Blog: “een leven lang leren” helpt me om te blijven ontwikkelen

Door alle opleidingen ben ik me meer bewust van wie ik ben en wat mij gevormd heeft tot wat ik ben.

Conny Coenen

“Sinds 1979 ben ik werkzaam in de zorg. 20 jaar heb ik aan het bed gestaan als röntgenlaborant in het Catharina ziekenhuis in Eindhoven. De keuze voor dit ziekenhuis was een bewuste keuze. Het is een organisatie waar opleiden een speerpunt is. Zo deed zich de mogelijkheid voor om als opleider aan de slag te gaan op de afdeling radiologie. Een omscholingstraject volgde, waaronder de lerarenopleiding. Maar merkte al snel in mijn dagelijkse praktijk dat ik iets miste in de uitvoering als opleider.

Ik kreeg de mogelijkheid om een coachtraject te volgen en daaruit voelde ik duidelijk dat ik meer kennis en vaardigheden op wilden doen op het gebied van coaching. Via via hoorde ik van Alba-academie.

Met name de combi van aanbieden van theorie en oefenen in de praktijk sprak me aan.

In 2012 ben ik gestart met de Coach Practitioner opleiding. Na het behalen van mijn diploma kon ik in het ziekenhuis direct aan de slag als coach. Ik heb gemerkt dat door de manier van opleiden ik me ook bekwaam voelde om aan de slag te gaan.

Heel bewust heb ik even gewacht met de vervolgopleiding Dieper Coachen. Deze opleiding heb ik in 2020 afgerond. Tijdens Dieper Coachen wordt vooral gekeken wat jij als coach meebrengt als bagage en wat het effect hiervan is op jouw input als coach in een coachtraject.

Prachtig om te ontdekken als 60-jarige wat je patronen zijn…

…en welk effect ze op je hebben. Dat maakt het soms ook zwaar. Je onderzoekt delen uit je leven en opgebouwde patronen waarvan ik dacht dat ik ze achter me had gelaten. Al met al een zeer leerzame ervaring en ik voel me een rijker mens.

Binnen de organisatie kreeg ik een aanbieding om naast de individuele coaching om als teamcoach aan de slag te gaan. Toevallig ( ..wat is toeval ?) startte juist op dat moment de training Teamcoaching van Alba-academie. Ook deze heb ik gevolgd. Wederom realiseerde ik me dat het concept van aanbieden van relevante theorie en oefenen in de praktijk een goede basis vormt voor mijn rol als teamcoach.

De docenten van Alba-academie heb ik allen ervaren als professioneel, enthousiast, kundig en zeer empathisch.

Er is een leeromgeving die ik als warm en veilig kan omschrijven. Door alle opleidingen van Alba-academie ben ik me meer bewust van wie ik ben en wat mij gevormd heeft tot wat ik ben. Het geeft rust maar tegelijk ook onrust. In mijn ontwikkeling als coach merk ik dat er meer vertrouwen in mezelf en meer diepgang in het coachtraject zit. Er blijft werk aan de winkel als het gaat om het ontdekken van mijn “ware zijn”.

Mijn motto: “een leven lang leren” helpt me om te blijven ontwikkelen. Hoe ik op dit moment in het leven sta, privé en werk, is mede bepaald door de opleidingen die ik bij ‘de Alba’ heb gevolgd.”

Conny Coenen – Adviseur Onderwijs en Onderzoek op afdeling Radiologie

Comments are closed.