Coaching voor bedrijven

Durf jij het aan om in de spiegel te kijken, te leren, te reflecteren en te groeien? Wil jij dé voorwaarden scheppen waardoor medewerkers hun eigen verantwoordelijkheid nemen met zorg voor zichzelf en hun omgeving? Alba-academie staat bekend om haar ‘inclusive’ manier van opleiden en trainen, want de verbinding maakt het verschil.

Alba-academie is gespecialiseerd in het ontwikkelen en inspireren van leiders en begeleiders. We bieden diverse trainingen op het gebied van leiderschap. Voor alle trainingen geldt dat je als deelnemer een verdere stap maakt in je persoonlijke ontwikkeling, waardoor je dieper inzicht krijgt in de fundamenten van je eigen professionaliteit. Je kunt immers een ander niet verder brengen dan jezelf bent.

Onderstaande trainingen, bieden wij ook ‘incompany’ aan.

Neem contact op met ons.

Sinds 2003
Post-HBO geaccrediteerd
Klanttevredenheid 9.7
Internationaal erkend
Doorgaande leerlijn
Bewezen methodieken

Systemische organisatiecoaching

De meerwaarde van organisatiecoaching wordt steeds meer onderkend. Organisaties merken dat gespecialiseerde organisatiebegeleiders een belangrijke bijdrage leveren in de dagelijkse praktijk. Zo wordt er binnen de organisatie aan ontwikkeling en verandering gewerkt.

Management by Essentials

“Een goed gesprek begint bij jezelf”

Met de training ‘Management by Essentials’ Leren wij managers en (HR)-professionals het fundament in coaching, zodat zij gesprekken op het werk met (meer) zelfvertrouwen voeren door diepgang en structuur aan te brengen in de communicatie.

Teamcoaching

Mensen kunnen door samen te werken prestaties leveren die ze alleen niet kunnen leveren. Een goed functionerend team is dan ook van grote waarde voor organisaties. Hoe vanzelfsprekend het ook lijkt, de samenwerking in teams verloopt niet altijd even goed.

Complexe teamcoaching

Met de training Complexe Teamcoaching maak je de stap naar senior teamcoach. Je leert de rollen van teamcoach – consultant – leiderschapscoach – trainer af te wisselen. En je in dienst te stellen van de veranderbehoefte van het team.

Deep democracy

Profiteer van de minderheidswijsheid in teams. Hoogste tijd om het weer eens oneens te zijn met elkaar en te polariseren. Activeer met Deep Democracy ‘de luis in de pels’ en de ‘dwarsliggers’. Voer het echte gesprek!

Young professionals

Hoe blijf je als Young Professional sterk in je schoenen staan, blijf je veerkrachtig, en toch trouw aan je waarden en normen, zonder jezelf te verliezen? Als Young Professional vind je het geweldig om aan de slag te zijn.

Intercultural awareness for expats in the Netherlands - English

Why should we pay attention to culture differences? If the expat is just copying our behaviors and habits, there would be no problems”. “Nonsense”, you think. “People are no robots and we are very open for different talents, insights and experiences”.

Management by Essentials - English

With this training, we empower managers and (HR)-professionals with the fundamentals of coaching, enabling them to engage in conversations with (more) self-confidence through the acquisition of tools and techniques for in-depth and structured communication.

Inclusive Model

Inclusive Model

Juist in een tijd dat verandering binnen organisaties eerder norm dan uitzondering is, ben jij dan in staat stevig in jouw leiderschap te staan en anderen te inspireren en te laten excelleren? Echt leiderschap vraagt van jou niet alleen oog voor harde zaken, zoals visie vertalen naar winnende strategie, processen afstemmen op te behalen doelstellingen, budgettering etc., maar ook een antenne voor de menskant. Het vraagt de ambitie om de stip voorbij de horizon te plaatsen en de moed om je plek in te nemen en te vertrouwen op jouw innerlijke kompas.

De ‘cases’ komen uit de eigen praktijk en wij werken niet met rollenspellen. Zelfreflectie en concrete toepasbaarheid in de praktijk, staan centraal. Alle trainingen zijn op post-HBO niveau. Het fundament onder al onze opleidingen en trainingen is het Inclusive model, we geven hiermee aandacht aan heel het wezen van de mens en zijn context.

Comments are closed.