Dieper Coachen – Coach Senior Practitioner | Counseler

Daar waar het spannend is, moet je zijn.

Zet de volgende stap in coaching. Verdiep je coachkennis en -kunde en leer individueel coachen op identiteitsniveau. Zet jezelf in als instrument, voorbij de methodieken. De vervolgopleiding Dieper Coachen leidt je op tot Coach Senior Practitioner/Counseler.

10 juni

Veldhoven

541 uur

BROCHUREINFORMATIEBIJEENKOMST

Heb je vragen?

Neem dan contact met ons op via:

Startdatum en locatie

10 juni
541 uur
Locatie:
Alba-academie | Veldhoven

Totale investering

€ 5.700,00
DIRECT INSCHRIJVEN

  Je komt het misschien tegen in jouw eigen praktijk. Een cliënt vervalt steeds weer in het oude patroon, ineffectief gedrag herhaalt zich en de cliënt komt keer op keer bij je terug. Of de cliënt worstelt met heftige thema’s op identiteitsniveau zoals burn-out, jezelf kwijt zijn, in een onontwarbare knoop zitten, of niet meer kunnen functioneren na een verlieservaring. Dan is het gewoonweg niet genoeg om een cliënt te coachen op belemmerende overtuigingen en/ of gedrag. Het eigenlijke probleem zit op de veel diepere laag van identiteit en zingeving. Om verder te komen is het nodig schijnbewegingen te doorbreken en samen met jouw cliënt op zoek te gaan naar wat binnenin verloren is, daar waar de echte, rauwe pijn zit. Om vanuit daar (de eerste) stappen te zetten naar herstel en heelheid.

  Tijdens Dieper Coachen – Vervolgopleiding tot Coach Senior Practitioner | Counseler –  bekwaam je je in het begeleiden van diepgaande, individuele veranderprocessen op zijnsniveau. Je werkt op het snijvlak van coaching, counseling en therapie. Je weet jouw cliënt snel te diagnosticeren en richt je interventies op datgene wat voor de cliënt ten diepste relevant is. Je durft je cliënt te confronteren met steeds terugkerende ineffectieve patronen, overlevingsstrategieën en zelfsabotage en weet heftige emoties en overdrachtsfenomenen te hanteren. Je coacht vanuit Inclusive Leadership. Je schenkt intensief en op diepere niveaus aandacht aan alle facetten van jouw cliënt: denken, doen, voelen en zijn. Je coacht vanuit jouw eigen ZIJN, zet jezelf in als belangrijkste instrument. Daarbij kan het niet anders dan dat je jouw eigen patronen en overlevingsstrategieën in de ogen gekeken hebt. Je verstevigt, verdiept en verbreedt je kennis, kunde en wijsheid als coach én als mens.

  In de opleiding leer je begeleiden vanuit een integrale visie op gezondheid. Niet alleen komen alle relevante stromingen in coaching aan bod (o.a. ontwikkelingspsychologie, hechtingstheorie, TA, NLP, Systemisch werk, onbewuste technieken), ook lichaamsgericht werk, ademhalingstechnieken, mindfulness, yoga en andere methoden die de cliënt ondersteunen in het herstel van lichaam, brein en geest hebben een plek.

  Doel van de opleiding

  • Je coacht vanuit jouw eigen Zijn, je zet jezelf in als instrument en komt snel tot de kern.
  • Je hanteert een integrale aanpak om de cliënt te ondersteunen op zijn pad naar innerlijke transformatie en gezondheid.
  • Je kunt de fenomenen die zich aandienen, zoals maskergedrag, heftige emoties, weerstand en monsters, hanteren en afronden.
  • Je deinst er niet voor terug om jouw cliënt scherp maar liefdevol te spiegelen. Zo stimuleer je je cliënt te reflecteren op de eigen diepere thema’s en het gedrag dat daaruit voortkomt.
  • Je werkt op het snijvlak van gezond en ziek en weet wanneer je moet doorverwijzen.
  • Omdat je een ander niet verder kunt brengen dan jij zelf bent, doorleef je tijdens de opleiding jouw eigen thema’s ten diepste en maak je als persoon een grote groei door.

  Erkenning & accreditatie

  Dieper Coachen – Vervolgopleiding tot Coach Senior Practitioner| Counseler –  is post-HBO erkend en EMCC-NOBCO EQA Senior Practitioner geaccrediteerd. Na afronding ontvang je dan ook een erkend en geaccrediteerd diploma.

