Coach Senior Practitioner / Counseler. U leert diepgaande, individuele veranderprocessen te begeleiden en richt uw interventies op datgene wat voor de cliënt ten diepste relevant is. U begeleidt uw cliënt op het snijvlak van coaching, counseling en therapie. Omdat u een ander niet verder kunt brengen dan u zelf bent, doorleeft u tijdens de opleiding uw eigen thema´s ten diepste en maakt u als persoon grote groei door.

De vervolgopleiding Dieper Coachen is eclectisch: alle relevante stromingen in coaching komen aan bod. Door intensief met de verschillende theorieën, technieken en methodes te werken, ervaart u hoe zij elkaar versterken en bekwaamt u zich in de toepassing. De opleiding is daarom bij uitstek geschikt om uw coachfundament te verstevigen.

Dieper Coachen is post-HBO erkend en EQA Senior Practitioner geaccrediteerd. Na afronding ontvangt u dan ook een erkend en geaccrediteerd diploma. De opleiding vormt het tweede jaar (module 2) van de 2-jarige opleiding tot Coach / Counseler Senior Practitioner.

» Lees meer

Doel van de opleiding Dieper Coachen

U coacht vanuit uw eigen Zijn, u zet uzelf in als instrument en komt snel tot de kern. U coacht de cliënt bij zijn innerlijke transformatie die diepgaand en duurzaam is. U kunt de fenomenen die zich aandienen hanteren en afronden. U stimuleert uw cliënt te reflecteren op de eigen diepere thema’s en het gedrag dat daaruit voortkomt. U verstevigt, verdiept en verbreedt uw kennis, kunde én wijsheid als coach.

Voor wie is de opleiding Dieper Coachen bedoeld?

U hebt een basisopleiding in Coaching gevolgd en u wilt zich verder ontwikkelen tot Senior Practitioner, als coach en als mens. U merkt dat medewerkers of cliënten ontwikkelvragen hebben die verder gaan dan uw eigen kunnen, een diepere aanpak vereisen en u wilt uw fundament verstevigen.  U wilt leren coachen op het snijvlak van coaching en counseling / therapie. In deze opleiding leert u de cliënt dieper te coachen op alle aspecten van ‘Inclusive Coaching’ en op diepere niveaus van identiteit en zingeving.

» Lees minder

Kort programma van de opleiding Dieper Coachen Senior Practitioner

Module 1 – Ik als Coach

 • Introductie: kennis maken met programma, docenten en studenten. Verkenning en verdieping biografische levenslijn, zelfbeeld en levensvisie.
 • Contact en Contract. NLP: eliciteren, installeren, geheim contract. Herkaderen, change personal history.
 • Egotoestanden (TA): mijn scripts en levensscripts. Wil en Verlangen, eigen leider zijn.
 • Identiteitsontwikkeling en Zijn. Inspiratie en Bezieling. Van polariteiten, naar Heelheid.

Module 2 – Ik als Coach in relatie tot de cliënt

 • Contactcirkel, hechting en scheiding; verstoringen in hechting. Polariteiten rondom hechting.
 • Weerstand en verzet, macht en onmacht. Schaduw en monsters.
 • Kracht, levensenergie; intimiteit en seksualiteit.
 • Emoties en pijn. Psychopathologie. Diagnostiek.

Module 3 – Ik als Coach in relatie tot het systeem

 • Systemische factoren vanuit de eerste groep: het gezin. Projectie, overdracht en tegenoverdracht.
 • Dynamiek in gezin en relaties; eigen overdrachts- en tegenoverdrachtsthema’s.
 • Dynamiek in organisaties; systemische principes, projectie, overdracht en tegenoverdracht in werksituaties.
 • Ethiek in Coaching, in organisaties en systemen. Wereldbeeld, mensbeeld, ethische dilemma’s.

Integratie van de onderdelen van de opleiding

 • Expliciet worden op deze dag de modules 1, 2 en 3 doorlopen en afgerond. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan evaluatie, het afscheid nemen van elkaar, van de opleiding en van de trainers.
Locatie en startdatum
Locatie:De vervolgopleiding Dieper Coachen Senior Practitioner vindt plaats bij Alba-academie te Veldhoven.
Startdatum:Maandag 17 september 2018.
Lesinformatie:De lesdagen duren van 10.00 tot 17.00 uur.

