Om mensen in beweging te krijgen moet je weten wat hen tegenhoudt | 3-daagse training

Wat is hier de onderstroom?
Hoe formuleer ik leervragen voor dit team?
Wie heeft hier de leiding?
Hoe help ik deze groep beter te communiceren?
Hoe help ik hen het wantrouwen weg te nemen?
Welke onbewuste systemen worden hier in stand gehouden?”

Mensen kunnen door samen te werken prestaties leveren die ze alleen niet kunnen leveren. Een goed functionerend team is dan ook van grote waarde voor organisaties. Hoe vanzelfsprekend het ook lijkt, de samenwerking in teams verloopt niet altijd even goed. Er spelen immers organisatiebelangen en teambelangen, maar ook persoonlijke belangen. En ieder mens is anders. Onder de oppervlakte spelen onuitgesproken opvattingen, drijfveren en tegenstellingen. Teamleden zetten elkaar (onbewust) vast en houden het gezamenlijke probleem in stand. Teamcoaching is erop gericht om een team te ondersteunen bij het ontwikkelproces door het team bewust te maken van collectieve ineffectieve patronen in gedrag, denken of systeem. De teamcoach beïnvloedt de interactie in het team om zo het team als geheel beter te laten functioneren of het team naar een volgende fase in de teamontwikkeling te helpen.

» Lees meer

Doel van de training Teamcoaching

Tijdens de training Teamcoaching leert u om de technieken voor individuele Coaching toe te passen op een team. Vanuit diverse concepten over teamontwikkeling en teamcoaching werkt u met uw eigen casus of die van een ander. Centraal staat het oefenen van uw eigen teamcoach competenties. U leert van de feedback van de andere deelnemers en u bent in staat om zelf feedback te geven.

Voor wie is de training Teamcoaching bedoeld?

Deze training is bestemd voor iedereen, die in de praktijk van het dagelijks werk teams leidt of begeleidt en behoefte heeft aan goede ondersteuning door meer kennis van en inzicht in het coachen van teams in verandering. Coachervaring en/ of opleiding op EQA Foundation niveau is vereist. bent u niet in het bezit van de vereiste voorkennis? Volg dan voorafgaand aan de training de korte opleiding Coaching Basics of Coaching Essentials voor Managers.

» Lees minder

Door deze training heb ik beter geleerd om het probleemoplossend vermogen van een team aan te spreken en mijn plek als coach beter in te nemen.
Anoniem
Ervaringsgerichte training waarmee je meer dan voldoende perspectieven van teamcoaching belicht!
Sari Tazelaar
Zeer waardevolle, verdiepende training van een zeer betrokken en gedreven trainer. Veel inzicht gekregen. Aan het werk nu!
Lies Pestman-Hillenaar, Zelfstandig (team)coach
Geweldige training! SCherp en interactief en bruikbaar in de praktijk
Anne Marie Bakker, Teamcoach
Zeer effectief en leerzaam met veel persoonlijke diepgang waardoor je ook veel van anderen leert.
Eveline de Wijs, Intern Coach
Een mooie stap van individu naar groepscoaching. Maakt je kennis en ervaring inzetbaar voor teams.
Peter Fisscher, Coach
Wat een supertraining was dit. In jaren niet zo geïnspireerd, verdiepend & intensief geleerd in zo'n korte tijd.
Anoniem
Geïnspireerd door Martian met betrekking tot de geheimen in de keuken van Teamcoaching.
Anoniem
Hoe meer mensen de training volgen, des te effectiever wordt er gewerkt.
Anoniem
DIRECT INSCHRIJVEN

Het team en de Teamcoach

 • Hoe ontwikkelt zich een team;
 • Het Taakrijpheidsmodel van Bruce Tuckman;
 • Roldefinitie van de teamcoach.

Teamcoach competenties

 • Intake en contract;
 • Werken met het hier-en-nu in groepen.

