** Vol, we werken met een wachtlijst **

‘ Dat is de overeenkomst tussen liefde en slaap: je hoeft er niets voor te doen om je erdoor te laten overmannen, je hoeft het alleen maar niet tegen te houden.’

Uit: dagblad Trouw 27 januari 2018, Erik Jan Harmens

Slapen lijkt zo simpel, toch hebben veel mensen last van slaapproblemen. In deze schitterbijeenkomst legt Aline Kruit, arts, coach en oud-student van Alba-academie, uit wat een gezonde slaap is, wat het belang is van slapen en hoe het ‘s nachts mis kan gaan. Ze neemt je mee, zowel theoretisch als ervaringsgericht, in de uitgangspunten van de benadering van slaapproblemen met Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Bij ACT staat centraal het opgeven van de strijd tegen zaken waar je geen invloed op hebt, zodat je weer ruimte en energie ervaart voor een waardevolle invulling van je leven. Deze benadering past goed bij de behandeling van slapeloosheid omdat juist de pogingen om de slaap af te dwingen, averechts werken. Slaap onttrekt zich namelijk aan controle.

De workshop is interessant voor mensen die moeite hebben met slapen, maar ook voor degenen die wel lekker slapen. Misschien ben je zelf hulpverlener en ervaar je dat de behandeling stagneert omdat mensen geen energie hebben om zaken in hun leven te veranderen doordat ze zo slecht slapen.  Aan het eind van de bijeenkomst heb je meer kennis over slapen en slapeloosheid en heb je tools in handen om je eigen of andermans slaap te verbeteren of om te zorgen dat je een goede slaper blijft.

Lees meer

Praktische informatie

WanneerMaandag 26 november
Hoe laat Inloop vanaf 18.30 uur, aanvang 19.00 uur
WaarAlba-academie, Locht 117 te Veldhoven
KostenToegang is gratis. We vragen je om een vrijwillige bijdrage, die je gedurende de avond in de schittermand kunt achterlaten

Over Aline Kruit

Aline Kruit werkt als arts-coach in haar eigen praktijk voor personal coaching en is gespecialiseerd in de behandeling van slaapproblemen met behulp van Acceptance and Commitment Therapy (ACT), in samenwerking met Sleepwise. Zij is opgeleid bij Alba-academie, waar ze in 2010 de basisopleiding afrondde en in 2011 de opleiding Dieper Coachen. Aline heeft al veel mensen kunnen helpen in de richting van een gezonde slaap. In 2018 is haar boek Slapen is niets doen verschenen.

 

 

Over het boek Slapen is niets doen

Slapen is lekker, gezond en belangrijk. Niet voor niets brengen we een flink deel van ons leven in bed door. Maar wat als je niet kúnt slapen, terwijl je zo verlangt naar een weldadige nachtrust? Misschien heb je al van alles geprobeerd om van je slaapprobleem af te komen zoals pillen slikken, lang in bed blijven liggen en ’s avonds geen leuke dingen meer doen. Heel begrijpelijk dat je dat allemaal doet, maar helaas, het werkt niet. Erger nog, je komt van de regen in de drup. In Slapen is niets doen lees je dat je niet méér moet doen om goed te slapen, maar juist mínder. Met als resultaat herstel van je natuurlijke slaappatroon en overdag voldoende energie om je leven voluit te leven.

Hebben? Aline neemt een aantal exemplaren van haar boek Slapen is niets doen mee. Ze zijn vanavond te koop (prijs: € 16,95, contant of met pin).

 

Lees minder

Aanmelden voor de schitterbijeenkomst

We hebben plaats voor maximaal 30 deelnemers. Om verzekerd te zijn van een plek, vragen we je om je vooraf aan te melden. Dat kan heel eenvoudig door een mail te sturen naar secretariaat@alba-academie.nl of onderstaand aanmeldformulier in te vullen. Nadat je het formulier hebt ingevuld, ontvang je binnen enkele minuten een bevestigingsmail op het door jou aangegeven e-mailadres. Mocht je deze mail niet ontvangen, dan is er onverhoopt iets mis gegaan en vragen we je contact met ons op te nemen.

aanmeldformulier Schitterbijeenkomst

    De gegevens die je hebt ingevuld, nemen we op in ons relatiebestand. Wij gebruiken deze gegevens om je hierna eenmalig te informeren over de opstellingsavond. Uiterlijk na 6 maanden verwijderen we je gegevens weer. Conform AVG heb je het recht om je gegevens in te zien, te laten wijzigen of te laten verwijderen. Neem hiervoor contact met ons op, op telefoonnummer 040-295 59 99 of per e-mail: secretariaat@alba-academie.nl.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.