Trainers

Onze (kern)docenten/-trainers doceren niet. Ze inspireren, begeleiden, dagen uit, confronteren en coachen je. Het zijn professionele vakdocenten en praktijktrainers die stevig met twee benen in de dagelijkse praktijk van hun specialisme staan. Ze delen hun kennis, kunde en ervaringswijsheid op bezielende wijze met studenten van onze opleidingen en trainingen. Onze docenten scoren hoog in de verschillende evaluaties, zoals CEDEO. Tweemaal per jaar organiseren wij voor onze docenten bij- en nascholing.

Wie is wie?

Helen Beeley

Helen Beeley werkt, naast haar baan als trainer/coach voor de School voor Politieleiderschap, als zelfstandig trainer, coach en procesbegeleider in de publieke sector. De chemie tussen mensen en het effect hiervan op hun manier van communiceren zet zij als instrument in om mensen in beweging te krijgen. Zij is creatief en onorthodox in haar interventies en gaat de confrontatie met mensen aan. Haar doel is altijd: het lerend vermogen van de ander activeren.

Helen heeft een eerstegraads lesbevoegdheid en deed haar werkervaring vooral op in Zorg en Welzijn, Onderwijs en Politie. Ze is Deep Democracy practitioner en heeft verschillende coachopleidingen gevolgd die zij inzet bij individuele en teamcoaching.

Helen Beeley is docent bij de Beroepsopleiding tot Coach Practitioner en geeft de training Deep Democracy.

Margot van den Berg

Margot van den Berg volgde haar opleiding tot coach senior practitioner en integraal traumacoach bij Alba-academie. Eerder behaalde zij haar master Arbeids- & Organisatiepsychologie. Daarnaast heeft zij de laatste jaren een opleiding tot energetisch therapeut afgerond. Daarmee verbindt ze nuchterheid met spiritualiteit.
Margot begon haar loopbaan in het bedrijfsleven als human-resources-manager. Nu werkt ze sinds 2013 als coach en trainer in haar eigen praktijk.
Mensen omschrijven haar als verbindend, integer, intuïtief en professioneel. Wat Margot beweegt is mensen en teams te verbinden en faciliteren in hun groei.

Margot van den Berg is docent bij de Beroepsopleiding tot Coach Practitioner.

Frans Besselink

Frans Besselink

Master Practitioner Coach Frans (1955) is opgeleid in psychosociale therapie, coaching en in train-de-trainer. Hij heeft ruim dertien jaar als leidinggevende gewerkt voor mensen met een verstandelijke handicap. Een van zijn belangrijkste taken was het geven van individuele coaching en teamtrainingen. Vanuit zijn eigen praktijk coacht hij mensen die door psychosociale klachten op het werk in de problemen komen of het werk niet meer aan kunnen. Daarnaast biedt hij supervisie en coaching voor het verbeteren van het beroepsmatig functioneren van medewerkers die zich verder willen ontwikkelen. Frans is een warme persoonlijkheid die als opleider respectvol, vertrouwenwekkend, enthousiast, eerlijk en praktisch is.

Frans Besselink is kerndocent bij de Beroepsopleiding tot Coach Practitioner.

Matthijs van der Bijl

Matthijs van der Bijl (1978) is opgeleid in hotelmanagement en rondde een MBA af, met als specialisatie ‘talentmanagement in organisaties’. Later vulde hij dit aan met diverse opleidingen bij o.a. Phoenix Opleidingen. Hij ondersteunt teams en professionals, van strategisch tot individueel niveau en gelooft dat ieder mens een bijdrage wil en kan leveren aan zijn of haar organisatie, en dat het de uitdaging van organisaties en de mensen die er werken is om dit met elkaar te verbinden en hier optimaal energie te laten ontstaan.

Als coach, trainer, programmaontwikkelaar en academiebouwer is Matthijs de laatste jaren betrokken geweest bij vele omgevingen, waarbij de vertaling van de organisatiestrategie in human capital visie, samenwerking en teamvorming én persoonlijke- en leiderschapsontwikkeling centraal staan. Hiervoor neemt hij onder andere 12 jaar managementervaring mee vanuit zijn vorige carrière bij Ahold. Sinds 2013 is Matthijs zelfstandig ondernemer. Als coach heeft hij zich gespecialiseerd in herstel van burn-out en energiemanagement.

