Erkende Coachopleiding – Jouw Pad naar het Worden van een Gecertificeerde Coach

Ben jij geïnteresseerd in de wereld van coaching? Wil jij een gecertificeerde coach worden? Dan ben je hier aan het juiste adres. Alba Academie is al meer dan 20 jaar de erkende coachopleider van Nederland.

Informatiebijeenkomsten vrachtschip met veel containers

Informatiebijeenkomsten

Wil je kennismaken met Alba-academie, onze coaching opleidingen en docenten? Wil je alvast een voorproefje van onze manier van lesgeven? Bezoek onze informatiebijeenkomsten. Je bent van harte welkom!

Lees meer
coaching basics de basisvaardigheden van coaching

Coaching Basics

Na deze stoomcursus ben je in staat om op een coachende manier gesprekken te voeren en de basisvaardigheden te integreren in je dagelijkse werkzaamheden en adviesstijl. Ook ben je vaardiger geworden in communicatie en (zelf)reflectie.

Lees meer
coach-practitioner

Coach Practitioner

Maak van je passie je beroep. Leer het coachvak van de allerbeste vakdocenten. Aan het eind van de opleiding is je rugzak gevuld met een scala aan methoden en technieken en ben je er helemaal klaar voor om je eigen coachpraktijk te starten of als intern coach aan de slag te gaan.

Lees meer
Coach Senior Practitioner 2-jarige opleiding

Coach Senior Practitioner

Leer professioneel coachen op het snijvlak van coaching, counseling en therapie. Zet jezelf in als instrument en richt jouw interventies op datgene wat voor de cliënt ten diepste relevant is. Kom snel tot de kern, durf scherp te werken. Begeleid diepgaande, individuele veranderprocessen.

Lees meer
Dieper coachen - druppel

Dieper Coachen

Zet de volgende stap in coaching. Verdiep je coachkennis en -kunde en leer individueel coachen op identiteits- en zingevingsniveau. Zet jezelf in als instrument, voorbij de methodieken. De vervolgopleiding Dieper Coachen leidt je op tot Coach Senior Practitioner/counselor.

Lees meer
Integrale traumacoaching

Integrale Traumacoaching

Tijdens de opleiding Integrale Traumacoaching leg je een fundament van kennis en kunde over psychotrauma en leer je werken met integrale methodieken en jezelf als instrument om je cliënt vanuit een veilige bedding te begeleiden bij traumaverwerking en herstel van lichaam & geest, op weg naar heelheid.

Lees meer
organisatiecoaching - vervolgopleiding professioneel coachen in organisaties

Systemische Organisatiecoaching

Organisaties zijn complexe systemen. Bewegen, veranderen, leren en ontwikkelen gaan binnen een organisatie meestal niet zonder slag of stoot. Als Organisatie Coach werk je met weerstand als richtingaanwijzer en begeleid je medewerker, team en organisatie naar gezondheid en groei.

Lees meer

Wat is een Erkende Coachopleiding?

Een erkende opleiding tot coach verwijst naar een geaccrediteerde coachopleiding. Het is een uitgebreide cursus die individuen voorziet van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om professionele coaches te worden. ’Een programma dat officieel erkend is voldoet aan de hoogste normen in de branche, wat ervoor zorgt dat je kwalitatieve coaching-educatie ontvangt. Zo zijn wij geaccrediteerd door onder meer NOBCO, e EMCC, het LVSC en het CPION.

Het belang van Professionele Coach Opleiding

Coachen is een gestructureerd proces van actief luisteren, krachtige vragen stellen en het begeleiden van individuen om hun potentieel te ontsluiten. Onjuiste begeleiding kan schadelijk zijn voor de cliënt. Dit kan variëren van emotionele schade tot het maken van verkeerde levenskeuzes als gevolg van ondeskundigebegeleiding. Een professionele coach moet zelfbewust zijn, de ethische richtlijnen kennen en voortdurend werken aan persoonlijke ontwikkeling. Zonder deze component loop je het risico je eigen vooroordelen en persoonlijke problemen op de cliënt over te brengen. Een juiste, kwalitatieve en gedegen opleiding is essentieel voor iedereen die een significante impact wil maken in het coachingsveld.

Coach worden in 1 jaar

Onze beroepsopleiding tot coach practitioner zorgt ervoor dat jij in 1 jaar je diplomering behaalt. Het is een volledige post-hbo coaching opleiding. Deze 1-jarige coach opleiding is geschikt voor iedereen die zelf een praktijk wil starten als coach, en ook voor interne coaching.

Wat kun je verwachten in ons geaccrediteerd coaching programma

Onze coachopleidingen zijn ontworpen om jou een gedegen fundament te geven. De theorie leer je vooral thuis. Tijdens de opleiding ga je vooral doen, oefenen, ervaren. Je wordt ondersteund, begeleid en zelf gecoacht terwijl je de fijne kneepjes van het coachvak leert.

Je gaat aan de slag met coachtechnieken, communicatievaardigheden en coachstrategieën. Het hele traject is erop gericht om je voor te bereiden op scenario’s uit de dagelijkse )praktijk. En omdat wij werken met alle aspecten van de mens, kun je met elke hulpvraag tot en met het niveau van overtuiging aan de slag.

Soorten Coaching Specialisaties

Soorten Coaching Specialisaties

Coaching kent een breed speelveld. Je kunt ervoor kiezen om je te specialiseren in verschillende coachrichtingen nadat je met de eenjarige opleiding een stevig fundament hebt gelegd. We bieden bijvoorbeeld de volgende opleidingen:

Daarnaast bieden we ook specialisaties aan zoals:

En nog veel meer. Bekijk het volledige aanbod hier.

De rol van een Gecertificeerde Coach

De rol van een gecertificeerd coach kan variëren afhankelijk van het type coaching, de doelen van de cliënt en de context van de coachingssessies.   Een gecertificeerde coach helpt cliënten bij het identificeren en formuleren van specifieke doelen. Dit kan betrekking hebben op persoonlijke ontwikkeling, loopbaanadvies, leiderschapsontwikkeling, enzovoort.

De coach biedt begeleiding, moedigt aan en geeft ondersteuning, waardoor cliënten obstakels kunnen overwinnen. Samen met de cliënt ontwerpt de coach actieplannen om de gestelde doelen te bereiken. De coach houdt de cliënt verantwoordelijk voor het nemen van actie en het voortgangsproces. En een gecertificeerd coach geeft constructieve feedback om de groei van de cliënt te ondersteunen, zodat ze hun volledige potentieel bereiken.

Voordelen van het volgen van een Erkende Coachopleiding

Coachen gaat niet alleen over anderen helpen; het is ook een reis van persoonlijke groei en zelfontdekking. Terwijl je cliënten helpt hun uitdagingen te overwinnen, zul je ook meer en meer over jezelf leren. Dit kan een zware route zijn, maar je zult er altijd door groeien, als persoon en als professional.

Persoonlijke Groei en Zelfontdekking in Coaching

Het behalen van een coachcertificering via een Erkende Coachopleiding brengt talloze voordelen met zich mee. Je ontwikkelt de nodige kennis, coachingsvaardigheden en attitudes om succesvol te zijn als coach; je verhoogt je verdienpotentieel. Het vergroot ook de geloofwaardigheid en legitimiteit van de coach op de markt. Bovendien maak je een positieve impact op het leven van je cliënten.

De Toekomst van Erkende Coachopleiding

Een Erkende Coachopleiding is jouw toegangspoort tot een succesvolle coaching carrière. Het biedt de kennis, vaardigheden en accreditatie die je nodig hebt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze coachopleidingen en trainingen.

Comments are closed.