Overige informatie
Duur: De opleiding Dieper Coachen wordt in 13 lesdagen in 10 maanden aangeboden.
Niveau: EQA Senior Practitioner, Post-HBO.
Toelating: U hebt een HBO-diploma op Bachelor niveau, een Coachopleiding van minimaal 250 uur (diploma Practitioner niveau) en u bent 28 jaar of ouder.
Afronding:Tijdens de opleiding Dieper Coachen maakt u drie praktijkwerkstukken. De opleiding wordt afgerond met het geaccrediteerde diploma van Alba-academie. Post-HBO diploma en inschrijving in het register op aanvraag (hieraan zijn extra kosten verbonden).
Accreditatie:De vervolgopleiding Dieper Coachen is EMCC-NOBCO Senior Practitioner en Post-HBO geaccrediteerd. Daarnaast wordt de kwaliteit gewaarborgd door CEDEO en CRKBO.
De opleiding is erkend door RGVZO en geaccrediteerd met 106 punten voor bij- en nascholing.
Aantal deelnemers: De groep bestaat uit maximaal 18 deelnemers.
Literatuur: De lijst met verplichte literatuur wordt u voor aanvang toegezonden.
Trainers:De vervolgopleiding Dieper Coachen wordt gegeven door een team van drie docenten.
Algemeen:Uiterlijk 2 weken voor aanvang van de opleiding krijgt u alle startinformatie toegestuurd.
Onze opleidingen zijn populair. Wilt u verzekerd zijn van een plek, wacht dan niet te lang met inschrijven. Mocht de opleiding onverhoopt toch niet kunnen starten, dan ontvangt u direct bericht. Het reeds overgemaakte bedrag storten wij in dit geval binnen 10 dagen terug.
Deelname aan de vervolgopleiding Dieper Coachen senior Practitioner bedraagt €5250,00,-. Dit is inclusief lessen, syllabus, koffie, thee en lunch, exclusief literatuur.

Inschrijfgeld bedraagt € 95,00 ((eenmalig). Studenten die al zijn ingeschreven bij de Alba-academie betalen geen inschrijfgeld.

Wilt u meer informatie over de vervolgopleiding Dieper Coachen? Download hieronder de leaflet van de opleiding door het formulier in te vullen.  Heeft u specifieke vragen, dan kunt u ons natuurlijk ook mailen op secretariaat@alba-academie.nl  of bellen op 040-2955999. Wij geven graag antwoord op al uw vragen.

Download leaflet Dieper Coachen

  Ik wil op de hoogte blijven en ontvang graag de digitale nieuwsbrieven van de Alba-academie.
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Bent u enthousiast geworden en wilt u zich direct inschrijven voor de opleiding Dieper Coachen? Vul het Inschrijfformulier Dieper Coachen in en mail een ingescande versie inclusief handtekening aan secretariaat@alba-academie.nl. U kunt het origineel natuurlijk ook opsturen naar Alba-academie, Antwoordnummer 10042, 5500 VB Veldhoven.

Lees vóór aanmelding ook onze Algemene Voorwaarden

De vervolgopleiding Dieper Coachen krijgt steevast goede referenties van onze studenten. Wat zeggen zij zoal over de opleiding?

Testimonials

De opleiding heeft mijn verwachtingen overtroffen en dat gebeurt niet zo snel bij een perfectionist! Een hele mooie persoonlijke reis onder begeleiding van geweldige docenten / coaches. (Marloes Borsje – Teammanager)

 

Ik heb mezelf gevonden bij deze opleiding. En daarmee het belangrijkste instrument in mijn coachpraktijk: mezelf! (Marinke van der Meer – Coach & trainer)

 

Een aanrader voor elke coach om werkelijk te leren coachen voorbij de methodieken. Ik ben ongelooflijk enthousiast over de opleiding. Het voelt voor mij opalle fronten kloppend. De uitdagingen zijn groot, aan jezelf om het aan te gaan. (Rian van de Berg – Vrouwencoach)

 

Aanrader voor iedereen die zichzelf wil ontmoeten en daarmee ook zijn coachees kan ontmoeten. (Paul Houweling – Algemeen Directeur & Executive Coach)

 

Een opleiding die zeker niet voor watjes is. Het is hard werken en heel vaak pijnlijk of confronterend of eng. Maar het proces is grandioos! (Michaëla Merkus – Coach & Trainer)

 

Deze opleiding heeft een nauwkeurig afgepast pakket aan lesstof en zeer kundige, veelzijdige, zelfbewuste, zorgzame en professionele docenten. De wisselwerking met de stof, de docenten, de studenten en mijn eigen besluit dat ik wilde leren, maakte dat ik mijn basis als mens-zijn kon onderzoeken, kon leren accepteren en waar nodig kon veranderen. (Annemieke Wijngaards)

 

Ik heb mezelf gevonden bij deze opleiding en daarmee het belangrijkste instrument in mijn coachpraktijk: mezelf!  (Marinke van der Meer – Coach & Trainer)

 

Ik in relatie tot mijn ziel, mijn diepste kern, mijn zijn. Ik in relatie tot de ander in de context van het hier en nu. Die ik, die heb ik gevonden.  (Lilian Smits)

 

Dieper Coachen = kijken in de spiegel tot je glimlacht. -(Ad Vermeer)

 

Ik was toe aan een volgende stap in mijn ontwikkeling als beroepscoach. Met Dieper Coachen heb ik deze stap kunnen zetten, een grotere stap dan ik vooraf had verwacht. Typerend voor de Alba-academie; is mijn ervaring. (Eric Bogers)

 

Dieper Coachen gaat niet alleen om de ander (cliënt), maar juist om jezelf! Mijn kijk naar binnen was intens, heftig, nodig en leverde me veel op: inzicht, ruimte en rust. Juist óók voor de cliënt.