Training Systemisch Coachen

In het systeem zit de wijsheid

Maak vanuit een integrale aanpak de kunst van het Systemisch Coachen eigen.
Leer werken met verschillende vormen van opstellingen.

Diverse startdata

Veldhoven

2-daagse en 3-daagse

Investering: € 1.595,00

BROCHUREINCOMPANY VOLGEN

Heb je vragen?

Neem dan contact met ons op via:

Startdatum en locatie

24 oktober 2023 (niveau 1)
30 januari 2024 (niveau 2)
19 september 2024 (niveau 3)
2 daagse en 3 daagse
Veldhoven

Totale investering

€ 825,00 | 2-daagse
€ 1.150,00 | 3-daagse
DIRECT INSCHRIJVEN

Systemisch Coachen – Grondhouding

Systemisch coachen is de kunst om verborgen patronen en dynamieken in (innerlijke) systemen zichtbaar te maken. Ontwikkel je als professioneel coach in het fenomenologisch werk. Begeleid jouw cliënt op een diepe(re) laag, waarbij je de regie bij de cliënt laat. Leer op een professionele manier, met verschillende vormen van opstellingen, een bedding te bieden in het proces van bewustwording van jouw cliënt in de systemische gelaagdheid.

Ook met systemisch coachen, werken wij met het Inclusive Leadership model. Een voorwaarde voor het beklijvend effect, want de context (het systeem) vormt het fundament. Jouw cliënt is altijd onderdeel van een systeem. Dit begint met het systeem van herkomst. Om voorwaarts te kunnen gaan, dien je achterwaarts te begrijpen, zodat jouw client opgelopen deuken kan insluiten zónder herbeleving. Daar is een stevige bedding voor nodig. Als systemisch coach biedt je deze bedding door niet te gaan voor een ‘quick fix’. Er is geen snelle oplossing. Je werkt met de fractale patronen vanuit het Inclusive Leadership model.

Van Systemisch Coach worden naar Systemisch Coach zijn

Wij bieden op verschillende niveaus training aan in Systemisch Coachen. Onze trainingen zijn ervaringsgericht, want je kunt immers een ander zover brengen als je zelf bent. Tijdens al onze trainingen in systemisch coachen, werken wij met het principe dat de wijsheid in de mens zelf zit en dus bepaalt de cliënt zelf wat hij of zij wil en kan aangaan. Je leert te werken vanuit het ‘niet weten’. Je faciliteert het proces van de cliënt met nederigheid. Met Systemisch Coachen leer je denken in patronen en het herkennen van deze patronen. In dit levenslang proces heeft de cliënt de regie.

Alba-academie werkt met het proces ‘van Systemisch Coach worden naar Systemisch Coach zijn’. Want ‘Je kunt pas loslaten als je eerst hebt vastgepakt’. Onze aanpak is eclectisch, we integreren het beste uit verschillende methoden en technieken om systemisch te kunnen werken, zodat je een goed gevulde rugzak krijgt.

Doel van de training Systemisch Coachen

Met systemische interventies leer je verstoorde loyaliteiten en dynamieken zichtbaar te maken, waardoor de cliënt een gezonde beweging kan maken. Door bewustwording kan jouw client opgelopen deuken insluiten met als resultaat een gezonder functionerend systeem. Het gaat over bewustwording zonder dat de cliënt gaat herbeleven. Leer daarom de cruciale grondhouding van de systemische coach.

Voor wie is de training Systemisch Coachen bedoeld?

Deze training is in drie niveau’s beschikbaar voor ervaren coaches met kennis en ervaring als Coach Practitioner (niveau 1), Senior Coach Practitioner (niveau 2) of Senior Coach Practitioner met traumagericht werken (niveau 3).

Trainers

Suzanne heeft ruime ervaring op het gebied van management, coaching, supervisie en (trauma-)begeleiding. Ze is opgeleid in systemisch werken ( o.a. familie-, organisatie- en traumaopstellingen), traumabegeleiding waaronder IoPT en lichaamswerk, Transactionele Analyse, en NLP. Zij werkt op een diepere laag. ”Daar waar het spannend is moet je zijn”. Haar stijl van werken is direct, scherp op de snede met veel warmte en betrokkenheid.

