Start training Burn-out Preventie

Datum / Tijd
Date(s) - 18/09/2024
Hele dag

Locatie
Alba-academie


(H)erken de bron en bouw aan veerkracht

Leer vanuit een integrale en preventieve aanpak werken met burn-out indicatoren. Laat het vuur in je cliënt weer branden.
De training Burn-out Preventie biedt een kapstok voor het hele begeleidingstraject: van energieherstel, werken met overlevingsgedrag dat niet (meer) helpt, werken met de oorzaken en de weg naar een nieuw levensritme.
Gedurende de vier trainingsdagen leer je burn-out dreiging bij je cliënt herkennen en effectief te interveniëren om uitval te voorkomen. Je leert welke signalen van cliënten kunnen wijzen op een voorstadium van burn-out. Via ervaringsoefeningen onderzoek je hoe deze signalen spelen in jouw leven en waar jouw gevoeligheden op dit gebied liggen. Je kunt een ander immers zo ver brengen als je zelf bent.
Op basis hiervan leer je hoe je de oefeningen in de praktijk kunt inzetten tijdens de begeleiding van je cliënten. De oefeningen hebben betrekking op fysieke, psychische, cognitieve, affectieve, identiteits- en contextuele aspecten. Omdat alle aspecten aandacht vragen bij de begeleiding van cliënten met burn-out gevoeligheid. Het hele systeem is immers uit balans.

Leave A Comment