Leer mensen, teams en organisaties begeleiden met interventies uit de Positieve Psychologie

“Het is de uitdaging om van je eigen leven een kunstwerk te maken” – Michel Foucault

Hoe kunnen we onze talenten en kwaliteiten optimaal benutten?
Hoe kunnen we het geluk van onszelf en anderen positief beïnvloeden?
Hoe houden we onze mentale en fysieke conditie op peil?
Hoe blijven we bevlogen en veerkrachtig, ook in mindere tijden?
Hoe kunnen we milder, met compassie, naar onszelf en onze omgeving kijken? En wat brengt ons dat?
Hoe kunnen lichaamsgerichte interventies – mindfulness, meditatie, visualisatie – helpen om gelukkig en gezond te blijven?
Welke waarden zijn voor mij van belang en hoe kan ik hier naar leven?

Deze vragen staan centraal in de Positieve Psychologie, een snelgroeiende wetenschappelijke stroming binnen de psychologie. Ook de Positieve Psychologie houdt zich bezig met levenskunst. Hoe kan ik van het leven genieten en levensvreugde ervaren? Hoe kan ik mezelf ontplooien en het beste uit mezelf halen? Hoe kan ik mijn leven betekenis geven en verbondenheid voelen?

» Lees meer

De Positieve Psychologie richt zich op het versterken van de mogelijkheden van de mens om een plezierig, zinvol en betrokken leven te leiden. Erkenning van én omgaan met negatieve emoties en moeilijke leefomstandigheden zijn hiervan een wezenlijk onderdeel. Het gaat om de vraag hoe we positieve veranderingen bewerkstelligen, bij onszelf, onze coachees, medewerkers en in organisaties. De positieve psychologie is niet klachtgericht, maar krachtgericht. Het biedt interventies, op het niveau van houding en gedrag, om cliënten te helpen effectief om te gaan met negatieve ervaringen, bevlogen en veerkrachtig te blijven, te floreren en het welbevinden te vergroten. De positieve Psychologie maakt hiervoor gebruik van lichaamsgerichte methodes als mindfulness, meditatie en visualisatie.

De Positieve Psychologie biedt u als coach de mogelijkheid om te werken op het grensvlak van coaching en psychologie en geeft u aanvullende methodieken en interventies in handen om cliënten te helpen in hun kracht te komen, draagkracht te vergroten en (weer) positief in het leven te staan. De theorieën die de basis vormen van de Positieve Psychologie zijn wetenschappelijk onderzocht en gefundeerd. De Positieve Psychologie  is daarmee een bewezen effectieve verrijking voor uw coachpraktijk.

Doel van de training Positieve Psychologie in de coachpraktijk

In deze tweedaagse training krijgt u, naast een theoretische basis op het gebied van Positieve Psychologie, ervaringsgerichte oefeningen aangereikt om het welbevinden van uzelf en van anderen te vergroten. U leert hoe u het beste uit uzelf en anderen kunt halen. U kunt met de theorie en oefeningen direct aan de slag binnen uw coachpraktijk, team of organisatie.

Voor wie is de training Positieve Psychologie in de Coachpraktijk bedoeld?

U hebt een eigen coachpraktijk of bent werkzaam in de gezondheidszorg, zakelijke dienstverlener of het onderwijs als coach, trainer, consultant of praktijkondersteuner en hebt een coachopleiding op minimaal Foundation niveau afgerond.

Trainer

 De training Positieve Psychologie in de Coachpraktijk wordt gegeven door Christel Hebly, zelfstandig coach en trainer bij Wederzijds Werkt. Behalve een trainersopleiding, volgende Christel een opleiding bedrijfskunde, een driejarige ervaringsgerichte Gestalt-coachopleiding en specialisaties op het gebied van Positieve Psychologie en Voice-Dialogue. In haar individuele begeleiding, maar ook binnen teams en organisaties, werkt ze graag met inzichten uit de positieve psychologie, omdat deze richting de nadruk legt op het bevorderen van geluk, vitaliteit, veerkracht en weerbaarheid, zonder de klacht en de pijn te negeren. In haar eigen praktijk ziet Christel dat de toepassingen en oefeningen haar coachees helpen de aandacht te richten op wat al goed gaat, wat ze goed kunnen en graag willen en positief te denken,  in plaats van zich te fixeren op hun problemen.