Matthijs is docent bij de Beroepsopleiding tot Coach Practitioner.

Jane Coerts

Jane Coerts

Mensen begeleiden bij het opdoen van nieuwe kennis en ervaringen loopt als een rode draad door het leven van Master Practitioner Coach Jane Coerts (1958). Op professioneel vlak doet en deed ze dat als coach, trainer, docent en sparringpartner voor organisaties. Jane heeft sinds 2000 haar eigen bureau voor organisatieadvies, training en coaching. Collega’s en opdrachtgevers omschrijven haar als analytisch, warm, nieuwsgierig, authentiek, resultaatgericht en voedend. Haar grote passie is mensen duurzaam brengen bij wie zij werkelijk zijn, zodat zij vanuit hun passie kunnen leven en werken. Zij heeft zelf ervaren dat dit niet altijd de makkelijkste weg is, maar wel de meest vervullende.

Jane Coerts is docent bij de vervolgopleiding Organisatiecoaching en geeft de training Burn-out Preventie.

Divera van der Elst

Divera van der Elst

Divera van der Elst is dé coach voor beginnende coaches en een expert op het gebied van online coaching. Als coach, docent, spreekster en auteur inspireert ze coaches om hun hart te volgen, echt de stap te zetten en (eindelijk) te gaan schitteren als coach. Want volgens haar zijn er echt nog lang niet genoeg coaches. Divera is auteur van hét handboek voor beginnende coaches; met de mindset van een winnaar, zelfverzekerd als coach en succesvol als ondernemer.

Divera geeft de masterclass ‘Van Coachdroom naar droompraktijk‘ en je kunt bij haar terecht voor persoonlijke hulp bij Online Coaching.

Sylvia Esman

Sylvia Esman

Sylvia Esman (1968) is geaccrediteerd EMCC NOBCO Senior Practitioner coach. De opleiding daarvoor heeft ze bij Alba-academie gevolgd. Ze is vanaf 2013 zelfstandig coach en werkt vanuit haar eigen praktijk Echt Syl Coaching. Daarvoor heeft ze jarenlang als HR-adviseur gewerkt in de financiële dienstverlening, waarbij zij altijd al veel interesse heeft gehad in het benutten van talenten binnen de organisatie en het ontwikkelen van kwaliteiten van medewerkers. “Mensen zelf laten (her-)ontdekken wie ze zijn, waar ze goed in zijn en blij van worden, is fantastisch werk.” Sylvia is toegankelijk, warm en direct.

Sylvia Esman is kerndocent bij de Beroepsopleiding tot Coach Practitioner.

Arielle van Gestel

Ariëlle van Gestel

Ariëlle van Gestel is in 1996 afgestudeerd als arbeids- en organisatiepsychologe. Sinds 1993 is zij werkzaam als trainer/coach. Zij is gecertificeerd NLP-master en heeft in het buitenland een officieel erkende opleiding afgerond als therapeut (transpersoonlijke coach en counselor). Haar expertise ligt vooral op het vlak van het beantwoorden van de vraag: “Hoe leg je de verbinding tussen de missie en doelstelling van een organisatie en haar medewerkers?” Zij is hiermee vooral geïnteresseerd in de afstemming van een medewerker op zijn omgeving en visa versa en hoe de mens voor zich zelf zingeving creëert en behoudt. Een mismatch binnen dit proces heeft vaak ziekte (burn-out) of arbeidsconflicten tot gevolg. Kortom: hoe zorg je ervoor dat je medewerkers met plezier hun bijdrage leveren aan het realiseren van de bedrijfsdoelstelling.

Ariëlle van Gestel is kerndocent bij de Beroepsopleiding tot Coach Practitioner en docent bij de vervolgopleiding Dieper Coachen.

