Partnering for Meaningful Change – Drie themasesssies

succesLeiderschap en veerkracht
Leidinggeven in veranderende organisaties: ga er maar aan staan! De inkt van de ene verandering is nog niet droog of de nieuwe kondigt zich al weer aan. Dat vraagt wat van de veerkracht van leidinggevenden. Is er een beproefd recept voor hen om medewerkers betrokken, gemotiveerd én tevreden te houden….of te krijgen?

 

609035.tifTechnostress: contact…contact!
We hebben ze bijna allemaal: smartphones, tablets, pc’s. We doen aan Twitter, Facebook, LinkedIn en Google+. Techniek is aanwezig in vergaderingen en bijeenkomsten, op de bank met de kinderen. Wat is het effect op de wijze waarop we onze aandacht richten op elkaar? Hoe voorkomen we technostress en gebruiken we tools en middelen om werkelijke dialoog en ontmoetingen op het werk en elders te faciliteren?

 

samenwerkingCo-creatie: hoe leren we van elkaar in het creëren van kansen bij verandering?
Flexibilisering, globalisering, digitalisering: hoe kun je je als individu aanpassen aan de veranderende omstandigheden en hierbij de kansen/mogelijkheden blijven zien in plaats van alleen de belemmeringen/bedreigingen ervaren? Wat zijn best practices in organisaties, wat kunnen we van elkaar leren?