Werken met de systeemwetten

Waarom durven mensen elkaar niet aan te spreken op bepaalde zaken?
Wat schort er toch aan de samenwerking?
Waarom zijn mijn mensen zo ontevreden, ik geef ze alles wat ze vragen! 
Waarom wordt mijn leiderschap niet geaccepteerd in dit team?
Waarom is het verloop bij ons zo groot, we hebben zulke goede arbeidsvoorwaarden! Hoe komt het toch dat er altijd wij-zij is terwijl ik de boel zo graag bij elkaar wil houden?

Elke organisatie of team is een systeem waarbinnen mensen zich tot elkaar verhouden. Een systeem functioneert optimaal als er aan enkele ‘basiswetten’ wordt voldaan:  – iedereen hoort erbij; – iedereen heeft het recht op de juiste plek, én de plicht om die plek in te nemen; – er is balans tussen geven en ontvangen.

Als er verstoringen zijn in het systeem, ontstaan er blokkades, belemmeringen, slepende kwesties die steeds terugkeren; dan stagneert de energiestroom, de inspiratie en de effectiviteit. Gespecialiseerde coaches/trainers van de Alba-academie helpen u deze belemmeringen, blokkades en stagnaties op te lossen door het doen van een organisatie- of teamopstelling zodat er weer door iedereen balans wordt gevoeld en de energie weer kan stromen.

Wanneer hebt u profijt van een organisatie-opstelling?

Als het probleem niet opgelost lijkt te kunnen worden op operationeel niveau, als een training of cursus niet meer helpt. Als u het gevoel hebt dat het ‘dieper zit’. Bijvoorbeeld bij vraagstukken rondom (gebrek aan) leiderschap, samenwerking, verantwoordelijkheden, of bij geheimen, politieke spelletjes etc. Er is geen snellere en effectievere manier om de zaak helder te krijgen.

Contact

Wilt u uw situatie eens voorleggen, wilt u weten wat er aan de hand is en hoe u weer helderheid en inspiratie kunt terugbrengen? Neemt u gerust en vrijblijvend contact op met ons, per e-mail via secretariaat@alba-academie.nl of telefonisch op 040-2955999.