Lieke Holzer

Lieke Holtzer

Voor Lieke Holtzer (1958) is het leven een ontdekkingsreis. Haar fascinatie voor wat mensen bezielt, haar zoektocht naar hoe je als mens recht kunt doen aan wie je werkelijk bent en haar verlangen de opgedane wijsheid te delen, vormt niet alleen de leidraad in haar coach- en docentschap, maar heeft ook haar loopbaan en haar leven in belangrijke mate bepaald. Ooit gestart in het onderwijs als docent Omgangskunde, daarna de oversteek gemaakt naar het bedrijfsleven als trainer en opleidingsmanager en rond 2000 de stap gezet om zelfstandig verder te gaan als trainer communicatieve vaardigheden, (persoonlijk) leiderschap en teambuilding. Sinds een jaar of tien combineert ze haar werkzaamheden voor Alba-academie met haar praktijk, waarin ze haar werk als Coach, Body Stress Release practitioner, Regenesis practitioner en – meer recent – Energetisch (Syteem) Therapeut steeds meer met elkaar probeert te verbinden. Vanuit een holistische kijk op de mens maakt ze gebruik van verschillende ingangen – de fysieke, mentale, emotionele en energetische – om de cliënt toegang te verlenen tot alle mogelijkheden die beschikbaar zijn om tot bewustwording te komen van de oorzaken van door hem ervaren klachten/problemen, zodat deze getransformeerd kunnen worden naar een bron van kracht.

Lieke Holtzer is kerndocent bij de Beroepsopleiding tot Coach Practitioner en geeft Coaching Basics.

Chantal Juijn-Goossens

Chantal Juijn-Goossens

Chantal Juijn-Goossens (1969), van oorsprong breed opgeleid in bedrijfskunde aangevuld met de basisopleiding en een groot aantal vervolgopleidingen bij Phoenix Opleidingen, ondersteunt professionals, teams en organisaties op zoek te gaan naar hun identiteit. Zij begeleidt hen in het investeren in die identiteit, zodat zij, dicht bij zichzelf, kunnen groeien en ontwikkelen. Op een manier die recht doet aan wie zij ten diepste zijn en gebruik makend van de talenten die het dichtst bij hun hart liggen. Leren over nieuwe dingen en andere mensen, samenwerken en een gevoel van verbinding zijn de zaken die Chantal gelukkig maken in de dingen die zij onderneemt. Samenwerken, leren en verbinden vormen dan ook niet alleen de rode draad in haar eigen ontwikkeling, maar ook in de werkwijze waarop zij met mensen, teams en organisaties aan de slag gaat.

In steeds nieuwe omgevingen en in wisselende rollen heeft Chantal zich ontwikkeld tot aanjager en begeleider van verandering. In mensen, teams en organisaties. En steeds opnieuw door de doelstellingen van mensen en organisaties met elkaar te verbinden. Zeventien jaar in strategische managementfuncties op het gebied van human resources en organisatiestrategie en sinds 2008 vanuit haar eigen bedrijf, met ‘bloei door ontwikkeling’ als belangrijkste leidraad.

Chantal is docent bij de Beroepsopleiding tot Coach Practitioner en de vervolgopleiding Organisatiecoaching.

Hans Koerts Meijer

Hans Koerts Meijer

Twintig jaar zelfstandig werken en nog steeds heel veel leren in verwondering, maakt dat Hans (1946) zijn betrokkenheid voor mensen en zijn werk alleen maar ziet groeien. Na zestien jaar als illustrator aan de UVA te hebben gewerkt, besloot hij zijn creatieve talenten op een andere wijze te gaan inzetten. Na zijn studie tot kunstzinnig therapeut zette hij zijn eigen trainingsbureau op. In zijn workshops, cursussen, trainingen en coachen zet hij, naast ‘meer gebruikelijk’ instrumentarium, vaak creatieve middelen in. Graag daagt hij mensen uit hun talenten steeds verder te ontplooien en hun creativiteit voor het voetlicht te brengen, in een sfeer van vertrouwen en veiligheid. Hans werkt merendeels voor (grotere) bedrijven en organisaties.

Hans Koers Meijer is docent bij Integrale Traumacoaching en geeft de training Coachen met Creatieve Werkvormen.

Aline Kruit

Aline Kruit

Aline Kruit is arts, coach, docent en auteur. Zij is bij Alba-academie opgeleid tot Senior coach. Aline is gespecialiseerd in Acceptance and Commitment Therapy (ACT), een moderne vorm van gedragstherapie, en leidt professionals op in ACT.  Voor haar is ACT niet alleen een handige methodiek voor persoonlijke ontwikkeling, maar ook een levenswijze.

Naast brede personal coaching, behandelt Aline mensen met slaapproblemen met ACT en schreef de boeken “Slapen is niets doen” , “Eerste Hulp bij Beter Slapen” en “Goede Nacht. Lekker slapen en beter presteren bij onregelmatige werktijden”. De laatste twee samen met collega Irma Leijten.

