Cursus Burn-out Preventie Coaching:

Investeren in Werkplezier en Welzijn

Leer vanuit een integrale en preventieve aanpak werken met burn-out indicatoren. Laat het vuur in je cliënt weer branden.

16 april 2024

Veldhoven

4 dagen

Investering: € 1.595,00

BROCHUREINCOMPANY VOLGEN

Startdatum en locatie

16 april 2024
4 dagen
Veldhoven

Totale investering

€ 1.595,00
DIRECT INSCHRIJVEN

Voorkom burn-out, versterk persoonlijk leiderschap

Bij Alba-Academie  zijn wij ons bewust van het cruciale belang als het gaat om het creëren van een gezonde en florerende werkomgeving. In een tijd waarin werkgerelateerde stress en burn-outs steeds vaker voorkomen, is het onze missie om werkgevers te voorzien van een krachtige cursus burn-out preventie coaching. In dit artikel delen we waardevolle inzichten en praktische tips om uw werknemers te begeleiden en uw organisatie naar de hoogste toppen te leiden.

Introductie tot de Cursus Burn-out Preventie Coaching

Burn-out is niet louter een tijdelijk ongemak; het heeft diepgaande gevolgen voor individuen en organisaties als geheel. Om deze uitdaging het hoofd te bieden, is het van essentieel belang dat werkgevers investeren in een hoogwaardige cursus burn-out preventie coaching. Hiermee rust u uw team uit met de benodigde vaardigheden en kennis om burn-outs effectief te voorkomen en welzijn te bevorderen.

Het Herkennen van Signalen en Symptomen

Het vroegtijdig herkennen van signalen en symptomen van burn-out is van onschatbare waarde. Werkgevers moeten getraind worden om subtiele indicatoren van burn-out op te merken, zoals voortdurende uitputting, toenemende cynisme, verminderde concentratie en emotionele afstandelijkheid. Deze waarschuwingssignalen dienen als waakzame wegwijzers die niet genegeerd mogen worden.

Bevorderen van Werk-Privé Balans

Een cruciaal element van burn-out preventie coaching is het aanmoedigen van een gezonde werk-privé balans. Onze cursus benadrukt het belang van tijdig pauzeren en het vermijden van overmatig werk. Dit draagt bij aan een cultuur waarin welzijn en productiviteit hand in hand gaan.

Essentiële Rol van Communicatie

Open communicatie vormt het fundament van een florerende werkomgeving. Onze cursus onderstreept het belang van effectieve communicatie tussen werknemers en leidinggevenden. Regelmatige gesprekken stellen u in staat om potentiële stressbronnen en zorgen tijdig aan te pakken.

Kracht van Coaching en Educatie

Onze cursus burn-out preventie coaching benadrukt het belang van coachende vaardigheden en educatie. Werknemers die begrijpen wat burn-out inhoudt en hoe het te voorkomen is, zijn beter toegerust om voor hun eigen welzijn te zorgen. Deze kennis geeft hen de macht om actie te ondernemen.

Trainer

Jeanne van mierlo

De training Burn-out Preventie wordt gegeven door Jeanne van Mierlo.
Ze werkt dagelijks met burn-out (preventie), verlies van kort of lang geleden, rouw en trauma. Vanuit haar opleiding als rouwtherapeut ziet ze burn-out als verlies, je bent immers jezelf kwijt. Daarnaast is er altijd verlies ín de burn-out.
Haar missie is om cliënten en studenten naar hun hart te brengen, met beide benen op de grond. Zodat ze kunnen voorkomen dat ze in een burn-out terecht komen en als het dan toch gebeurt, hoe hiervan blijvend te herstellen. Daarvoor is het belangrijk om te ervaren, voelen en leren begrijpen wat je lijf vertelt. Contact van mens tot mens met hoofd, hart en buik.

Inhoud van de training

Aan de hand van de inbreng van de deelnemers wordt gewerkt met verschillende interventies die hun grondslag vinden in onder meer systemisch werken, contextuele therapie, lichaamsgericht en creatief werken. Na elk onderdeel reflecteren deelnemers op het belang van het geleerde voor de ondersteuning van de cliënt bij het proces van heelwording. De oefeningen en werkvormen uit de training zijn direct toepasbaar in de begeleiding van cliënten. Zo staat ‘learning by doing’ centraal.

