Om mensen in beweging te krijgen moet je weten wat hen tegenhoudt | 3-daagse training

Wat is hier de onderstroom?
Hoe formuleer ik leervragen voor dit team?
Wie heeft hier de leiding?
Hoe help ik deze groep beter te communiceren?
Hoe help ik hen het wantrouwen weg te nemen?
Welke onbewuste systemen worden hier in stand gehouden?”

Mensen kunnen door samen te werken prestaties leveren die ze alleen niet kunnen leveren. Een goed functionerend team is dan ook van grote waarde voor organisaties. Hoe vanzelfsprekend het ook lijkt, de samenwerking in teams verloopt niet altijd even goed. Er spelen immers organisatiebelangen en teambelangen, maar ook persoonlijke belangen. En ieder mens is anders. Onder de oppervlakte spelen onuitgesproken opvattingen, drijfveren en tegenstellingen. Teamleden zetten elkaar (onbewust) vast en houden het gezamenlijke probleem in stand. Teamcoaching is erop gericht om een team te ondersteunen bij het ontwikkelproces door het team bewust te maken van collectieve ineffectieve patronen in gedrag, denken of systeem. De teamcoach beïnvloedt de interactie in het team om zo het team als geheel beter te laten functioneren of het team naar een volgende fase in de teamontwikkeling te helpen.

» Lees meer

Doel van de training Teamcoaching

Tijdens de training Teamcoaching leer je om de technieken voor individuele Coaching toe te passen op een team. Vanuit diverse concepten over teamontwikkeling en teamcoaching werk je met je eigen casuïstiek. Centraal staan je rol  en competenties als teamcoach en het inzetten van effectieve teaminterventies, vanuit een gedegen teamanalyse. Je leert van de feedback van de andere deelnemers en bent in staat om zelf feedback te geven.

Voor wie is de training Teamcoaching bedoeld?

Deze training is bestemd voor iedereen, die in de praktijk van het dagelijks werk teams leidt of begeleidt en behoefte heeft aan goede ondersteuning door meer kennis van en inzicht in het coachen van teams in verandering. Wel is aantoonbare coachervaring en/of opleiding op minimaal Foundation niveau vereist.

De training vormt module I van de opleiding tot Professioneel Teamcoach. Nadat je de training met goed gevolg hebt afgerond, kun je direct instromen in de vervolgtraining Complexe Teamcoaching (module II).

» Lees minder

DIRECT INSCHRIJVEN

Het team en de Teamcoach

 • Hoe ontwikkelt zich een team;
 • Het Taakrijpheidsmodel van Bruce Tuckman;
 • Roldefinitie van de teamcoach.

Teamcoach competenties

 • Intake en contract;
 • Werken met het hier-en-nu in groepen.

Het team en de Context

 • Systeemdenken;
 • Systemische begrippen;
 • Zie-je-wel-ismes.

Het team de Context en Ik

 • Kijken vanuit vensters (Ik ben OK/niet OK: jij bent OK/niet OK);
 • Dramadriehoek en de toeschouwers: hoe werkt dit in groepen;
 • Teamscripts;
 • Spel: zo doen wij dat hier…

Integratie en verdieping

 • Valkuilen in Teamcoaching
 • Overdracht in teams
 • Omgaan met conflicten in team
Locatie en startdatum
Locatie:De training Teamcoaching vindt plaats in Veldhoven en in Arnhem.
Startfrequentie:De training Teamcoaching start meerdere keren per jaar.
Arnhem voorjaar:Woensdag 12 februari: 10:00 - 17:00 uur
Vrijdag 6 maart: 10:00 - 17:00 uur
Woensdag 18 maart: 10:00 - 17:00 uur
Veldhoven voorjaar:Dinsdag 12 mei: 10:00 - 17:00 uur
Dinsdag 26 mei: 10:00 - 17:00 uur
Dinsdag 16 juni: 10:00 - 17:00 uur
Arnhem najaar:Vrijdag 9 oktober: 10:00 - 17:00 uur
Vrijdag 30 oktober: 10:00 - 17:00 uur
Vrijdag 13 november: 10:00 - 17:00 uur

Overige informatie
Duur: De training Teamcoaching is een driedaagse training.
Niveau: Post-HBO niveau.
Toelating:Je beschikt aantoonbaar over HBO werk- & denkniveau en hebt een coachopleiding of ervaring op Foundation-niveau. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je voorafgaand aan de training deelnemen aan de stoomcursus Coaching Basics.
Afronding: De training wordt afgesloten met een Certificaat (bij 100% aanwezigheid). Aan deze training zijn 18 PE Vignet uren toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Meer informatie tref je aan op: www.NOBCO.nl.
Aantal deelnemers: De groep bestaat uit maximaal 14 deelnemers.
Literatuur: Het boek Teamcoaching. Gezamenlijke reflectie als motor voor prestatie van Erik de Haan is verplichte literatuur. Je dient dit boek zelf aan te schaffen. Daarnaast wordt er gewerkt met een reader. Deze krijgt u tijdens de eerste trainingsdag uitgereikt.
Trainer:Martian Slagter
Algemeen:Uiterlijk 2 weken voor aanvang van de training krijg je alle startinformatie toegestuurd. Onze trainingen zijn populair. Wil je verzekerd zijn van een plek in de training, wacht dan niet te lang met inschrijven. Mocht de training onverhoopt toch niet kunnen starten, dan ontvang je direct bericht. Het reeds overgemaakte bedrag storten wij in dit geval binnen 10 dagen terug.
De 3-daagse training Teamcoaching kost € 1144,00. Dit is inclusief syllabus, koffie, thee en lunch, exclusief verplichte litereratuur.

 

Inschrijfgeld voor de training is € 95,00 (eenmalig).

 

Alba-academie is vrijgesteld van btw.

Download hieronder de leaflet van de training Teamcoaching door het formulier in te vullen. Als je specifieke vragen hebt, dan kun je ons natuurlijk ook mailen op secretariaat@alba-academie.nl of bellen op 040-2955999. Wij geven graag antwoord op al je vragen.

Download leaflet training Teamcoaching

  De gegevens die u heeft ingevuld, nemen we op in ons relatiebestand. Wij gebruiken deze gegevens om u hierna eenmalig te informeren over de opleiding / training van uw aanvraag. Uiterlijk na 6 maanden verwijderen we uw gegevens weer. Conform AVG heeft u het recht om uw gegevens in te zien, te laten wijzigen of te laten verwijderen. Neem hiervoor contact met ons op, op telefoonnummer 040-295 59 99 of per e-mail: secretariaat@alba-academie.nl.
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Ben je enthousiast geworden en wil je je direct inschrijven voor de training Teamcoaching? Vul het Inschrijfformulier Trainingen in en stuur een ingescande versie inclusief handtekening aan secretariaat@alba-academie.nl. Je kunt het origineel natuurlijk ook opsturen naar Alba-academie, Antwoordnummer 10042, 5500 VB Veldhoven.

 

Lees vóór aanmelding ook onze Algemene Voorwaarden