Als onze oude start het hoofd en de ratio was, laat ons nu beginnen bij het hart en de emotie – Simona Linskens

Training Hart-Brein Coherentie – Begeleiden bij stress

Een coherente samenwerking tussen hart en brein leidt tot stressreductie, vitaliteit en veerkracht. Tijdens deze 4-daagse training leer je welke factoren van invloed zijn op de Hart-Brein Coherentie en hoe je deze objectief kunt meten met behulp van (heartmath) software. Je krijgt inzicht in de wetenschappelijke onderbouwing. Je leert werken met de intelligentie van het hart en gaat aan de slag met coherentie-verbeterende technieken. Je ervaart hoe deze technieken stress verminderen, het centrale zenuwstelsel versterken en de natuurlijke herstelprocessen van het lichaam verbeteren. Je ondersteunt je cliënt bij het ontwikkelen van natuurlijke veerkracht en helpt hem duurzaam vitaal te leven vanuit het eigen helende vermogen. Want dit is wat je cliënt nodig heeft om zijn leven ten volle te leven.

Meer over Hart-Brein Coherentie

Wetenschappelijke studies van de laatste decennia wijzen op de centrale rol van het hart als het gaat om ons welzijn en welvaart. Uit de laatste onderzoeken blijkt dat het hart onze waarneming, onze intelligentie en ons bewustzijn direct beïnvloedt. Innerlijke rust, betere cognitieve functies, empathie, sociaal gedrag, prestaties, denkvermogen, vitaliteit; kortom onze emotionele, mentale, fysieke en sociale veerkracht wordt bepaald door onze hartcoherentie.

Lees meer

Hartcoherentie geeft de mate aan waarin ons hartritme een stabiel en coherent golvend patroon laat zien. In coherente staat werken lichaam en geest, hart en brein, harmonieus samen. De hartcoherentie neemt af als we bijvoorbeeld negatieve gedachten hebben, gefrustreerd, kwaad of gestrest zijn. Omdat het hart op zijn beurt weer signalen naar het brein stuurt, heeft dit negatieve gevolgen voor onze hersenfuncties; we denken bijvoorbeeld niet meer helder, hebben geheugenproblemen en kunnen niet meer focussen. Ook krijgen we fysieke en emotionele klachten. Het hart communiceert namelijk op vier verschillende manieren met het brein:

 1. Neurologisch (autonome zenuwstelsel).
 2. Biochemisch (hormoonstelsel).
 3. Bio-fysiologisch (pols).
 4. Energetisch (elektromagnetische velden).

Door toegang te krijgen tot de taal van deze communicatie, oftewel tot de hartintelligentie, kunnen we de negatieve /stress response ombuigen, onze waarneming veranderen en weer op alle vier domeinen van het leven (mentaal, emotioneel, fysiek, spiritueel) veerkrachtig worden. Leer tijdens deze 4-daagse training werken met Hart-Brein Coherentie en bevorder de vitaliteit van je cliënt.

HeartMath Methode

De 4-daagse training Hart-Brein Coherentie is gebaseerd op de wetenschappelijke HeartMath methode. Tijdens de training krijg je uitgebreid de gelegenheid om je eigen Hart-Brein Coherentie te meten met heartmath software en te verbeteren met de bijbehorende oefeningen, alvorens ermee te gaan werken in je eigen praktijk. Hart-Brein Coherentie wordt effectief toegepast bij een breed scala aan gezondheidsklachten, stress en burn-out, slapeloosheid, depressie, concentratieproblemen.

Voor wie is de training Hart-Brein Coherentie bedoeld?

De training is bedoeld voor iedereen die wil leren werken met Hart-Brein Coherentie in relatie tot gezond en vitaal leven. Denk hierbij aan (vitalteits)coaches, (energetisch) therapeuten, GGZE-medewerkers, praktijkondersteuners etc. Maar ook als je gewoon zeer geïnteresseerd bent in het onderwerp, ben je van harte welkom.

Trainster

Simona LinskensDe training Hart-Brein Coherentie wordt gegeven door Simona Linskens. Simona rondde universitaire studies in psychologie, pedagogiek en Nederlands recht af, gevolgd door verschillende cursussen in energetische psychologie, neuro-emotionele integratie, hypnose, coaching, mind-body geneeskunde. Als co-auteur schreef ze het boek Hypnosis, the key to self-empowerment, over de mind-body relatie, de invloed van onze gedachten en emoties op onze gezondheid en over het wetenschappelijk onderzoek naar hypnose, dat ze op dat moment uitvoerde aan de Universiteit van Maastricht.