Suzanne is naast docent, ook trainer, opsteller en directeur van Alba-academie.

Jeanne van mierlo

Jeanne is rouw- en traumatherapeut/counselor/trainer/supervisor en blijft zichzelf ontwikkelen, nieuwsgierig naar wat er te ontdekken is. Ze heeft een voorkeur voor systemisch en lichaamswerk, waarbij ze graag creativiteit inzet. Haar missie is om cliënten en studenten naar hun hart te brengen, met beide benen op de grond. Zodat ze kunnen ervaren, voelen en leren begrijpen wat het lijf vertelt. Met als bron het eigen systeem van herkomst.

Systemisch coachen, niveau 1

Tijdens deze 2-daagse training leer je op een laagdrempelige manier systemisch te werken. Je leert meer helder te zijn tegenover jezelf, als persoon en als coach. Onderdelen van deze training zijn:

 • basisprincipes: verschillende systemen, zoals plek, ordening, balans, rust en (ziels)beweging
 • universele wetmatigheden en ordeningsprincipes
 • leren ‘kijken’ met alle zintuigen
 • geven en nemen als onderdeel van het systeem
 • leren resoneren
 • werken met systemische interventies, zoals opstellingswerk

Na deze 2 lesdagen mag je je inschrijven voor deelname aan 1 opstellingsavond. Dit is inbegrepen in de prijs (binnen 1 jaar). Aanmelden kan bij Opstellingen.

Om deel te nemen aan de 2-daagse training, heb je tenminste het diploma behaald voor de Beroepsopleiding tot Coach Practitioner van Alba-academie, óf je hebt aantoonbaar een stevig fundament van coaching (middels opleiding op minimaal Practitioner niveau. Je bent in het bezit van dit diploma/certificaat).

Systemische coachen, niveau 2

Tijdens deze 3-daagse training ga je aan de slag met het innerlijke systeem. Je leert om te gaan met vertragen, verduren en met kleine stapjes als reisbegeleider van jouw cliënt te werken. Onderdelen van deze training zijn:

 • integrale benadering van het innerlijke systeem
 • systemisch werken met overlevingsstrategieën (voice dialogue)
 • lijfwerk en creatief werk
 • werken met het genogram
 • werken met opstellingen en resoneren op het niveau van zingeving en identiteit

Na deze 3 lesdagen mag je je inschrijven voor deelname aan 1 opstellingsavond. Dit is inbegrepen in de prijs (binnen 1 jaar). Aanmelden kan bij Opstellingen.

Om deel te nemen aan deze 3-daagse training, heb je tenminste het diploma behaald voor de Beroepsopleiding tot Coach senior Practitioner van Alba-academie (Dieper Coachen), óf je hebt aantoonbaar een stevig fundament van coaching (middels opleiding op minimaal senior Practitioner niveau. Je bent in het bezit van dit diploma/certificaat).

Systemische Coachen, niveau 3

Met deze 3-daagse training specialiseer je je in het systemisch werken met traumagerelateerde vraagstukken. Onderdelen van deze training zijn:

 • werken aan bevrijding van angst en onmacht als gevolg van trauma
 • kennis over de impact van het zenuwstelsel op ingrijpende gebeurtenissen en leren reguleren
 • dader/slachtoffer dynamiek
 • ervaringsgericht werken met het lijf
 • leren over en werken met diverse vormen van opstellingen in de ruimte, zoals IoPT

Na deze 3 lesdagen mag je je inschrijven voor deelname aan 1 opstellingsavond. Dit is inbegrepen in de prijs (binnen 1 jaar). Aanmelden kan bij Opstellingen.

Om deel te nemen aan deze 3-daagse training, heb je tenminste het diploma ‘Integrale Traumacoaching’ behaald van Alba-academie, óf je hebt aantoonbaar een stevig fundament als senior Coach én traumagericht werken.

Locatie en trainingsdata

Locatie:

De training Systemisch Coachen vindt plaats in Veldhoven (bij Alba-academie).

Startfrequentie:

De training Systemisch Coachen start meerdere keren per jaar.

