1 jaar werkzaam bij Alba-academie, Anneli vertelt over haar jaar

Anneli Janssen

Anneli Janssen werkt sinds december 2019 op ons kantoor in Veldhoven

“Ruim één jaar geleden kwam ik op ‘het kruispunt’ waarbij je even niet meer weet of wat je doet nog wel datgene is wat je wilt blijven doen. Om mezelf hierbij te helpen ben ik naar een loopbaancoach gegaan, die me nèt andere vragen stelde dan die ik mezelf stelde.

Gedurende dat traject kwam de vacature voor Opleidingscoördinator bij Alba-academie voorbij. Ik kon letterlijk alles aanvinken wat ik leuk vond aan taken en wat nodig was aan gevraagde vaardigheden.”

“De combinatie van coördineren, opleiden en coachen past precies bij me”

“Komende uit een onderwijzersfamilie spreekt een leeromgeving me helemaal aan. Daarbij kwam dat ik bekend was met de kwaliteit van Alba-academie. Ik heb namelijk zelf de Beroepsopleiding tot Coach Practitioner gedaan.

Na een goed gesprek met Suzanne Smeenge klopte het voor mij. En gelukkig voor haar ook, want ik werd aangenomen. Ook direct kennis gemaakt met mijn andere nieuwe collega’s op kantoor en op 1 december 2019 trad ik in dienst.

Het was ook wennen na jaren bij grote bedrijven te hebben gewerkt in diverse projecten als ZZP-er. Maar het ontvangst was warm en ik voelde me snel thuis.

Terugkijkend op het afgelopen jaar besef ik me dat het best een heftig jaar is geweest en niet alleen vanwege corona. Tegelijkertijd ook een mooi jaar, waarin ik nieuwe collega’s op kantoor en in het land (onze kundige docenten) heb gekregen. En vele studenten heb gesproken en ontmoet.

Wat altijd gebeurde in de diverse projecten, waarin ik werkte en ook nu gebeurde, is dat mijn functie heel organisch veranderde en de taken zich hebben uitgebreid. Het gevolg was dat vanaf 1 december 2020 mijn jaarcontract omgezet is naar onbepaalde tijd en daarbij is ook mijn functienaam is gewijzigd naar Programma- & Opleidingsmanager.”

“What’s in the name zeg ik met mijn nuchtere en praktische blik”

“En tegelijkertijd is het een blijk van waardering. Vooruitkijkend heb ik nu eerst zin in vakantie en daarna weer fris starten met 2021. Een jaar waarin het hopelijk weer iets normaler gaat worden. Een jaar waarin we hopelijk weer veel studenten mogen ontvangen. En een jaar waarvoor we ook weer mooie plannen hebben, die we verder gaan uitwerken.

Houd onze website in de gaten of abonneer je op onze nieuwsbrief. En mocht je meer informatie over onze opleidingen en trainingen willen? Bel dan naar Alba-academie en de kans is groot dat je mij te spreken krijgt.”

Anneli Janssen

Comments are closed.