Je stem is een heel persoonlijk instrument, dat alles “zegt” over jou als mens. De stem is het meest verbonden met wie we zijn. Als baby worden we geboren met een authentiek, puur, stemgeluid. Gaandeweg ons leven gaan we onze stem steeds meer verhullen. We ontwikkelen een “aangeleerde” stem die past bij hoe we voor de buitenwereld willen zijn. We laten ons liever niet meer horen, omdat innerlijke stemmetjes er ‘iets’ van vinden. Boosheid, afschuw, verdriet, angst, een afwijkende mening, maar ook blijdschap, enthousiasme, geluk, verlangens en instemming; we slikken het liever in, dan dat we er uiting aan geven. Met als gevolg dat onze opgekropte emoties zich als spanning en stress in ons lichaam vast gaat zetten.

Daarom starten we de soul quest door eens lekker los te gaan en los te laten. Schreeuw van woede, zing omdat je daar zin in hebt, huil met grote halen, gier van het lachen, laat je hart jubelen; geef volop stem aan alles wat in je leeft. Je zult merken hoe bevrijdend dat werkt en hoeveel ruimte het geeft in je hoofd en in je hart.

Over Marja Vis

Sinds 2004 is Marja Vis (1961), intensief bezig met alles wat met zingen, klanken maken en stemwerk te maken heeft. Toen ze lid werd van een koor, kwam ze erachter dat ze veel meer mogelijkheden heeft met haar stem dan ze ooit had gedacht en sindsdien laat dit thema haar niet meer los. Marja heeft verschillende opleidingen in stemwerk en creatief stemgebruik gevolgd. Ze geeft workshops stembevrijding aan groepen en begeleidt individuele sessies als therapeutisch traject.

Marja: Het is mijn missie om mensen door middel van hun stem weer te laten voelen hoe krachtig ze in werkelijkheid zijn. Met je stem werken levert zulke fantastische en rijke ervaringen op. Zingen zoals je gebekt bent. Wie wil dat nou niet?