Coronamaatregelen

[laatste update: 15 januari 2021]

Opleidingen en trainingen

Op 14 december kondigde premier Rutte nieuwe en ingrijpende coronamaatregelen aan voor de periode tot en met 19 januari. Deze zijn inmiddels verlengd.

Voor de opleidingen en trainingen van Alba-academie betekent dit dat deze tenminste tot en met 9 februari niet doorgaan. Enkele bijeenkomsten vinden online plaats.

De situatie na 9 februari

Wanneer de situatie het na 9 februari weer toelaat om op een veilige manier samen te komen op locatie, gaan de lessen weer door. De geplande opleidingen en trainingen worden opnieuw ingepland. Alle deelnemers worden hierover geïnformeerd.

Het is wel mogelijk om je in te schrijven voor opleidingen en trainingen die na de lockdown starten. Deze vinden plaats op een van onze locaties in kleine groepen.

Samen met externe locaties blijven we in overleg. Onderstaande informatie is dan weer van toepassing.

Coronaproof trainingen en opleidingen volgen

In al onze opleidingen en trainingen worden de Coronamaatregelen nauwgezet opgevolgd. We volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent dat alle opleidingen en trainingen op locatie doorgaan. De groepen zijn iets kleiner, passend bij de locatie. Samen met onze externe trainingslocaties zorgen we ervoor dat het volgen van opleidingen en trainingen op een verantwoorde en gezonde manier mogelijk is. We vragen je om op de locatie de regels te volgen. Zo kunnen we allemaal samen blijven komen.

Klassikale lessen

Wij werken graag face-to-face. Omdat we veel met praktische werkvormen oefenen en er regelmatig gevoelige onderwerpen aan bod komen, vinden we het prettig om de veiligheid en het vertrouwen te kunnen behouden. Om die redenen kiezen we ervoor zo veel mogelijk klassikaal te trainen. Om voldoende afstand te kunnen behouden tijdens de klassikale lessen worden werkvormen eventueel aangepast. Mocht een trainingsdag om onverhoopte redenen echt niet door kunnen gaan dan zorgen wij voor een passende oplossing.

Ruimtes

In onze algemene ruimtes en in de klaslokalen hebben we maatregelen getroffen om 1,5 meter afstand te kunnen houden.

  • We vragen iedereen om de aangelegde looproutes te volgen.
  • Er is overal voldoende ventilatie mogelijk.
  • Alle ruimtes (en deurklinken, lichtknoppen, toiletten) worden extra vaak schoongemaakt.
  • Op de toiletten kunnen maximaal twee mensen aanwezig zijn.
  • De opstelling in de lokalen wordt aangepast.
  • Desinfectiezeep en -gel zijn voldoende beschikbaar op meerdere plekken.
  • We adviseren om in de gangen en algemene ruimtes een mondkapje te dragen. Hier dient zelf voor gezorgd te worden.

Pauzes

Als er meerdere groepen aanwezig zijn op één dag, worden er met de docent tijdsvakken afgesproken voor de pauzes. We willen voorkomen dat het te druk wordt bij de toiletten of bij de koffieautomaat. Daarom vragen we iedereen zich te verdelen over de verschillende ruimtes. Voorafgaand aan de training geeft iedere deelnemer zijn of haar wensen voor de lunch door. Zo krijgt iedereen een individueel lunchpakket. Met onze externe locaties hebben we ook goede afspraken voor de lunch. Mochten hier toch klachten over zijn, laat het ons dan graag horen.

Gaan alle opleidingen en trainingen door?

Onze opleidingen en trainingen gaan in de huidige omstandigheden allemaal door. Voor de opleidingen geldt er normaal gesproken een aanwezigheidsplicht van 90% om in aanmerking te komen voor het diploma. Als je er niet zeker van bent dat je helemaal Coronavrij bent, of als jij of iemand uit je naaste omgeving wacht op een testuitslag, of als je thuis moet blijven vanwege quarantainemaatregelen en je dus niet aanwezig kunt zijn bij een lesdag of intervisie, dan mag je in totaal twee dagdelen extra missen. Voor gemiste dagen ontvang je een extra opdracht. Incompany trainingen gaan in samenspraak met de betreffende klant door.

Neem contact met ons op