In haar rol als docent bij de training Coachen met ACT is Aline duidelijk, betrokken, serieus als het moet en luchtig als het kan. In een kort interview vertelt Aline ons wat ACT toevoegt voor coaches.

Jeanne van mierlo

Jeanne van Mierlo

Jeanne is rouwtherapeut/counselor/trainer/supervisor en is via haar eigen praktijk verbonden aan Alba-academie. Hierin neemt ze ruim 28 jaar ervaring mee als communicatie- en strategisch adviseur bij de overheid. Haar speciale interesse gaat uit naar thema’s van hechting, verlies van kort of lang geleden,  trauma en burn-out. Op dit vlak heeft ze dan ook diverse opleidingen gevolgd, onder andere bij Land van Rouw, Phoenix Opleidingen en Praktijk Parabel. Haar missie is om cliënten en studenten naar hun hart te brengen, met beide benen op de grond. Ervaren, voelen en leren begrijpen wat je lijf vertelt. Contact van mens tot mens met hoofd, hart en buik. Verbinding, ontmoeting, ernst, relativering en humor. Alle gevoelens mogen er zijn. Jeanne blijft zichzelf ontwikkelen, nieuwsgierig naar wat er is te ontdekken. Ze heeft een voorkeur voor lichaamsgericht en systemisch werk, creatief werken en mindfulness.

Jeanne van Mierlo is docent in de Beroepsopleiding tot Coach Practitioner, de vervolgopleidingen Dieper Coachen en Integrale Traumacoaching en geeft de training Coachen bij Tegenslag en Verlies.

Elvira Lesman

Elvira Lesman

Elvira (1961) is opgeleid in Gestalttherapie, Creatieve Therapie en Initiatische Therapie. Ze is loopbaanbegeleider en Voice Dialogue facilitator en trainer. Daarnaast is zij autodidact kunstenares. Haar bedrijf heet niet voor niets Lesman Levenskunst.

Vanaf 1990 is het begeleiden van (ingrijpende) veranderingsprocessen bij individuen en groepen haar werk en haar passie. Ze begeleidt mensen met werk- en/of levensvragen. Ook geeft ze trainingen op het gebied van interactiekunde en leiderschap. Haar kracht is ruimte laten waardoor mensen hun innerlijke zelf herkennen en hier aan ruimte aan kunnen geven. Diep luisteren, warm en neutraal, diepgang en realiteitszin typeren haar en haar werkwijze.

Elvira lesman is docent bij de Beroepsopleiding tot Coach Practitioner.

Nancy Poels

Nancy Poels

Master Practitioner Coach Nancy (1959) is opgeleid in Arbeidsmarkt & Organisatiebeleid, Bedrijfskunde en Sociale Wetenschappen (propedeuse). Vanuit deze achtergrond heeft zij veel als interim manager gewerkt op vele korte projecten. Dit was de springplank naar coachen en trainen.

Ze is breed opgeleid in coaching en boogt op een jarenlange ervaring als coach en trainer met name op vraagstukken als persoonlijke effectiviteit, loopbaan, burn-out, reïntegratie, teamcoaching. Ook heeft zij zich gespecialiseerd in systeemopstellingen. Nancy werkt doelgericht met de praktijk als uitgangspunt.

Nancy Poels is het vaste gezicht van de training Loopbaancoaching en geeft de training Teamcoaching.

Martian Slagter

Martian Slagter

Martian Slagter werkt als zelfstandig teamcoach en organisatie-adviseur voor diverse bedrijven en instellingen. Zij houdt zich in haar dagelijkse praktijk bezig met hoe je effectief en veerkrachtig blijft in tijden van veranderingen, zowel als leider, medewerker en/of team. Ze coacht organisaties (leiders, individuele medewerkers en teams) bij deze vraag. Daarnaast is zij een ervaren opleider en weet zij met haar zij enthousiasme, humor en ervaring coaches te motiveren een extra stap in hun ontwikkeling te zetten.

Haar motivatie om dit te doen is om bij te dragen aan het vergroten van een gefundeerde kijk op het werk om daardoor als (team)coach een professionele gesprekspartner en begeleider te zijn voor opdrachtgevers. Om op deze manier bij te dragen aan wezenlijke veranderingen in organisaties.

