De yin-yangfilosofie is tot op de dag van vandaag de basis van de Chinese cultuur en vormt het vertrekpunt van de yogatraditie. Yin en Yang zijn twee tegengestelde principes die niet zonder elkaar kunnen bestaan; twee zijden van een geheel. Yang is alles wat dynamisch is, steeds veranderend, zichtbaar, warm en sterk, de spieren in het lichaam. Yang vertegenwoordigt het mannelijke: competitie, kracht, de actiemodus. Yang yoga is een actieve yogastijl, die kracht en uithoudingsvermogen stimuleert. Door middel van een vaste serie van krachtige houdingen, span je de spieren aan op het ritme van de ademhaling. Yang yoga geeft energie en pept je op.

Yin verwijst naar het statische, onbeweeglijk, stil, verborgen, koud en zacht, bindweefsel en gewrichten in het lichaam. Yin vertegenwoordigt het vrouwelijke: vriendelijkheid, rust, overgave, levensenergie, de “zijn”-modus. Yin yoga is een rustige, maar intense yogastijl die zich richt op het versterken van bindweefsel en gewrichten. Door houdingen meerdere minuten aan te houden en te verdiepen met de ademhaling, rek je het bindweefsel diep in het lichaam op.

Samen vormen Yin en Yang de ultieme balans. Ze versterken elkaar in de tegenstelling. Dat geldt zeker ook voor de yogastijlen. Daarom mixen we in deze Yin-Yang yogaworkshop beide vormen. We gaan werken aan balans tussen lichaam en geest. We staan stil bij onszelf, observeren hoe we ons diep van binnen voelen, laten spanning en stress los, heffen blokkades op en ontdekken daarin onze grenzen. We werken uitgebreid met de ademstroom. Om vanuit de rust en ontspanning weer vol energie naar buiten te komen.

Over Edwin Lijnzaad

Ik heb 10 jaar geleden kennis gemaakt met yoga en ben nu 8 jaar docent Poweryoga. Deze vorm van yoga heeft me lenigheid, souplesse en kracht gebracht. Gaandeweg ben ik me hierdoor meer op mijn gemak gaan voelen in het leven omdat ik heb gemerkt dat mijn lichaam mij ondersteunt en mij niet meer in de weg zit. De workshop zal dynamisch, krachtig en verrassend zijn en ik gun iedere deelnemer dat hij of zij er net zo van zal genieten als ikzelf.

 

 

Over Suzanne Smeenge

Als actief, taakgericht, gedisciplineerd mens koos ik jaren geleden voor de actieve vorm van yoga. Het werd voor mij een opstap naar mijn zoektocht naar innerlijke stilte, mijn persoonlijke ontwikkeling. Via het tussenstation yin-yang yoga, heb ik uiteindelijk gekozen voor een verdieping in yinyoga. Deze vorm van yoga brengt mij iedere keer weer ver(in)ademing en balans in mijn drukke, actieve leven. Voor mij is yinyoga de “smeerolie” voor het soepel / flexibel houden van mijn lichaam en het versterken van mijn inclusive leadership fundament. Graag laat ik iedereen hier kennis mee maken.