‘Man zijn’ kent zijn eigen dynamiek en uitdagingen. Hierin komen mannen thema’s tegen die gaan over kracht en kwetsbaarheid, gevoelens van verlangen en onzekerheid en ook oordelen over hoe wij ons als mannen horen te gedragen.

Iedere man heeft in de interactie met zijn ouders zijn eigen reis gemaakt van kind naar volwassen man. Daarin heb je de ene eigenschap ontwikkeld via je moeder en voor de andere eigenschap moest je toch écht bij je vader zijn. Als jongen moest je je tijdens je ontwikkeling losmaken van je moeder om later in je kracht te kunnen gaan staan als man en je eigen pad te volgen. Hoe je dat moest doen leerde je in eerste instantie van je vader en later via de interactie met andere mannen. Maar wat als een van beide ouders in meer of mindere mate ‘afwezig’ was in de opvoeding? Of als je vader of moeder zelf niet goed wist hoe met man c.q. vrouw-zijn om te gaan? Welk effect heeft dat gehad op jouw ontwikkeling als man?

Om als man jezelf goed in de wereld te zetten is het belangrijk dat je op zoek gaat naar je eigen essentie en wat je ten diepste in jezelf tot uitdrukking wilt brengen. Geen eenvoudige opgave. Want hoe kun je je verbinden met je verlangens en gevoelens? En, hoe kun je afbakenen en focussen op doelen, daarbij het zwaard hanterend om de juiste keuzes te maken? Dit zijn belangrijke mannelijke kwaliteiten.

Mannen ontwikkelen hun eigen kracht en authenticiteit makkelijker als zij ‘onder mannen zijn’. Het praten over en werken met mannenthema’s blijkt voor mannen meestal makkelijker te zijn zonder de ogen van vrouwen erbij. Niet dat wij de vrouwen zo nodig willen buitensluiten, in tegendeel. Maar het kunnen insluiten van onze eigen zachtere vrouwelijke kanten en het exploreren van het mannelijke gaat nou eenmaal makkelijker door daar samen met mannen naar te kijken.

Vanuit deze gedachte is de supervisie Mannenkracht voor mannelijke coaches ontwikkeld. Deze serie supervisies met, door en voor mannen, geeft een ‘boost’ aan zelfinzicht en de ontwikkeling van je eigen kracht waarmee jij als man leiding neemt over jouw levenspad. Daarnaast vergroot je als coach je bewustzijn en je vermogen om te werken met specifieke ‘mannelijke thema’s’ in de begeleiding van mannen. Je leert herkennen welke invloed een ‘teveel of tekort’ aan vader of moeder tijdens de opvoeding heeft gehad op je cliënt. Je vergroot je repertoire aan interventies en oefeningen die je in kunt zetten. Door te werken met eigen thema’s en ervaringen, leer je jezelf effectiever als instrument in te zetten tijdens de begeleiding. Door de stappen die je zelf zet in de autonomie waarmee je je levenspad vormgeeft, vergroot je ook de ontwikkelhorizon van je cliënt.

Locatie en data
Locatie:De supervisiegroep Mannenkracht komt bij elkaar bij de Alba-academie te Veldhoven (nabij Eindhoven).
Data supervisiebijeenkomsten:Woensdag 18 april: 18.30 - 22.30 uur (inloop 18.30 uur, start uiterlijk om 19.00 uur)
Woensdag 9 mei: 18.30 - 22.30 uur (inloop 18.30 uur, start uiterlijk om 19.00 uur)
Woensdag 30 mei: 18.30 - 22.30 uur (inloop 18.30 uur, start uiterlijk om 19.00 uur)
Woensdag 20 juni: 18.30 - 22.30 uur (inloop 18.30 uur, start uiterlijk om 19.00 uur)

Overige informatie
Duur:Mannenkracht bestaat uit 4 avondbijeenkomsten. U meldt zich direct aan voor alle bijeenkomsten. Losse instroom is niet mogelijk.
Niveau:Post-HBO niveau.
Toelating:U hebt een opleiding op gebied van coaching / professionele begeleiding en werkt als begeleider / coach in de praktijk.
Afronding:Na afloop van supervisiegroep ontvangt u een Certificaat (bij 100% aanwezigheid).
Aantal deelnemers:De groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 8 deelnemers.
Literatuur:N.v.t.
Supervisor:Koen Crouwel.
Algemeen:Uiterlijk 2 weken voor de eerste samenkomst van de supervisiegroep Mannenkracht krijgt u alle startinformatie toegestuurd.

Onze opleidingen zijn populair. Wilt u verzekerd zijn van een plek, wacht dan niet te lang met inschrijven. Mocht de opleiding onverhoopt toch niet kunnen starten, dan ontvangt u direct bericht. Het reeds overgemaakte bedrag storten wij in dit geval binnen 10 dagen terug.
De kosten voor de Supervisiegroep Mannenkracht bedragen € 495,00. Dit is inclusief koffie & thee en werkmaterialen tijdens de 4 bijeenkomsten.

Inschrijfgeld voor de supervisiegroep is € 95,00 (eenmalig).

Alba-academie is vrijgesteld van BTW.

Bent u enthousiast geworden en wilt u zich direct inschrijven voor de supervisiegroep? Vul het Inschrijfformulier Supervisie in en stuur een ingescande versie inclusief handtekening aan secretariaat@alba-academie.nl. U kunt het origineel natuurlijk ook opsturen naar Alba-academie, Antwoordnummer 10042, 5500 VB Veldhoven.