Start training Voldoende Filosofie – Module Boos

Datum / Tijd
Date(s) - 14/01/2025
Hele dag

Locatie
Alba-academie


Ontsnap aan de ratrace

Werkdruk, personeelstekort, burn-outs en verzuim, onveiligheid op het werk, onzekere toekomst, hoge ambities, polarisatie en een en al transitie. Veel oplossingen zijn schijnoplossingen, zoals efficiënter werken om meer gedaan te krijgen in minder tijd en mediteren om je vervolgens in de dagelijkse ratrace te kunnen storten.

De samenleving is in transitie. Sectoren zijn zichzelf opnieuw aan het uitvinden. We worden ons in toenemende mate bewust van complexiteit en onzekerheid, en beseffen dat er grenzen zijn aan onze maakbaarheidsgedachte. Oud leiderschap volstaat niet meer, hiërarchisch en patriarchaal denken wordt steeds minder geaccepteerd. We hebben uit te gaan van andere, meer solidaire principes waarin we meer zorg dragen voor elkaar én de wereld.

Dit vraagt om reflectie van IEDEREEN. Los van positie. Maar ten minste van de coach die er aanspraak op doet van de ‘veranderkunde’ te zijn en expertise heeft in het bevragen van aannames ten behoeve van de ontwikkeling van een mindset die meer past bij de huidige realiteit.

Laten we daarom ook eens kritisch reflecteren op de mentale voetafdruk van coaching in onze ratrace naar succes en geluk. Laten wij onze aanpak in coaching kritisch én liefdevol bevragen. Vanuit welke aannames werken wij eigenlijk?

Leave A Comment