U komt het misschien tegen in uw eigen praktijk. Een cliënt vervalt steeds weer in het oude patroon, ineffectief gedrag herhaalt zich en de cliënt komt keer op keer bij u terug. Of de cliënt worstelt met heftige thema’s op identiteitsniveau zoals burn-out, jezelf kwijt zijn, in een onontwarbare knoop zitten, of niet meer kunnen functioneren na een verlieservaring. Dan is het gewoonweg niet genoeg om een cliënt te coachen op belemmerende overtuigingen en/ of gedrag. Het eigenlijke probleem zit op de veel diepere laag van identiteit en zingeving. Om verder te komen is het nodig schijnbewegingen te doorbreken en samen met uw cliënt op zoek te gaan naar wat binnenin verloren is, daar waar de echte, rauwe pijn zit. Om vanuit daar (de eerste) stappen te zetten naar herstel en heelheid.

» Lees meer

Tijdens de vervolgopleiding tot Coach Senior Practitioner / Counseler – Dieper Coachen bekwaamt u zich in het begeleiden van diepgaande, individuele veranderprocessen op zijnsniveau. U werkt op het snijvlak van coaching, counseling en therapie. U weet uw cliënt snel te diagnosticeren en richt uw interventies op datgene wat voor de cliënt ten diepste relevant is.  U durft uw cliënt te confronteren met steeds terugkerende ineffectieve patronen, overlevingsstrategieën en zelfsabotage en weet heftige emoties en overdrachtsfenomenen te hanteren. U coacht vanuit Inclusive Leadership. U schenkt intensief en op diepere niveaus aandacht aan alle facetten van uw cliënt: denken, doen, voelen en zijn. U coacht vanuit uw eigen ZIJN, zet uzelf in als belangrijkste instrument. Daarbij kan het niet anders dan dat u uw eigen patronen en overlevingsstrategieën in de ogen gekeken heeft. U verstevigt, verdiept en verbreedt uw kennis, kunde en wijsheid als coach én als mens.

In de opleiding leert u begeleiden vanuit een integrale visie op gezondheid. Niet alleen komen alle relevante stromingen in coaching aan bod (o.a. ontwikkelingspsychologie, hechtingstheorie, TA, NLP, Systemisch werk, onbewuste technieken), ook lichaamsgericht werk, ademhalingstechnieken, mindfulness, yoga en andere methoden die de cliënt ondersteunen in het herstel van lichaam, brein en geest hebben een plek.

Doel van de opleiding

 • U coacht vanuit uw eigen Zijn, u zet uzelf in als instrument en komt snel tot de kern.
 • U hanteert een integrale aanpak om de cliënt te ondersteunen op zijn pad naar innerlijke transformatie en gezondheid.
 • U kunt de fenomenen die zich aandienen, zoals maskergedrag, heftige emoties, weerstand en monsters, hanteren en afronden.
 • U deinst er niet voor terug om uw cliënt scherp maar liefdevol te spiegelen. Zo stimuleert u uw cliënt te reflecteren op de eigen diepere thema’s en het gedrag dat daaruit voortkomt.
 • U werkt op het snijvlak van gezond en ziek en weet wanneer u moet doorverwijzen.
 • Omdat u een ander niet verder kunt brengen dan u zelf bent, doorleeft u tijdens de opleiding uw eigen thema´s ten diepste en maakt u als persoon grote groei door.

Erkenning & accreditatie

De vervolgopleiding tot Coach Senior Practitioner / Counseler – Dieper Coachen is post-HBO erkend en EMCC-NOBCO EQA Senior Practitioner geaccrediteerd. Na afronding ontvangt u dan ook een erkend en geaccrediteerd diploma.

Voor wie is de opleiding tot Coach Senior Practitioner / Counseler – Dieper Coachen bedoeld?

Deze opleiding is bedoeld voor begeleiders die een coachopleiding op Practitioner niveau hebben afgerond (minimaal 300 studiebelastingsuren) en zich verder willen ontwikkelen tot Senior Practitioner/ Counseler. U wilt kunnen begeleiden bij identiteitsthema’s; op het snijvlak van coaching, counseling en therapie (snijvlak gezond en ziek). U bent daarbij bereid uw eigen diepe thema’s te doorleven.

De vervolgopleiding tot Coach Senior Practitioner / Counseler – Dieper Coachen vormt het tweede jaar (module 2) van de 2-jarige opleiding tot Coach senior Practitioner / Counseler.

» Lees minder

DIRECT INSCHRIJVEN

Module 1 – Ik als Coach

 • Introductie: kennis maken met programma, docenten en studenten. Verkenning en verdieping biografische levenslijn, zelfbeeld en levensvisie.
 • Contact en Contract. NLP: eliciteren, installeren, geheim contract. Herkaderen, change personal history.
 • Egotoestanden (TA): mijn scripts en levensscripts. Wil en Verlangen, eigen leider zijn.
 • Identiteitsontwikkeling en Zijn. Inspiratie en Bezieling. Van polariteiten, naar Heelheid.

Module 2 – Ik als Coach in relatie tot de cliënt

 • Contactcirkel, hechting en scheiding; verstoringen in hechting. Polariteiten rondom hechting.
 • Weerstand en verzet, macht en onmacht. Schaduw en monsters.
 • Kracht, levensenergie; intimiteit en seksualiteit.
 • Emoties en pijn. Psychopathologie. Diagnostiek.