Het team en de Context

 • Systeemdenken;
 • Systemische begrippen;
 • Zie-je-wel-ismes.

Het team de Context en Ik

 • Kijken vanuit vensters (Ik ben OK/niet OK: jij bent OK/niet OK);
 • Dramadriehoek en de toeschouwers: hoe werkt dit in groepen;
 • Teamscripts;
 • Spel: zo doen wij dat hier…

Integratie en verdieping

 • Valkuilen in Teamcoaching
 • Overdracht in teams
 • Omgaan met conflicten in team
Locatie en startdatum
Locatie:De training Teamcoaching vindt plaats in Utrecht.
Startfrequentie:De training Teamcoaching start 2x per jaar, in voor- en najaar.
Training voorjaar 2019:Dinsdag 8 oktober: 10:00 - 17:00 uur
Dinsdag 29 oktober: 10:00 - 17:00 uur
Dinsdag 19 november: 10:00 - 17:00 uur

Overige informatie
Duur: De training Teamcoaching is een driedaagse training.
Niveau: Post-HBO niveau.
Toelating:U beschikt aantoonbaar over HBO werk- & denkniveau en u heeft een coachopleiding of ervaring op Foundation-niveau. Mocht dat niet het geval zijn, dan kunt u voorafgaand aan de training deelnemen aan de stoomcursus Coaching Basics.
Afronding: De training wordt afgesloten met een Certificaat (bij 100% aanwezigheid). Aan deze training zijn 18 PE Vignet uren toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Meer informatie treft u aan op: www.NOBCO.nl.
Aantal deelnemers: De groep bestaat uit maximaal 14 deelnemers.
Literatuur: Het boek Teamcoaching. Gezamenlijke reflectie als motor voor prestatie van Erik de Haan is verplichte literatuur. U dient dit boek zelf aan te schaffen. Daarnaast wordt er gewerkt met een reader. Deze krijgt u tijdens de eerste trainingsdag uitgereikt.
Trainer:Martian Slagter
Algemeen:Uiterlijk 2 weken voor aanvang van de training krijgt u alle startinformatie toegestuurd. Onze trainingen zijn populair. Wilt u verzekerd zijn van een plek in de training, wacht dan niet te lang met inschrijven. Mocht de training onverhoopt toch niet kunnen starten, dan ontvangt u direct bericht. Het reeds overgemaakte bedrag storten wij in dit geval binnen 10 dagen terug.
De 3-daagse training Teamcoaching kost € 1144,00. Dit is inclusief syllabus, koffie, thee en lunch, exclusief verplichte litereratuur.

Inschrijfgeld voor de training is € 95,00 (eenmalig).

De Alba-academie is vrijgesteld van BTW.


Download hieronder de leaflet van de training Teamcoaching door het formulier in te vullen. Als u specifieke vragen hebt, dan kunt u ons natuurlijk ook mailen op secretariaat@alba-academie.nl of bellen op 040-2955999. Wij geven graag antwoord op al uw vragen.

Download leaflet training Teamcoaching

  De gegevens die u heeft ingevuld, nemen we op in ons relatiebestand. Wij gebruiken deze gegevens om u hierna eenmalig te informeren over de opleiding / training van uw aanvraag. Uiterlijk na 6 maanden verwijderen we uw gegevens weer. Conform AVG heeft u het recht om uw gegevens in te zien, te laten wijzigen of te laten verwijderen. Neem hiervoor contact met ons op, op telefoonnummer 040-295 59 99 of per e-mail: secretariaat@alba-academie.nl.
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Bent u enthousiast geworden en wilt u zich direct inschrijven voor de training Teamcoaching? Vul het Inschrijfformulier Trainingen in en stuur een ingescande versie inclusief handtekening aan secretariaat@alba-academie.nl. U kunt het origineel natuurlijk ook opsturen naar Alba-academie, Antwoordnummer 10042, 5500 VB Veldhoven.

 

Lees vóór aanmelding ook onze Algemene Voorwaarden