Cursus Coachen met Creatieve Werkvormen

De kracht van creativiteit in coaching

Creatieve werkvormen kunnen gesloten deuren op een kier zetten. Krijg kleur- en luisterrijke interventiemogelijkheden om je cliënt innerlijk in beweging te zetten.

2 oktober 2024

Veldhoven

2 dagen

Investering: € 790,00

BROCHUREINCOMPANY VOLGEN

Startdatum en locatie

2 oktober 2024
2 dagen
Veldhoven

Totale investering

€ 790,00
DIRECT INSCHRIJVEN

Leer coachen met verwondering!

In de cursus Coachen met Creatieve Werkvormen nodigen we je uit tot verwondering en leer je daarmee werken. Door je te uiten in een andere vorm dan woorden, worden moeilijke onderwerpen toch aan het licht. Een andere vorm van communiceren. Hierdoor komen gevoel en verstand in evenwicht en doorbreek je de controle van het verstand.

Op het eerste oog is creatief coachen een lichte vorm van begeleiding. In de praktijk is het allesbehalve lichte kost. Door de inzet van een speelse, bewegelijke en creatieve manieren, leg je contact met het onbewuste. Je ontwikkelt zo bewustzijn voor je innerlijke overlevingsdelen en je kunt er contact mee maken.

Contact met het vrije kind

In ons systeem zijn poortwachters of beschermers opgenomen. Zij bewaken onze diepere, innerlijke delen, die getraumatiseerd kunnen zijn. Door deze beschermers aan te spreken, komen we meer te weten over onze innerlijke delen. Via coachen met creatieve werkvormen doen we een beroep op verwondering, enthousiasme, bezieling, beweeglijkheid en impulsiviteit; allemaal eigenschappen van het vrije kind. Het vrije kind vormt de sleutel om de beschermers vreedzaam aan te spreken. De informatie die daarbij vrijkomt is ontzettend waardevol. We leren onszelf zo beter kennen en zijn meer bewust van onszelf.

Coachen met creatieve werkvormen

Tijdens de tweedaagse cursus Coachen met Creatieve Werkvormen ontdek je je eigen creatieve vermogens. Je zult leren hoe je deze effectief kunt toepassen. Vormen als tekenen, boetseren, schilderen, improvisatie, muziek en schrijven komen aan bod. Krachtige interventies, die je verschillende facetten van creatief coachen laten ervaren.

Doel van de cursus Coachen met Creatieve Werkvormen

Tijdens de cursus ervaar je een ontmoeting tussen jouw beschermers en je innerlijke delen. Je leert werken met verwondering. De cursus is een uitnodiging aan het vrije kind om het onbewuste te laten spreken.

Nadat je aan deze cursus hebt deelgenomen:

 • kun je werken met diverse creatieve technieken om toegang te krijgen tot het onbewuste (trauma-)verhaal;
 • kun je werken met diverse onbewuste, creatieve uitdrukkingsvormen om verbinding tot stand te brengen het diepere ‘zelf’;
 • weet je hoe je je cliënt kunt uitnodigen tot verwondering, zodat hij loskomt van de controle door het verstand;
 • ken je je eigen creatieve vermogens en weet je hoe je ze kunt inzetten in jouw praktijk.

Voor wie is de cursus Coachen met Creatieve Werkvormen bedoeld?

De cursus is bestemd voor coaches, begeleiders en trainers die willen werken met een bijzondere, ‘onbewuste’ techniek. Daarnaast is deze cursus ontzettend geschikt om je eigen creatieve vermogens in het kader van coaching te ontdekken.

Trainer

Hans Koerts Meijer

Hans Koerts Meijer is docent van deze training. Hij put uit een rijke schat aan creatieve technieken en brengt ze met hart en ziel in praktijk.