Martian is naast haar werk als teamcoach en opleider, verbonden aan de Universiteit Twente als docent en onderzoeker bij het Honours Change Leaders Program. Zij heeft diverse publicaties op haar naam staan.

Martian Slagter is trainer van de specialisatietrainingen Teamcoaching en Complexe Teamcoaching en leidt de incompany training High Performance Leadership.

Olivier Sprangers

Olivier Sprangers

Olivier (1957) coacht en traint mensen doeltreffend, helder makend, structuur gevend en perspectief vernieuwend. Hij werkt met leidinggevenden in bedrijfsleven, toezichthouders, midden en hoger kader bij gemeenten en ministeries, ingenieurs, advocaten, coaches. Zijn cliënten zeggen over hem: warm, persoonlijk, vergroot je zelfsturing, analytisch, laat je nadenken over jezelf.

Olivier is opgeleid als elektrotechnisch ingenieur en was ruim 20 jaar manager, directeur en commissaris in het bedrijfsleven voordat hij zich begin deze eeuw als zelfstandige fulltime in zijn passie stortte: trainen en coachen van mensen. Hij genoot ruim 10 verschillende opleidingen in NLP, Systemisch Werken, TA en andere vormen van therapie en counseling. Op dit moment is in opleiding tot CTA: Certified Transactional Analyst.

Tussen 2006 en 2016 was Olivier kerndocent bij de Beroepsopleiding tot Coach Practitioner, Dieper Coachen en Professioneel Coachen in Organisaties. Daarnaast was hij directeur van Alba-academie in 2007. Tussen 2016 en 2019 sloeg hij een andere weg in, maar sinds 2019 is Olivier weer terug als docent van Dieper Coachen.

Suzanne Smeenge

Suzanne heeft ruime ervaring in het management. Ze heeft diverse opleidingen gevolgd op het gebied van management, coaching, supervisie en (trauma-)begeleiding. Ook is Suzanne opgeleid in de Transactionele Analyse, NLP, systemisch werken ( o.a. familie, organisatie- en traumaopstellingen) en IoPT. Zij heeft jarenlange ervaring op het gebied van leiderschapsontwikkeling van mens, team, organisatie en maatschappij. Zij werkt op een diepere laag. Haar stijl van werken is direct, met veel warmte en betrokkenheid. “Ik wil graag een ontmoetingsplek creëren waar mensen kunnen groeien, zich kunnen ontwikkelen, zich vrij voelen om de gewenste stappen in hun leven te kunnen zetten. ”

Suzanne Smeenge is, naast directeur van Alba-academie, docent bij de vervolgopleiding Dieper Coachen en Integrale Traumacoaching.

Emrik Suichies

Emrik Suichies

Emrik Suichies heeft al meer dan 30 jaar ervaring als manueel therapeut, fysiotherapeut, functionele osteopathie, haptotherapeut, biofysisch geneeskundige, orthomoleculair therapeut, internationaal trainer Biofysische geneeskunde en Yin Yoga docent. Vanuit zijn New Health Centre in Sneek biedt hij educatie en training in diverse zorgvormen vanuit een holistische visie.

Emrik is docent bij de opleiding Integrale Traumacoaching.

Robin De Waal

Robin de Waal

Robin werkt bij de Politie als verander- en ontwikkelbegeleider in de eenheid Midden-Nederland en is docent aan de Politieacademie, bij het team Leiderschap. Hiervoor heeft hij bij verschillende commerciële organisaties als leidinggevende in de customer service gewerkt.

Robin is daarnaast als freelancer in het begeleiden van leren, ontwikkelen en veranderen terecht gekomen, zowel individueel als in teamverband. Hij heeft de afgelopen 8 jaren gemerkt dat hij daarmee op ‘zijn plek’ in de wereld van het werk is gaan staan. Dit is wat hij te doen heeft. Anderen en zichzelf iedere keer een stap verder te helpen in dit wonderlijke proces van ‘het leven’.

Hij maakt daarbij graag gebruik van twee grote passies: kunst (muziek in het bijzonder) en natuurwetenschap. De combinatie hierin kunnen zoeken en dit aanvullend en ondersteunend laten werken op de reguliere stromingen van bijvoorbeeld coaching, vindt hij het leukste wat er is.

Robin is docent bij de Beroepsopleiding tot Coach Practitioner.