Coach opleiding Weert

Als je op zoek bent naar een coachopleiding in Weert, bieden wij een alternatief. Op een half uurtje rijden in Veldhoven vind je onze hoofdlocatie. Hier verzorgen wij opleidingen voor zowel starters als gevestigde professionals. Ieder niveau is goed vertegenwoordigd en er zijn verdiepende opleidingen om door te groeien als coach. Twijfel je over inschrijving? Neem dan contact op of schrijf je in voor een informatieavond.

Informatiebijeenkomsten vrachtschip met veel containers

Informatiebijeenkomsten

Wil je kennismaken met Alba-academie, onze coaching opleidingen en docenten? Wil je alvast een voorproefje van onze manier van lesgeven? Bezoek onze informatiebijeenkomsten. Je bent van harte welkom!

Lees meer
coaching basics de basisvaardigheden van coaching

Coaching Basics

Na deze stoomcursus ben je in staat om op een coachende manier gesprekken te voeren en de basisvaardigheden te integreren in je dagelijkse werkzaamheden en adviesstijl. Ook ben je vaardiger geworden in communicatie en (zelf)reflectie.

Lees meer
coach-practitioner

Coach Practitioner

Maak van je passie je beroep. Leer het coachvak van de allerbeste vakdocenten. Aan het eind van de opleiding is je rugzak gevuld met een scala aan methoden en technieken en ben je er helemaal klaar voor om je eigen coachpraktijk te starten of als intern coach aan de slag te gaan.

Lees meer
Coach Senior Practitioner 2-jarige opleiding

Coach Senior Practitioner

Leer professioneel coachen op het snijvlak van coaching, counseling en therapie. Zet jezelf in als instrument en richt jouw interventies op datgene wat voor de cliënt ten diepste relevant is. Kom snel tot de kern, durf scherp te werken. Begeleid diepgaande, individuele veranderprocessen.

Lees meer
Dieper coachen - druppel

Dieper Coachen

Zet de volgende stap in coaching. Verdiep je coachkennis en -kunde en leer individueel coachen op identiteits- en zingevingsniveau. Zet jezelf in als instrument, voorbij de methodieken. De vervolgopleiding Dieper Coachen leidt je op tot Coach Senior Practitioner/counselor.

Lees meer
Integrale traumacoaching

Integrale Traumacoaching

Tijdens de opleiding Integrale Traumacoaching leg je een fundament van kennis en kunde over psychotrauma en leer je werken met integrale methodieken en jezelf als instrument om je cliënt vanuit een veilige bedding te begeleiden bij traumaverwerking en herstel van lichaam & geest, op weg naar heelheid.

Lees meer
organisatiecoaching - vervolgopleiding professioneel coachen in organisaties

Systemische Organisatiecoaching

Organisaties zijn complexe systemen. Bewegen, veranderen, leren en ontwikkelen gaan binnen een organisatie meestal niet zonder slag of stoot. Als Organisatie Coach werk je met weerstand als richtingaanwijzer en begeleid je medewerker, team en organisatie naar gezondheid en groei.

Lees meer

Opleiding tot coach

Alba-Academie staat al jaren beken om haar opleidingen en trainingen in de wereld van Coaching. Dit organiseren we op verschillende locaties door Nederland, zoals in Veldhoven. De opleidingen zijn gericht op ieder niveau. Het maakt niet uit of het gaat om de juiste fundering of de groei als senior coach practitioner, je bent hier aan het juiste adres. Behalve de beroepsopleiding, bieden we ook coachopleidingen waarmee je jezelf kunt specialiseren tot bijvoorbeeld traumacoach of systemische organisatiecoach. Ook we hebben een uitgebreide selectie aan trainingen om jouw kennis up-to-date te houden.

De coachopleidingen worden volledig verzorgd en gegeven door professionals met jaren ervaring. Onder de begeleiding van onze docenten maak je kennis met het prachtige vak. Zij helpen jou om je persoonlijk te ontwikkelen. Je oefent tijdens praktijkgerichte lessen met je medestudenten, en buiten de lessen met oefencliënten.

Je leert reflecteren op je eigen handelen. Je oefent intensief vanuit jouw eigen ervaringen en thema’s. je wordt hierop gecoacht door je medestudenten en persoonlijke intervisor. Hierdoor krijg je dieper inzicht krijgt in jouw eigen patronen.

Je leert hierdoor de theorie toe te passen en wordt een effectievere coach. Daarbij maak je ook een grote persoonlijke ontwikkeling door.

Coach opleiding erkend

De coachopleidingen van Alba-Academie zijn volledig geacrediteerd en daarmee erkend. Met onze EQA Accreditatie volgens de meest recente NOBCO en EMCC richtlijnen, ben jij gegarandeerd van de hoogste kwaliteit. Daarnaast ontvang je bij onze opleidingen een post-hbo diploma. Dit betekent dat je als professioneel coach aan de slag kan en de geleerde technieken succesvol kunt inzetten.

Coachende houding

Door je kennis, kunde en eigenheid als coach én als mens, ben je een secure base voor de cliënt. Je biedt een veilige relatie, waarbinnen je jouw cliënt uitdaagt en stimuleert om te groeien. Dit begint met echt contact maken: vanuit jouw authenticiteit sluit je aan bij de vraag van je cliënt. Met volle aandacht voor en acceptatie van de cliënt en alles wat er is.

En omdat je de ander niet verder kunt brengen dan je zelf bent, heb je jouw eigen (overdrachts)thema’s, valkuilen en ontwikkelpunten onderzocht.

Competenties

Na een succesvolle afronding kun je als beroepscoach zelfstandig cliënten coachen op vaardigheden, houding en overtuigingen. Je beschikt als afgestudeerde coach over de kennis en vaardigheden behorende bij het vakmanschap.

Starten met een Beroepscoachopleiding bij Alba-Academie

Benieuwd naar de coachopleidingen van Alba-Academie? Schrijf je in voor een Gratis Informatiebijeenkomst. Natuurlijk kun je ook gewoon alle informatie vinden op de pagina’s van de opleidingen. Heb je nu al een vraag? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag naar de juiste opleiding en beantwoorden geheel vrijblijvend alle vragen.

Comments are closed.