Maak met boswachter Frans Kapteijns, de bekendste boswachter van Brabant, een heerlijke wandeling door het unieke brabantse landschap. Geniet van het mooie buiten, terwijl je lekker in beweging bent. De natuur is de ideale omgeving om te ontstressen. De natuur brengt rust, daagt uit, verwondert, verfrist. Door stil te zijn in de natuur, je stap te vertragen of ergens een plek op te zoeken waar je even rustig kunt zitten, kun je de natuur ontmoeten. Kun je de volmaakte schoonheid van een beestje, bloempje en blaadje zien en de geluiden van de natuur op je in laten werken. Ruik je de specifieke geuren. Al je zintuigen worden aangeraakt. Je maakt op dat moment op een diepe laag contact met jezelf, want de natuur is de perfecte spiegel van je ziel. Laat komen wat komt, laat gebeuren wat gebeurt. Kom dan weer langzaam in beweging en voel de ruimte die is ontstaan, ruimte voor waardevolle inzichten en groei.

Over Frans Kapteijns

Als vrijwillig boswachter en natuurgids ben ik veel in de natuur te vinden. Vaak ben ik daar om te kijken naar de biodiversiteit en het landschap. Soms ga ik gewoon om een lekkere wandeling te maken en kom ik tot rust. Zomaar lopen in de natuur zorgt in mijn geval dat mijn hoofd leeg raakt.

Frans Kapteijns is de bekendste boswachter van Brabant. Meer dan 26 jaar werkte hij met hart en ziel voor Natuurmonumenten en was hij regelmatig te zien en te horen op radio en tv. Maar ook nu Frans met pensioen is, kun je niet om hem heen. Nog dagelijks trakteert hij duizenden volgers op social media en luisteraars van het radioprogramma Stuifmail op wetenswaardigheden uit de natuur. Daarnaast coacht hij als wandelcoach mensen met stressklachten of in een veranderingsproces .