Simona Linskens neemt ons mee in de wereld van de nieuwe wetenschap en tilt coachen als professie naar een nieuwe dimensie. Simona Linskens

De nieuwe wetenschap verschaft ons kennis over onszelf die helpt om vitaal, vreugdevol, ontspannen, gemotiveerd en geïnspireerd te zijn. In dit artikel legt Simona Linskens uit wat de nieuwe wetenschap inhoudt voor de professie coaching. En hoe wij als coaches het verschil kunnen maken.

Er is een nieuwe dimensie voor ons als coach en mens binnen handbereik. Een dimensie waarnaar wij opgetild kunnen worden om van daaruit te werken en te leven en die ons verbindt met de “nieuwe” mens latent in onszelf. Om dit te kunnen bereiken is een andere manier van leven vanuit een andere staat van zijn vereist. Deze staat van zijn is dat, wat jou een coach maakt.

Als coach dien je anderen te laten ervaren wie zij zijn door jouw zijn.

Mensen komen naar jou toe voor wie jij bent als coach en niet voor het protocol dat jij met ze aan het doorlopen bent. Jij kunt faciliteren dat de coachee een verandering in zijn staat van zijn kan realiseren. We staan aan de vooravond van het ontstaan van de “nieuwe” mens, die in ieder van ons schuilt. Deze ontstaat wanneer we onze beperkingen losbreken en we ons ontwikkelen tot de nieuwe staat van zijn. Dit is de voorwaarde om de verandering van angst naar liefde, van slachtoffer naar createur, van meetbaar naar onmetelijk, in gang te zetten. Een Copernicaanse revolutie is gaande als gevolg van de opkomst van de nieuwe wetenschap, die met krachtige bewijzen komt dat wij veel meer zijn dan wat we ooit geleerd hebben dat we zijn.

“Our deepest fear is that we are powerful beyond measure.” (Marianne Williamson)

Oftewel “ Onze diepste angst is dat wij onmetelijk krachtig zijn.” Dit is een krachtige boodschap voor ons allen en tevens een prachtige metafoor die ons uitnodigt om uit het beperkende en belemmerende oude wetenschappelijke principe “meten is weten” los te komen. De nieuwe wetenschap reikt verder dan dit verkrampte principe. Dit maakt de ontmoeting, met de kracht van het universum en met wie we zijn, mogelijk.

De nieuwe wetenschap brengt het bewijs dat de verandering van onze staat van zijn onze realiteit werkelijk verandert.

Het laat ons zien hoe de verandering van ons innerlijk milieu, de atomen van de materiële wereld om ons heen doet herschikken, zodat de wereld om ons heen de spiegel kan blijven van wat bij ons van binnen leeft. We stappen uit het oude Newtoniaanse wereldbeeld waarin mensen een leven spenderen in afwachting van de verandering in de buitenwereld als oorzaak voor hun geluk, de wereld van de voorspelbare toekomst, het geplande leven. We verwelkomen het kwantummodel van het leven c.q. werkelijkheid waarin we zelf de oorzaak creëren via ons zijn, richting het leven dat we willen omarmen. Van slachtoffer zijn, naar createur zijn.

De nieuwe mens begint met een nieuwe staat van zijn en tilt alles op naar een hogere dimensie. Als coach ga jij voorop, want je kunt een ander niet verder brengen dan dat je zelf bent.

We nodigen je uit voor de Schitteravond ‘Vitaliteit vanuit de bron’ op 18 december. Kom kennismaken met de Nieuwe Wetenschap en laat je inspireren voor de Masterclass Inclusive Life.

Vitaliteit vanuit de bron

All that we are is the result of what we have thought – Buddha