Coachen-verlies-van-werk

‘Stel je hebt geen werk meer, wie ben jij dan?’

Het lijkt vaak zo’n cliché, werk is maar werk. Maar voor veel mensen is het pijnlijk om hun werk te verliezen, zeker als ze jarenlang met hart en ziel gewerkt hebben. Door te werken lever je prestaties en krijg je zelfvertrouwen, werk geeft je plezier, werk biedt houvast, zekerheid, status, contacten, zorgt ervoor dat je ergens aan bijdraagt, noem maar op. Ga maar eens na, wat betekent werk voor jou? Ineens losgescheurd worden, doet pijn. Dat verdient een zorgvuldige benadering. Niet alleen ontslag, maar ook veranderingen op het werk kunnen mensen ervaren als verlies. Wat te denken van een verplichte overstap naar een andere functie, het mislopen van een promotie of het toebedeeld krijgen van taken waar je niet op zit te wachten?

Onwelkome veranderingen op het werk of verlies van werk leiden er vaak toe dat iemand in een rouwproces terecht komt. Rouw als keerzijde van de loyaliteit waarmee hij zich aan werk en/of werkgever heeft verbonden. Elk bedrijf krijgt vroeg of laat te maken met verlies en rouw. Dat kan moeilijke situaties en vragen opleveren. Het kan een klus zijn om oog te houden voor ieders belang en in gesprek te blijven met elkaar. Het kan dan fijn zijn als er iemand is die meedenkt. Die waar nodig adviseert en verduidelijkt en bijdraagt aan een oplossing voor alle betrokken partijen. Pas als betekenis is gegeven aan dat wat verloren is, kan er weer ruimte zijn om vooruit te kijken.

Tijdens deze 1-daagse training leer je de signalen van werkgerelateerd verlies herkennen en train je coachvaardigheden om je cliënt op gezonde wijze het rouwproces te laten doorlopen en zijn veerkracht te ondersteunen. Zo help je de cliënt om inzicht te krijgen in het eigen proces, het eigen leiderschap te vergroten en de beweging naar de toekomst te maken.

Tot en met 31 juli krijg je € 100,- korting op de training Coachen bij Verlies van Werk. Deze kost dan slechts € 275,-. Klik voor meer informatie en aanmelden.