Themadag Immuunsysteem

Een samenwerking van Alba-academie en New Health Centre

Waar ben jij immuun, of juist kwetsbaar voor? Wat zijn antilichamen? En heb jij al antilichamen opgebouwd? Wat is de relatie van immuniteit met de darmen? Wat te doen bij een lekkende darm? Tijdens deze dag gaan we in op jouw immuunsysteem en de betekenis van weerbaarheid en kwetsbaarheid, gekoppeld aan bijpassende Yin Yoga houdingen.

3 november

Veldhoven

09.45 - 17.30 uur

DIRECT INSCHRIJVEN

Heb je vragen?

Neem dan contact met ons op via:

Datum en locatie

Dinsdag 3 november
Veldhoven

Investering

€ 279,-
DIRECT INSCHRIJVEN

We dragen mondkapjes, smeren desinfecterende handgel, we werken zo veel mogelijk thuis en houden afstand; het lijkt alsof we er al alles aan doen om het coronavirus te bestrijden. Ondertussen zitten we vol smart te wachten op een coronavaccin. Maar hoe staat het eigenlijk met ons immuunsysteem?

Je immuunsysteem, hoe werkt dat eigenlijk?

Zodra een virus je lichaam binnendringt komt je immuunsysteem in actie. Het lichaam heeft geen orgaan wat de naam draagt van een immuunsysteem. Het lichaam ís het immuunsysteem. Een systeem dat gevuld is met virussen, schimmels, bacteriën, parasieten en een paar menselijke cellen.

Lange tijd werden bacteriën en al deze andere organismen gezien als schadelijke ziekteverwekkers. Maar pas in de laatste 10 jaar ontdekken wetenschappers dat we juist veel baat bij ze hebben. We hebben ze zelfs elke dag nodig om gezond te blijven. Deze bacteriebevolking noemen we het microbioom. Ons microbioom is een soort van ecosysteem, bestaande uit alle micro-organismen die in en op ons lichaam leven. Het grootste gedeelte hiervan bevindt zich in de darmen. De hersenen en de darm communiceren continu met elkaar. Daarom heeft bijvoorbeeld stress een negatieve invloed op je darmen en kunnen schadelijke darmbacteriën je hersenen negatief beïnvloeden.

Ons microbioom en ziektes

In een gezond microbioom zijn de schadelijke en de goede bacteriën met elkaar in balans. Wanneer we ongezond, of juist te hygiënisch leven, slechte eetgewoonten hebben, of te veel stress ervaren, raakt de balans verstoord. Bij een verstoorde darmflora bestaat de kans op een lekkende darm. Bacteriën kunnen dan via het darmweefsel in ons bloed terechtkomen. Dit is een belangrijke oorzaak van het ontstaan van auto-immuunziekten en zware ontstekingen, maar zelfs ook van neurologische aandoeningen zoals autisme, Parkinson of Alzheimer.

Bedenk wat een invloed deze bacteriën hebben op ons immuunsysteem. Wat zal er dan gebeuren als we al deze organismes gaan bevechten met antibiotica, antibacteriële zeep en schimmelwerende middelen?

Sneltest voor antilichamen

Elke deelnemer ondergaat aan het begin van de dag een corona-sneltest. Met deze Biomerica test kun je binnen 10 minuten zien of je antilichamen hebt aangemaakt tegen het Covid-19 virus. Er zal uitleg gegeven worden over de functionaliteit en betrouwbaarheid van deze bijzondere immuniteitstest, die in diverse landen om ons heen wordt gebruikt.

Trainer

Emrik Suichies

Emrik Suichies heeft al meer dan 30 jaar ervaring als manueel therapeut, fysiotherapeut, functionele osteopathie, haptotherapeut, biofysisch geneeskundige, orthomoleculair therapeut, internationaal trainer Biofysische geneeskunde en Yin Yoga docent. Vanuit zijn New Health Centre in Sneek biedt hij educatie en training in diverse zorgvormen vanuit een holistische visie.

Praktische informatie over de themadag Immuunsysteem

Locatie:

Deze Themadag vindt plaats op de trainingslocatie van Alba-academie, Locht 117 in Veldhoven (nabij Eindhoven).

Duur:

De dag start om 09.45 uur en duurt 17.30 uur. Inloop vanaf 09.30.

Datum:

Dinsdag 3 november 2020.

Trainer:

Emrik Suichies.

Investering:

Deze Themadag Immuunsysteem kost € 279,-.

  • Dit is inclusief Biomerica Sneltest (t.w.v. € 79,-).
  • Koffie, thee en lunch zijn inbegrepen.
  • Alba-academie is vrijgesteld van BTW.

Wil je deelnemen aan deze Themadag? Meld je dan aan via onderstaand formulier.

Ik schrijf me in voor de Themadag Immuunsysteem