Module 3 – Ik als Coach in relatie tot het systeem

 • Systemische factoren vanuit de eerste groep: het gezin. Projectie, overdracht en tegenoverdracht.
 • Dynamiek in gezin en relaties; eigen overdrachts- en tegenoverdrachtsthema’s.
 • Dynamiek in organisaties; systemische principes, projectie, overdracht en tegenoverdracht in werksituaties.
 • Ethiek in Coaching, in organisaties en systemen. Wereldbeeld, mensbeeld, ethische dilemma’s.

Integratie van de onderdelen van de opleiding

 • Expliciet worden op deze dag de modules 1, 2 en 3 doorlopen en afgerond. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan evaluatie, het afscheid nemen van elkaar, van de opleiding en van de trainers.
Locatie en startdatum
Locatie:De vervolgopleiding tot Coach Senior Practitioner / Counseler - Dieper Coachen vindt plaats bij Alba-academie te Veldhoven.
Startdatum:Woensdag 15 april.
Lesinformatie:De lesdagen zijn op woensdag en duren van 10.00 tot 17.00 uur.

Overige informatie
Duur: De opleiding tot Coach Senior Practitioner / Counseler - Dieper Coachen duurt 1 lesjaar. Er zijn 13 lesdagen, 4 intervisies, 4 supervisies & 1 individueel coachgesprek (POAP).
Studiebelasting:541 uur.
Niveau: EQA Senior Practitioner, Post-HBO.
Toelating: Je bent in het bezit van een HBO diploma.
Je bent in het bezit van het diploma Beroepsopleiding tot Coach Practitioner van Alba-academie óf je hebt aantoonbaar een stevig fundament van coaching (middels opleiding op minimaal Practitioner niveau, 350 uur. Je bent in het bezit van dit diploma/ certificaat).

Indien je niet beschikt over een HBO-diploma, of je opleiding tot Coach Practitioner hebt gevolgd buiten Alba-academie behoort een kennismakings- en intakegesprek tot de toelatingsprocedure.
Afronding:Tijdens de opleiding tot Coach senior Practitioner / Counseler - Dieper Coachen maak je drie praktijkwerkstukken, waarin theorie en praktijk getoetst worden én je je persoonlijke ontwikkeling als mens en als coach laat zien. De opleiding wordt afgerond met het geaccrediteerde diploma van Alba-academie (bij minimaal 90% aanwezigheid en voldaan aan eisen voor diploma) . Post-HBO diploma en inschrijving in het register op aanvraag (hieraan zijn extra kosten verbonden).
Accreditatie:Deze vervolgopleiding is EMCC-NOBCO Senior Practitioner en Post-HBO geaccrediteerd. Daarnaast wordt de kwaliteit gewaarborgd door CEDEO en CRKBO.
De opleiding is erkend door RGVZO en geaccrediteerd met 106 punten voor bij- en nascholing.
Aantal deelnemers: De groep bestaat uit maximaal 18 deelnemers.
Literatuur: De lijst met verplichte literatuur word je voor aanvang toegezonden.
Trainers:De opleiding tot Coach Senior Practitioner / Counseler - Dieper Coachen wordt gegeven door een team van docenten.
Algemeen:Uiterlijk 2 weken voor aanvang van de opleiding krijg je alle startinformatie toegestuurd.
Onze opleidingen zijn populair. Wil je verzekerd zijn van een plek, wacht dan niet te lang met inschrijven. Mocht de opleiding onverhoopt niet kunnen starten, dan ontvang je direct bericht. Het reeds overgemaakte bedrag storten wij in dit geval binnen 10 dagen terug.
Deelname aan de vervolgopleiding Dieper Coachen Senior Practitioner bedraagt € 5495,00. Dit is inclusief lessen, syllabus, koffie, thee en lunch, exclusief literatuur.

 

Inschrijfgeld bedraagt € 95,00 (eenmalig). Studenten die al zijn ingeschreven bij Alba-academie betalen geen inschrijfgeld.

 

Alba-academie is vrijgesteld van BTW.

 

In de meeste gevallen zijn scholingskosten voor particulieren aftrekbaar van hun inkomstenbelasting. Je netto-investering kan daardoor lager uitvallen. Laat je informeren door de belastingdienst.

Wilt u meer informatie over de vervolgopleiding Dieper Coachen? Download hieronder de leaflet van de opleiding door het formulier in te vullen.  Heeft u specifieke vragen, dan kunt u ons natuurlijk ook mailen op secretariaat@alba-academie.nl  of bellen op 040-2955999. Wij geven graag antwoord op al uw vragen.

Download leaflet Dieper Coachen

  De gegevens die u heeft ingevuld, nemen we op in ons relatiebestand. Wij gebruiken deze gegevens om u hierna eenmalig te informeren over de opleiding / training van uw aanvraag. Uiterlijk na 6 maanden verwijderen we uw gegevens weer. Conform AVG heeft u het recht om uw gegevens in te zien, te laten wijzigen of te laten verwijderen. Neem hiervoor contact met ons op, op telefoonnummer 040-295 59 99 of per e-mail: secretariaat@alba-academie.nl.
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Opleiding met start september 2019 = vol! Inschrijven kan voor de opleiding die start op woensdag 15 april 2020.

 

Ben je enthousiast geworden en wil je je direct inschrijven voor de vervolgopleiding tot Coach Senior Practitioner / Counseler – Dieper Coachen? Vul het Inschrijfformulier Dieper Coachen in en mail een ingescande versie inclusief handtekening aan secretariaat@alba-academie.nl. Je kunt het origineel natuurlijk ook opsturen naar Alba-academie, Antwoordnummer 10042, 5500 VB Veldhoven.

 

Lees vóór aanmelding ook onze  Algemene Voorwaarden