 

Lees minder

DIRECT INSCHRIJVEN
Tijdens de 4-daagse training Hart-Brein Coherentie werk je aan de volgende leerdoelen:

 • De stresssymptomen in het lichaam in kaart kunnen brengen, voor jezelf en de cliënten.
 • Kunnen aangeven hoe stress het functioneren van het individu beïnvloedt op mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel niveau.
 • Kunnen waarnemen hoe stress de communicatie tussen hart en brein verstoort.
 • Ervaren wat de rol van het AZS (autonome zenuwstelsel) is in de communicatie tussen hart en brein.
 • AZS leren trainen om de stress response om te buigen.
 • Actief ervaren wat de rol van hart coherentie is in het omgaan met stress.
 • Bewust bij zichzelf en de client waarnemen en ervaren hoe gedachten en emoties AZS in evenwicht brengen of uit evenwicht halen.
 • Leren actief balans brengen in het AZS.
 • Leren hart coherentie creëren.
 • Bewust worden van de risico’s van hart incoherentie voor gezondheid, relaties, prestaties.
 • Actief ervaren de rol van hart coherentie voor het optimaal functioneren van het brein.
 • Actief ervaren de rol van hart coherentie voor het optimaal functioneren van de drie vitale systemen van het lichaam: AZS, immuunsysteem, hormoonstelsel.
 • Emotionele veerkracht en emotionele regeneratie leren creëren voor zichzelf en voor client.
 • Veerkracht opbouwen op alle vier domeinen: emotioneel, mentaal, fysiek, spiritueel voor zichzelf en client.
 • Leren eigen bijdrage leveren aan en ervaren hoe de belemmerende energetische lading vanuit het onderbewustzijn opgeschoond wordt. Toepassing op de client.
 • Ervaren hoe de ontwikkeling van individuele hart intelligentie de sociale, maatschappelijke en globale intelligentie bevordert.
Locatie en startdatum
Locatie:De training Hart-Brein Coherentie vindt plaats op de trainingslocatie van Alba-academie in Veldhoven (nabij Eindhoven).
Startfrequentie:De training wordt meerdere keren per jaar gegeven.
Eerstvolgende trainingsdagen:Woensdag 11 september 2019 van 10.00 tot 17.00 uur.
Woensdag 18 september 2019 van 10.00 tot 17.00 uur.
Woensdag 25 september 2019 van 10.00 tot 17.00 uur.
Woensdag 9 oktober 2019 van 10.00 tot 17.00 uur.

Overige informatie
Duur: De training Hart-Brein Coherentie is een vierdaagse training.
Niveau:Post-HBO niveau.
Toelating:Je beschikt aantoonbaar over HBO werk- & denkniveau.
Afronding:De training wordt afgesloten met een Certificaat (bij 100% aanwezigheid).
Aantal deelnemers:De groep bestaat uit maximaal 14 deelnemers.
Literatuur:N.V.T.
Trainer:Simona Linskens.
Algemeen:Uiterlijk 2 weken voor aanvang van de training krijg je alle startinformatie toegestuurd. Onze trainingen zijn populair. Wil je verzekerd zijn van een plek in de training, wacht dan niet te lang met inschrijven. Mocht de training onverhoopt toch niet kunnen starten, dan ontvang je direct bericht. Het reeds overgemaakte bedrag storten wij in dit geval binnen 10 dagen terug.
Tip:Er zijn overnachtingsmogelijkheden in de nabijheid van de Alba-academie (NH Hotel Koningshof, Hotel Steensel). De kosten hiervan zijn niet inbegrepen. In samenwerking met Hotel Steensel bieden we 3 aantrekkelijke Alba-arrangementen. Kijk hier voor de mogelijkheden.
De 4-daagse training Hart-Brein Coherentie kost € 1495,00. Dit is inclusief lesmaterialen, koffie, thee en lunch.

Heartmath software en hardware zijn tegen meerprijs tijdens de training te bestellen.

 

Inschrijfgeld voor de training is € 95,00 (Eenmalig. Ben je al ingeschreven bij Alba-academie, vervalt het inschrijfgeld).

 

Alba-academie is vrijgesteld van BTW.

Ben je enthousiast geworden en wil je je direct inschrijven voor de training Hart-Brein Coherentie? Vul het Inschrijfformulier Trainingen in en stuur een ingescande versie inclusief handtekening aan secretariaat@alba-academie.nl. je kunt het origineel natuurlijk ook opsturen naar Alba-academie, Antwoordnummer 10042, 5500 VB Veldhoven.

 

Lees vóór aanmelding ook onze Algemene Voorwaarden