Deep Democracy LogoDeep Democracy – The Lewis Method

We zeggen veel, maar zeggen we wel wat er echt gezegd moet worden? We brengen veel tijd door met het nemen van besluiten en het maken van afspraken. Maar: brengt dit ons waar we zijn willen?

Als leidinggevende ben je dagelijks bezig met het nemen van besluiten en wil je zoveel mogelijk besluiten nemen die stand houden en die iedereen recht doen. Als teamcoach wil je dit proces juist ondersteunen en versterken. Maar: hoe ga je om met andere zienswijzen en verschillende meningen? Hoe kun je de wijsheid van de minderheid optimaal benutten?

Lees meer

Wijsheid van de minderheid

Als de minderheid niet wordt meegenomen in een beslissing van de meerderheid, gaat de wijsheid van de minderheid verloren. Zodra een minderheidswijsheid over het hoofd wordt gezien, genegeerd, of onderdrukt wordt, heeft dit impact op de veiligheid in de groep en de algehele groepsdynamiek. Niet alleen de kwaliteit van de beslissingen leidt hieronder, ook de algehele sfeer en bereidheid tot samen werken en verbinden. De minderheidsstem verdwijnt dan vaak in de onderstroom.

Werken met Deep Democracy

deep-democracy-methode-zelfsturende-teamsDeep Democracy is een methodiek die stem geeft aan de wijsheid van de minderheid. Er is aandacht en waardering voor alle meningen, zonder conflicten weg te poetsen. Tegenstellingen en botsende meningen worden op respectvolle wijze met elkaar onderzocht. In dialoog en in discussie.  De onderstroom krijgt met Deep Democracy de ruimte, wordt zichtbaar en hanteerbaar gemaakt. Niet door de vissen uit het water te hengelen, maar juist door de waterlijn langzaam te laten zakken.

Tijdens deze schitteravond laat helen Beeley je kennismaken met Deep Democracy. Je ervaart de kracht van een aantal werkvormen die je in kunt zetten in je begeleiding om grip te krijgen op de onderstroom in groepen en om te komen tot duurzame besluiten die door iedereen gedragen worden.

Over Helen Beeley

helen-beeleyDe schitterbijeenkomst Deep Democracy wordt verzorgd door Helen Beeley. Helen is Deep Democracy Practitioner en heeft verschillende coachopleidingen gevolgd die zij inzet bij individuele en teamcoaching. Zij is creatief en onorthodox in haar interventies en gaat de confrontatie met mensen aan. Haar doel is altijd: het lerend vermogen van de ander activeren.

 

Lees minder

Aanmelden voor de schitterbijeenkomst

We hebben plaats voor maximaal 30 deelnemers. Om verzekerd te zijn van een plek, vragen we je om je vooraf aan te melden. Dat kan heel eenvoudig door een mail te sturen naar secretariaat@alba-academie.nl of onderstaand aanmeldformulier in te vullen. Nadat je het formulier hebt ingevuld, ontvang je binnen enkele minuten een bevestigingsmail op het door jou aangegeven e-mailadres. Mocht je deze mail niet ontvangen, dan is er onverhoopt iets mis gegaan en vragen we je contact met ons op te nemen.

aanmeldformulier Schitterbijeenkomst

    De gegevens die je hebt ingevuld, nemen we op in ons relatiebestand. Wij gebruiken deze gegevens om je hierna eenmalig te informeren over de Schitterbijeenkomst. Uiterlijk na 6 maanden verwijderen we je gegevens weer. Conform AVG heb je het recht om je gegevens in te zien, te laten wijzigen of te laten verwijderen. Neem hiervoor contact met ons op, op telefoonnummer 040-295 59 99 of per e-mail: secretariaat@alba-academie.nl.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.