De Toekomst Van Arbeid? De Loopbaanprofessional Ondersteunt

Werk en de toekomst van arbeid verandert razendsnel. Was vorig jaar duurzame inzetbaarheid nog HET thema voor loopbaancoaches, nu kijken we met argusogen naar de technologische ontwikkelingen en robotisering van arbeid. Gaan robots in de toekomst ons werk doen? En wat betekent dat dan voor een leven lang leren, werk en duurzame inzetbaarheid? Welke banen zijn toekomstbestendig? Hoe zorgen we dat opleidingen aansluiten bij deze, misschien nog niet bestaande, banen? En hoe zorgen we dat we mensen tijdig meenemen in het proces en waar nodig omscholen?

Een conclusie kunnen we wel trekken: loopbaanontwikkeling is in onze dynamische samenleving belangrijker dan ooit. Een loopbaan-APK op zijn tijd is geen overbodige luxe om aan het huidige werk verbonden te blijven of, als werkomgeving en cliënt uit elkaar gegroeid zijn, te kunnen verbinden aan nieuw werk. Aan jou als loopbaancoach / loopbaanprofessional de mooie uitdaging om samen met je cliënt invulling te geven aan het begrip ‘werk’, waarbij binnen bedrijven het woord “amplitie”(= het bevorderen van welbevinden teneinde bevlogenheid, effectiviteit en productiviteit te vergroten) een steeds grotere rol gaat spelen. Om te werken met amplitie heb je als coach kennis van de innerlijke drijfveren, waarden, kwaliteiten en vaardigheden van de cliënt (want als werk te diepste afgestemd is op de cliënt , dan is de kans op verlies van vitaliteit / gezondheid door werk een stuk kleiner).

Wil jij als loopbaancoach aan de slag? Start dan met de training Loopbaancoaching en zet de eerst stappen om je te specialiseren.

Kijk hier voor meer informatie over de training Loopbaancoaching en aanmelden

Comments are closed.