Alba-academie Bestaat Vandaag Precies 15 Jaar!

Wat een mijlpaal…. Precies 15 jaar geleden maakte Ien van der Pol, oprichtster van Alba-academie, haar dromen waar. Op dat moment waren er nauwelijks goede opleidingen voor het nog jonge beroep van professioneel coach. En dat terwijl de behoefte aan coaching binnen bedrijven begon toe te nemen. Samen met founding partners bouwde zij een kwalitatief hoogwaardige opleiding voor beroepscoaches: de Beroepsopleiding tot Coach Practitioner. Die kwaliteit werd nog eens onderstreept door de verschillende beroepsverenigingen. In 2010 ontving deze opleiding als eerste opleiding in Nederland de internationale EMCC-NOBCO Practitioner accreditatie. In 2017 ontving de opleiding daarnaast ook nog eens de opleidingsaccreditatie van de LVSC.

European Quality Award Alba Academie

In de jaren die volgden hebben we met velen aan die droom gebouwd en er een succes van gemaakt. Er was behoefte aan verdieping van kennis en kunde en specialisatie in opkomende vakgebieden, zoals LoopbaancoachingTeamcoaching en Organisatiecoaching. Er werden vervolgopleidingen ontwikkeld en specialisatietrainingen zagen het levenslicht. Alba-academie groeide mee met de studenten.

Inmiddels zijn we uitgegroeid tot hét opleidingsinstituut voor professionele coaching en counseling. Opleiders pur sang die met veel liefde hun kennis en kunde overbrengen op anderen die het vak willen leren. Onze missie daarbij moge duidelijk zijn. We willen passie en bezieling terugbrengen in mensen, zodat zij zelf regie kunnen nemen over hun leven of werk. Coaching ondersteunt mensen immers in het nemen van hun eigen leiderschap. En als mensen weer schitteren, kunnen teams en organisaties ook weer schitteren. Als een druppel die de oceaan wordt.

Met Suzanne Smeenge aan het roer vieren we dit jaar ons 15-jarig bestaan en daar zijn we trots op. En in de toekomst? We blijven werken aan de verdere professionalisering van het coachvak. Zo bouwen we aan een masteropleiding waarin alle facetten van het Inclusive Leadership een plek krijgen, werken we in individuele coaching met vroegkinderlijke trauma’s en identiteitsontwikkeling en verbreden we ons opleidingsaanbod met actuele trainingen op het gebied van team- en organisatieontwikkeling.

Op 4 oktober vieren we met (oud)studenten, collega’s, partners, docenten en mensen die ons in alle jaren bijgestaan hebben, ons jubileum. Op naar de volgende 15 jaar!

Overhandiging bloemen Alba Academie bestaat 15 jaar

Comments are closed.