Organisatiecoaching

Vervolgopleiding Professioneel Coachen in Organisaties

Organisaties zijn complexe systemen. Bewegen, veranderen, leren en ontwikkelen gaan binnen een organisatie meestal niet zonder slag of stoot. Als Organisatiecoach werk je met weerstand als richtingaanwijzer en begeleid je medewerker, team en organisatie naar gezondheid en groei.

21 mei 2021

Veldhoven

500 uur

BROCHUREINSCHRIJVEN

Heb je vragen?

Neem dan contact met ons op via:

Startdatum en locatie

21 mei 2021
500 uur
Veldhoven

Investering

€ 5.700,00
DIRECT INSCHRIJVEN

Erkende vervolgopleidingopleiding tot organisatiecoach

Tijdens de vervolgopleiding Organisatiecoaching leer je hoe je je coachingsvaardigheden inzet bij het leer- en ontwikkelproces van organisaties. Je kijkt vanuit verschillende perspectieven naar de organisatie als samenhangend geheel en weet de harde kant (business perspectief, primair proces) en zachte kant (cultuur, mensen) te verbinden.

Met de Beroepsopleiding tot Coach Practitioner heb je een gedegen coachfundament gelegd. Daarbij lag de nadruk vooral op individuele coaching. Het coachen van organisaties is echter een andere tak van sport. Als Organisatiecoach stel je jezelf ten diepste in dienst van de gezondheid en de ontwikkeling van de organisatie, voorbij het individuele belang.

Coachen op het niveau van de organisatie-identiteit

Vanuit de visie dat verandering niet opgelegd kan worden, maar van binnenuit komt, sluit je aan bij de vraag van de organisatie. Je leert om je vinger snel op de zere plek te leggen in complexe vraagstukken en durft bespreekbaar te maken wat niet uitgesproken wordt. Je kunt effectief werken met de onderstroom in organisaties en zet jezelf in als instrument als de weerstand toeneemt en transities dreigen te stagneren. Ook krijg je dieper inzicht in jouw overdrachtsthema’s en eigen leiderschap, zodat je niet ingezogen wordt in ineffectieve patronen, politiek en macht. Je leert coachen tot op het niveau van de organisatie-identiteit.

Doel van de vervolgopleiding Organisatiecoaching

 • Coachen in organisaties op individueel niveau, team- of samenwerkingsniveau en/of organisatieniveau. Je weet hoe deze verschillende niveaus elkaar beïnvloeden en maakt hier gebruik van in je begeleiding.
 • De organisatie begeleiden bij complexe organisatievraagstukken, tot op het niveau van de identiteit van een organisatie. Je stelt jezelf daarbij ten diepste in dienst van de gezondheid van de organisatie.
 • In staat zijn de organisatie te diagnosticeren en vanuit een coachplan effectief interveniëren met methodieken uit verschillende stromingen. Zoals Transactionele Analyse, Systemisch Werk, theory U, Deep Democracy en Appreciative Coaching.
 • Leiderschapsontwikkeling bij medewerkers, teams en leidinggevenden ondersteunen, zodat zij (weer) vanuit eigenaarschap bijdragen aan de doelen van de organisatie.
 • De onderstroom in organisaties gebruiken als richtingaanwijzer voor groei.
 • Werken met driehoeks- en meerhoekscontracten, kenmerkend voor contracting in organisaties.
 • Eigen overdrachtsthema’s herkennen en weten hoe deze jouw rol als organisatie coach beïnvloeden.
 • Je (dienende) plek als organisatie coach kennen.

Voor wie is Organisatiecoaching bedoeld?

Deze opleiding is er speciaal voor (interne) coaches op Practitioner niveau die hun kennis, kunde en wijsheid in coaching effectief willen inzetten bij de begeleiding en ontwikkeling van medewerker, leider, team en organisatie.

Trainers

Jane Coerts

Jane Coerts’ grote passie is mensen duurzaam brengen bij wie zij werkelijk zijn, zodat zij vanuit hun passie kunnen leven en werken. Ze heeft sinds 2000 haar eigen bureau voor organisatieadvies, training en coaching. Collega’s en opdrachtgevers omschrijven haar als analytisch, warm, nieuwsgierig, authentiek, resultaatgericht en voedend.

