5 Tips om stressloos de vakantie in te gaan

Wie herkent het niet? Het is de laatste week voor je vakantie en je moet nog zó veel doen. Over een paar dagen vertrek je naar je vakantieoord en in plaats van dat het je ontspanning op zou moeten leveren geeft het je alleen maar stress. Uit een onderzoek van NN blijkt dat slechts de helft van de Nederlanders relaxt op vakantie gaat. Met onze 5 tips ga jij stressloos de vakantie in!

Stressloos op vakantie

1. Schakel eerst een paar dagen thuis af

In de laatste week voor je vakantie heb je het een en ander overgedragen aan je collega’s, een paar afspraken ingepland en je werkzaamheden afgerond. Toch blijf je in gedachten hangen bij die laatste werkzaamheden. Je merkt dat je hoofd nog op volle toeren draait terwijl je juist nu wil ontspannen. De overgang van werk naar vakantie kan best wel groot zijn. Blijf eerst nog een paar dagen thuis om af te schakelen. Zo kun je in de ‘relaxmodus’ komen en vol positieve energie op vakantie gaan.

2. Heb niet te hoge verwachtingen

Na maandenlang uitkijken naar die geplande vakantie is het dan eindelijk zo ver. Je hebt er zó veel zin in. Toch merk je na een paar dagen dat het niet helemaal is wat je gehoopt had. Jezelf ontspannen is ook lastig en genieten lukt niet helemaal. Probeer met een open blik aan je vakantie te beginnen en doe vooral waar je zin in hebt.

3. Plan niet al je werk op het laatste moment

Je hebt nog maar een paar dagen voordat je op vakantie gaat, maar er moet nog een hoop gebeuren. Je hebt toch nog een paar afspraken ingepland, want die kunnen écht niet wachten tot na je vakantie. Werk krijg je heus wel op tijd af, desnoods neem je die laatste opdracht toch mee? Je zult net zien dat je in die laatste dagen met onvoorziene zaken te maken krijgt. Werk lijkt toch meer te zijn dan dat je ingeschat hebt en de overdracht naar je collega gaat ook niet helemaal soepel. Zorg dat je de laatste werkdag ‘vrij’ plant, zodat je die kunt gebruiken voor al die zaken die je ‘toch nog even’ moet afmaken. Want doorwerken terwijl je al op vakantie bent? Daar gaat je stressniveau niet van omlaag.

4. Begin op tijd met je voorbereiding

Je tas inpakken, het huis schoonmaken, de krant tijdelijk stopzetten. Wat moet er allemaal nog meer gebeuren voor vertrek? Maak een paklijst, zo weet je ook of je nog dingen moet kopen of kleren moet wassen. Bekijk informatie over je vakantieoord, zoek alvast een paar leuke plekken uit en voorkom dat je tijdens je vakantie alleen maar aan het zoeken bent. Een goede voorbereiding zorgt voor minder stress voor en tijdens je vakantie.

5. Zie je vakantie niet als het moment om bij te komen

Veel mensen worden ziek als ze op vakantie zijn. Als je hard werkt, merk je vaak signalen van je lichaam niet op. Pas als je gaat ontspannen, merk je dat je moe of ziek bent. Het is dus verstandig om eerst volledig uitgerust te zijn voordat je op vakantie gaat.

(6. Je kunt ook gewoon lekker thuis blijven ;-))

Ons kantoor is gesloten van maandag 29  juli tot en met vrijdag 9 augustus. We wensen je een fijne vakantie!

Comments are closed.