Christel zorgt voor een balans tussen ondersteuning enerzijds en stevigheid en kracht anderzijds, tussen empathisch zijn en confronteren, met als doel een bijdrage te leveren aan gelukkig en productief (samen)werken en leven.

» Lees minder

Inspirerend en motiverend. Geeft energie en ik wil direct aan de slag.
Anoniem
Even toe aan een boost in je loopbaan? Positieve Psychologie helpt jou daarbij.
Ghislaine Dircks-Linssen, Studieloopbaanbegeleider Zuyd Hogeschool
Een cadeautje voor mezelf wat ik ook door kan geven aan anderen.
Anoniem
Leuke praktische training; perfect om zowel theoretisch als met praktische oefeningen aan de basis van de positieve psychologie te proeven!
Polien Taks, Arbeidsorganisatie-psycholoog en docent
Geeft mij energie-bewustzijn-waardering. Ik word er blij en gelukkig van. Ik hoop dit weer in te zetten bij anderen en mijn team/gezin.
Anoniem
Ik had m.b.t. positieve psychologie de klok horen luiden en weet na deze cursus waar de klepel hangt.
Bart Verhagen, Directeur RadarGroep
Blijf deze training aanbieden en doe er meer van. Inspirerend en verfrissend! Bied deze training aan binnen de reguliere psychologie.
Anoniem
Positieve Psychologie training is een echte topper! Je kunt het op zoveel manieren en binnen zoveel contexten toepassen dat het leidt tot een soort compleetheid in kennis en kunde.
Anoniem
Celebrate the difference
Anneke Mensink, Werkbegeleider/Coach
Van toegevoegde waarde!
Ilse Kodden, Loopbaanbegeleider
DIRECT INSCHRIJVEN

Training Positieve Psychologie in de coachpraktijk: de kunst van het leven

De training duurt 2 dagen (4 dagdelen). Tijdens de training komen verschillende theorieën en modellen aan bod:

  • de vijf elementen van de Well-Being Theory van prof. M. Seligman: Positive Emotions, Positieve Relationships, Engagement (Flow), Accomplishment & Meaning.
  • de Broaden and Build Theory van Barbara Frederikson.
  • de Voluit Leven aanpak van Ernst Bohlmeijer en Monique Hulsbergen.

Theorie wordt afgewisseld met ervaringsgerichte oefeningen die direct inzetbaar zijn in uw praktijk / werkzaamheden.

Dag 1

Op de eerste dag ligt de focus op positieve emoties en positieve relaties. De Broaden-and-Build Theory of Positive Emotions van prof. B. Fredrickson wordt behandeld en door diverse interactieve oefeningen leert u hoe cliënten het aantal positieve emoties in hun leven kunnen vergroten én hoe ze positieve relaties kunnen creëren. Thema’s als optimisme, hoop, veerkracht, dankbaarheid, verbondenheid, etc. komen uitgebreid aan bod, zowel wat betreft theorie en effectonderzoek als wat betreft evicende-based positief-psychologische interventies.

Dag 2

Tijdens de tweede dag staat de vraag centraal hoe men een betrokken en voluit geleefd leven leidt. Er wordt uitgebreid ingegaan op de Flourish/ Well-being Theory van prof. M. Seligman en op de aanpak Voluit Leven van Ernst Bohlmeijer en Monique Hulsbergen.  We behandelen wat er in de psychologie bekend is over het vergroten van welbevinden, welzijn, bevlogenheid en empowerment. Naast theorie is er veel aandacht voor ervaringsgerichte oefeningen en het toepassen van interventies in het eigen vakgebied. Vervolgens komt ook de vraag aan bod hoe cliënten geholpen kunnen worden bij het herwinnen van zelfvertrouwen door ontwikkeling van (zelf) compassie.