  • Introductie
  • Kenmerken burn-out. Wat is burn-out en wat is het niet?
  • Kader voor burn-out. De symptoombestrijding voorbij; werken met de onderliggende thematiek bij burn-out.  Bewust-zijn van je eigen gevoeligheden die tot burn-out kunnen leiden, helpt om burn-out gevoeligheid bij je cliënt te herkennen. Je kunt een cliënt slechts zover brengen als je zelf bent.
  • Energiehuishouding: de tank weer vullen. Werken met hulpbronnen.
  • Herkennen van overlevingsgedrag en de functie hiervan. Werken met overlevingsstrategieën.
  • Als het vuur gedoofd is. Werken met passie en bestemming.
  • Plekverwarring en grensthematiek. Werken met de plek waar jij (wel) tot je recht komt.
  • Niet genomen rouw. Rouw als achterkant van liefde. Werken met o.a. de levenscirkel en het duaal procesmodel.
  • Op weg naar een nieuw levensritme.

Locatie en trainingsdata

Locatie:

De training vindt plaats op de trainingslocatie van Alba-academie in Veldhoven (nabij Eindhoven).

Startfrequentie:

De training start meerdere keren per jaar.

Trainingsdagen voorjaar 2024:

Dinsdag 16 april 2024: 10.00 – 17.00 uur
Woensdag 17 april 2024: 10.00 – 17.00 uur
Woensdag 15 mei 2024: 10.00 – 17.00 uur
Woensdag 5 juni 2024: : 10.00 – 17.00 uur

Investering

Kosten:

De training Burn-out Preventie kost € 1.595,00. Dit is inclusief lesmaterialen, koffie, thee en lunch. Tevens is het boek Van Burn-out naar Levenszin van Jane Coerts bij de prijs inbegrepen.

Alba-academie is vrijgesteld van BTW.

Overige informatie

Duur:

De training Burn-out Preventie is een 4-daagse training.

Studiebelasting: totaal 32 uur (incl. lesdagen).

Niveau:

Post-HBO niveau.

Toelating:

Je beschikt aantoonbaar over HBO werk- & denkniveau en je hebt een coachopleiding of ervaring op Foundation-niveau. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je voorafgaand aan de training deelnemen aan de stoomcursus Coaching Basics. Ook heb je enige ervaring met burn-out. (Je bent bijvoorbeeld zelf burn-out geweest, of hebt de gevolgen van burn-out in je directe omgeving ervaren).

Afronding:

De training wordt afgesloten met een Certificaat (bij 100% aanwezigheid).

Aan de training Burn-out Preventie zijn 18 Permanente Educatie uren toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Meer informatie tref je aan op: www.NOBCO.nl

Nobco PE uren

Aantal deelnemers:

De groep bestaat uit maximaal 14 deelnemers.

Literatuur:

Van burn-out naar levenszin van Jane Alice Coerts (bij de prijs inbegrepen).

Trainer:

Jeanne van Mierlo

Algemeen:

Uiterlijk 2 weken voor aanvang van de training krijg je alle startinformatie toegestuurd. Onze trainingen zijn populair. Wil je verzekerd zijn van een plek in de training, wacht dan niet te lang met inschrijven. Mocht de training onverhoopt toch niet kunnen starten, dan ontvang je direct bericht. Het reeds overgemaakte bedrag storten wij in dit geval binnen 10 dagen terug.

Tip:

Er zijn overnachtingsmogelijkheden in de nabijheid van de Alba-academie (NH Hotel Koningshof, Hotel Steensel). De kosten hiervan zijn niet inbegrepen. In samenwerking met Hotel Steensel bieden we 3 aantrekkelijke Alba-arrangementen. Kijk hier voor de mogelijkheden.

Wil je meer informatie over de training Burn-out Preventie?

Download hieronder de brochure Burn-out Preventie door het formulier in te vullen. Als je specifieke vragen hebt, dan kun je ons natuurlijk ook mailen op secretariaat@alba-academie.nl of bellen op 085-200 8000. Wij geven graag antwoord op al jouw vragen.

De gegevens die je hebt ingevuld, nemen we op in ons relatiebestand. Wij gebruiken deze gegevens om je hierna eenmalig te informeren over deze training. Uiterlijk na 6 maanden verwijderen we je gegevens weer. Conform AVG heb je het recht om je gegevens in te zien, te laten wijzigen of te laten verwijderen. Neem hiervoor contact met ons op, op telefoonnummer 085-200 8000 of per e-mail: secretariaat@alba-academie.nl.
=

Ben je net zo enthousiast als vele anderen over de training Burn-out Preventie? Aarzel dan niet. Verzeker jezelf van een plek en schrijf je direct in door het onderstaande formulier in te vullen.

Lees vóór aanmelding eerst onze Algemene Voorwaarden

Ik schrijf me in voor Burn-out Preventie

Gegevens student

Op officiële documenten zoals diploma’s en certificaten wordt de geboortenaam (ook wel ‘meisjesnaam’ genoemd) vermeld, zoals die in de Basisregistratie Personen bekend is.
Ik heb mijn coachopleiding op minimaal Foundation niveau gevolgd bij:

Betaling

Comments are closed.