Cursus Loopbaancoaching

Laat mensen schitteren in hun werk met loopbaancoaching.

De vierdaagse cursus Loopbaancoaching biedt een eerste stap om het veld van loopbaanontwikkeling te verkennen. Het is praktijkgericht en sluit aan bij wat jij als coach al weet en doet.

24 september 2024

Veldhoven

4 dagen

Totale investering: € 1.595,00

BROCHUREINCOMPANY VOLGEN

Startdatum en locatie

24 september 2024
4 dagen
Veldhoven

Totale investering

€ 1.595,00
DIRECT INSCHRIJVEN

Laat mensen schitteren in hun werk met loopbaancoaching

 • Ik doe dit werk wel, maar het is niet wat ik wil en bij mij past.
 • Wat zijn mijn talenten, hoe zet ik deze optimaal in en wat houdt mij nu tegen?
 • Ik wil solliciteren, maar heb geen idee hoe dat aan te pakken.
 • Ik werk hier al 25 jaar en wil mij oriënteren op een andere baan bij een ander bedrijf.
 • Waarvoor zou ik echt willen gaan in mijn loopbaan? Wat vind ik nu echt leuk?

De loopbaancoach krijgt veel te maken met een variëteit aan loopbaanvragen. Denk aan vragen over het functioneren op de huidige werkplek, doorstromen binnen het bedrijf, of uitstromen en het verliezen van een baan en zoeken naar een nieuwe baan.

Loopbaanontwikkeling anno 21ste eeuw

Loopbaanontwikkeling is in onze dynamische samenleving belangrijker dan ooit. Er vindt een verschuiving plaats van baanzekerheid naar werkzekerheid. Dit zorgt ervoor dat we steeds meer worden uitgedaagd om pro-actief onze loopbaan te sturen, te werken aan duurzame inzetbaarheid en een antwoord te vinden op de hobbels die we daarin tegenkomen. Ook werken we langer door dan in het verleden. Daarbij moeten we invulling geven aan begrippen als senioriteit en vitaliteit.

De vierdaagse cursus Loopbaancoaching biedt een eerste stap om het veld van loopbaancoaching te verkennen, het is praktijkgericht en sluit aan bij wat jij als coach al weet en doet.

Loopbaanontwikkeling anno 21ste eeuw vraagt meer dan coaching alleen. Het is de wegen kennen én ze weten te bewandelen. Onze vierdaagse cursus Loopbaancoaching is de eerste stap, praktijkgericht en aansluitend bij wat jij als coach al weet en doet. Het zijn waardevolle inzichtgevende dagen.

Het werkveld van de loopbaancoach

Er is een verschil tussen Loopbaancoaching en individuele coaching. Dit komt doordat jij als loopbaancoach kennis hebt van de verschillend loopbaanvragen. Daarnaast herken jij de fases in loopbaanontwikkeling, de herkomst van de vraag en anticipeer je op het soort begeleiding die nodig is om de mensen te ondersteunen.

Ook heb je toegespitste kennis over het laten aansluiten van innerlijke drijfveren, waarden, kwaliteiten en vaardigheden van de cliënt op de specifieke eisen van werk en loopbaan. Praktische instrumenten als assessment en testen (of de weg weten naar deze instrumenten) en hulp bij bijvoorbeeld solliciteren, presenteren en netwerken maken daarom onderdeel uit van de loopbaanbegeleiding.

Doel van de training Loopbaancoaching

 • Krijg inzicht in het vak van de loopbaancoach en in de verschillende fasen in loopbaanprocessen.
 • Leer de verschillende loopbaanvragen/aanleidingen en dilemma’s te onderscheiden en hierop een adequate aanpak te formuleren.
 • Krijg praktische handvatten voor het inrichten van een loopbaantraject en verzamel kennis van verschillende werkvormen en tools passend bij de cliënt en de fase waarin deze zich bevindt.
 • Leer jezelf inzetten als instrument en ontdek ook waar de grens ligt en doorverwijzing of verdere specialisatie van belang is.
 • Ervaar wat je nog kunt ontwikkelen binnen jouw eigen vaardigheden om effectief met loopbaanvragen te kunnen werken.

Voor wie is de cursus Loopbaancoaching bedoeld?

Deze cursus is bedoeld voor coaches die de basiskennis van coaching (Foundation niveau) al in huis hebben en zich verder willen specialiseren in coachvragen op het gebied van loopbaanontwikkeling. Mocht je deze basiskennis nog niet hebben, dan volg je eerst onze 6-daagse opleiding Coaching Basics.