Locatie en startdatum
Locatie:De training Positieve Psychologie in de Coachpraktijk vindt plaats bij Alba-academie te Veldhoven (nabij Eindhoven).
Startfrequentie:De training Positieve Psychologie in de Coachpraktijk start 2x per jaar: in voor- en najaar.
Eerstvolgende trainingsdagen: Woensdag 2 oktober 2019: 10.00 - 17.00 uur.
Donderdag 3 oktober 2019: 10.00 - 17.00 uur.

Overige informatie
Duur: De training Positieve Psychologie in de Coachpraktijk is een tweedaagse training.
Niveau: Post-HBO niveau.
Toelating:Je beschikt aantoonbaar over HBO werk- & denkniveau en hebt een coachopleiding of ervaring op Foundation-niveau. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je voorafgaand aan de training deelnemen aan de stoomcursus Coaching Basics.
Afronding:De training wordt afgesloten met een Certificaat ( bij 100% aanwezigheid). Aan deze training zijn 12 PE Vignet uren toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Meer informatie tref je aan op: www.NOBCO.nl.
Aantal deelnemers: De groep bestaat uit maximaal 14 deelnemers.
Literatuur:Tijdens de training wordt gewerkt met een reader.
Trainer: Christel Hebly.
Algemeen:Uiterlijk 2 weken voor aanvang van de training krijg je alle startinformatie toegestuurd.
Onze trainingen zijn populair. Wil je verzekerd zijn van een plek in de training, wacht dan niet te lang met inschrijven. Mocht de training onverhoopt toch niet kunnen starten, dan ontvang je direct bericht. Het reeds overgemaakte bedrag storten wij in dit geval binnen 10 dagen terug.
Tip: Er zijn overnachtingsmogelijkheden in de nabijheid van de Alba-academie (NH Hotel Koningshof, Hotel Steensel). De kosten hiervan zijn niet inbegrepen. In samenwerking met Hotel Steensel bieden we 3 aantrekkelijke Alba-arrangementen. Kijk hier voor de mogelijkheden.
De training Positieve Psychologie in de Coachpraktijk kost € 730,00.

Dit is inclusief:

  • Lunch, koffie en thee
  • Syllabus met relevante theorieën en modellen en wetenschappelijke artikelen.

Inschrijfgeld voor de training is € 95,00 (eenmalig).

Alba-academie is vrijgesteld van BTW.

Wilt u meer informatie over de training Positieve Psychologie in de Coachpraktijk? Download hieronder de leaflet van de training door het formulier in te vullen. Heeft u specifieke vragen, dan kunt u ons natuurlijk ook mailen op secretariaat@alba-academie.nl of bellen op 040-2955999. Wij geven graag antwoord op al uw vragen.

Download leaflet training Positieve Psychologie in de Coachpraktijk

    De gegevens die u heeft ingevuld, nemen we op in ons relatiebestand. Wij gebruiken deze gegevens om u hierna eenmalig te informeren over de opleiding / training van uw aanvraag. Uiterlijk na 6 maanden verwijderen we uw gegevens weer. Conform AVG heeft u het recht om uw gegevens in te zien, te laten wijzigen of te laten verwijderen. Neem hiervoor contact met ons op, op telefoonnummer 040-295 59 99 of per e-mail: secretariaat@alba-academie.nl.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Bent u enthousiast geworden en wilt u zich direct inschrijven voor de training Positieve Psychologie in de Coachpraktijk? Vul het Inschrijfformulier Trainingen in en stuur een ingescande versie inclusief handtekening aan secretariaat@alba-academie.nl. U kunt het origineel natuurlijk ook opsturen naar Alba-academie, Antwoordnummer 10042, 5500 VB Veldhoven.

 

Lees vóór aanmelding ook onze Algemene Voorwaarden