Maatwerkoplossingen voor Leiderschapsvragen

Leiderschapsvragen zijn net zo uniek als uw organisatie! En bij de Alba-academie bent u aan het beste adres voor een maatwerkinvulling van uw opleidingsbehoeften met betrekking tot leiderschap.

Bij uw ontwikkelvragen kunt u bijvoorbeeld denken aan de volgende situaties:

Organisatieverandering

‘Onze organisatie staat aan de vooravond van een reorganisatie. We moeten op een andere manier gaan werken. Dat betekent dat we afscheid nemen van een aantal medewerkers, maar ook dat we de medewerkers die blijven moeten meenemen in de ontwikkelingen. Dat is een hele klus. Hoe doen we dat, hoe gaan we om met de weerstand en hoe komen we naar een andere cultuur?’

Managementvaardigheden

‘We zouden graag een aantal leidinggevenden de vaardigheden weer wat laten bijspijkeren. Het is al weer een tijd geleden dat ze een opleiding volgden en ze hebben zelf aangegeven dat ze een training erg op prijs zouden stellen. Zelf geven ze daarbij aan dat ze tijd zouden willen hebben om met elkaar in gesprek te gaan en van elkaar te leren. De praktijk leert dat de drukte van alledag daar gewoonweg te weinig ruimte voor biedt.’

Coachende vaardigheden voor leidinggevenden

‘Een coachende stijl van leidinggeven, dat is wat we voorstaan. Dat betekent voor ons óók scherp zicht op talentontwikkeling van medewerkers, ze laten schitteren. We vinden het belangrijk dat managers niet alléén sturen op resultaat, maar ook op de menselijke kant. Maar ons bedrijf is toch wel wat ‘blauw’. Veel sturing en planning, veel techniek ook. Hoe maken we samen de omslag naar een coachende stijl van leidinggeven?

» Lees meer

Management development

‘Een groep medewerkers gaat het komend jaar voor het eerst leidinggeven. Ze hebben er al incidenteel wel ervaring mee opgedaan, maar we willen ze graag een ontwikkeltraject aanbieden. We denken aan een combinatie van theorie (wat ‘moeten’ ze weten over management?) en vooral ook veel praktijk (waar loopt een leidinggevende dagelijks tegenaan?). We vinden het belangrijk dat ze stevige leidinggevenden worden, die zichzelf ook goed kennen.

Ontslag

‘We zijn erachter gekomen dat veel van onze leidinggevenden toch opzien tegen het voeren van de ontslaggesprekken en vooral ook de periode daarna. Natuurlijk hebben ze ervaring met het voeren van slecht-nieuwsgesprekken, maar er is meer. Enerzijds de vraag: hoe voer ik deze gesprekken op een goede manier, maar ook: hoe doe ik het in de weken daarna? Het werk moet gedaan, ook door de achterblijvers. Wat zeg ik wel, wat niet? Hoe lang blijf ik stilstaan bij het ‘gedoe’?

Kenmerken van onze maatwerkoplossingen

Kenmerken van al onze interne programma’s zijn: deskundigheid, blijvend resultaat, respectvol, vertrouwen, humor, interactief, uitdagend, duidelijk en effectief. En: een 10 voor kwaliteit! (Cedeo tevredenheidsonderzoek). Wij werken voor alle sectoren, zoals de overheid, het onderwijs, de zorg, industrieën en dienstverlening.


Contact

Herkent u één van deze situaties? Of heeft u juist een heel andere vraag? Alba-academie heeft unieke expertise op het gebied van het ontwikkelen van (persoonlijk) leiderschap en leidinggeven bij (ingrijpende) organisatieveranderingen. Graag denken we met u mee over uw opleidingsvraag. Neemt u gerust en vrijblijvend contact op met ons, per e-mail via secretariaat@alba-academie.nl of telefonisch op 040-2955999.

» Lees minder