Een aantal keer per jaar bieden we een podium aan inspirerende sprekers die hun eigen kennis en kunde rondom het begeleiden en ontwikkelen van mensen teams en organisaties willen delen met vakgenoten.

Aline KruitOp 26 november legt Aline Kruit, auteur van het boek “Slapen is niets doen“, uit hoe je wél in slaap valt. Aline is arts, coach en oud-student van Alba-academie. Tijdens haar werk als arts ontwikkelde ze belangstelling voor het oplossen van slaapproblemen. Ze merkte dat de huidige aanpak vaak niet werkte en ging op zoek. Zo vond ze de Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Bij deze methode staat het opgeven van de strijd tegen zaken waar je geen invloed op hebt cslapen is niets doenentraal, zodat je weer ruimte en energie ervaart voor een waardevolle invulling van je leven. Dat blijkt wél te werken. Slaap afdwingen werkt namelijk averechts. Hoe harder je probeert in slaap te komen, hoe verder je de slaap wegjaagt. Stoppen met het gevecht tegen slapen, dat is de essentie van ACT.

Aline heeft inmiddels al heel veel mensen geholpen met slaapproblemen. Ervaar het nu zelf tijdens onze Schitteravond. Omdat je beter wil slapen, of misschien omdat je anderen tools wil aanreiken om beter te slapen. Aline zal op 26 november ook een aantal exemplaren van haar boek meenemen. Deze zijn te koop voor € 16,95.