Inhoud van de cursus

De cursus Loopbaancoaching bestaat uit vier trainingsdagen. Tijdens de trainingsdagen leer je hoe je samen met de cliënt op zoek gaat naar vragen als:

 • Wie ben ik?
 • Wat kan ik?
 • Wat wil ik?
 • Hoe kom ik daar?

Aan de hand van deze vragen leer je om een loopbaantraject in te richten.
Na de eerste twee cursusdagen ga je alvast actief in de praktijk met loopbaanvragen aan de slag. Jouw ervaringen vormen de input voor de laatste cursusdagen. Wat ging goed, of waar heb je (nog) hulp bij nodig? Daarnaast ga je in op onderliggende persoonlijke thema’s bij loopbaancoaching.

Locatie en cursusdata

Locatie:

De cursus Loopbaancoaching vindt plaats bij Alba-academie te Veldhoven (nabij Eindhoven).

Startfrequentie:

De cursus Loopbaancoaching start meerdere keren per jaar.

Cursusdagen najaar 2024:

24 en 25 september, 15 oktober en 5 november 2024.

Investering

Kosten:

€ 1.595,00

Overige informatie

Duur:

De cursus Loopbaancoaching bestaat uit 4 trainingsdagen.

Studiebelasting: totaal 36 uur (incl. lesdagen).

Niveau:

Post-HBO niveau.

Toelating:

Je beschikt aantoonbaar over HBO werk- & denkniveau en hebt een coachopleiding of ervaring op Foundation-niveau. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je voorafgaand aan de training deelnemen aan de stoomcursus Coaching Basics.

Afronding:

De cursus wordt afgesloten met een Certificaat (bij 100% aanwezigheid).

Voor eventuele registratie als Loopbaancoach, zie de voorwaarden van NOLOC op de website: www.noloc.nl

Aan de cursus Loopbaancoaching zijn 24 Permanente Educatie uren toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Meer informatie tref je aan op: www.NOBCO.nl

Nobco PE uren

Aantal deelnemers:

De groep bestaat uit maximaal 14 deelnemers.

Literatuur:

Tijdens de cursus Loopbaancoaching wordt gewerkt met losse artikelen.

Algemeen:

Uiterlijk 2 weken voor aanvang van de cursus krijg je alle startinformatie toegestuurd. Onze cursussen zijn populair. Dus wil je verzekerd zijn van een plek in de cursus, wacht dan niet te lang met inschrijven. Mocht de cursus onverhoopt toch niet kunnen starten, dan ontvang je direct bericht. Het reeds overgemaakte bedrag storten wij in dit geval binnen 10 dagen terug.

Tip:

Er zijn overnachtingsmogelijkheden in de nabijheid van de Alba-academie (NH Hotel Koningshof, Hotel Steensel). De kosten hiervan zijn niet inbegrepen. In samenwerking met Hotel Steensel bieden we 3 aantrekkelijke Alba-arrangementen. Kijk hier voor de mogelijkheden.

Wil je meer informatie over de training Loopbaancoaching?

Download hieronder de brochure Loopbaancoaching door het formulier in te vullen. Als je specifieke vragen hebt, dan kun je ons natuurlijk ook mailen op secretariaat@alba-academie.nl of bellen op 085-200 8000. Wij geven graag antwoord op al jouw vragen.

De gegevens die je hebt ingevuld, nemen we op in ons relatiebestand. Wij gebruiken deze gegevens om je hierna eenmalig te informeren over deze training. Uiterlijk na 6 maanden verwijderen we je gegevens weer. Conform AVG heb je het recht om je gegevens in te zien, te laten wijzigen of te laten verwijderen. Neem hiervoor contact met ons op, op telefoonnummer 085-200 8000 of per e-mail: secretariaat@alba-academie.nl.
=

Ben je enthousiast geworden en wil je je direct inschrijven voor de training Loopbaancoaching? Aarzel dan niet. Verzeker jezelf van een plek en schrijf je direct in door het onderstaande formulier in te vullen.

Lees vóór aanmelding eerst onze Algemene Voorwaarden

Ik schrijf me in voor Loopbaancoaching

Gegevens student

Op officiële documenten zoals diploma’s en certificaten wordt de geboortenaam (ook wel ‘meisjesnaam’ genoemd) vermeld, zoals die in de Basisregistratie Personen bekend is.
Ik heb mijn coachopleiding op minimaal Foundation niveau gevolgd bij:

Betaling

Comments are closed.