Leiderschap bij Verandering – Incompany training

Werken met veerkracht in transitie

Alba-academie biedt u een tweedaagse intensieve training om u soepeler met veranderingen in uw team of afdeling om te laten gaan door te werken met veerkracht en transitie. Het uitgangspunt is dat u daarbij zelf de sleutel bent tot een succesvolle aanpak.

Datum in overleg

Locatie naar keuze

2 dagen

Heb je vragen?

Neem dan contact met ons op via:

Startdatum en locatie

Datum naar keuze
2 dagen
Locatie naar keuze

2-Daagse training – de sleutel tot een succesvolle aanpak bent u zelf

Veranderingen in organisaties zijn aan de orde van de dag. U wordt er als manager intensief mee geconfronteerd. Veranderingen gaan meestal over situaties, zoals een verhuizing naar een nieuw pand, het vertrek van de oprichter van een bedrijf, de reorganisatie van teams, een fusie of een partnership.  Hoe (technisch) lastig en vaak complex ook, u hebt als leidinggevende allang ervaren dat de echte klus ligt op het gebied van het leiden, motiveren en inspireren van uw medewerkers.

Omgaan met  veranderingen is niet vanzelfsprekend: niet voor de medewerker, niet voor de manager. Medewerkers blijven leiden en inspireren is een klus met vragen als:

  • waarom doen ze niet gewoon wat er is gecommuniceerd en afgesproken?
  • hoe inspireer ik medewerkers als dingen niet (meer) vanzelf gaan, als het tegenzit?
  • waar zit nu de werkelijke bron van de weerstand?
  • hoe houd ik mijn eigen energie- en motivatiepijl gezond?
  • hoe vind ik met mijn team nieuwe ‘spirit’ en elan?
  • hoe ga ik het gesprek aan over de impact van de veranderingen?

Daarvoor is het noodzakelijk dat u als manager ook naar uw eigen rol kunt kijken, uw persoonlijke valkuilen en uitdagingen onder ogen durft te zien en daardoor kunt groeien in uw leiderschap.

Alba-academie biedt u een tweedaagse intensieve training om u soepeler met veranderingen in uw team of afdeling om te laten gaan door te werken met veerkracht en transitie. Het uitgangspunt is dat u daarbij zelf de sleutel bent tot een succesvolle aanpak.

Werken met veerkracht

Veerkracht is het vermogen van medewerkers en hun managers om een transitie bewust mee te maken, waardoor ze terug kunnen komen, zich weer kunnen hechten, de verbinding weer aan kunnen gaan, geïnspireerd kunnen blijven of opnieuw geïnspireerd kunnen worden.  Het aanboren van deze veerkracht staat in deze training centraal.

Doel van de training Veerkracht en Transitie: Leiderschap bij Verandering

Na afloop van de training: 

  • Heeft u inzicht in de theorie van transitiemanagement;
  • Kunt u deze theorie toepassen op het niveau van uzelf, uw team en de organisatie;
  • Heeft u uw persoonlijk leiderschap verstevigd waarbij de kernwaarden authenticiteit, autonomie en verbinding centraal staan;
  • Leidt u uw team met meer souplesse en innerlijke rust door perioden van verandering.

Voor wie is de training Veerkracht en Transitie: Leiderschap bij Verandering bedoeld?

U bent leidinggevende met enige ervaring. U wilt uw leiderschap bij veranderingen (waaronder reorganisaties) versterken om zo meer uit uzelf én uw medewerkers te halen. U bent bereid om kritisch te reflecteren op uw eigen gedrag en ervaringen.

In company

Wij verzorgen deze training In Company op een door u gewenste locatie.

Comments are closed.