Blog: waar sta ik 5 jaar na mijn coachopleiding bij Alba-academie?

In 2014 merkte ik dat het op werkgebied tijd was het roer om te gooien.

Letty Nuijten

“Wat een ontdekkingsreis werd dat! Een nieuwe richting … maar wat? Waar word ik blij van? Waar zit mijn passie? Waarvan gaan mijn ogen weer fonkelen?

Deze zoektocht bracht mij bij Alba-academie waar ik in 2015 binnenstapte om de Opleiding tot Coach-Practitioner te gaan volgen. Wat een thuiskomen. Puzzelstukjes vielen op z’n plek. Iedere lesdag reed ik moe, maar vol energie en inspiratie naar huis. Ik weet nog goed het moment dat ik er binnen stapte en letterlijk dacht: “Waar gaat dit me heen brengen?”

Waar zal ik over een paar jaar staan?

Heel spannend en nog geen duidelijke plannen, maar dit was mijn opleiding. Ik wil coachen, maar waar? In loondienst? Een eigen praktijk? Gaat me dat wel lukken? Er zijn zoveel coaches, wat onderscheidt mij dan van de anderen? Of wat dacht je van deze: Maar ik ben helemaal geen ondernemer, of … Wie gaat mij nu betalen voor een sessie? Allemaal vragen en gedachtes waar ik dat eerste jaar mee worstelde.

Mede dankzij de Alba-docenten…. en daar zit het verschil …. deze docenten doceren op een coachende manier en daar leer je echt zoveel sneller en meer van, trok ik de stoute schoenen aan en startte een eigen praktijk. Maar ook mijn Alba-intervisiegroep was voor mij een klankbord en inspiratiebron in dit proces.

En dan die vraag: ‘Waar zal ik over een paar jaar staan?’

Nou, lekker weer bij dat koffieapparaat in de keuken van de Alba-academie voor een praatje. Weer in een leslokaal waar altijd bloemen staan. Weer van die inspirerende docenten/coaches voor me en wederom het gevoel thuis te komen.

Maar deze keer als eigenaar van mijn inmiddels lekker lopende coachpraktijk  ‘Leven & Werk Coaching.’ Ik bespeurde een ontzettende behoefte om nog meer diepgang aan te kunnen brengen in mijn coaching, dus heb ik de training Burn-out Preventie gevolgd. Ik heb nog zo veel trainingen op mijn verlanglijstje staan. En nee ik hoef ze niet allemaal bij Alba-academie te volgen… maar het voelt wel iedere keer weer heel erg goed, dus waarom niet?

Twijfel je of denk jij ook net als ik destijds “Jeetje, kan ik dit wel?”

Volg je passie en je hart en verder is het gewoon een kwestie van DOEN! Neem gerust even contact met me op zodat ik je uit eerste hand kan vertellen hoe het is bij Alba-academie, of hoe het is om ondanks alle twijfels toch een praktijk te starten.”

Letty Nuijten – Eigenaar coachpraktijk Leven & Werk Coaching

leven & werk coaching

Comments are closed.