Chantal Juijn Organisatiecoaching

Chantal Juijn-Goossens begeleidt professionals, teams en organisaties in hun zoektocht naar hun identiteit, zodat zij, dichtbij zichzelf, kunnen groeien en ontwikkelen. Chantal werkte zeventien jaar in strategische managementfuncties op het gebied van human resources en organisatiestrategie en heeft sinds 2008 haar eigen bedrijf, met ‘bloei door ontwikkeling’ als belangrijkste leidraad.

Programma Organisatiecoaching

Het programma beslaat 13 lesdagen. Daarnaast zijn er 4 supervisies, 1 POAP en 4 intervisies. We werken zeer praktijkgericht. Thuis bestudeer je de theorie. Tijdens de lesdagen ervaar je hoe je de theorie toepast in de praktijk door te oefenen met je medestudenten. De opleiding wordt afgesloten met een praktijkwerkstuk waarin je jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling als Organisatiecoach laat zien.

Programma onderdelen
 • Dag 1   Introductie: kennismaken met het programma, docenten en studenten.
 • Dag 2   Organisaties en hun verhaal: kennis van organisaties, structuren en dynamieken.
 • Dag 3   De dienende plek van de Organisatiecoach.
 • Dag 4   De lerende organisatie – veranderen versus ontwikkelen.
 • Dag 5   Organisatiediagnostiek I: Systemisch kijken naar organisaties.
 • Dag 6   Organisatiediagnostiek II: Transactionele blik op organisaties.
 • Dag 7   Teamontwikkeling I : Het coachen van ontwikkeling.
 • Dag 8   Teamontwikkeling II : Deep Democracy : de stem van de minderheid.
 • Dag 9   (terugkeer) Naar vitale organisaties.
 • Dag 10   Werken met weerstand.
 • Dag 11   Mannelijk en vrouwelijk leiderschap.
 • Dag 12   Presentatie van ontwikkelplannen door OCs.
 • Dag 13   Afsluitende supervisie. Diploma-uitreiking + borrel.

Bijzondere interventies: Paardencoaching & Boksclinic

Naast het reguliere programma (zie boven), bieden we (optioneel en tegen meerkosten) twee bijzondere interventies aan: een workshop paardencoaching en een boksclinic. We willen je namelijk graag kennis laten maken met enkele verrassende, alternatieve werkvormen. Want veel bedrijven staan open voor een andere bril om naar organisatievraagstukken te kijken. Nieuwe perspectieven bieden immers ook nieuwe inzichten. Door de kracht van deze interventies eerst zelf eens te ervaren, kun je ze makkelijker aanbieden in je eigen begeleidingstraject.

Locatie en startdatum

Locatie:

De vervolgopleiding Organisatiecoaching vindt plaats op de trainingslocatie van Alba-academie in Veldhoven (nabij Eindhoven).

Startdatum:

21 mei 2021

Lesinformatie:

De opleiding wordt gegeven op maandag, lestijden zijn van 10.00 -17.00 uur.

Overige informatie

Duur:

De vervolgopleiding duurt een jaar. Er zijn 13 lesdagen en 4x supervisie, 4x intervisie en 1 poap. Je werkt zoveel mogelijk met eigen casuïstiek.

Tijdens de opleiding kun je (optioneel) deelnemen aan 2 clinics: paardencoaching & boksclinic. De clinics laten je ervaren dat er bijzondere en alternatieve interventies mogelijk zijn om te werken rondom onderwerpen als leiderschapsontwikkeling.

Studentenbelasting:

500 uur.

Niveau:

LVSC erkend Organisatiebegeleider.
Senior Practitioner & Post-HBO niveau.

Toelating:

 • Je bent in het bezit van een HBO-diploma. Of beschikt aantoonbaar over HBO werk- en denkniveau.
 • Je bent in het bezit van het diploma Beroepsopleiding tot Coach Practitioner van Alba-academie. Of je hebt aantoonbaar een stevig fundament van coaching (middels opleiding op minimaal Practitioner niveau, 350 uur. Je bent in het bezit van dit diploma/ certificaat).
 • Je kunt casuïstiek inbrengen vanuit een recente of lopende opdracht.