  Voor wie is de opleiding tot Coach Senior Practitioner / Counseler – Dieper Coachen bedoeld?

  Deze opleiding is bedoeld voor begeleiders die een coachopleiding op Practitioner niveau hebben afgerond (minimaal 300 studiebelastingsuren) en zich verder willen ontwikkelen tot Senior Practitioner/ Counseler. Je wilt kunnen begeleiden bij identiteitsthema’s; op het snijvlak van coaching, counseling en therapie (snijvlak gezond en ziek). Je bent daarbij bereid jouw eigen diepe thema’s te doorleven.

  De vervolgopleiding tot Coach Senior Practitioner / Counseler – Dieper Coachen vormt het tweede jaar (module 2) van de 2-jarige opleiding tot Coach senior Practitioner / Counseler.

  Module 1 – Ik als Coach
  • Introductie: kennis maken met programma, docenten en studenten. Verkenning en verdieping biografische levenslijn, zelfbeeld en levensvisie.
  • Contact en Contract. NLP: eliciteren, installeren, geheim contract. Herkaderen, change personal history.
  • Egotoestanden (TA): mijn scripts en levensscripts. Wil en Verlangen, eigen leider zijn.
  • Identiteitsontwikkeling en Zijn. Inspiratie en Bezieling. Van polariteiten, naar Heelheid.
  Module 2 – Ik als Coach in relatie tot de cliënt
  • Contactcirkel, hechting en scheiding; verstoringen in hechting. Polariteiten rondom hechting.
  • Weerstand en verzet, macht en onmacht. Schaduw en monsters.
  • Kracht, levensenergie; intimiteit en seksualiteit.
  • Emoties en pijn. Psychopathologie. Diagnostiek.
  Module 3 – Ik als Coach in relatie tot het systeem
  • Systemische factoren vanuit de eerste groep: het gezin. Projectie, overdracht en tegenoverdracht.
  • Dynamiek in gezin en relaties; eigen overdrachts- en tegenoverdrachtsthema’s.
  • Dynamiek in organisaties; systemische principes, projectie, overdracht en tegenoverdracht in werksituaties.
  • Ethiek in Coaching, in organisaties en systemen. Wereldbeeld, mensbeeld, ethische dilemma’s.
  Integratie van de onderdelen van de opleiding
  • Expliciet worden op deze dag de modules 1, 2 en 3 doorlopen en afgerond. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan evaluatie, het afscheid nemen van elkaar, van de opleiding en van de trainers.

  Locatie en startdatum

  Locatie:

  De vervolgopleiding tot Coach Senior Practitioner / Counseler – Dieper Coachen vindt plaats bij Alba-academie te Veldhoven.

  Startdatum:

  Voorjaar 2020: woensdag 10 juni

  Najaar 2020: maandag 14 september

  Lesinformatie:

  De lesdagen zijn op woensdag en duren van 10.00 tot 17.00 uur.

  Overige informatie

  Duur:

  De opleiding tot Coach Senior Practitioner / Counseler – Dieper Coachen duurt 1 lesjaar. Er zijn 13 lesdagen, 4 intervisies, 4 supervisies & 1 individueel coachgesprek (POAP).

  Studiebelasting:

  541 uur.

  Niveau:

  EQA Senior Practitioner, Post-HBO.

  Toelating:

  Je bent in het bezit van een HBO diploma.
  Je bent in het bezit van het diploma Beroepsopleiding tot Coach Practitioner van Alba-academie óf je hebt aantoonbaar een stevig fundament van coaching (middels opleiding op minimaal Practitioner niveau, 350 uur. Je bent in het bezit van dit diploma/ certificaat).

  Indien je niet beschikt over een HBO-diploma, of je de opleiding tot Coach Practitioner hebt gevolgd buiten Alba-academie neem dan contact met ons op. Een kennismakingsgesprek, na inzending van CV en motivatie, behoort dan tot de toelatingsprocedure.