Niveau 1:

Dinsdag 24 oktober 2023 : 10:00 – 17:00 uur
Woensdag 25 oktober 2023: 10:00 – 17:00 uur

Na deze 2 lesdagen mag je je inschrijven voor 1 opstellingsavond: data zie Opstellingen

Niveau 2:

Dinsdag 30 januari 2024 : 10:00 – 17:00 uur
Woensdag 31 januari 2024: 10:00 – 17:00 uur
Woensdag 21 februari 2024: 10:00 – 17:00 uur

Na deze 3 lesdagen mag je je inschrijven voor 2 opstellingsavonden: data zie Opstellingen

Niveau 3:

Dinsdag 17 september 2024 : 10:00 – 17:00 uur
Woensdag 18 september 2024: 10:00 – 17:00 uur
Woensdag 9 oktober 2024: 10:00 – 17:00 uur

Na deze 3 lesdagen mag je je inschrijven voor 2 opstellingsavonden: data zie Opstellingen

Investering

Kosten:

Niveau 1: € 825,00, 2-daagse inclusief 1x opstellingsavond
Niveau 2: € 1.150,00, 3-daagse inclusief 2x opstellingsavond
Niveau 3: € 1.150,00, 3 daagse inclusief 2x opstellingsavond

Dit is inclusief koffie, thee en lunch.

Alba-academie is vrijgesteld van btw.

Overige informatie

Niveau:

Post-HBO niveau.

Toelating:

Je beschikt aantoonbaar over HBO werk- & denkniveau en hebt een coachopleiding of ervaring dat past bij het niveau 1, 2 of 3.
Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je voorafgaand aan de training deelnemen aan de opleidingen Beroepsopleiding tot Coach Practitioner, Beroepsopleiding tot Coach Senior Practitioner of Integrale Trauma Coaching.

Afronding:

De training wordt afgesloten met een Certificaat (bij 100% aanwezigheid).

Aantal deelnemers:

De groep bestaat uit maximaal 14 deelnemers.

Literatuur:

Geen verplichte literatuur. Het boek ‘Systemisch Coachen, systemisch werk zonder opstellingen’ van Jan Jacob Stam is aanbevolen literatuur.

Trainers:

 • Suzanne Smeenge
 • Jeanne van Mierlo

Algemeen:

Uiterlijk 2 weken voor aanvang van de training krijg je alle startinformatie toegestuurd. Onze trainingen zijn populair. Wil je verzekerd zijn van een plek in de training, wacht dan niet te lang met inschrijven. Mocht de training onverhoopt toch niet kunnen starten, dan ontvang je direct bericht. Het reeds overgemaakte bedrag storten wij in dit geval binnen 10 dagen terug.

Wil je meer informatie over de training Systemisch Coachen?

Download hieronder de brochure van de training Systemische Coachen door het formulier in te vullen. Als je specifieke vragen hebt, dan kun je ons natuurlijk ook mailen op secretariaat@alba-academie.nl of bellen op 085-200 8000. Wij geven graag antwoord op al je vragen.

De gegevens die je hebt ingevuld, nemen we op in ons relatiebestand. Wij gebruiken deze gegevens om je hierna eenmalig te informeren over deze training. Uiterlijk na 6 maanden verwijderen we je gegevens weer. Conform AVG heb je het recht om je gegevens in te zien, te laten wijzigen of te laten verwijderen. Neem hiervoor contact met ons op, op telefoonnummer 085-200 8000 of per e-mail: secretariaat@alba-academie.nl.
=

Ben je enthousiast geworden en wil je je direct inschrijven voor de training Systemisch Coachen? Aarzel dan niet. Verzeker jezelf van een plek en schrijf je direct in door het onderstaande formulier in te vullen.

Lees vóór aanmelding eerst onze Algemene Voorwaarden

Ik schrijf me in voor Systemisch Coachen

Lesdagen van 10:00 - 17:00 uur.
Na de laatste lesdag kun je deze opstellingsavond(en) binnen 1 jaar plannen als vrijblijvend onderdeel van de training.

Gegevens student

Op officiële documenten zoals diploma’s en certificaten wordt de geboortenaam (ook wel ‘meisjesnaam’ genoemd) vermeld, zoals die in de Basisregistratie Personen bekend is.
Ik heb mijn coachopleiding gevolgd bij:

Betaling

Comments are closed.