Nieuwe-docent-Alba-Academie-Robin

 

Dit is Robin. Hij geeft sinds kort les bij Alba-academie als docent van de 1-jarige Beroepsopleiding tot Coach Practitioner. Hij stelt zich graag even aan jullie voor:

Hoi,

Mijn naam is Robin de Waal, ik ben 45 jaar en woon met mijn zoon Julian van 14 en dochter Mila van 11 in Culemborg (co-ouderschap).

Ik ben dit voorjaar bij Alba-academie gestart als docent bij de opleiding tot Coach Practitioner. Hiernaast werk ik bij de politie als verander- en ontwikkelbegeleider in de eenheid Midden-Nederland en ben ik docent aan de Politieacademie, bij het team Leiderschap. Daarvoor heb ik bij verschillende commerciële organisaties als leidinggevende in de customer service gewerkt. Recent heb ik mijn eerste stap gezet om naast de politie ook als zzp’er aan de slag te gaan. De combinatie hierin opzoeken is wat mij erg aantrekt. Het houdt mij fris en ik leer zelf ook weer onwijs veel.

Mijn ervaringen bij Alba-academie zijn tot nu toe erg positief: in eerste instantie ben ik erg dankbaar dat mij de kans geboden is om te laten zien wat ik kan en leuk vind en het gevoel van welkom is heel fijn. Daarnaast leer ik zelf ook nog veel op verschillende inhoudelijke onderdelen. Het gevoel van welkom heerst bij zowel de collega’s van Alba-academie zelf, als de deelnemers in de groep. Het is fijn om te werken in een omgeving waar aan alles is en wordt gedacht, tot aan een heerlijke lunch toe op de lesdagen. Het oneindige enthousiasme van de deelnemers is wat mij het meest raakt. Super fijn om zo met groepen te kunnen werken.

Hoe ben ik eigenlijk in dit werk terecht gekomen? Na uit mijn leidinggevende rol bij de politie te zijn gestapt ben ik in het begeleiden van leren, ontwikkelen en veranderen terecht gekomen, zowel individueel als in teamverband. Ik heb de afgelopen 8 jaren gemerkt dat ik daarmee op ‘mijn plek’ in de wereld van het werk ben gaan staan. Dit is wat ik te doen heb. Anderen en mijzelf iedere keer een stap verder te helpen in dit wonderlijke proces van ‘het leven’.

Ik maak daarbij graag gebruik van twee grote passies: kunst (muziek in het bijzonder) en natuurwetenschap. De combinatie hierin kunnen zoeken en dit aanvullend en ondersteunend laten werken op de reguliere stromingen van bijvoorbeeld coaching, vind ik het leukste wat er is. Hier komen de alfa en de bèta-kant in mij samen. Wellicht dat ik in de toekomst ook wat kan gaan doen bij Alba-academie met bijvoorbeeld mijn programma ‘Quantum Leadership’, management en leiderschap op basis van quantum fysica.