevolgde opleidingen bij zich, zoals Personal Life Development, master Counseling & Coaching en Instructor-level Deep Democracy. Hij werkt bij de Nationale Politie als leer- en ontwikkelbegeleider en was docent bij de Politieacademie in het leiderschapsonderwijs. Hij maakt in zijn trainingen en coaching graag gebruik van zijn creativiteit en twee grote passies: kunst (muziek en film in het bijzonder) en natuurwetenschappen. Robin weet zijn deelnemers met vrolijkheid en humor uit te nodigen om in de chaos te gaan staan van de zwaardere onderwerpen. Een mooie tegenhanger!

Robin is docent bij de Beroepsopleiding tot Coach Practitioner en geeft de training Deep Democracy.

Comments are closed.