Indien je niet beschikt over een HBO-diploma, of een Coach Practitioner opleiding buiten Alba-academie hebt gevolgd, neem dan contact met ons op. Een kennismakingsgesprek, na inzending van CV en motivatie, behoort dan tot de toelatingsprocedure.

Afronding:

Aan het einde van de opleiding schrijf je aan de hand van een praktijkcasus een eindwerkstuk en presenteer je je casuïstiek. Daarnaast pitch je jezelf als professioneel organisatiecoach.

De opleiding wordt afgesloten met een LVSC-erkend diploma (bij minimaal 90% aanwezigheid en voldaan aan eisen voor diploma). Nadat je de opleiding met goed gevolg hebt afgerond, kun je je als lid van LVSC direct laten registreren als Organisatiebegeleider in het beroepsregister van LVSC.

Aantal deelnemers:

De groep bestaat uit minimaal 10 en maximaal 16 deelnemers.

Literatuur:

De lijst met verplichte literatuur wordt je voor aanvang toegezonden.

Trainers:

De vervolgopleiding Professioneel Coachen in Organisaties wordt gegeven door een team van docenten.

Algemeen:

Uiterlijk 2 weken voor aanvang van de opleiding krijg je alle startinformatie toegestuurd.
Onze opleidingen en trainingen zijn populair. Wil je verzekerd zijn van een plaats, wacht dan niet te lang met inschrijven. Mocht de opleiding onverhoopt toch niet kunnen starten, dan ontvang je direct bericht. Het reeds overgemaakte bedrag storten wij in dit geval binnen 10 dagen terug.

Het collegegeld bedraagt € 5.700,-. Dit is inclusief lessen, supervisie, leskaders, certificering, evenals koffie, thee en lunch. Exclusief literatuur en optioneel programma.

 • Deelname aan de workshop paardencoaching en/of de boksclinic kost € 200,- per module (tijdens de eerste lesdagen ontvang je een uitnodiging tot aanmelding per e-mail).
 • Het inschrijfgeld bedraagt € 95,-. Studenten die al zijn ingeschreven bij Alba-academie betalen geen inschrijfgeld.
 • Alba-academie is vrijgesteld van btw.

Wil je meer informatie over de vervolgopleiding Organisatiecoaching?

Download hieronder de leaflet Organisatiecoaching door het formulier in te vullen. Als je specifieke vragen hebt, dan kun je ons natuurlijk ook mailen op [email protected] of bellen op 040-2955999. Wij geven graag antwoord op al jouw vragen.

De gegevens die je hebt ingevuld, nemen we op in ons relatiebestand. Wij gebruiken deze gegevens om je hierna eenmalig te informeren over deze opleiding. Uiterlijk na 6 maanden verwijderen we je gegevens weer. Conform AVG heb je het recht om je gegevens in te zien, te laten wijzigen of te laten verwijderen. Neem hiervoor contact met ons op, op telefoonnummer 040-295 59 99 of per e-mail: [email protected]
=

Ben jij net zo enthousiast als vele anderen over onze Vervolgopleiding Organisatiecoaching? Aarzel dan niet. Verzeker jezelf van een plek en schrijf je direct in door het onderstaande formulier in te vullen.

Lees vóór aanmelding eerst onze Algemene Voorwaarden

Ik schrijf me in voor Organisatiecoaching

Gegevens student

Op officiële documenten zoals diploma’s wordt de geboortenaam (ook wel ‘meisjesnaam’ genoemd) vermeld, zoals die in de Basisregistratie Personen bekend is.

Betaling

Het lesgeld is exclusief inschrijfgeld (€ 95,00) en literatuurkosten. Inschrijfgeld is niet van toepassing voor (oud)-studenten van Alba-academie. Alba-academie is vrijgesteld van BTW.

Belangrijke aanvullende informatie (in te vullen door de student)

Click or drag a file to this area to upload.
Voeg een kopie van uw diploma / certificaat toe. Een intakegesprek kan deel uitmaken van de inschrijvingsprocedure.
Ik heb het formulier naar waarheid ingevuld. Ik ontvang een bevestiging van mijn inschrijving.