Inhoud van de cursus

Tijdens de cursus Coachen met Creatieve Werkvormen staat learning by doing centraal. Gedurende de twee dagen komen verschillende creatieve methoden en technieken aan bod:

 • Laat je niet in de kaart kijken
 • Stemmig begin
 • Kleurrijke kennismaking
 • Getekend portret
 • Sprekende beelden
 • Taal en teken
 • Over-halende en helende verhalen
 • (de) Dichter in je zelf
 • Spelenderwijs in woord en gebaar
 • Alleen voor de vorm

Aan de hand van de inbreng van de deelnemers wordt gewerkt met de verschillende interventies. Na ieder onderdeel reflecteer je op de betekenis en toepasbaarheid voor jouw eigen coachgesprekken.

Locatie en cursusdata

Locatie:

De cursus vindt plaats op de trainingslocatie van Alba-academie in Veldhoven (nabij Eindhoven).

Startfrequentie:

De cursus start meerdere keren per jaar.

Cursus voorjaar:

Woensdag 2 oktober 2024: 10.00 – 17.00 uur.
Donderdag 3 oktober 2024: 10.00 – 17.00 uur.

Investering

Kosten:

Deelname aan de cursus Coachen met Creatieve Werkvormen kost € 790,00. Dit is inclusief creatieve materialen, koffie, thee en lunch.

Alba-academie is vrijgesteld van BTW.

Overige informatie

Duur:

Coachen met Creatieve Werkvormen is een tweedaagse cursus.

Niveau:

Post-HBO niveau.

Toelating:

Je beschikt aantoonbaar over HBO werk- & denkniveau en hebt een coachopleiding of ervaring op Foundation-niveau. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je voorafgaand aan de training deelnemen aan de stoomcursus Coaching Basics.

Afronding:

De cursus wordt afgesloten met een Certificaat (bij 100% aanwezigheid).

Aantal deelnemers:

De groep bestaat uit maximaal 14 deelnemers.

Literatuur:

Niet van toepassing.

Trainer:

Hans Koerts Meijer

Algemeen:

Uiterlijk 2 weken voor aanvang van de training krijg je alle startinformatie toegestuurd.
Onze trainingen zijn populair. Wil je verzekerd zijn van een plek in de training, wacht dan niet te lang met inschrijven. Mocht de training onverhoopt toch niet kunnen starten, dan ontvang je direct bericht. In dit geval storten wij het reeds overgemaakte bedrag binnen 10 dagen terug.

Tip:

Er zijn overnachtingsmogelijkheden in de nabijheid van de Alba-academie (NH Hotel Koningshof, Hotel Steensel). De kosten hiervan zijn niet inbegrepen. In samenwerking met Hotel Steensel bieden we 3 aantrekkelijke Alba-arrangementen. Kijk hier voor de mogelijkheden.

Wil je meer informatie over de training Coachen met Creatieve Werkvormen?

Download hieronder de brochure Coachen met Creatieve Werkvormen door het formulier in te vullen. Als je specifieke vragen hebt, dan kun je ons natuurlijk ook mailen op secretariaat@alba-academie.nl of bellen op 085-200 8000. Wij geven graag antwoord op al je vragen.

De gegevens die je hebt ingevuld, nemen we op in ons relatiebestand. Wij gebruiken deze gegevens om je hierna eenmalig te informeren over deze training. Uiterlijk na 6 maanden verwijderen we je gegevens weer. Conform AVG heb je het recht om je gegevens in te zien, te laten wijzigen of te laten verwijderen. Neem hiervoor contact met ons op, op telefoonnummer 085-200 8000 of per e-mail: secretariaat@alba-academie.nl.
=

Ben je enthousiast geworden en wil je je direct inschrijven voor de training Coachen met Creatieve Werkvormen? Aarzel dan niet. Verzeker jezelf van een plek en schrijf  je direct in door het onderstaande formulier in te vullen.

Lees vóór aanmelding eerst onze Algemene Voorwaarden

Ik schrijf me in voor Coachen met Creatieve werkvormen

Op officiële documenten zoals diploma’s en certificaten wordt de geboortenaam (ook wel ‘meisjesnaam’ genoemd) vermeld, zoals die in de Basisregistratie Personen bekend is.
Ik heb mijn coachopleiding op minimaal Foundation niveau gevolgd bij:

Betaling

Comments are closed.