  Afronding:

  Tijdens de opleiding tot Coach senior Practitioner / Counseler – Dieper Coachen maak je drie praktijkwerkstukken, waarin theorie en praktijk getoetst worden én je je persoonlijke ontwikkeling als mens en als coach laat zien. De opleiding wordt afgerond met het geaccrediteerde diploma van Alba-academie (bij minimaal 90% aanwezigheid en voldaan aan eisen voor diploma) . Post-HBO diploma en inschrijving in het register op aanvraag (hieraan zijn extra kosten verbonden).

  Accreditatie:

  Deze vervolgopleiding is EMCC-NOBCO Senior Practitioner en Post-HBO geaccrediteerd. Daarnaast wordt de kwaliteit gewaarborgd door CEDEO en CRKBO.
  De opleiding is erkend door RGVZO en geaccrediteerd met 106 punten voor bij- en nascholing.

  Aantal deelnemers:

  De groep bestaat uit maximaal 18 deelnemers.

  Literatuur:

  De lijst met verplichte literatuur wordt je voor aanvang toegezonden.

  Trainers:

  De opleiding tot Coach Senior Practitioner / Counseler – Dieper Coachen wordt gegeven door een team van docenten.

  Algemeen:

  Uiterlijk 2 weken voor aanvang van de opleiding krijg je alle startinformatie toegestuurd.
  Onze opleidingen zijn populair. Wil je verzekerd zijn van een plek, wacht dan niet te lang met inschrijven. Mocht de opleiding onverhoopt niet kunnen starten, dan ontvang je direct bericht. Het reeds overgemaakte bedrag storten wij in dit geval binnen 10 dagen terug.

  Deelname aan de vervolgopleiding Dieper Coachen Senior Practitioner bedraagt € 5.700,00. Dit is inclusief lessen, syllabus, koffie, thee en lunch, exclusief literatuur.

  Inschrijfgeld bedraagt € 95,00 (eenmalig). Studenten die al zijn ingeschreven bij Alba-academie betalen geen inschrijfgeld.

  Alba-academie is vrijgesteld van BTW.

  In de meeste gevallen zijn scholingskosten voor particulieren aftrekbaar van hun inkomstenbelasting. Je netto-investering kan daardoor lager uitvallen. Laat je informeren door de belastingdienst.

  Wilt u meer informatie over Dieper Coachen?

  Download hieronder de leaflet vervolgopleiding Dieper Coachen door het formulier in te vullen. Als je specifieke vragen hebt, dan kun je ons natuurlijk ook mailen op secretariaat@alba-academie.nl of bellen op 040-2955999. Wij geven graag antwoord op al jouw vragen.

  De gegevens die je hebt ingevuld, nemen we op in ons relatiebestand. Wij gebruiken deze gegevens om je hierna eenmalig te informeren over deze opleiding. Uiterlijk na 6 maanden verwijderen we je gegevens weer. Conform AVG heb je het recht om je gegevens in te zien, te laten wijzigen of te laten verwijderen. Neem hiervoor contact met ons op, op telefoonnummer 040-295 59 99 of per e-mail: secretariaat@alba-academie.nl.
  =

  Inschrijven kan voor de opleiding die start op woensdag 1 april 2020.

  Ben je net zo enthousiast als vele andere studenten over de vervolgopleiding Dieper Coachen? Aarzel dan niet. Verzeker jezelf van een plek en schrijf je direct in door het onderstaande formulier in te vullen.

  Lees vóór aanmelding eerst onze Algemene Voorwaarden

  Ik schrijf me in voor de vervolgopleiding Dieper Coachen

  Gegevens student

  noodzakelijk voor diploma

  Betaling

  Het lesgeld is inclusief examenkosten en exclusief inschrijfgeld (€ 95,-) en literatuurkosten. Inschrijfgeld is niet van toepassing voor (oud-)studenten van Alba-academie. Na slaging voor het examen ontvang ik een diploma van Alba-academie. Wanneer tevens wordt gekozen voor het diploma van de stichting Post-HBO worden de bijkomende kosten in rekening gebracht bij de betaler van het lesgeld. Dit diploma geeft een persoonlijke registratie in het Post-HBO register. Alba-academie is vrijgesteld van BTW.

  Belangrijke aanvullende informatie (in te vullen door de student)

  Click or drag a file to this area to upload.
  Voeg een kopie van uw diploma / certificaat toe. Een intakegesprek kan deel uitmaken van de inschrijvingsprocedure.
  Ik heb het formulier naar waarheid ingevuld. Ik ontvang een bevestiging van mijn inschrijving.